Beidzot taisnība ir uzvarējusi!Gadiem rakstošie nejēgas ir devuši vērtīgus vadošus norādijumus,kā fotogrāfam pareizi jāfotografē,tagad nu beidzot būs otrādi ,beidzot fotogrāfs varēs pamācīt rakstošos nejēgas,kā pareizi rakstīt
a viņš tak ne tikai pogu spiest māk (ko lielākā daļa blogeru nemāk pat to), LU žurnālistus ir pabeidzis i vēl visu ko Maskavā un citur tajā virzienā mācījies, plus mēdiju iekšienē dzīvojas jau SEN, un plus mīnus VISU ZIN, kas būtu jāzin, lai ieņemtu šo amatu. manuprāt nekāds DDM. varbūt jums vnk skauž?!
Diena sāka zaudēt savus lasītājus īsi pirms Ēlertes aiziešanas, visi nākamie redaktori auditoriju tikai zaudēja, neredzu neko sliktu ja tagad Redaktors būs Ilmārs Znotiņš, pat ja rakstu kvalitāte paliks tāda pati vismaz ir cerība ka ar kvalitatīvu foto avīze iegūs!
Koziols normāls čalis, bet Dienu pārstāju abonēt jau, kad pagājušajā rudenī īpašnieki nomainījās. 31. decembrī kā beidzās man abonements, tā i viss, nepagarināju.
Kāpēc jāpasūta avīzes,ja ir internets un televīzija?Nu varbūt kāds subjektīvi "analītiskās" žurnālistikas sacerējums varētu interesēt.Bet tiem jau tā saimnieku griba cauri spīd tādos apmēros,ka vienkārši atbaida.Protams,ja stingri ieņemat kādas noteiktas partijas vai oligarha pozīcijas,tad jā...bet tādiem kā es pie kājas tās avīzes.
60uz5komats6:Gadiem rakstošie nejēgas ir devuši vērtīgus vadošus norādijumus, kā fotogrāfam pareizi jāfotografē,tagad nu beidzot būs otrādi
viens jehūzis bija uzrakstījis ziņu portālā, ka kas ta nu būs, fotogrāfs rakstīs un šefos par rakstošanu - nū, es pieskrāpēju, ka drīzāk SHIT'ā ies cauri, kā otrādi!
Nesaprotu šo satraukumu par Dienas redaktoru. Visi pēdējie redaktori izgāzās. Ēlerte varbūt sākumā kaut ko spēja sasniegt, bet tas arī jāskatās kontekstā ar tā laika tirgus situāciju - varbūt nopelns Dienas panākumiem bija mediju vide un tirgus nevis Ēlerte. Visādā ziņā viņas laikā sākās auditorijas kritums un finanšu problēmas. Un gan jau ka tāpēc viņu izmeta. Pārējie tik turpināja iet viņas pēdās - nespēja padarīt avīzi lasāmu un pelnošu. Tagad, protams, gudri māca jaunos īpašniekus - lai gan būtu jāsaprot, kad labāk paklusēt.
Labs piemērs ir "Ir" - pilnīga izgāzšanās: nav auditorijas, nav naudas. Gan jau, ka pēc vēlēšanām to bodīti aizklapēs ciet vai iedos valsts subsīdijas.
