forum.gif
Kādu cietni (HDD) bilžu glabāšanai?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kādu cietni (HDD) bilžu glabāšanai?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 29.07.14 00:01
 citēt
Kā viens no drošākajiem protams RAIDA, bet vēl vienkāršāk uzlikt savu serveri pie kāda provaidera un tur visu sakonfigurēt ar spoguļiem. Lietoju šādu variantu vairākus gadus, pagaidām esmu izpletis līdz 10Tb, ja pietruks vietas likšu v'\el vienu serveri.
Publicēts: 29.07.14 10:03
 citēt
Ritz:Vajag cietni, kas retu reizi tiks (teiksim reizi nedēļā) ieslēgts, lai tajā ierakstītu bildes. Uz kādiem modeļiem skatīties?
Kāda būtu optimāla ietilpība? 2 TB? Vai pirkt lētāko modeli no WD un miers mājās? Piemēram, šādu www.tera.lv...

Šoreiz nav iedvesmas lasīt n-tos apskatus...

www.salidzini.lv...

Plāno, pārnēsājamo!
Laika gaitā gadās visādi prikoli, piem, "policijas vīruss", kas cenšas visu datoram pieslēgto sakriptēt un noslēpt zem paroles, to uzrakstot pa virsu oriģinālajam failam.

Nopērc šitādu USB3 2tb disku, pieslēdz jebkur un jebkad vajag, atvieno. Nekāda čakara un vietu aizņem mazāk, nekā tas 3.5 hdd

Rakstīšanas ātrums faktiski salīdzināms (tas ir, pietiekami ātrs).
Publicēts: 29.07.14 11:45 labots
 citēt
Hmm... būs jāpadomā. Tiem ārējiem HDD ir arī kādi mīnusi? :) Vai pareizāk ir skatīties 2.5" vs 3.5". jo abus var ielikt kastē, līdz ar to abi sanāk ārējie cietie diski?
Publicēts: 29.07.14 12:01
 citēt
Ritz:Hmm... būs jāpadomā. Tiem ārējiem HDD ir arī kādi mīnusi? :) Vai pareizāk ir skatīties 2.5" vs 3.5". jo abus var ielikt kastē, līdz ar to abi sanāk ārējie cietie diski?

Svarīgākā atšķirība starp 3.5 un 2.5 arējiem HDD ir tāda, ka 2.5 collu HDD nav vajadzīga ārējā barošana.
Publicēts: 29.07.14 12:31
 citēt
Laikam pirkšu šo www.xnet.lv...

Staipīt apkārt nekur nevajadzēs, tāpēc pirkšu tomēr 3.5" ārējo disku. Biju domājis pirkt iekšējo HDD, kuru ielikt korpusā (man jau mājās tāds ir), tomēr izdomāju, ka tīri teorētiski drošākam (nu kaut vai par 5 %) ir jābūt ārējam diskam, vai ne?
Publicēts: 29.07.14 12:50
 citēt
Protams, ka ārējais drošāks.
Mazāka telpa, švakāka ventilācija, lielāka iespēja atrauties kādu kritienu/triecienu - viss runā par labu USB vadā iekarinātam ārējam!
Publicēts: 29.07.14 17:10
 citēt
Es gan ieteiktu ārējo tīkla diska, lai nav čakars ar to usb un nav jātur pie datora. Plus, lai dublē uz diviem diskiem.
Man kā krājējam patīk.

Ja gribi ar USB vadu, tad skaties, lai būtu USB3.0, savādi kopēs 2-7 reizes lēnāk.
Piemēram 10GB ar USB2.0 kopē ~14minūtes, bet ar USB3.0 ~6minūtes, bet tas pie lieliem failiem. Normālā vidē attēlus 1h vai 30 minūtes.
Tas pats ar tīkla NAS'iem 100Mbit vai 1Gbps.

Ja gribi tādu kā ceļojuma glabātuvi, tad paņem portatīvo.

Bet nu fck, ņem ar 2 diskiem, no pieredzes zinu, ka tajos verķos diski mirst ātrāk kā datoros.
Publicēts: 29.07.14 17:28
 citēt
Tas būtu kas? Tipa kaut kāds dropbox variants, tikai PRO variants, par kuru papildus jāmaksā?
Publicēts: 29.07.14 17:38
 citēt
Ritz:Tas būtu kas? Tipa kaut kāds dropbox variants, tikai PRO variants, par kuru papildus jāmaksā?

