Labdien! Iegādājos Sony A6000 kameru ar E-mount. Gribu papildus piepirkt ultraplatleņķa (10 vai 11mm) lēcu (ne fisheye) priekš šī aparāta. Negribētos dēļ šīs iegādes ziedot orgānus, tādēļ negribu izdot vairāk par ~600 Eur.
Man nav ne mazākās saprašanas par oriģinālajām un alternatīvo ražotāju lēcām un to cenas/kvalitātes attiecību priekš E-mount stiprinājuma. No ārzemju forumiem vien sapratu tik daudz, ka gan oriģinālo gan ķīniešu stiklu izvēle priekš E-mount kamerām ir stipri mazāka kā piemēram Canon EF mount, kur caur adapteriem pašu velnu var pieskrūvēt.
Stikls nepieciešams priekš fotografēšanas šaurās telpās, kur nav iespējams pietiekoši atkāpties no objekta. Lēcas ātrums nav īpaši būtisks, jo tiks bildēts kontrolētos apstākļos ar pietiekamu apgaismojumu.
Paldies, Robi - Samyang tieši biju apskatījis, tādēļ arī gribēju dzirdēt atsauksmes.
Ko tauta vēl saka par Samyang 10mm f/2.8 ED AS NCS? Nav overkill? - nebūs baigais mucas efekts, ko pēc tam ne Lightroom ne PS nevarēs pienācīgi izlabot?
Kā ar Soņas dzimto 10-18mm? Neesmu pats ķepās turējis pagaidām, bet vajadzētu būt ok. Samyangs, protams, būs lētāks, bet Soņai garantēti, ka būs pieejami profili korekcijai.
Versatile - nu tieši par to jau arī ir jautājums - vai dzimtais objektīvs price/performance apstākļos tomēr ir labāks par korejieti. Teiksim, 10% labāks gaišums īsti neatsver 60% lielāku cenu. Gribās tikt pie labākā, bet ne obligāti dārgākā.
A kā tas ir 10% gaišums? Ja Laimasmātes ar joptvaimaķiem un Pērkontēva ar pendelēm iedīdītajos optikas likumos nav nekas mainījies, tad viens fragmas stops joprojām nozīmē 2x vairāk gaismas.
smuku kameru esi paņēmis ... kārdinošss modelītis... ja ir nauda tad notiekti oriģinālais 10-18 mm bet ir viena 1/2 lētāka alternatīva , kas ir univerālāka par samjangu
man ir manuālā nezx pāreja uz nikonu... normāli šķīlu ar Sigmu 10-20 ar nexC3 ..autofokus neprasās ja gribi ērtāk par 100 eirām ir pāreja ar AF uz kanonu , tad kabini klāt kanonisko Sigmu 10-20
versatile:nu, gaišums ir viens, otrs ir universālums.
A priekš kam man universālums? Man ir viena kamera, un ja šo tirgošu uz citu kameru, protams, ka stiklus nogrūdīšu līdzi.
Soms - paldies par atbildēm, taču es galīgi negribu krāmēties ar pārejniekiem. Tad vēlreiz jautājums - vai Samjangs cenas ietaupījuma ziņā (~30% lētāks veikalā, ~45% lētāks ēbajā) ir labāka alternatīva par oriģinālo 10-18mm, vai labāk neeksperimentēt, un ņemt uzreiz oriģinālo?