forum.gif
Digitālais foto pie dabas.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Digitālais foto pie dabas.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.08.10 13:09
 citēt
Ir doma (pagaidām kamēr budžetiņš tāds pabālāks) nopirkt kādu no digitālajiem fotoaparātiem, ar kuru varētu dabūt puslīdz normālas dabas bildes. Viens no aktuālākajiem nosacījumiem, par cik bieži atrodos pie dabas krūts, būtu noķert arī kādu dzīvnieku foto objektīvā, pievilkt to arī tuvāk, dabas skati. Bet viss tas ko vēlos fotografēt protams visskaistāk izskatās krēslas laikā.
Saprotu, ka grūti aizstāt spoguleni ar labiem stikliem (tas nākotnē :face-wink:), bet ja nu tomēr... :face-smile:
Tā nu papētot tīri simpātiski likās divi no NIKON produkcijas piedāvājuma: Nikon Coolpix P100; Nikon Coolpix L110.
Budžets apm. līdz 300 Ls.
Ko man varētu ieteikt vai neieteikt pirkt šajā jomā. :face-smile:
Publicēts: 24.08.10 13:15
 citēt
kārumnieks
Publicēts: 24.08.10 13:27
 citēt
netērē 300Ls un pakrāj vēl. labam body un gaišam stiklam.
Publicēts: 24.08.10 13:31 labots
 citēt
kaut kas no Fuji varbūt Powershot ps10.
Labs zūms un kamera moderna
www.salidzini.lv...=
paziņa iegādājās. Skatījos megazūma bildes, biju pārsteigts par kvalitāti
Publicēts: 24.08.10 13:31
 citēt
pa 300 tak var atrast kaadu palietotu dslr bodiju un pa atlikusho naudu kaadu tumshu manuaalo teleobjektiivu
Publicēts: 24.08.10 13:52
 citēt
zo:pa 300 tak var atrast kaadu palietotu dslr bodiju un pa atlikusho naudu kaadu tumshu manuaalo teleobjektiivu

Tie 300 :) jau tā ir piespiežot sevi un nodzenot skopumu ;)
Publicēts: 24.08.10 13:54
 citēt
nu tad neko. nopērc binokli un bildē ar acīm
Publicēts: 24.08.10 14:05
 citēt
zo:nu tad neko. nopērc binokli un bildē ar acīm

tu zini cik labi binokļi maksā?????
Publicēts: 24.08.10 14:06
 citēt
Oliss:
zo:nu tad neko. nopērc binokli un bildē ar acīm

tu zini cik labi binokļi maksā?????

Mazāk par 300ls :)
Publicēts: 24.08.10 14:11
 citēt
Bzh:
Oliss: tu zini cik labi binokļi maksā?????

aizej uz veikalu apskaties, labi ir virs 500Ls :face-wink:
Publicēts: 24.08.10 14:25
 citēt
Oliss:
Bzh:

kaukaadus nikon augstā plaukta binokļus var dabūt nedaudz zem 300ls. tev jau tikai leica noteikti skaitās lietojams binoklis ne?
Publicēts: 24.08.10 14:31
 citēt
zo:
Oliss:

kaukaadus nikon augstā plaukta binokļus var dabūt nedaudz zem 300ls. tev jau tikai leica noteikti skaitās lietojams binoklis ne?

Lētais Nikons www.bhphotovideo.com... ;)
Publicēts: 24.08.10 14:57
 citēt
Oliss:
zo:

Lētais Nikons www.bhphotovideo.com... ;)

tas ir kaukāds mistiskais astronomijas binoklis tu dunduk
Publicēts: 24.08.10 15:12
 citēt
Gan jau, ka lēts Canon ar fotosnaipera stobru var būt interesants risinājums. Bet tas prasīs ievērojamu prasmi. Pats zinu, kā tas ir- foķēt mainīgas gaismas apstākļos zvērus ar manuālo objektīvu. Man ir bilde ar lapsu uz baļķa, kas pārkritis pāri pārplūdušai stigai. Aizmugurē lapsai zelta gaisma un man rokās Kiev 60 un 250mm f/3.5 stikls.
Publicēts: 24.08.10 15:46 labots
 citēt
Man jau šķiet, ka ultrazūmīgais ziepis iesākumam pietiks atliektiem galiem - tā teikt salīdzinoši lēts risinājums kā piezūmot tos zvēriņus tuvāk. Pats arī sāku ar tādu un esmu gana daudz arī nesūdīgu (salīdzinoši) dzīvnieciņu kadru ar to sabildējis.

Par modeļiem nezinu bet agrāk slavēja Powershot SxIS sēriju. Nezinu, kas tur pēdējie modeļi skaitās - Sx20 IS laikam. Tiem ar makro režīms sakarīgs bija + attēla kvalitāte laba (arī jāsaka - salīdzinoši, jo skaidrs, ka ar spoguļkamerām kvalitātē nekonkurēs, bet attiecīgi uz sev līdzīgu aparātu fona ir ok). Bet nu tas ir tas ko es pa ausu galam esmu dzirdējis/lasīji - ar ziepīšiem saskare man beidzās, kad nomira mans Panasoniskais FZ-20 superzūms (tātad sen). Bet nu cik tagad uzmetu acis, tad Nikon P100 šajā klasē arī esot vērtēts gan labi. Tā ka ja tas Canoniskais variants nav pa budžetam (nez cik maksā) vai kā savādāk nepatīk, tad P100 būs ok.