Znotiņa sakarā, gan pirmo iespaidu sabojā pirmais uzdevums: "foto nodaļas pārveidošana par aģentūru." Ja ar to saprot fotogrāfu noīsināšanu līdz 1-2, tad vēl ok, bet ja ko citu - sviests. Un pat fotogrāfu īsināšana ir darbs, kas nedotu īpašu efektu. Tur tā kārtīgi jāmazina izmaksas, bet uzdevums nav viegls
Ziniet es piemeram paredzu ja Ilmars pexšņi tur realizēs to konceptu kā Spogulim savulaik Andris Eglītis ka izdevumā jābūt 50% auxstvērtīgu bilžu tad izr izredzes to sprāgoni izcelt , ATTĒLI ir vienīgais kas mūsu jau švaki lasīt untexstu uztvert protošo publiku varētu PATURĒT , + SAPRĀTĪGI labi uzrakstīti texsti. Būtībā tas taga ir galvenais "Preses" koncepts psaule DAUDZ KRUTU BILŽU + samerīgā daudzumā IZCILI texsti attiecībā vismaz 50/50 nekādu vairs simtiem bezsakara kaksteļu bet SKATIE BRĪNIES + palasi
ak34:Znotiņa sakarā, gan pirmo iespaidu sabojā pirmais uzdevums: "foto nodaļas pārveidošana par aģentūru." Ja ar to saprot fotogrāfu noīsināšanu līdz 1-2, tad vēl ok, bet ja ko citu - sviests. Un pat fotogrāfu īsināšana ir darbs, kas nedotu īpašu efektu. Tur tā kārtīgi jāmazina izmaksas, bet uzdevums nav viegls
Domāju ka koncepts ir TĀDS ka fotogrāfus ņems klāt un DAUDZ , pamatā psiedīs uz bildēm , kas musdienās ir pareizais iegājiens. Aģentūra var arī darbā neņmet kā piemēram mēs to kādreiz darijām BET PIRKT matereeālus no freelenceriem , IESUTI -- APSKATĀS -- patīk nopērk
Luni, man gan liekas, ka tas ir kārtējais nestrādājošais koncepts. Līdzīgi kā Tevis pieminētajā mirušajā izdevumā. Rīta avīzēm Latvijā nav nākotnes. Dienu var glābt tikai kāds ar svaigām idejām un vēlmi un spējām tikt galā ar žurnālistiem. Tas pēdējais var izrādīties grūtākais. Fotogrāfi ir sīka un nebūtiska vienība visā šajā padarīšanā. Praktiski ir jāatrisina viena problēma - kā ražot lētu un pieprasītu saturu lielā daudzumā.
Fotoaģentūra gan ir slikta ideja, jo bildes jau pa lielam nevienam nevajag. Var paskatīties kas notiek ar pārējām fotoaģentūrām. Kā saprotu vienīgā reāli strādājošā ir AFI. F64 ir beigusi pastāvēt kā biznesa projekts.
Drukātajai presei ir vilciens aizgājis.Visur.Latvijā dēļ mazā tirgus jo īpaši.Gudrojiet kādu konceptu gribat.Cilvēki nepirks.Vienīgais variants ir kā Jūrmalā-pilsēta maksā un par to bezierunu pat suniska padevība šķirojot labos un sliktos.
dzīvodams Stokholmā pat sāku apgūt zviedru valodu, pateicoties avīzēm! Ne jau nu pirku, bija avīze "Metro", tajā gadā tai parādījās konkurents - otra bezmaksas avīze, "Stockholm lalala", ar ļoti aktīvui, pat uzmācīgu izplatīšanas kapaņu - nāca klāt un lika rokās avīzi gan metro, gan citās pieturās, gan vienkārši uz ielas. Tādai presei ir nākotne
ImkaSm:F64 ir beigusi pastāvēt kā biznesa projekts.... kāpēc ????
Vecie īpašnieki to par kapeikām pārdeva ne jau no labas dzīves un plaukstoša biznesa. Un neticu, ka jaunais ko īpašu uzlabos. Īpaši ņemot vērā viņa darbību ar masu medijiem un kam tos izmanto. Bet var būt visādi ...
Druka nemirs! Paliks tik privilegjetie mediji! Digitalizaacija ir tikai tendence. Vai nav patiikamaak lasiit Riigas Laiku uz monitooraa, jeb tomeer uz papiira, kaa shkjiet?! Uz Znotinju tiek liktas ceriibas, ka LV Preses Foto paraadiisies jaunaa veidolaa, tiiraakaa, saturoshaakaa! Cereesim, ka entuziastiem, amatieriem un diletantiem iesaapeesies sirdsapzinja, paarstaat pied..st Netu ar bulshitu, un neliist laucinjaa, kas paredzeets speciaalistiem! Domaats gan Preses, gan Komercijas laucinjsh! Viela paardomaam, kaa padariit kvalitatiivaaku un runaatspeejiigaaku LV foto tirgu Pasaulee!
ImkaSm:F64 ir beigusi pastāvēt kā biznesa projekts.... kāpēc ????
