forum.gif
Kāzu bildes fotogrāfu mājaslapās
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kāzu bildes fotogrāfu mājaslapās
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.07.14 19:46
 citēt
Vai tas fotogrāfam nāk par labu, ka viņi paši publiskai apskatei ieliek, piemēram, 10 bildes no konkrētām kāzām? Parasti šīs bildes ir jaunā pāra pozētās bildes, kas citiem arī būtu visinteresantākās, bet... vai tas nerada greizu priekšstatu par kāzu fotogrāfiju kā tādu? Vai kādā brīdī tas fotogrāfam "neatspēlējas", kad jaunais pāris, ieraugot savas bildes, saprot, ka ne viss ir tā kā viņi bija iedomājušies. Vai citur pasaulē ir kā savādāk? Varbūt nemaz nav tik traki, jo tas jau loģiski, ka reklāmai tiek izlikts tikai tas labākais. Varbūt kādi citi aspekti, ko būtu vērts pārrunāt.
Publicēts: 14.07.14 19:52 labots
 citēt
CITUR pasaulē parasti taisa standarta kāzu bildes , virums no kurām par paskatīt un saskaņot katalogā iepriekš. Reti kad pašreiklāmai izmanto vairāk par 1-2 bildēm no vienām kāzā. vismaz pilnu laiku strādājoši fotogrāfiem vairāk nemaz nav ne vajazdības ne sanāk ielikt. PARASTI fotogrāfs pakalpojumu portfolio taiusa gana ilgi vēl no mācekļa vai zeļļa laikiem lai nebūtu vairāk kā viena bilde no kāzām PUBLISKI kā reklāma:) Ar laiku tās maina dažādo. Pietam to saskaņo vienmēr ar pasūtītāju aprunā līgumā ar atsevišku punktu:0 Nu ja svētdienas galtūrisccc vai "Meistars" pēc 10 kāzām tad jau cita lieta:) Normālos Rietumos VISS ir iepriekš saskaņot un līgumos aprunāts TAKA bez pārsniegumiem nevienam. Pietam nereti fotogrāfi piedalās arī KĀZU mēģinājumā zin iepazīst pāri vecākus vedējus mācītāju un ceremonijas norisi:)
Publicēts: 14.07.14 19:57
 citēt
Pateikšu galēji ekstrēmu piemēru - nesen biju kāzās, kurās fočēja fotogrāfs (ar manuālajiem stikliem), kuram ir ļoti skaistas meiteņu bildes, bet pilnīgi nekādas saprašanas par "reportāžas daļu", piemēram, īsti zipeni nemācēja vakara daļā izmanot... Jaunais pāris apskatās viņa galerijā, redz skaistas skuķu pozētās bildes, un laimīgi šo fotogrāfu izvēlas par savu kāzu fotogrāfu...
Publicēts: 14.07.14 20:14 labots
 citēt
NUBET cilvēki izvēlas lietas ko redz. Pozētas salonbildes vai reportāžas bildes :) Piemēram ja maksātji ir VECĀKI pamatā izvēlās "Reportāžas" lai visi radi pie galda. Ja zivēlās jaunais pāris vairumā gadījumu izvēlās "Smukas pozētas bildes" labībā pludmalē utt. Lietas ko kjadreiz taisīja SALONĀ :):)
Publicēts: 14.07.14 20:20
 citēt
Domāju, ka 9o % jauno pāru nedomā šādās kategorijās. Ja redz smukas skuķu bildes, tad domā, ka visas kāzu bildes būs tik pat labas... vai tad ne? Katrā gadījumā par to vajadzētu izglītot jaunos pārus.
Publicēts: 14.07.14 20:28
 citēt
Ritz:Domāju, ka 9o % jauno pāru nedomā šādās kategorijās. Ja redz smukas skuķu bildes, tad domā, ka visas kāzu bildes būs tik pat labas... vai tad ne? Katrā gadījumā par to vajadzētu izglītot jaunos pārus.

Maldi maldi :) Pasākumus kuros ir BUDŽETS neviss "Ņem jebkuru" kam fočuks slēdz gan līgumus gan aprunā sīkumus gan par REPORTĀŽU norisi gan SMUKBILDĒM :) Tas viss tiek iepriekš aprunāts līgums slēgts un PIĶIS ar ir gana atbilstošs.
Publicēts: 14.07.14 20:32
 citēt
Luni, par kādu valsti tu runā? :D Ja par LV, tad par 5 % no visiem gadījumiem?
Publicēts: 14.07.14 20:41
 citēt
Ritz:Luni, par kādu valsti tu runā? :D Ja par LV, tad par 5 % no visiem gadījumiem?