Protams var jau apdomāt arī spoguļkameras variantu, taču ja nav iekāriena tuvākajā nākotnē ieguldīt vairāk naudas šajā pasākumā, tad iespējamie spoguļkameru komplekti (kamera + objektīvs) ko varētu iekomplektēt pa 300ls funkcionalitātē un kvalitātē tomēr zaudētu ultrazūmīgam ziepim. Tā ka domāju pagaidām uz spoguļkamerām tiešām nav ko skatīties.
Publicēts: 24.08.10 16:00
 citēt
Oliss:
Bzh:

Jā, nu es jau nezinu kādas te kuram kvalitātes prasības, bet Nikon Monarchus jau gan var dabūt zem 300ls. Skaidrs, ka tie nav nekādi Zeiss'i, bet tik un tā labi binokļi.
Publicēts: 24.08.10 18:41
 citēt
CerambyX:Man jau šķiet, ka ultrazūmīgais ziepis iesākumam pietiks atliektiem galiem - tā teikt salīdzinoši lēts risinājums kā piezūmot tos zvēriņus tuvāk. Pats arī sāku ar tādu un esmu gana daudz arī nesūdīgu (salīdzinoši) dzīvnieciņu kadru ar to sabildējis.

Par modeļiem nezinu bet agrāk slavēja Powershot SxIS sēriju. Nezinu, kas tur pēdējie modeļi skaitās - Sx20 IS laikam. Tiem ar makro režīms sakarīgs bija + attēla kvalitāte laba (arī jāsaka - salīdzinoši, jo skaidrs, ka ar spoguļkamerām kvalitātē nekonkurēs, bet attiecīgi uz sev līdzīgu aparātu fona ir ok). Bet nu tas ir tas ko es pa ausu galam esmu dzirdējis/lasīji - ar ziepīšiem saskare man beidzās, kad nomira mans Panasoniskais FZ-20 superzūms (tātad sen). Bet nu cik tagad uzmetu acis, tad Nikon P100 šajā klasē arī esot vērtēts gan labi. Tā ka ja tas Canoniskais variants nav pa budžetam (nez cik maksā) vai kā savādāk nepatīk, tad P100 būs ok.

Protams var jau apdomāt arī spoguļkameras variantu, taču ja nav iekāriena tuvākajā nākotnē ieguldīt vairāk naudas šajā pasākumā, tad iespējamie spoguļkameru komplekti (kamera + objektīvs) ko varētu iekomplektēt pa 300ls funkcionalitātē un kvalitātē tomēr zaudētu ultrazūmīgam ziepim. Tā ka domāju pagaidām uz spoguļkamerām tiešām nav ko skatīties.

Thanks! Mēģinās kaut ko izbīdīt līdz laikam, kamēr neiekrājās spogulenei ar labiem stikliem. Starp citu, kaut kur lasīju, ka priekš dzīvnieku un dabas foto vajadzētu vismaz 200 mm fokusu un ar zemāku diafragmu piem. F2.8. Vai tas iet cauri?

P.S. Bet digitālo dalam vairāk ģimenē uz pusēm, lai būtu vilks paēdis un arī kaza dzīva. ;)
Publicēts: 24.08.10 20:12
 citēt

Thanks! Mēģinās kaut ko izbīdīt līdz laikam, kamēr neiekrājās spogulenei ar labiem stikliem. Starp citu, kaut kur lasīju, ka priekš dzīvnieku un dabas foto vajadzētu vismaz 200 mm fokusu un ar zemāku diafragmu piem. F2.8. Vai tas iet cauri?

P.S. Bet digitālo dalam vairāk ģimenē uz pusēm, lai būtu vilks paēdis un arī kaza dzīva. ;)

Nu spogulene var būt gan digitāla, gan filmas. Tas, ko tu sauc par digitālo, laikam domāts ir ziepis (nespogulene). Savukārt objektīvs zvēru medībām jo garāks, un jo gaišāks, jo labāk.
Publicēts: 25.08.10 06:49 labots
 citēt
maestro:Starp citu, kaut kur lasīju, ka priekš dzīvnieku un dabas foto vajadzētu vismaz 200 mm fokusu un ar zemāku diafragmu piem. F2.8.

