forum.gif
Par zibspuldzēm - ko ņemt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Par zibspuldzēm - ko ņemt?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.08.14 18:59
 citēt
bonqul:Šobrīd kāzas nav mērķis, bet ja nu kādreiz tieku uzaicināts līdzi kā izmēģinājuma trusītis bilžu veidošanai - lai nav pārāk liela vilšanās.

Atgriezīsimies pie tēmas - vai 430EX ir pareizais ko ņemt?

Pa 130 eirorubļiem PAREIZAIS. Lai veicas! Tev.:face-smile:
Publicēts: 01.08.14 19:03
 citēt
Tā arī bija atbilde, kuru es meklēju.
Paldies!
Publicēts: 01.08.14 19:18 labots
 citēt
Friidis:Kā jau parasti, panesās kārtējā krāniņstaipīšanas tēma.
Cilvēks jautā, kādu pirmo zibeni iesācējam nopirkt, bet vietējie "profi" mēģina šamējam ieborēt 2 diametrāli pretējus viedokļus:

-riktīgs profs zibeņus vispār nelieto un izmanto savus supergaišos stiklus un superlielo pieredzi, bet pretgaismu kompensē ar savu gaišo auru.:face-grin:

-ja riktīgs profs tomēr bildē ar zibeni, to var darīt tikai ar vairāku studijas zibeņu komplektu un vislabāk- manuālos režīmos.:anger:

...:face-grin:

Kas tieši liedz izmantot gaišu stiklu un pretgaismu kompensēt ar lētu blici M režīmā ?
Atkarībā no telpas un vēlmēm lietot kliedētu, zīmējošu, aizpildošu vai kontrgaismu ?
Es sāku saprast, ka laiks taisīt kursus, ja jau pat penzionāri ar pārdesmit gadu fotopieredzi šādu iespēju neizskata principā.
Smieklīgākais ir tas, ka tā sen strādā milzums fotogrāfu, strādā smuki un saņem labu honorāru, taču bloga forumā joprojām ir gudrāki prāti.
Diemžēl, gudrākie prāti, nez kāpēc, šancē par kapeikām....
Vēl dīvaināk ir tas, ka neviens pat nepamēģina saprast praksē kas un kā.
Ir taču blice uz kameras un ettl 2 visām situācijām :amazing:
Publicēts: 01.08.14 19:33
 citēt
Ok, pavisam nopietns jautājums - kāda vaina ettl? Paņem klāt kādu gaismas pārveidotāju, ja ir iedvesma arī ieliec ettl vadā un rezultāts ir ļoti OK.
Publicēts: 01.08.14 19:40 labots
 citēt
Ritz:Ok, pavisam nopietns jautājums - kāda vaina ettl? Paņem klāt kādu gaismas pārveidotāju, ja ir iedvesma arī ieliec ettl vadā un rezultāts ir ļoti OK.

ettl ir trula ietaise, kas vadās pēc gaišākā punkta preflešā. Līdz ar to kleitas līgavām ir smukas, sejas melnas. Un tā tālāk un joprojām, jo trulais automāts nezin, ka fotogrāfam galvenais objekts ir seja/s, kuras aizņem 3% fočenes. Protams, var cerēt, ka + vai - ekspo korekcijā visu izvilks. Parasti tā nav. ettl labi šancē teorētiski ideālos apstākļos, kādu dzīvē tikpat kā nav. Vienīgā iespēja iegūt 100% kontrolētu rezultātu ir visu regulēt pašam. Ar laiku tas kļūst tikpat sarežģīti, kā apčurāt 2 tos pašus. Ak jā - vēlams blici izmantot piegaismošanai, nevis kā vadošo gaismu. Tāpēc ieteicami vismaz 2-3 gaiši stikliņi ar f atvērumu 2.0 vai gaišāki. No Tevis 4paka ar piebalgu, draugs!
Publicēts: 01.08.14 19:45
 citēt
NilsS:
Ritz:Ok, pavisam nopietns jautājums - kāda vaina ettl? Paņem klāt kādu gaismas pārveidotāju, ja ir iedvesma arī ieliec ettl vadā un rezultāts ir ļoti OK.