F64 problēmu sakne bij nepardomāta koncepta izmaiņa pēc viena no savu galveno pasūtītāju pieprasījuma. Pasūtītājs blij un ir plaši zināms amurs taču šie viņa stulbajiem konceptiem piekrita un auxstvērtīgu vizuālu informāciju aizvietoja ar 'Ppaaraču drazu kura mūsdienās vispar nav bizness pietiek nelīdzsvarotu indivīdu kuri to ražo pa brīvu vai vēl ar piemaksu. Taču F64 ir arī citas nozares kurām domāju ka tuvāka laikā nekas nenotiks , viņas vienmēr bijušas sadalītas kaut zm viena brenda un orentešanās uz apriori neveiksmīgiem biznesa projektiem vienmēr noved pie kraha
Attiecībā uz drukāto produkciju- nesaprotu, kādēļ jāmet nauda miskastē ("uz nagliņas" pa cietu), ja praktiski visu to pašu var izlasīt Internetā. Jau sen nepērku avīzes, ja nu vienīgi pirms kāda garāka brauciena sabiedriskā transportā...
Droperidol:dzīvodams Stokholmā pat sāku apgūt zviedru valodu, pateicoties avīzēm! Ne jau nu pirku, bija avīze "Metro", tajā gadā tai parādījās konkurents - otra bezmaksas avīze, "Stockholm lalala", ar ļoti aktīvui, pat uzmācīgu izplatīšanas kapaņu - nāca klāt un lika rokās avīzi gan metro, gan citās pieturās, gan vienkārši uz ielas. Tādai presei ir nākotne
Tu zini man pāris bijušie kolēģi un darbinieki šancē Stoholmā tieši uz visādiem jokainiem mēdijiem piemēram www.thelocal.se , izcila mzikaste BET kā šie atzina darbs tur nav BIZNES bet gan biznesa izntruments ar kura palīdzību tasit citus biznessus Pa reizei kad tur esmu aizeju ciemā pie šiem un ta viņi stasta ar ko ikdienā nodarbojas un kas IZTENĪBĀ ir tas ar ko viņi pelna piķi tur foto jomā Svensoni ka labi mediju koncepta speci ir teicami izkoduši kur kāposts nak , domāju ka viņi neklūdās kā parasti Nākotne ir tik un vienīgī ATTĒLOS , tekstus mūsdienu publika nespej uztvert neko vairāk par lielu virsrakstu vai reklāmas sauki PAREJAIS bildēs
punchart:Druka nemirs! Paliks tik privilegjetie mediji! Digitalizaacija ir tikai tendence. Vai nav patiikamaak lasiit Riigas Laiku uz monitooraa, jeb tomeer uz papiira, kaa shkjiet?! Uz Znotinju tiek liktas ceriibas, ka LV Preses Foto paraadiisies jaunaa veidolaa, tiiraakaa, saturoshaakaa! Cereesim, ka entuziastiem, amatieriem un diletantiem iesaapeesies sirdsapzinja, paarstaat pied..st Netu ar bulshitu, un neliist laucinjaa, kas paredzeets speciaalistiem! Domaats gan Preses, gan Komercijas laucinjsh! Viela paardomaam, kaa padariit kvalitatiivaaku un runaatspeejiigaaku LV foto tirgu Pasaulee!
Šitā sevi zombē drukāto mediju īpašnieki, kas nav sapratuši, ka avīžu druāšana Latvijā ir aptuveni tas pats, kas pasaules līmeņa futbola klubu uzturēšana. Iespējams, ka ir ērtāk Rīgas laiku vai kādu citu izdevumu lasīt nodrukātu uz papīra. Problēma jau nav tajā, bet gan biznesa modelī: ir jākonkurē reklāmas naudā ar daudz lētākiem un satura ziņā mazāk kvalitatīviem interneta medijiem. Un TV, kas ir dārgāka, bet ietekmīgāka. Tad sanāk - mazāk reklāmas -> dārgāks produkts patērētājam -> mazāka auditorija -> vēl mazāk reklāmas -> vēl dārgāks izdevums. utt. Līdz lasītājam ir jāsamaksā pilna cena par saturu un drukāšanu, ja protams aiz izdevuma nestāv kāds onkulis ar lielu naudas maku un vēlmi piemaksāt par privilēģiju savā īpašumā paturēt drukātu preses izdevumu. Nedomāju, ka būsi gatavs nopogāt, piemēram 2 Ls par Dienu un 20 Ls par Rīgas laiku.
Cik ir dzirdēts, tad Latvijas lielajām avīzēm operacionālais zāģis katrai ir ap 2-3 mil Ls gadā.
viecha:Drukātajai presei ir vilciens aizgājis. Visur.
Tu gribi teikt, ka man drīz vairs nebūs, ar ko krāsni iekurt?!
Nu kādi kvalitī peiperi jau paliks,iespējams.Kā te pieminētais Rīgas Laiks,kas gan nav ikdienas rīta avīze cik saprotu.Dārgi,Smartiņ vecīt,būs tev tā krāsns iekurināšana.Vot brīnos,Frīdis tak arī no vecās gvardes,bet runā tieši to pašu kā es.Bet jaunie nez kādas koncepcijas vēl cer izdomāt.Var jau būt,ka mēs kļūdamies,kas viņ zin.Vecos laikos avīzi lasīju vakarā pēc darba ar cigu rokās.Tagad visas ziņas jau 3-reiz uzzinātas līdz tam laikam.Ko tur vairs lasīt?Bet tās analīzes un politiloģiskie apcerējumi ir tādi,kādus grib naudas devējs,tātad neobjektīvi un vienpusēji.Atkārtoju vēlreiz,runa ir par ikdienas avīzēm.Tas kas iznāk reizi mēnesī vai pat nedēļā ir cits stāsts,manuprāt.
Starp citu atcerējos ka man kolēģi kādreiz varen ieteica šeit jau Droperidol pieminētās Metro aviželes citu projektu , www.metrojobb.se regulari viskas intresants parādās
Piēmēram man vienmēr uzjautrina ko Latvju sieragalvas domā ar nosaukumu "Labs foto" tas pilnīgi noteikti ir dažās stundas uz kompja čiņits digiārts kurš veidots no šudīgi uzbildēta pilnīga mesla. Man šai ziņā vienmēr patīk parādīt čomu darbu par labu algu labā robā piemēram IKDIENA mēdiju srvisu vajadzībai www.flickr.com...
Fotogrāfiem, jau protams gribētos sevi mierināt un domāt, ka foto ir nākotne un tam obligāti ir jābūt etc. Tāds retorisks jautājums, ko jūs gribētu redzēt: foto klāt pie virsraksta vai video tieši no notikuma vietas? Nesen bij statistika, ka drukātajiem mēdijiem reklāmas jomā kritums 30%. Kādam tā starpība, būs jāsedz un roka neceļas pirkt prastus ikdienas žurnāliņus ar ziņām ( kurās visbiežāk tāpat nav nekas pozitivs ), ja to pašu var redzēt tv un lasīt netā. Cita lieta protams glancētie specializētām jomām veltītie žurnāli. Laigan pateicoties twiterim un daudzajiem blogiem + kompāniju saitiem tos pašus tagad ar pērku ne tik biezā skaitā cik senāk.
arturso:Fotogrāfiem, jau protams gribētos sevi mierināt un domāt, ka foto ir nākotne un tam obligāti ir jābūt etc. Tāds retorisks jautājums, ko jūs gribētu redzēt: foto klāt pie virsraksta vai video tieši no notikuma vietas? Nesen bij statistika, ka drukātajiem mēdijiem reklāmas jomā kritums 30%. Kādam tā starpība, būs jāsedz un roka neceļas pirkt prastus ikdienas žurnāliņus ar ziņām ( kurās visbiežāk tāpat nav nekas pozitivs ), ja to pašu var redzēt tv un lasīt netā. Cita lieta protams glancētie specializētām jomām veltītie žurnāli. Laigan pateicoties twiterim un daudzajiem blogiem + kompāniju saitiem tos pašus tagad ar pērku ne tik biezā skaitā cik senāk.
Man ir gluži vienalga kāda formātā ir Bildes + Texsts drukāts vai piemēram uz kādas "Ciparu planšetes" jebkurā gadijumā tas ir grafisku objektu salikums kur GALVENO vietu ieņem BILDE , piekam pilnīg vienalga vai aiz bildes seko video vai slaidšovs , VIDEO filmēt vaig vēl daudz kvalitatīvākus un zinošākus specus , tāpec ka sudigs neskarigs nerediģēts videio attēls daudz vairāk un ātrak krit uz nerviem neka daži sudigi bilduki: FORMĀTAM kā tiek izplatita informacija DRUKĀTA / DIGITĀLA nav nekādas nozi`mes priekš tās ražotāja TĀ IR JĀRAŽO jebkurā gadijumā , izplatīšanas formāts tā ir IZDEVĒJA problēma ne REDAKCIKJAS Redakcija ražo MATEREĀLU kas s`pej piesaistīt PUBLIKU / RAKLĀMAS NAUDU , izdevējs nodrošina tam izplatīšanas formatu DRUKA / DIGITALS vienalga , ja būs maereāls kram būs PATĒRĒTĀJS būs arī RAŽOTĀJS izdevēja bizness ir IZDOMĀT / NOTEIKT kur atrodas šos patērētājs un ķa lidz viņam saražoto nogādāt
Motīvs kāds iPad versijā jaunais žurnāls "People" maksā ~5USD un galvenais uzsvars tur ir TIEŠI uz fočenēm , tieši tas koncepts kurš pasaulē ir atzīts šobrīd par visaktuālako un pārdodamāko Digitālās versijas GALVENAIS uzssvars ir tieši uz bildēm TĀ KĀ domāju ka Ilmara texsts par AĢENTŪRAS veidošanu tieši iz to velk ka DIENA būs jauns pašlaik aktuālākais psaules preses koncepts DAUDZ LABU BILŽU parsvars pār texstu
Es vairāk domāju par Koziola funktieri nopērkot Dienu. Kāds statists tur reklāmas banera vietā nonācis mani neinteresē nemaz.
- pats biznesa koncepts; - politiskais salmiņš AŠistiem (vai gluži otrādi, ļaut nākamā gada pensijas, medicīnu, izglītību u.c. apgriezt visa veida Jaunlaicēniem, attiecīgi saņemot sūdu dakšas ribās, pašiem sēžot uz Jahtām Dubajas līcī); - esošā vērtība Dienas īpašumiem u.c.
Man "Diena" mira līdz ar pundurformāta ieviešanu. Tagad tik kaut ko netā palasu un Rīgas Laiku atšķiru, ja redzu, ka kāda piemīlīga būtne autobusā līdzās sēž.
Vaards:Es vairāk domāju par Koziola funktieri nopērkot Dienu. Kāds statists tur reklāmas banera vietā nonācis mani neinteresē nemaz.
- pats biznesa koncepts; - politiskais salmiņš AŠistiem (vai gluži otrādi, ļaut nākamā gada pensijas, medicīnu, izglītību u.c. apgriezt visa veida Jaunlaicēniem, attiecīgi saņemot sūdu dakšas ribās, pašiem sēžot uz Jahtām Dubajas līcī); - esošā vērtība Dienas īpašumiem u.c.
Funktiers pavisma vienkarš , domāju ka viss koncepts reducējās nevis ur RAKSTĪŠANU bet tieši otrādi uz NERAKSTĪŠANU Par cik man ar šādi tādi mazi reģionāli pasakumi stūrējami tad galvenais $$$ teik maksāts nevis par to ko raksta bet gad par to ko NERAKSTA Slvēšanu musu publika vairs neuztver tā viņai dziļi pie Dddddddddd , a vo ko "Grašīgu" atrook kautku uzreiz TROKSNIS , ot tad tiek noprecizēts tas ko Koziols teica LIELĀKAIS REKLĀMDEVĒJS dumi šo baigi lamāt , to šis presenē teicis Dienas redakcijā , tie tā koncepta ar pieturēsies NERAKSTĪT neko sliktu , viss pārējais Px
pašam patīk: > Mnja - fotograafs par redaktoru. Ka nemaak - tas nekas, ka tik buutu labs ( saveejais ) cilveeks. varbūt neesi pamanījis, bet cilvēks, kad nāk pasaulē, prot tikai brēkt, čurāt, purkšķināt un ēst no mammas. daži ar gadiem iemācās vēl šo to. man domāt, Znotiņš ir šo to iemācījies.