Nē, tas ir tas pats ārējais HDD, tikai nevis pieslēgts pie datora ar USB, bet pie tava rūterīša. Līdz ar to, kā jau minēja, mazāk fiziski jāaiztiek, mazāk risku.
Un piekrītu, ka bez RAID tas pasākums ir traki bezjēdzīgs - vismaz mirror krietni palielina izdzīvošanas izredzes. :)
Publicēts: 29.07.14 17:45
 citēt
Un kur fiziski tas disks atradīsies? Uz skapjaugšas?
Nu nez, man liels galds istabas stūrī, uz kura stāv kompis. Cietnis aiz kompja galda stūrī pieslēgts ar USB... neredzu problēmu.
Publicēts: 29.07.14 17:47
 citēt
Tikai tas rūtera + HDD variants smagi bremzē. Ja daudz datu turpu šurpu jāstaipa, tad nevisai labs variants.
Publicēts: 29.07.14 18:24
 citēt
klusums:Tikai tas rūtera + HDD variants smagi bremzē. Ja daudz datu turpu šurpu jāstaipa, tad nevisai labs variants.

Tā viennozīmīgi to nevar teikt.
Pirmkārt, tīkla storidži nav paredzēti kā ikdienas lietošanai, tie tiešām ir ilgtermiņa backup drīzāk. Līdz ar to dati šurpu un turpu nebūtu būtiski - backup uzliec pa nakti dzīties UZ disku, un ceri, ka NO diska nekad mūžā nevajadzēs neko ņemt, t.i., ka ar primāro nekas nenotiks.
Otrkārt, ne jau visi viņi vienādi. Pieslēdzot 30EUR HDD pie 10EUR rūtera - nu protams, ka viss bremzēs kā sūds. Sajūdzot normālus dzelžus kopā, tīkla caurlaidības ir tīri nesliktas, turklāt dzīvoklī ir iespējams imitēt teju vai laboratorijas apstākļus, kas nespīd lielākās firmās/tīklos. 1Gbps tev būtu 125MB/s teorētiskais ātrums starp iekārtām - kas, par maz? :) A tālāk cik kurš cietais limitē ātrumus, jau ir atkarīgs no dzelžiem, nevis no USB/NIC. :)
Publicēts: 29.07.14 18:53 labots
 citēt
Nu man gluži nav 30eur kaste, bet gan Apple Airport Extreme ar labu Verbatim disku. Galvenā funkcija tam ir 24x7 online backup un tur nav par ko sūdzēties, bet ja gribās palaist kādu spēli, kura glabājas uz tā diska (piemēram xplane, kura aizņem 70Gb) vai vienkārši pārdzīt lielākus datus apjomus, tad nākas slēgt pa taisno pie datora, jo citādi tas aizņem manam pacietības mēram pa daudz laika.
Publicēts: 29.07.14 19:05 labots
 citēt
Laist spēli no NAS? Cilvēk, tas skan kā "vispār jau ar SMART baigi ērti noparkoties, tikai nav īsti parocīgi ar viņu vilkt 15 tonnu piekabes..." :D Tas vienkārši nav tam paredzēts, un īsti nekad nav bijis... Turklāt, tas tomēr ir mājas lietotāja dzelzis, nevis industriālais aparāts, pat ja labs. :)

Lai vai kā, atgriežoties pie tēmas. Man šķiet, ka Ritz gadījumā optimāls risinājums būtu pāris lētu 500GB HDD, softisks RAIDs un rūpīgi šķirot, ko uzglabāt.
Publicēts: 29.07.14 19:14
 citēt
Tipa kaste, kurā var ievietot divus cietņus un viens un tas pats tiek ierakstīts katrā cietnī?
Publicēts: 29.07.14 19:22
 citēt
kbi_kbi:Laist spēli no NAS? Cilvēk, tas skan kā "vispār jau ar SMART baigi ērti noparkoties, tikai nav īsti parocīgi ar viņu vilkt 15 tonnu piekabes..." :D Tas vienkārši nav tam paredzēts, un īsti nekad nav bijis... Turklāt, tas tomēr ir mājas lietotāja dzelzis, nevis industriālais aparāts, pat ja labs. :)

Lai vai kā, atgriežoties pie tēmas. Man šķiet, ka Ritz gadījumā optimāls risinājums būtu pāris lētu 500GB HDD, softisks RAIDs un rūpīgi šķirot, ko uzglabāt.

Nepiesienies spēlei. Datu pārraides ātrums paliek datu pārraides ātrums, neatkarīgi tā ir spēle, full hd p0rn vai 100Gb bilžu bibliotēka.
Publicēts: 29.07.14 19:54
 citēt
Ritz:Laikam pirkšu šo www.xnet.lv...

Staipīt apkārt nekur nevajadzēs, tāpēc pirkšu tomēr 3.5" ārējo disku. Biju domājis pirkt iekšējo HDD, kuru ielikt korpusā (man jau mājās tāds ir), tomēr izdomāju, ka tīri teorētiski drošākam (nu kaut vai par 5 %) ir jābūt ārējam diskam, vai ne?