Bet profesionāļus jau tkai tie 5% arī interesē, ..nu max 20%, kas ienes vismaz 80% no visas kāzu bildēšanas naudas.
Publicēts: 14.07.14 20:47 labots
 citēt
Ritz:Domāju, ka 9o % jauno pāru nedomā šādās kategorijās. Ja redz smukas skuķu bildes, tad domā, ka visas kāzu bildes būs tik pat labas... vai tad ne? Katrā gadījumā par to vajadzētu izglītot jaunos pārus.

Arī tās "smuko skuķu" bildes arī ir jāprot štancēt. Tiesa, pie "parastajiem" cilvēkiem ir jāpiestrādā vairāk, kā tiem "smukajiem skuķiem", kas pie spoguļa uzauguši.
Ja runa ir par fotoreporta pusi - ja jaunajam pārim tas īpaši neinteresē, un viņi sliecās uz "smukajām pozētajām bildēm" - kādēļ viņiem uzspiest "reportāžas"?

ps.
Un, ja jaunais pāris beigās nožēlo savu izvēli - nākamajās laulībās zinās labāk?
:face-grin:
Publicēts: 14.07.14 20:51
 citēt
Cik esmu runājis ar topošajām līgavām. Tad parasti tiek izskatīta kaudze ar fotogrāfu portfolio bildēm, atlasīti viņu acij tīkamākie un vēlāk sūtītas vēstules ar jautājumiem par summām un pieejamību uz noteiktu datumu. Liela daļa no sākumā izvēlētās plejādes atkrīt jo cena neatbilst viņu budžetam un tad sāk meklēt no jauna ar jauniem kritērijiem... Tas viss beidzas pie tobrīd viņiem šķietami saprātīgākā varianta... Es pats tā kāzām meklēju fotogrāfu un galu rezultātā bija foršas bildes ar jūtamu tās fotogrāfes stila piemaisījumu! :) Cilvēki bieži kāzās samaksājot bargu naudu par fotogrāfu gaida pasakainas bildes kā fotogrāfa portfolio redzamajās, bet.... Piekrītu Lunim, ka ar jaunajiem viss ir skaidri un gaiši jāizrunā un vēlams arī pirms kāzām uzrīkot mīlniekiem fotosesiju, lai abi jau kaut nedaudz aprastu viens ar otru!!! :)

ps. es runāju tikai no savas pieredzes un sava skatījuma, esmu bildējis tikai vienas kāzas tākā neesu specs šajā jautājumā! :D
Publicēts: 14.07.14 20:57
 citēt
Ritz, apskaties konkrētu piemēru - mūsējais Luņa Rietumos. janisratnieks.com
Publicēts: 14.07.14 21:27 labots
 citēt
Hieronymus:Ritz, apskaties konkrētu piemēru - mūsējais Luņa Rietumos. janisratnieks.com

Ratnieks ir IZCILS Profesionāls kāzu fotogrāfs , kopā ar famīliju:) Taču Latvijā cik zinu viņš bildē ļoti reti. Principā ir tā TIKO tu esi kaut cik normalā līmenī sācis bildēt Kazas rietumos pie viņu SAKĀRTOTĀS saplānotās sistēmas , Latvija vairs galīgi nevel šai jomā ar ierasto "Davai davcai ķap ļap KAUTKĀ jau nanoķer :) Nervis stress un vairākkārtīgi lielāks pēcapstrādes apjoms NEATMAKSĀJAS Latvijā pat ar hoņiem virs 1000 Eur. Tāpēc labāk NORMĀLI bez stressa saplānoti STRADĀT tur kur cilvēki SAPROT plāno kāpēc viņi tērē naudu.
Publicēts: 15.07.14 01:42
 citēt
Cik bildēju kāzas, tad tikai pēc ieteikuma, nekādus portfokio neesmu pat sagatavojis, iedodu linku uz savām bildēm un parasti arī piesakas.
Publicēts: 15.07.14 02:10
 citēt
Luni kārtējo reizi muld ..... arī Latvijā pastāv tb ir normāli fotogrāfi, kuri nevis vāc bildes no 50 kāzām (kurš gan to neuztaisīs) , bet gan portfolio no 1,2,3 kāzām ..... untad reāli var redzetet kurā kategorijā konkrētais fotogrāfs ir spēcīgs!
Publicēts: 15.07.14 07:39
 citēt
Lunis:
Hieronymus:Ritz, apskaties konkrētu piemēru - mūsējais Luņa Rietumos. janisratnieks.com

