forum.gif
Objektīvs portretiem?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Objektīvs portretiem?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.07.14 17:38
 citēt
Lūdzu, iesakiet, kādu objektīvu izvēlēties portretu bildēšanai! Bildēju ar Nikon D7100. Būtu jāiekļaujas 500 Eiro robežās. Paldies un vēlreiz paldies!
Publicēts: 17.07.14 17:41
 citēt
50mm f/1.8G.
Nevajadzēs pat visus 500 Eiro tērēt.
:face-grin:
Publicēts: 17.07.14 17:45
 citēt
Un ko zinātāji teiktu par Nikkor 85mm 1.8G?
Publicēts: 17.07.14 17:51 labots
 citēt
85mm ir perfekts priekš portretiem uz FX, bet nezinu kādz būs uz DX.
Vēl viens variants, ir tamrona 70-200 f/2.8, kas varētu iekļauties tavos 500€.
Publicēts: 17.07.14 17:53
 citēt
Nu, labi, paldies, papētīšu. Bet Nikkor 35mm 1.8G?
Publicēts: 17.07.14 17:57 labots
 citēt
35mm ir aptuveni 50mm uz DX, kas manuprāt ir nedaudz par īsu, priekš portretiem.

Vēl jautājums, kādiem portretiem viņu vajag? Studijas darbam, vai brīvai dabai? Ja studijai, tad 70-200 būs ļoti vispusīgs. Bet ja gribi pēc iespējas plānāku dof, tad 50/85mm f/1.8 būs tava izvēle.
Publicēts: 17.07.14 18:20
 citēt
Kapēc ja portretiem, tad uzreiz 50+ mm?

Man ļoti patīk bildēt cilvēkus, piemēram, ar 24mm vai pat platāku.
Publicēts: 17.07.14 18:26
 citēt
mrproxy:Kapēc ja portretiem, tad uzreiz 50+ mm?

Man ļoti patīk bildēt cilvēkus, piemēram, ar 24mm vai pat platāku.

:face-devil-grin: var redzet! Karikaturam 14mm pat labaks !
Publicēts: 17.07.14 18:53
 citēt
kā teica viens slavens latviešu fotogrāfs: "vajag apzināties ko bildējam. objektu vai subjektu". Takā man ar liekas aplams pieņēmums, ka portretiem obligāti ir vajadzīgs 50+ un ne mazāk. Jāsaprot ko tu gribi panākt un tad jau skaties kādus stiklus vajag.
Publicēts: 17.07.14 19:12
 citēt
@mrproxy
@ArtursOzolins
Protams, varam sākt filozofēt, ka portretus var fotogrāfēt ar 8mm un ainavas ar 800mm. Tajā pašā laikā - kāds no tā points?
Publicēts: 17.07.14 19:17
 citēt
Jāskatās, priekš kam tu to dari. Ja kādai augsti māxlinieciskas, jēgpilnas vizuālās zīmes radīšanai, tad var kaut ar durvju actiņu, bet ja gribi fotografēt cilvēkus, pie tam vēl tā, lai viņiem savus portretus nebūtu kauns dāvināt mīļotajiem, tad tomēr nāksies pieturēties pie kaukādām dogmām.
Publicēts: 17.07.14 20:13
 citēt
Es nesen nopirku Jupiter 9 F/2 85 mm.Uz FF rezultāts ir labs.
Publicēts: 17.07.14 20:44
 citēt
Portretu objektīvs pēc definīcijas 24x36 formātam skaitās no 80-105 mm
Publicēts: 17.07.14 20:51
 citēt
Tūlīt tev pateiks, ka tā ir veca teorētiķu klasifikācija, bet tagad visšidervālāki portreti sanāk ar zivsacēm. :grimace:
Publicēts: 17.07.14 21:02
 citēt
ja var iekļauties cenā ,tad noteikti Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art
Publicēts: 17.07.14 22:00
 citēt
Bresons portretēja ar 50mm, mūsdienās daudziem patīk 70-105 mm diapazons, kurā bieži sanāk citiem neinteresanti tuvplāni (sevišķi, ja virsū daudz drēbju). Portretam nereti prasās telpu.
Publicēts: 17.07.14 22:02
 citēt
3rdHalf:@mrproxy
@ArtursOzolins
Protams, varam sākt filozofēt, ka portretus var fotogrāfēt ar 8mm un ainavas ar 800mm. Tajā pašā laikā - kāds no tā points?