ettl ir trula ietaise, kas vadās pēc gaišākā punkta preflešā. Līdz ar to kleitas līgavām ir smukas, sejas melnas. Un tā tālāk un joprojām, jo trulais autumāts jau nezin, ka fotogrāfam galvenais objekts ir seja/s, kuras aizņem 3% fočenes. Protams, var cerēt, ka + vai - ekspo korekcijā visu izvilks. Parasti tā nav. ettl labi šancē teorētiski ideālos apstākļos, kādu dzīvē nav. Vienīgā iespēja iegūt 100% kontrolētu rezultātu ir visu regulēt pašam. Ar laiku tas kļūst tikpat sarežģīti, kā apčurāt 2 tos pašus.No Tevis 4paka ar piebalgu, draugs!

Par šito "atklāsmi", tiešām tik ļergu, ko daži par alu dēvē.... :face-grin:
Publicēts: 01.08.14 19:47 labots
 citēt
Elmarss:
NilsS:

ettl ir trula ietaise, kas vadās pēc gaišākā punkta preflešā. Līdz ar to kleitas līgavām ir smukas, sejas melnas. Un tā tālāk un joprojām, jo trulais autumāts jau nezin, ka fotogrāfam galvenais objekts ir seja/s, kuras aizņem 3% fočenes. Protams, var cerēt, ka + vai - ekspo korekcijā visu izvilks. Parasti tā nav. ettl labi šancē teorētiski ideālos apstākļos, kādu dzīvē nav. Vienīgā iespēja iegūt 100% kontrolētu rezultātu ir visu regulēt pašam. Ar laiku tas kļūst tikpat sarežģīti, kā apčurāt 2 tos pašus.No Tevis 4paka ar piebalgu, draugs!

Tev, Elmār, bija pusgadsimts lai sevi apliecinātu kā izdevušos fotogrāfu. Nez kāpēc nav sanācis vairāk par viszinošāko spameri blogā
Publicēts: 01.08.14 19:49
 citēt
NilsS:
Elmarss:

Tev, Elmār, bija pusgadsimts lai sevi apliecinātu kā izdevušos fotogrāfu. Nez kāpēc nav nekas dzirdēts.

Kādam idiotam jābūt, lai domātu, ka Cilvēka sūtība ir kļūt par fotogrāfu....:face-grin:
Publicēts: 01.08.14 19:53 labots
 citēt
Elmarss:
NilsS:

Tev, Elmār, bija pusgadsimts lai sevi apliecinātu kā izdevušos fotogrāfu. Nez kāpēc nav nekas dzirdēts.

Kādam idiotam jābūt, lai domātu, ka Cilvēka sūtība ir kļūt par fotogrāfu....:face-grin:

Tava daiļrade tiešām apliecina sakaņu vārdos un darbos.
Starp citu - gaidu piemērus perfektajam ettl.
Savus noteikti ielikšu atbildē
Publicēts: 01.08.14 19:56
 citēt
Kāda vaina kompensācijai, ja zini, ka konkrētajā situācijā vajadzēs lielāku jaudu kā pati zipene aprēķina?
Publicēts: 01.08.14 19:59 labots
 citēt
Ritz:Kāda vaina kompensācijai, ja zini, ka konkrētajā situācijā vajadzēs lielāku jaudu kā pati zipene aprēķina?

nu - pēc 2-5 brāķa kadriem ( ja strauji mainās griestu augstums, piemēram tai pašā kāpņutelpā - hren noreaģēsi ) jau ir skaidrs cik jākompensē. Un iespējas zīmēt bildīti ar savu gaismu būtiski samazinās. Citādi jau viss štokos
Publicēts: 01.08.14 20:04
 citēt
NilsS:
Elmarss:

ettl, tas ir VISKRUTĀKAISFOTOGRĀFS????:face-grin: Es meklēju tādu....:face-grin:
Publicēts: 01.08.14 20:07 labots
 citēt
Elmarss:
NilsS:

ettl, tas ir VISKRUTĀKAISFOTOGRĀFS????:face-grin: Es meklēju tādu....:face-grin:

Nav bildītes, nav sarunas, Elmār ( vispār, ja pareizi atceros, tad Ainār ?). Pamelst par savu sūtību Latvijas fotogrāfijā dodies uz Lauberes bodīti - tur netrūks piekrītošu klausītāju. Īpaši ja nežmiegsies.
Ak jā - nospiests caps izskatās mazliet jokaini, kad onka sirmiem matiem raksta a ļa tīnes žurnālam sīrups :face-wink:
Bet vispār Elmār/Ainār ( kāpēc gan tāda konspirācija ?) jēdzīgāk šo runu būtu risināt klātienē, Lauberē.
Dzīvē, cik atceros, esi normāls vīrs.
Tik tas internets........
Publicēts: 01.08.14 20:27
 citēt
bonqul:Tā arī bija atbilde, kuru es meklēju.
Paldies!
Tev obligāti jāiztērē tie 130 euro? Ja pirmā zibspuldze, tad kāpēc nenorpikt kaut kādu lētu, lietotu yungyangu, lai saprastu kā vispār zibspuldze strādā? Pa 30 euro mierīgi vsr atrast kādu 560 II vai ko tādu.
UIn pēc tam, ja pēkšņi iepatīkas bildēt ar zibeni, tad nu ņem un iztērē lielo summu par kameras ražotāja ražotu zibeni. Tas būtu daudz loģiskāk, nekā nopirkt vecu 430 blici pa 130 euro un pāris reizes tikai izvilkt ārā..
Publicēts: 01.08.14 20:31
 citēt
LT_:
bonqul:Tā arī bija atbilde, kuru es meklēju.
Paldies!
Tev obligāti jāiztērē tie 130 euro? Ja pirmā zibspuldze, tad kāpēc nenorpikt kaut kādu lētu, lietotu yungyangu, lai saprastu kā vispār zibspuldze strādā? Pa 30 euro mierīgi vsr atrast kādu 560 II vai ko tādu.
UIn pēc tam, ja pēkšņi iepatīkas bildēt ar zibeni, tad nu ņem un iztērē lielo summu par kameras ražotāja ražotu zibeni. Tas būtu daudz loģiskāk, nekā nopirkt vecu 430 blici pa 130 euro un pāris reizes tikai izvilkt ārā..

Nu re - tā domā jau 3 no aptaujātajiem
Publicēts: 01.08.14 20:31 labots
 citēt
Es saprotu, ka var braukt augumā par konkrēta personāža bildēm, bet sākt personīgus uzbraucienus, ir par traku...
Un vairāk par trim saka, ka vajag Canon!
Publicēts: 01.08.14 20:34 labots
 citēt
Nil, tas, ka esi dižens, ar nebruņotu aci redzams jau no Tavas profilbildes! ...:face-grin:
Tikai Tev grūta dzīve- ne visi to diženumu saprot un katrā tekstā nākas atkārtoties priekš "tankistiem"... :face-wink:

Bet, ja nopietnāk un par tēmu- manuprāt, ja uzticas ne tikai TTL, bet arī savām smadzenēm un korektai pēcapstrādei, viss pārsvarā sanāk tīri pieklājīgi. "Pārsvarā" tādēļ, ka, piemēram- kāzu reportāžā ir gana daudz situāciju, kad visu paredzēt nav iespējams.
Publicēts: 01.08.14 20:35
 citēt
Ritz:Es saprotu, ka var braukt augumā par konkrēta personāža bildēm, bet sākt personīgus uzbraucienus, ir par traku...
Un vairāk par trim saka, ka vajag Canon!

Nu ja saka, ka Canon vajag, tad šaubām nav vietas. Kas var būt labāks par šo :face-grin:
Publicēts: 01.08.14 20:37 labots
 citēt
Friidis:Nil, tas, ka esi dižens, ar nebruņotu aci redzams jau no Tavas profilbildes! ...:face-grin:
Tikai Tev grūta dzīve- ne visi to diženumu saprot un katrā tekstā nākas atkārtoties priekš "tankistiem"... :face-wink:

Nu jopcik - esi taču radošāks kaut vai forumā
Publicēts: 01.08.14 20:41
 citēt
ew ew - kāds Jums sakars ar Lauberi|? Paņemiet mani līdz! ;-)))
Publicēts: 01.08.14 20:43 labots
 citēt
NilsS:

Tas būtu mājiens uz manu visnotaļ pieticīgo galeriju?
Ko tad no veca stagnātiska tiesu fotogrāfa var gribēt?:face-grin:

Bet savu galeriju gan Tev derētu parediģēt- Tu tik uzkrītoši un regulāri "noliec" oponentu bildes un galerijas, ka neviļus gribas atrast Tavā galerijā riktīgos piemērus, kuriem būtu jāseko.
Bet pagaidām tā (vismaz fotoblogā redzamā daļa) diemžēl neatbilst Tavam pārlieku ambiciozajam uzvedības stilam.
Publicēts: 01.08.14 20:44 labots
 citēt
dansiga:ew ew - kāds Jums sakars ar Lauberi|? Paņemiet mani līdz! ;-)))

tik ja goves slauksi un aitas barosi !:) kultūrģēģeru tur no manis jau gana :face-grin:
Publicēts: 01.08.14 20:45 labots
 citēt
Friidis:
NilsS:

Tas b

Sanāca. Tiešām. Ierosinu tēmu turpināt pie drukātām bildītēm un alus, vai kā tamlīdzīga.
Publicēts: 01.08.14 20:46
 citēt
NilsS:

tik ja goves slauksi un aitas barosi !:) kultūrģēģeru tur no manis jau gana :face-grin:

2x mūžā esmu slaukusi ..... a aitas barot = nekādu problēmu ;-ppppp Tad ņemsi?;-))))
Publicēts: 01.08.14 20:46
 citēt

Tas NAV Munameģis.... Bet PM var sarunāt.:face-grin:
Publicēts: 01.08.14 20:47 labots
 citēt
dansiga:
NilsS:

2x mūžā esmu slaukusi ..... a aitas barot = nekādu problēmu ;-ppppp Tad ņemsi?;-))))

Sory, Tevi ņemt nevaru - ir otrā puse un bērns ar. Abet ciemos gan jau, īpaši pa Jāņiem feini būtu
Publicēts: 01.08.14 20:47
 citēt
Elmarss:

man visi ceļi pieņemami ;-))))
Publicēts: 01.08.14 20:49 labots
 citēt
dansiga:
Elmarss:

man visi ceļi pieņemami ;-))))

Klau, nu bet būs tak plenērs, vienreiz :)
Ak jā - blices pircējam - ir divas iespējas. Pērc dārgāko Metz vai Canon, ja tā dzimtā spuldzīte. Būs dārgi, bet nesikti.
Vai ar provēt izbraukt pa lēto, bet tad bišķi jāpakustina smadzene, lai saprastu ko, kā un kāpēc regulēt. Viss darāms uz pilna M režīma
Publicēts: 01.08.14 20:51
 citēt
NilsS:
dansiga:

Sory, Tevi ņemt nevaru - ir otrā puse un bērns ar. Abet ciemos gan jau

Phe ....... a TĀ es nemaz nedomāju ;-p par jaunu tu man ;-pppp ;-)))))

P.S. Frīdim ...... NilsS ir viens no fotogrāfiem, kurš bildē labi un nelielās .... Manas meitas kāzu fotogrāfa izvēlē (jaunais pāris pats izvēlējās - gan konsultējoties ar mani) Nils bija iekļuvis "finālā" blakus Braunam un Plūmem!
Publicēts: 01.08.14 20:53
 citēt
dansiga:
NilsS:
Sory, Tevi ņemt nevaru - ir otrā puse un bērns ar. Abet ciemos gan jau

P.S. Frīdim ...... NilsS ir viens no fotogrāfiem, kurš bildē labi un nelielās .... Manas meitas kāzu fotogrāfa izvēlē (jaunais pāris pats izvēlējās - gan konsultējoties ar mani) Nils bija iekļuvis "finālā" blakus Braunam un Plūmem!