Ratnieks ir IZCILS Profesionāls kāzu fotogrāfs , kopā ar famīliju:) Taču Latvijā cik zinu viņš bildē ļoti reti. Principā ir tā TIKO tu esi kaut cik normalā līmenī sācis bildēt Kazas rietumos pie viņu SAKĀRTOTĀS saplānotās sistēmas , Latvija vairs galīgi nevel šai jomā ar ierasto "Davai davcai ķap ļap KAUTKĀ jau nanoķer :) Nervis stress un vairākkārtīgi lielāks pēcapstrādes apjoms NEATMAKSĀJAS Latvijā pat ar hoņiem virs 1000 Eur. Tāpēc labāk NORMĀLI bez stressa saplānoti STRADĀT tur kur cilvēki SAPROT plāno kāpēc viņi tērē naudu.

Šis piemērs kalpoja ilustrācijai (un tikai) attiecībā uz te pieminēto 1) 10 vai 2) 1-2 bilžu "likšanu/nelikšanu". JR jau ilgstoši publicē no visām (laikam) un daudz vairāk par šiem 1-2-10.
Publicēts: 15.07.14 08:40
 citēt
Reportāžu nofotgrāfēt uz WOW ir grūtāk kā tās smukumbildes, kur apstākļus vairāk vai mazāk kontrolē fotogrāfs. Tapēc ir tikai saprotami kapēc lielāko daļu portfolio sastāda fotosesijas vai uzstādijumu bildes.

Portfolio nekad nav 100% precīzs kāzu fotogrāfa spēju atspoguļojums, jo tas sevī ietver favorītu vai labāko fotogrāfiju atlasi. Drīzāk tad vajadzētu skatīties pēc Bloga kur atlasīt 30-60 fotogrāfijas no kāzām lai tās veidotu pilnvērtīgu stāstu un nesastāvētu tikai no smukumbildēm nav tik vienkārši.
Publicēts: 03.10.14 10:09
 citēt
Iesaku palasīt blog.andreart.lv...
Publicēts: 03.10.14 10:19 labots
 citēt
Vispār jau pirmām kārtām būtu korekti sarunāt ar attiecīgo jauno pāri un personāžiem, kas figurēs bildēs, ko liksi savai publiskai reklāmai, ka viņi atļauj to darīt. Jo kāzas ir privāts pasākums un fotogrāfs tiek līgts bilžu sagatavošanai privātām vajadzībām.
Publicēts: 03.10.14 21:15
 citēt
priore:man tīri labi patīk tas, ka neviens lāgā nezina,kas kur būs. Citādi garlaicīgi paliktu. Nupat pēdējās kāzās mani aizsūtīja vienu bildēt līgavu , kurai frizētavā taisot frizūras. Sabildēju, un izrādījās, ka nav īstā. Raugi, Ziepniekkalnā tajās mājās, ir pirmajā stāvā vairākas frizētavas, un man norādīja ar pirkstu uz nepareizo ieeju. Tik nejaušības dēļ paguvu dažus kadrus arī ar īsto līgavu nobildēt.

ŠAUSMU stāstccc :):)
Publicēts: 03.10.14 21:45
 citēt
priore:It kā. tajā brīdī tieši laimīgs nejutos, es pat jaunampārim to vēl neesmu izstāstījis.

Vismaz kāzas TĀS nobildēji ? Reiz Olis stāstika par SALŪTU ko uzšāva kaimiņu pagastā :):)
Publicēts: 03.10.14 22:27
 citēt
Izlasīju tikai pirmo... fotogrāfam pelnīt naudu ir bizness un katrs biznesmens izvēlās pats savu biznesa reklāmu. Tā arī noteiks biznesa veiksmīgumu.
pilnīgi brīva izvēle... piebilde- ievērojot nolīgtos punktus, ko drīkst ar bildēm darīt.
Publicēts: 03.10.14 22:40
 citēt

Ritz, vai nebūtu tik laipns un parādītu norādi uz savām bildēm, kas ļauj tev tā runāt :):):), te blogā tev par smuku skuķu bilžu naf ... bet saprotu, ka blogā ne visi liek, tāpēc lūdzu norādi... pa tukšo visas mucas skaļas :)
Publicēts: 03.10.14 22:41
 citēt
Billy:Reportāžu nofotgrāfēt uz WOW ir grūtāk kā tās smukumbildes, kur apstākļus vairāk vai mazāk kontrolē fotogrāfs. Tapēc ir tikai saprotami kapēc lielāko daļu portfolio sastāda fotosesijas vai uzstādijumu bildes.

Portfolio nekad nav 100% precīzs kāzu fotogrāfa spēju atspoguļojums, jo tas sevī ietver favorītu vai labāko fotogrāfiju atlasi. Drīzāk tad vajadzētu skatīties pēc Bloga kur atlasīt 30-60 fotogrāfijas no kāzām lai tās veidotu pilnvērtīgu stāstu un nesastāvētu tikai no smukumbildēm nav tik vienkārši.

te nu japiekrit par 100%
Publicēts: 03.10.14 22:50
 citēt
dansiga:Luni kārtējo reizi muld ..... arī Latvijā pastāv tb ir normāli fotogrāfi, kuri nevis vāc bildes no 50 kāzām (kurš gan to neuztaisīs) , bet gan portfolio no 1,2,3 kāzām ..... untad reāli var redzetet kurā kategorijā konkrētais fotogrāfs ir spēcīgs!

Aplami galīgi- profesionāla fotogrāfa uzdevums ir veikt pakalpojumu tā, kādu vēlās sev pasūtītājs bez savas uber krutās makslas uzspiešanas... ja pasūtītājs pasūta kāzām lomogrāfiju, tad tādā stilā tas ir jābildē.
Man labai paziņai bilde'ja kāzas fotogrāfs, kurš ieliek bildēs savu dvēseli... un jaunie pilnīgi raudāja, visas bildes no uberkrutiem rkursiem melnbaltas- praktiski varētu teikt Rodčenko... un tur arī dzirdēju slaveno teicienu- labi ka māsas puikam lidzi bija ziepītis, savādāk bez bildēm būtu palikuši.
Publicēts: 03.10.14 22:53
 citēt
Haiduk , KAS aplami!?!?!? jA fotogrāfā portfolio ir bildes no piem 3 kāzām, bet ar 30 bildēm ..... TAd taču redz, kādā stilā fotogrāfs strādā!!!! Ja nepatīk - meklē citu!
Publicēts: 03.10.14 22:55
 citēt
lafoto:
Billy:Reportāžu nofotgrāfēt uz WOW ir grūtāk kā tās smukumbildes, kur apstākļus vairāk vai mazāk kontrolē fotogrāfs. Tapēc ir tikai saprotami kapēc lielāko daļu portfolio sastāda fotosesijas vai uzstādijumu bildes.

te nu japiekrit par 100%

No manis 140% piekrišana... un ir tiešām straujie brīži, kad 5 sek laikā ir jāpaspēj izdarīt ap 3-6 uzņēmumi ar dažādu pietuvināšanos... piem gredena uzvilkšana- kopskats, portretējums un tikai pirkstu darbība ... un te nu parādās profesionalitāte... cik bieži šais kadros ir nošķeltās galvas, pusškeltā vedējmāte un t.t. pirms uzbrūkat, paskatat savus veikumus, ja tur naf neviena manis pieminētāās šaizes- esi meistars :)
Publicēts: 03.10.14 23:00
 citēt
dansiga:Haiduk , KAS aplami!?!?!? jA fotogrāfā portfolio ir bildes no piem 3 kāzām, bet ar 30 bildēm ..... TAd taču redz, kādā stilā fotogrāfs strādā!!!! Ja nepatīk - meklē citu!

īsti neizpratu tavu domu, bet mana atbilde bija par to- untad reāli var redzetet kurā kategorijā konkrētais fotogrāfs ir spēcīgs!

Ja es sev taisu portfolio , tad tur salieku vienmēr visu to smukāko, un ir teiciens, ka aklai vistai gadās pa graudam... un tā nu es aklā vista, tomēr uztaisu sev perfekto portfolio, bet jaunais pāris , kas mani nolīgst, tomēr nolīgst aklo vistu :):):)
... nu aptuveni tā gribēju teikt... un ši nelaime ir visās nozarēs, ka uz pieres nekas naf rakstīts bet CV(portfolio) ir pasakaini :):):)
Publicēts: 03.10.14 23:04
 citēt
Es gan, satiekoties ar jauno pāri, kas man ir svešāki ... parādu bildes vairākos stilos kā es fotografēju un lūdzu atzīmēt atsevišķi vīram un atsevišķi sievai - kas patīk ... un tad es zinu kā strādāt ....
Publicēts: 03.10.14 23:45
 citēt
dansiga:Es gan, satiekoties ar jauno pāri, kas man ir svešāki ... parādu bildes vairākos stilos kā es fotografēju un lūdzu atzīmēt atsevišķi vīram un atsevišķi sievai - kas patīk ... un tad es zinu kā strādāt ....

+++++
par tādu nostāju...
...es pat piebrībinu, ja nenoorganizēs tikšanos un sarunāšanu, ka atsaku. Jāzin pirms, ko grib,nevis pēc , ko nu esi sastrādājis.
Kaut gan vairs uz kāzu bildēšanu nevelk... tomēr atbildība un vecums ir grūti savienojams ...
Publicēts: 05.10.14 11:45 labots
 citēt
Haiduks:
dansiga:Luni kārtējo reizi muld ..... arī Latvijā pastāv tb ir normāli fotogrāfi, kuri nevis vāc bildes no 50 kāzām (kurš gan to neuztaisīs) , bet gan portfolio no 1,2,3 kāzām ..... untad reāli var redzetet kurā kategorijā konkrētais fotogrāfs ir spēcīgs!

Aplami galīgi- profesionāla fotogrāfa uzdevums ir veikt pakalpojumu tā, kādu vēlās sev pasūtītājs bez savas uber krutās makslas uzspiešanas... ja pasūtītājs pasūta kāzām lomogrāfiju, tad tādā stilā tas ir jābildē.

Beidz tautai stāstīt blēņas. Un uzvaicā tiem fotogrāfiem, kuri te ir, vai viņi ir gatavi strādāt pēc Tava scenārija. Es nē, starp citu.
Katram ir savs portfolio un ja reiz klients to apskatot ir izvēlējies, tad augšminētā diskusija ir lieka.
Publicēts: 05.10.14 12:00 labots
 citēt
Nezinu, kādam profam jābūt, lai varētu atdarināt jebkuru stilu, strādāt ar jebkuru tehniku un arī to pārvaldīt...

Atradu fotogrāfu Vācijā, varēs iet bildēties...

www.romalli.com...
Publicēts: 05.10.14 13:12
 citēt
Katrs fotogrāfs mājas lapā ieliek to, kas pašam šķiet vislabākais. Un ja klients pēc tā izvēlas tad saprot ko saņems rezultātā. Protams vienmēr ir izņēmumi bet pēc tā nevar spriest par esošo situāciju.
Publicēts: 05.10.14 19:21
 citēt
Fotograafs savaa lapaa vienmēr izliek tiekšanos pēč sava ideāla, bet klients beigaas sanem gandrīz vienmēr viduscelu starp fotograafa veelamo ideālu un jaunaa paara/organizētāju "atdevi" un "vēlmi". dažreiz šīs lietas sakrīt, bet ļoti reti...
Publicēts: 05.10.14 19:49
 citēt
andre:Fotograafs savaa lapaa vienmēr izliek tiekšanos pēč sava ideāla, bet klients beigaas sanem gandrīz vienmēr viduscelu starp fotograafa veelamo ideālu un jaunaa paara/organizētāju "atdevi" un "vēlmi". dažreiz šīs lietas sakrīt, bet ļoti reti...

Tas ko fotogrāfs ir radijis līdz šim arī ir mijiedarbībā ar šo pašu Tevis pieminēto vidusceļu. Un par cik tas sakrīt ļoti reti tad tik un tā pārsvarā lielākais bilžu vairākums atbilst tam ko fotogrāfs var izdarīt standarta situācijā.
Publicēts: 06.10.14 13:13 labots
 citēt

Man personiski nepatīk tādas graudainas bildes...tad jau ar Lubitel 166 var dabūt labākas kvalitātes bildi :)
Publicēts: 06.10.14 14:33 labots
 citēt
AivarsL:

Man personiski nepatīk tādas graudainas bildes...tad jau ar Lubitel 166 var dabūt labākas kvalitātes bildi :)

Vispār jau mūsdienās neviens zinošs cilvēks nerunā un nedomā par labāko kvalitāti, bet gan par atbilstošu, it īpaši ja katram cilvēkam, katram pasūtitājm un izpildītājam savi kvalitātes kritēriji. Un tamdēļ mūsdienās var runāt tikai par produktu/pakalpojumu, kas ir vai nav atbilstošu pasūtītāja budžetam, atbilstošu pasūtītāja izpratnei par gaumi, atbilstošu pasūtītāja vajadzībai, atbilstošs pasūtītāja cerībām un gaidām, atbilstošs citiem pasūtītājam un nevis izpildītājam savarīgiem parametriem.
..un jautājumi atliek tikai divi -
a. Vai knipsētājs spēj un grib sniegt atbilstošu pakalpojumu;
b. Ja knipsētājs nevar vai negrib būt atbilstošs pasūtītājam un tā gaidām, vai viņš spēj prliecināt par savu taisnību, savu redzējumu pasūtītāju.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):