sarakstīt wisko var (skat. kaut partiju programmas!), uzmanies, neuzraujies uz sliktas literatūras. :grimace:
kad nopirku 80-200 vai drīzāk jau, kad 200-400, draugs Jānis apjautājās, vai taisos bildēt stirnas pakaļas caurumu pa visu kadru no 1/2 km attāluma. viņš ļoti pārspīlēja!
zoom jau labāk - ja bildē ūdensgalvu un Tev stikls mazliet par platu, pielien vēl 27 cm tuvāk, a mežā var sanākt 50 m skriet un tikmēr lops nomīzīs un paraus fraku. :face-crying:
maestro:lai būtu vilks paēdis un arī kaza dzīva. ;)
lai būtu vilks paēdis un kaza knapi dzīva. bet kopu cūka nebarojas. :grimace: © Mārcis Bendiks
Publicēts: 25.08.10 11:27
 citēt
Spoguļkamera un zvēri nav diez ko ērts risinājums. Tā pat arī ainavām. tad praktiski pie dabas jādodas speciāli bildēt. zipejutrauks noteikti ir piemērotāks, ja gribas piefiksēt redzēto. dzīvnieku foto parasti nozīmē lielu laika patēriņu gatavojoties un bildējot, smagus un lielus objektīvus un statīvus, nestilīgas drēbes utt. Uz labu laimi ejot var, protams daudz ko ieraudzīt un nobildēt. Arī retumus. Bet ja gribas iegūt labu bildi, nevis fakta konstatāciju, tad iespējas stipri samazinās. Nesaku, ka nav iespējams, bet lielākā daļa labu dzīvnieku vai dabas bilžu, top ilgi un ar lielu darba un naudas ieguldījumu.

Mūs dabā f/2.8 ir laba lieta, bet vai zini cik maksā un cik sver 400/2.8 objektīvs? Un arī ar to, lai stirnu dabūtu pa visu kadru, tai ir jābūt kādu 10m attālumā. Ir gan cilvēki, kas veiksmīgi bildē ar 200/2.8 objektīviem dzīvniekus, bet tas noteikti nav - aizgāju uz mežu pastaigāties un sabildēju pilnu karti.
Publicēts: 25.08.10 13:58 labots
 citēt
Zoodārzā stirnai pat acī var trāpīt. Pārējo (mežu, labību u.t.t) var piezīmēt klāt. Liekas, dabas fotogrāfs tā nav nodarbošanās, bet diagnoze, līdzīgi ir ar makšķerēšanu un medīšanu.
Publicēts: 25.08.10 14:24
 citēt
ak34:Mūs dabā f/2.8 ir laba lieta, bet vai zini cik maksā un cik sver 400/2.8 objektīvs? Un arī ar to, lai stirnu dabūtu pa visu kadru, tai ir jābūt kādu 10m attālumā.

es kad trenējos ar velo Zilajos kalnos vienā izcirtumā stirnas bija akurāt klāt katru reizi. domāju, ka vajadzētu pamēģināt kādu dienu pasēdēt nekustīgam un pagaidīt kad pieies tuvumā :) Imho, vnk jāzin konkrēta dzīvnieka vietas/paradumus. bez tām zināšanām tehnika neko nedos.

PS: vēl mani interesētu lapsu un lūšu vietas, padalās kāds
Publicēts: 25.08.10 14:28
 citēt
Pati lietoju Coolpix L100 (arī 15 kārtīgs zooms), ko varu pateikt - kamera laba, tikai vismaz manējai nav manuālo uzstādījumu, tikai automātiskie. Augstākais ko var pie kaut kādiem sporta režīmiem izvēlēties ISO, bet slēdzis, diafragma... Nekā no tā nav manuāla...
Aparāts labs nevelkot kaut ko ljoti klāt, bet ar to stiklu makro galīgi neiesaku, liela aberācija, plus vēl, kaut ko tuvu piezuumojot - sit cauri graudu...
TAd jau man labāk patīk mans otrs ziepis - Coolpix L5, tam kvalitatīvāki attēli iznāk, lai arī nevar neko tik tālu piezumot klāt (pieckārtīgs zooms). Tomēr pēc prakses varu teikt - ar šeim ziepjiem arī nav vērts zoomot tālu tuvu klāt, ja nevar pieiet tuvāk, labāk nemaz nefokjeet... :)
Publicēts: 25.08.10 14:42
 citēt
Mr_Wolf:

es kad trenējos ar velo Zilajos kalnos vienā izcirtumā stirnas bija akurāt klāt katru reizi. domāju, ka vajadzētu pamēģināt kādu dienu pasēdēt nekustīgam un pagaidīt kad pieies tuvumā :) Imho, vnk jāzin konkrēta dzīvnieka vietas/paradumus. bez tām zināšanām tehnika neko nedos.

PS: vēl mani interesētu lapsu un lūšu vietas, padalās kāds

ja viss būtu tik vienkārši. stirnas, protams, ir relatīvi mazāk sarežģītas. bet visticamāk labai bildei tik ar atnākšanu kādu dienu pasēdēt nekas prātīgs nesanāks. pat stirnām: laika apstākļi, vietas konkrētās īpatnības - kad iespīd vakara vai rīta saule, vēja virziens atkarībā no gaismas virziena. Un visticamāk ar pasēdēšanu nekustīgi ar var sanākt problēmas.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):