Var bet nav jēgas. Katram jau savs piegājiens fotogrāfijai un muļķīgi vispār ieteikt cik mm vajag portretam, jo nebūs iespējams ielīst otra cilvēka ādā. Ierakstot google "best lens for portraits" rezultātus var atrast mazāk kā 1min laikā, bet pa lielam no informācijas mazs labums. Ja nu vienīgi zin ko gribi un tiešām salīdzini dzelžus no tehniskā aspekta raugoties.
Publicēts: 17.07.14 22:25 labots
 citēt
ArtursOzolins:
@ArtursOzolins

Var bet nav jēgas. Katram jau savs piegājiens fotogrāfijai un muļķīgi vispār ieteikt cik mm vajag portretam, jo nebūs iespējams ielīst otra cilvēka ādā. Ierakstot google "best lens for portraits" rezultātus var atrast mazāk kā 1min laikā, bet pa lielam no informācijas mazs labums. Ja nu vienīgi zin ko gribi un tiešām salīdzini dzelžus no tehniskā aspekta raugoties.

Katrai tēmai ir savas vadlīnijas, kurām ir arī savi izņēmumu. Tajā pašā laikā - būtu stulbi vadlīnijas anulēt, tikai tādēļ, ka viņām atrodas daži izņēmumi.
Piemērs: Ir divu veidu busi(auto). Pasažieru un kravas. Viņi tā tiek saukti, dēļ to pamata pielietojumiem, jo ar kravas busiem parasti pārvadā mantas, bet ar pasažieru busiem pasažierus. Tajā pašā laikā - abiem busiem mēdz būt izņēmumi. Kā nekā, arī pasažieru busā var pārvadāt mantas un kravas busā var sakāpt cilvēki. Tajā pašā laikā, mēs taču nesāksim strīdēties par to, ka pasažieru buss nav pasažieru buss, jo tajā var iekrāmēt mantas un otrādāk.

Tātad esam nonākuši līdz manam pointam. 50-135mm stikli tiek parasti saukti par portretu objektīviem, jo ar tiem parasti bildē portretus[trekns punkts]
Publicēts: 17.07.14 22:33
 citēt
Re, kur konkrēts piemērs: www.fotoblog.lv...

Meitene tad meitene, bet kāds citiem no tā teleportretējuma labums? Pasaulē dikti daudz meiteņu.

Šis - static.music.lv... - daudz labāk atbilst idejai par portretu, tikai loģiski, ka kopijai jābūt lielai.
Publicēts: 17.07.14 22:44
 citēt
@ArtursOzolins

Ja man būtu kvalitatīvs 800mm obektīvs, noteikti to izvēlētos ainavu bildēšanai!
It īpaši tādu, kur var ietvert cilvēka radītu lietu perspektīvi un saplacināt kaudzi interesantu objektu vienā smukā ainavā! Pilnīgi noteikti ar šādu objektīvu vienā izgājienā pie dabiņas, var saražot desmitreiz vairāk intereantu ainavu, nekā ar platleņķi.

Ja man būtu 8mm, tad to tik vien darītu kā bildētu ar šo cilvēkus (man ir tikai 10mm zivsacs, un ar to parasti bildēju pārtī pīpuļ, portretus, kur liela galva un vienā stūrītī maziņas kājiņas, u.t.t. - cilvēki iefano par šādām bildēm). Pilnīgi noteikti, ka ar šādu objektīvu vienā piegājienā var saražot desmitreiz vairāk interesantu portretbilžu, nekā ar 85mm/1.4
Publicēts: 17.07.14 22:58
 citēt
Hieronymus:Re, kur konkrēts piemērs: www.fotoblog.lv...

Meitene tad meitene, bet kāds citiem no tā teleportretējuma labums? Pasaulē dikti daudz meiteņu.

Šis - static.music.lv... - daudz labāk atbilst idejai par portretu, tikai loģiski, ka kopijai jābūt lielai.

Perfekts piemērs!
Publicēts: 17.07.14 23:17 labots
 citēt
Vaards:
@ArtursOzolins

Ja man būtu kvalitatīvs 800mm obektīvs, noteikti to izvēlētos ainavu bildēšanai!
It īpaši tādu, kur var ietvert cilvēka radītu lietu perspektīvi un saplacināt kaudzi interesantu objektu vienā smukā ainavā! Pilnīgi noteikti ar šādu objektīvu vienā izgājienā pie dabiņas, var saražot desmitreiz vairāk intereantu ainavu, nekā ar platleņķi.

Ja man būtu 8mm, tad to tik vien darītu kā bildētu ar šo cilvēkus (man ir tikai 10mm zivsacs, un ar to parasti bildēju pārtī pīpuļ, portretus, kur liela galva un vienā stūrītī maziņas kājiņas, u.t.t. - cilvēki iefano par šādām bildēm). Pilnīgi noteikti, ka ar šādu objektīvu vienā piegājienā var saražot desmitreiz vairāk interesantu portretbilžu, nekā ar 85mm/1.4

Perspektīvas visār jauka lieta , es te pirms pāris dienām stāvēju uz Brīvības Dzirnavu stūra pie Latvijas un ie[atikās man skats uz Dzirnavu Terbates stūra , smuki tā www.ogresbalss.lv...
Publicēts: 18.07.14 00:20
 citēt
es gan šobrīd portretiem izmantoju Sigmas 35 mm,Nikona 50mm kkur plauktā nomests:face-grin:
Publicēts: 18.07.14 01:42
 citēt
vecais standarts ir 50nieks ...... BET modelji ir tiik dazhaadi, ka nevar buut vien konkreets objektiivs, Jo.vienam modelim izceljam ljooooti mazo degunteli, citam toties ar citu fokusa attaaalumu nosleepjam TO lielo degunu !
Publicēts: 18.07.14 06:58
 citēt
> Jo.vienam modelim izceljam ljooooti mazo degunteli, citam..

Kas tās par muļķībām!?
Pirmoreiz dzirdu par tādu vajadzību, bet katram jau savs! :D
Publicēts: 18.07.14 08:10
 citēt
A ja pincītis maziņš vai krūtis plakanas vot i rodas vajadzība.
Publicēts: 18.07.14 08:31 labots
 citēt
Vaards:> Jo.vienam modelim izceljam ljooooti mazo degunteli, citam..

Kas tās par muļķībām!?
Pirmoreiz dzirdu par tādu vajadzību, bet katram jau savs! :D

To būs kādos "Exskluzīvos" Krievu kursiņos mācījuši :face-grin::face-grin::face-kiss::face-wink:
Publicēts: 18.07.14 11:44 labots
 citēt
Daudz svarīgāk izcelt acis (vai "acis", ja ir). Ar acis domāts skatiens (emocijas). Ar "acis" - argumenti un fakti.
Publicēts: 22.07.14 10:22
 citēt
Internets taču pilns ar atbildēm, var taču pat bildītes ieslēgt, lai apskatītos, ks patīk vislabāk:

stepheneastwood.com...
Publicēts: 22.07.14 10:54
 citēt
...ar ko slikts ir manis pārdotais 105mm 2.5 AIS .Super portretnieks :face-smile:
Publicēts: 22.07.14 10:59
 citēt
Brīvie tautieši :D kā traki uz uz rāmjiem un ierobežojumiem. Portretu var bildēt ar JEBKO. Fragmas un milimetri nūģiem :grimace:
Publicēts: 22.07.14 11:05
 citēt
Rolands66: Portretu var bildēt ar JEBKO.

Var. Bet ne JEBKĀDU - kādu perspektīvi prasa iecere, tādu objektīvu jāizvēlas.
Publicēts: 22.07.14 11:08
 citēt
Maris:
Rolands66: Portretu var bildēt ar JEBKO.

Var. Bet ne JEBKĀDU - kādu perspektīvi prasa iecere, tādu objektīvu jāizvēlas.

BINGO..............................VAJAG IECERI vispirms.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):