Baigi nepareizā izvēle.
Publicēts: 29.07.14 21:16
 citēt
Jo?
Publicēts: 29.07.14 21:38
 citēt

Viens no vienkāršākajiem variantiem mājas lietošanai.
Publicēts: 30.07.14 08:56
 citēt
Vaards:
Ritz:Laikam pirkšu šo www.xnet.lv...

Baigi nepareizā izvēle.

nuka vajag šo www.xnet.lv...
Publicēts: 31.07.14 00:21
 citēt
Alibaba:
Vaards:
Baigi nepareizā izvēle.

nuka vajag šo [url=http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=373622&kas=Samsung-840-EVO-2.5%26quot%3B-1TB-SSD-cietais-disks-portat%C4%ABvajam-datoram

Priekš]http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=373622&kas=Samsung-840-EVO-2.5%26quot%3B-1TB-SSD-cietais-disks-portat%C4%ABvajam-datoram

Priekš[/url] svarīgas infas glabāšanas neder, jo SSD ir tomēr savi cikli, kuri ar laiku pabeidzas.
Publicēts: 31.07.14 10:23
 citēt
Ritz:Jo?
Ritz:Jo?

...jo baigā jebļa.
Viņam vajadzīgs papildus barošanas vads, attiecīgi viņš tur aiz kompja klusā istabā bišķi dūc - ja atstāts ieštepselēts pie transformatora.

Paliels izmērs, attiecīgi dēļ barības vada un izmēra nav pārvietojams.

Turklāt neprātīgi pirkt 2tb, ja pieejami 3tb un 4tb vienā kastītē, bet sadārdzinājums nav tik būtisks.

par cik paliels klucis, nokrītot iet bojā (man divi gabali Lacie d2 un Lacie Porsche design) šādi ir nobeigušies. Vēl man ir četri lieli Laci d2 (katrs pa 500gb), varu pārdot par konkurētspējīgu cenu. Pirkti pa kādiem 100lvl gabalā.

===

Attiecīgi izdomāju, ka labāk nopirkt WD passport 2gb (augstāk ielinkoju) un pārmaksāt padsmit EUR. Attiecīgi, ja man ievajagas, es visu bilžu arhīvu varu iebāzt kabatā (ok, divās kabatās), jo fotodrazas man ir aptuveni 3ar kapeikām TB.

bet vispār man stacionārajā kompī griežas divi 3tb diski, kuri viens otru kopē RAIDā - tīri bildēm (un kādi trīs 1tb, kur filmas', u.c. drazas neraidā).

Respektīvi, tie WD 2tb stāv atvilktnē, citā istabā. Drošība pret vispārīgu armagedonu. Bija doma viņus vēl aizvest un nolikt pie senča mājās, tā pasargājoties pret punktveida ātomtriecienu, zagļiem un citām līdzīgām likstām. :)
Publicēts: 31.07.14 10:38
 citēt
No savas "nelaimīgās" pieredzes zinu, ka visu glabāt vienā vietā ir manjakāli, paaudēju vienreiz visu savu bilžu arhīvu, škrobe pa rubli.
Pēc tam tikai sāku domāt, ka būtu labi dublēt uz citu disku un ja nu kas, tad reiz gadā vai pusgadā vēl jāieraksta uz DVD. Nav īpaši jāšķiro vienkārši visu DVD diskā un miers, iemest kaut kur plauktā un lai pūst. 2 reiz jau ir noderējuši, kad kāds man arhīvu bija pārbīdījis.
DVD diski faktiski iet par kapeikām, tāpēc neredzu problēmu nopirkt 10 DVD = 10Euro = 40GB.
2011
2012 DVD1 DVD2
2013
..
Nav tik daudz cilvēku, kas varētu palielīties, ka viņu ārējie cietie diski būtu izturējuši ilgāk par 2 gadiem, pie aktīvas pārvietošanas.

p.s. matricas jāglabā tumšā vietā.
Publicēts: 02.08.14 01:20
 citēt
KEPKE:No savas "nelaimīgās" pieredzes zinu, ka visu glabāt vienā vietā ir manjakāli, paaudēju vienreiz visu savu bilžu arhīvu, škrobe pa rubli.
Pēc tam tikai sāku domāt, ka būtu labi dublēt uz citu disku un ja nu kas, tad reiz gadā vai pusgadā vēl jāieraksta uz DVD. Nav īpaši jāšķiro vienkārši visu DVD diskā un miers, iemest kaut kur plauktā un lai pūst. 2 reiz jau ir noderējuši, kad kāds man arhīvu bija pārbīdījis.
DVD diski faktiski iet par kapeikām, tāpēc neredzu problēmu nopirkt 10 DVD = 10Euro = 40GB.
2011
2012 DVD1 DVD2
2013
..
Nav tik daudz cilvēku, kas varētu palielīties, ka viņu ārējie cietie diski būtu izturējuši ilgāk par 2 gadiem, pie aktīvas pārvietošanas.

p.s. matricas jāglabā tumšā vietā.

Ja pa diskiem iet runa tad DVD nu tas nav nopietni. Blu-ray rakstīklois maksā kaut kur 100 eurus, diski maksā sākot no eira, bet labāk izmantot dargākus kuri domāti ilgstošai datu glabāšanai, tie iet ap 4 eiri, 10 lētie un štruntīgie DVD proatms sanāk lētāk ne kā viens bdr bet tomēr es izvēlētos bdr.
Publicēts: 02.08.14 02:54
 citēt
KEPKE:

nevajag pārspīlēt ;)

www.extremetech.com...

Ja nav vājprātīgie datu apjomi kā te dažam labam, jāizmanto ir atbilstoši servisi nevis fiziski diski mājās pašam jātur.
Publicēts: 02.08.14 11:02 labots
 citēt
Labāk diskus pašam mājās turēt, nekā izmantot kaut kādus servisus. Reku, augšminētā bilde ir no šāda servisa, kurš lieto budžeta klases diskus, griež tos 24/7 un tad tikai nokauj reizi piecos gados kādus padsmit procentus.

Attiecīgi nopērk divus palielus diskus, regulāri uz tiem dublē saturu - kārtībnieks!
Publicēts: 02.08.14 11:54
 citēt
Tikai neaizmirsti parūpēties par to fizisku drošību - kritieni, ugunsgrēks, zādzības utt.
Publicēts: 02.08.14 12:04
 citēt
Vaards:Labāk diskus pašam mājās turēt, nekā izmantot kaut kādus servisus. Reku, augšminētā bilde ir no šāda servisa, kurš lieto budžeta klases diskus, griež tos 24/7 un tad tikai nokauj reizi piecos gados kādus padsmit procentus.

Attiecīgi nopērk divus palielus diskus, regulāri uz tiem dublē saturu - kārtībnieks!

budžeta klases diskus lieto, jo starpības starp ne-budžeta nav. Viena ražotāja "serveru" diski ar līdzīgiem veiktspējas parametriem kā "budžeta" nekalpo īpaši ilgāk un nav drošāki. Serveru gadījumā ražotājs vienkārši izspiež papildus naudu no pircēja, jo var.

ja tīkla ātrums ļauj - var mēģināt glabāt datus ārpus mājas, bet lēti tas nav. paša diski vienmēr ir lētāki kā mākoņa priekš datu apjomiem kādi ir foto jomā
Publicēts: 02.08.14 12:26 labots
 citēt
klusums:
KEPKE:

nevajag pārspīlēt ;)

www.extremetech.com...

www.extremetech.com...

Ja nav vājprātīgie datu apjomi kā te dažam labam, jāizmanto ir atbilstoši servisi nevis fiziski diski mājās pašam jātur.

Nevar piemirst sen zināmu faktu, ka cietie diski visvairāk nodrāžas nevis tos darbinot, bet ieslēdzot/izslēdzot.
Kādēļ ārējie cietie sprākst biežāk, kā iekšējie?
Par piemēru ņemsim WD Zaļo līniju, kura pēc noklusējuma ir "Enerģijas Taupīšanas" režīmā, kas apstādina disku, kad informācija kādu brīdi netiek lasīta/rakstīta.
Lai gan WD Green diski ir speciāli optimizēti, priekš regulāras ieslēgšanas/izslēgšanas - tāvai tā, to darot tie tiek deldēti.
Līdz ar to, tā vai tā: WD Blue disks, kurš ir paredzēts patstāvīgai darbībai, patstāvīgi griežoties, dzīvos ilgāk par WD Green, kas paredzēts pārtraugtai darbībai, slēdzot iekšā/ārā.

Tātad, kādēļ ārējie cietie sprāgst nost, jau pēc diviem gadiem? Tādēļ, ka lielākā daļa ĀRĒJO cieto disku ir WD Zaļā sērija, vai citu brandu alternatīvas, kas pie dieniščas lietošanas ieslēdzas/izslēdzas vairākus desmitus reižu dienā.
Publicēts: 02.08.14 17:32
 citēt

Tātad, kādēļ ārējie cietie sprāgst nost, jau pēc diviem gadiem? Tādēļ, ka...

Ja tos zemē nenomet, tie dzīvo ilgi un dikti.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):