Tad atliek ciemoties un tusēties :face-smile:
Publicēts: 01.08.14 20:54
 citēt
P.P.S. Tajā pusgadā, kad meita izvēlējās kāzu fotogrāfu es bijus spiesta apsktīt TIK daudz kāzu bildes, cik es savā mūzā nebiju skatījusies!!!!!! A ko meitas dēļ neizdarīsi ..... (ar to gribēju teikt, ka meita šim jautājuma piegāja ļoti nopietni .... )
Publicēts: 01.08.14 20:55
 citēt
NilsS:
dansiga:

Kad kur cikos?;-))))
Publicēts: 01.08.14 20:55
 citēt
dansiga:P.P.S. Tajā pusgadā, kad meita izvēlējās kāzu fotogrāfu es bijus spiesta apsktīt TIK daudz kāzu bildes, cik es savā mūzā nebiju skatījusies!!!!!! A ko meitas dēļ neizdarīsi ..... (ar to gribēju teikt, ka meita šim jautājuma piegāja ļoti nopietni .... )

M. Plūme viennozīmīgi ir laba izvēle, ja maks atļauj !
Publicēts: 01.08.14 20:56
 citēt
dansiga:
NilsS:

Kad kur cikos?;-))))

Ir dažas idejas, ja īstenosies - skaties PM.
Publicēts: 01.08.14 20:56
 citēt
dansiga:

To, ka viņš bildē labi, es netaisos apšaubīt!
Bet par lielīšanos- nepiekritīšu.
Nezinu, kāds viņš ir dzīvē, bet šeit (foruma sarunās) atstāj bik iedomīga cilvēka iespaidu (IMHO).
Publicēts: 01.08.14 20:58
 citēt
NilsS:
dansiga:P.P.S. Tajā pusgadā, kad meita izvēlējās kāzu fotogrāfu es bijus spiesta apsktīt TIK daudz kāzu bildes, cik es savā mūzā nebiju skatījusies!!!!!! A ko meitas dēļ neizdarīsi ..... (ar to gribēju teikt, ka meita šim jautājuma piegāja ļoti nopietni .... )

M. Plūme viennozīmīgi ir laba izvēle, ja maks atļauj !

Nu vot arī tomēr paņēma Plūmi ... no Jums trijiem ;-) Jaunie gana pie naudas ... par savu naudu kāzas taisīja, m,eita pat teica - mamm - es tev frizieri un kosmetologu apmaksāšu ... uz ko es lepni atbildēju - PATI varu :-))) Toties es pieteicos Plūmem par šoferi starp ZAGS un viesu māju, ko jaunā vīra vecāki īsti nespēja saprast (pie tam tā bija tā vasara, kad es biju uz kruķiem) ;-))))))
Publicēts: 01.08.14 21:01
 citēt
Friidis:
dansiga:

To, ka viņš bildē labi, es netaisos apšaubīt!
Bet par lielīšanos- nepiekritīšu.
Nezinu, kāds viņš ir dzīvē, bet šeit (foruma sarunās) atstāj bik iedomīga cilvēka iespaidu (IMHO).

Nu tas ka runā lecīgi - piekrītu ..... Bet daļēji es viņu " odobrja" viņa bilžu dēļ ;-)
Publicēts: 01.08.14 21:05
 citēt
Tu runā par kāzu bildēm, kas draugos redzamas? :D
Publicēts: 01.08.14 21:06
 citēt
Nils bildes praktiski neliek internetā ....
Publicēts: 01.08.14 21:07 labots
 citēt
Friidis:
NilsS:

Tas būtu mājiens uz manu visnotaļ pieticīgo galeriju?
Ko tad no veca stagnātiska tiesu fotogrāfa var gribēt?:face-grin:

Bet savu galeriju gan Tev derētu parediģēt- Tu tik uzkrītoši un regulāri "noliec" oponentu bildes un galerijas, ka neviļus gribas atrast Tavā galerijā riktīgos piemērus, kuriem būtu jāseko.
Bet pagaidām tā (vismaz fotoblogā redzamā daļa) diemžēl neatbilst Tavam pārlieku ambiciozajam uzvedības stilam.

Katru dienu darbā sanāk fočēt. Manu darbu vērtē 1. apstrādes specs, maketētājs, projekta vadītājs, šad tad īpašnieks, pēc tam projekta pasūtītāja uzraugs, tad visi pārējie, kam nav slinkums. Domā man ir ineteresanti likt bildītes bloga vērtētājam ?:)
Tā ka atvainojiet, bet blogs paliek novārtā.
Vēl jo vairāk tāpēc , ka vakar nosvinēju savu dzimeni un nu ir vēlme relaksēties un iedzert aliņu :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas