forum.gif
18-105 Nikon | Infinity Focus
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / 18-105 Nikon | Infinity Focus
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.08.14 23:33
 citēt
Sveiciens,
man vajadzētu jūsu padomu, kā Nikon 18-105mm objektīvam var uzdabūt Infinity Focus? Un dažus padomus ar filmēšanu, vai ir iespējams ka gandrīz viss ir fokusā vai nu vismaz tuvu? Jo nepieciešams filmēt video bet bieži sanāk ne tas fokusā
Publicēts: 13.08.14 23:58
 citēt
pagriez kameru, lai lcd ekrāns atspiežas pret paša putraimu gaņģi, bet objektīvs pavērsts pret infinity - tad griez fokusēšanās gredzenu pulksteņrādītāja virzienā ("pa saulei" kā saka cilvēki kas dzimuši vēl tālajā 20gs.) līdz parādās infinity zīme (pačolē ģeometrijas pamatos apgāzušos arābu ciparu "8")

vot i būsi iestādījis asumu uz bezgalību.

gudlaks
Publicēts: 14.08.14 00:05
 citēt
ā otru jautājumu piemirsu - lielu fokusa/asuma dziļumu dabon filmējot maksimāli (cik nu katrs sižets atļauj) tuvu tiem 18 ne 105mm un (cik nu katreiz gaisma atļauj) maksimāli griežot ciet diafragmu

konkrētam objektīvam diafragmas gredzena nav un to dara ar ripuli uz kameras - jo lielāks cipars blakus burtam "F" jo diafragma trakāk aizgriezta

fragmu griežot ciet kamerā iekļūst arvien mazāk gaismas attiecīgi švakā gaismā nesanāks

vienkāršāk būs nopirkt GoPro kas neprasa liekas zināšanas.
Publicēts: 14.08.14 00:13
 citēt
Protams visu var nopirkt, bet līdzekļi neļauj.
Nesapratu "pagriez kameru, lai lcd ekrāns atspiežas pret paša putraimu gaņģi" un par to ka parādās infinity zīmīte, es tā arī neesmu pamanijis grozu cik gribu nekā nav.
Publicēts: 14.08.14 00:15
 citēt
zoombo:Protams visu var nopirkt, bet līdzekļi neļauj.
Nesapratu "pagriez kameru, lai lcd ekrāns atspiežas pret paša putraimu gaņģi" un par to ka parādās infinity zīmīte, es tā arī neesmu pamanijis grozu cik gribu nekā nav.

jābūt - pret pulksteni objektīvs nofokusējas uz maksimālo tuvāko punktu - pa pulkstenim uz bezgalību
Publicēts: 14.08.14 00:16
 citēt
rīt pa dienu pieķeršos paskatīšos! Paldies.
Publicēts: 14.08.14 00:23 labots
 citēt
oi atvaino

tiešām uz konkrētā objektīva nav pilnīgi NEKĀDU attāluma skalas iedaļu... psc...

es vienkārši nezināju, ka tādi ir (cūkas tie nikon) - bet lietas būtība nemainās - tas platākais gredzens aizgriezts maksimāli pa kreisi būs vistuvākais attālums uz kuru objektīvs var "paņemt asumu" un aizgriezts pa labi būs uz bezgalību.

Paņem aizgriez zooma gredzenu uz 105mm un lūrot skatumeklētājā pagrozi plato gredzenu - vajadzētu visam palikt skaidram pie noteikuma, ka skatumeklētājs ir pieregulēts Tavai redzei (to dara ar tādu fļurķi blakus skatumeklētāja actiņai - groza to fļurķi līdz pret debesi vai gaišu sienu redzi iedeāli asu sīko līniju rāmīti kadrā)
Publicēts: 14.08.14 00:27
 citēt
zooma gredzens jau ir tas lielais sanak man jagroza mazais lai noskaidrotos, respektīvi fokusa gredzens. Okei. pameģināšu
Publicēts: 14.08.14 00:56
 citēt
zoombo:zooma gredzens jau ir tas lielais sanak man jagroza mazais lai noskaidrotos, respektīvi fokusa gredzens. Okei. pameģināšu

arī tas vēl :D

vot mērgļi... - cilvēkiem, kuri darbā lieto nikon, viņi taisa normālus objektīvus - tuvākais mazais riņķis zoomam un lielais kur iegrābties un fokusēties

nez kam tāda politika? Spiež uz patērētāju, lai tam vēlme upgreidoties?
Publicēts: 14.08.14 19:48
 citēt
mēģināju grozīt, bet nekā neparādās nekāds bezgalības simbols, un griežot visu kā raksitji nav nekā.
Publicēts: 14.08.14 21:53
 citēt
Nu Tev nekas tur neparādīsies. Aizgriez vienkārši fokusa gredzenu līdz galam pulksteńa rādītāja virzienā un pagriez milimetru atpakał, vot i būs Tev fokuss uz bezgalību.
Publicēts: 14.08.14 21:58 labots
 citēt
zoombo:mēģināju grozīt, bet nekā neparādās nekāds bezgalības simbols, un griežot visu kā raksitji nav nekā.

nē, nē nu kā spoks no nekurienes skaidrs, ka neparādīsies - otro reizi saku, ka nezināju par tāda noformējuma objektīvu eksistenci - nospiedošam vairimam tomēr ir uz objektīva kaut aptuveni uzdrukāta attālumu skala kur pret punktiņu "nostājas" bezgalības zīme (vai lepnākiem objektīviem tā parādās speciālā lodziņā uz objektīva) - Tev ir īstu vīru verķis kur viss notiek sekojot ar aci lūrot skatumeklētājā (tur izmaiņas vieglāk konstatēt pie garāka fokusa attālumiem - attiecīgi pagrozi, kā teicu, gredzenu pie 105mm un skatumeklētājā vajadzētu varēt saprast kā pārvietojas asuma zona.)
Publicēts: 14.08.14 23:01
 citēt
Okei. Sapratu tagad paldies.
Un kā ir ar filmēšanu, ir iespējams kautkā lai diezgan liela daļa būtu fokusā? Jo man vajadzēja filmēt video par vienu mašīnu, un vajadzēja nofilmēt paneli, bet tur puse nebija fokusā. Paskatoties paziņas video, kur viņš izmanto tādu pašu objektīvu problēmu neredzu.
Publicēts: 14.08.14 23:56
 citēt
zoombo:Okei. Sapratu tagad paldies.
Un kā ir ar filmēšanu, ir iespējams kautkā lai diezgan liela daļa būtu fokusā? Jo man vajadzēja filmēt video par vienu mašīnu, un vajadzēja nofilmēt paneli, bet tur puse nebija fokusā. Paskatoties paziņas video, kur viņš izmanto tādu pašu objektīvu problēmu neredzu.

atbilde būs tajā, ka paziņa būs iestādījis fokusu precīzi, bet Tu vai nu par tuvu vai par tālu plus sazin kāda jums abiem bijusi diafragma un fokusa attālums ("milimetru garums") - ja vēlas iegūt maksimālu asuma dziļumu, tad asuma punkts jāiestāda uz vienu trešdaļu "uz sevi" - asums būs labs trešdaļu pret kameru un divas trešdaļas prom no kameras pēc ideālā asuma punkta - nu un jo trakāk aizgriezta diafragma jo dūšīgāk šī sakarība būs redzama bildēs/kadrā.

nu un jo platāks objektīva skata leņķis (īsāki milimetri) jo izteiktāk
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):