Izmantoju paveco Apple Cinema 30 collu monitoru Un tas joprojām ir mans sapņu monitors Vismaz pie labāka vēl nekad nekur nav nācies sēdēt. 4k video derētu, bet priekš foto nejūtu, ka ar 2560x1600 pa īsu
andre: vari paskaidrot ar ko labaaks tas Eizo par Dell ?
Fotogrāfiju apstrādei priekš tintes drukas (RGB) vajadzība pēc ultra gala monitora ir stipri nosacīta (jo salīdzinoši attēls ir ļoti raibs un kontrastains) - savukārt ja strādā poligrāfijai ar tā nokalibrētu moni kas simulē potenciālo ofseta bildi CMYK vidē (kura ir daudz pelēkāka un krāsām nabadzīgāka kā RGB) tad nedaudz var redzēt atšķirību starp 200eiro IPS moni un 1000+eiro Eizo - tas gan pie nosacījuma, ka telpai nav logu un trīcošo dienasgaismeņu vai "ekonomisko spuldžu".
Vietas kurās var manīt atšķirību viskrasāk ir ļoti gaiši siltie toņi kontrastā ar līdzīgiem siltiem toņiem - švakāks monitors var pārspīlēt piemēram sarkanā kanāla procentu un parādīt redzamu atšķirību kamēr niknais monitors būs tuvāk drukas realitātei un brīdinās, ka dzeltenīgie burti uz rozīgā fona nebūs salasāmi.
Ja apstrādā tikai fotogrāfijas un tikai RGB vidē, tad būtībā šķirbu ieraudzīt ir nereāli - ja kāds "uz aci" mīl kruķīt baltā balansu un ādas toņus (un ir pamanījis, ka rezultāti mēdz atšķirties), tad 10x lielāks efekts būs ja jams nodrošinās darba vietai vienmēr ideāli vienādu apgaismojumu, nevis nopirks 4Xplus dārgāku monitoru.
andre:es ļoti gribētu spamerus nereāli smagi sodīt par destruktīvu un spamveidīgu fotobloga piemēslošanu.
Vajaga sākumā pareizi nokomplektēt domu un jautāumus un nemainīt rakstīto ik pēc 13 minūtēm Un šitais neprofesionālu fotomīļotāju un citādi orientētu cilvēciņu publisks forums, nevis vienvirzienā domājošo foto-monitoru profesionāļu saits, klubs, vai hvz kas cics.
andre:es ļoti gribētu spamerus nereāli smagi sodīt par destruktīvu un spamveidīgu fotobloga piemēslošanu.
Vajaga sākumā pareizi nokomplektēt domu un jautāumus un nemainīt rakstīto ik pēc 13 minūtēm Un šitais neprofesionālu fotomīļotāju un citādi orientētu cilvēciņu publisks forums, nevis vienvirzienā domājošo foto-monitoru profesionāļu saits, klubs, vai hvz kas cics.
jautajums defaultaa ir saprotams visiem. nav ko ākstīties. jebkurš sevis cienošs fotogrāfs pieverš lielu uzmanību jebkura instrumenta pirkšanas posmam, it īpaši monitoram, pie kura lielākā daļa fotogrāfu pavada vairāk laika nekā pie fotokameras ! tapēc jādalās ar info, nevis sākt māžoties !
Oliss:Pirms spiest pogu uz fotoaparāta vajaga padomāt, tad arī nevajadzēs visu atlikušo dienu pavadīt pie monitora........
Oliss tagad vnk heito Skadrs, ka, ja nebildē parastu reportāžu, bet reklāmas, produktus, kāzas utt, tad bez pamatīga darba pie ekrāna neiztikt.
Tikai nevajaga.......protams ja reportāža nesastāv no zemu un ātri lidojošu priekšmetu fotogrāva virzienā vai reaktīvās lidmašīnas lidojuma, var mierīgi 10reizes padomāt vai tai momentā spiest pogu vai tomēr nē..........
Sākumā kad biju bomzīgs protams nopirku vissletāko LCD 19 colīgo monito pat neatceros kā sauca. Tad piekrāju un paņēmu Dell 2407WFP Tad upgreidojos uz Apple Cinema Display 23'' Pēdējais pie kā apstājos un strādāju ir Dell U2711b tapēc šobrīd gribās panemt ko labāku par esošo dell
Wasaki:Oliss rādi žurnālus, savādāk sāc kā Lunis laist.
nāc ciemos parādīšu 1. 5-6 gadus pēc kārtas 4 vāks decembra nr. žurnāls "psiholoģijas pasaule" 2. žurnāls "Imidžs" - 2 reizes Avīzes "Lauku avīze" - kautkāds pielikuma žurnāls Sestdiena 90to gadu beigās Klubā
man kautkā šķiet 16:10 ir ērtāka malu attiecība, nekā 16:9, kautkā platumā vairāk vietas, kur instrumentus sakārtot... tīri tāds personīgās gaumes jautājums
Penžu pieticīgie prieciņi šajā "biezajā" tēmā laikam ne visai iederas, bet varbūt kādam maza budžeta interesentam infa noder. Pirms mēneša nomainīju savu Dell U2312hm pret 27" Philips 274E5QSB un esmu gana apmierināts. Jo sevišķi- pa smieklīgo 190 Eur - toreiz 1a.lv bija akcija, tagad vairs neredzu- tagad pamatā prasa bišku virs 200 Eur. Pārējie līdzīga izmēra un izšķirtspējas IPS maksāja 300-400 Eur robežās, šams laikam lētāks arī tādēļ, ka nav nekādu lieko ligzdu- tkai DVI un VGA.
Nav "tīrais" IPS, bet kautkāds AH-IPS, izšķirtspēja manām vecajām acīm pietiekami laba, krāsas arī pieņemamas. Smuks dizains - gandrīz bez rāmīša, matēts un nespīd nekas lieks acīs. Peļnas darbos vairs neeju, bet paša vajadzībām pilnīgi pietiek.
Man jau no piedavātajem Dell u2713h patīk , laikam tapēc ka praktiski tikai ar Dell tehniku stradāju esmu pieradis pie viņu īpatnībām un matricām. TAČU ir gana daudz A[ASALŪTI lētu monitoru kuriem bez problēmām izmantor arī "Darbam ar bildēm" ne drukai bet I-netam pilnīgi pietiek
man viens paziņa fotogrāfs sen sen paņēma NEC 2690wuxi. Tagad spļaudās kā izrādās monitors priekš drukātājiem, īsti nav domāts sRGB, redz daudz vairāk nianšu nekā uz citiem moņiem un spļaudās un besās, grib tirgot nost.
Datorpasaulē toni nosaka videospēles un filmas. 100tā daļa tiek domāta, lai bildi redzētu tādu, kādu drukāsi Šo to esmu pamainījis, nekas neiet kopā sistēmā - fotoaparāts, dators, druka. Tomēr viss ir jāpiedzen pie gala darītāja
Izmantoju paveco Apple Cinema 30 collu monitoru Un tas joprojām ir mans sapņu monitors Vismaz pie labāka vēl nekad nekur nav nācies sēdēt. 4k video derētu, bet priekš foto nejūtu, ka ar 2560x1600 pa īsu
Vienā no iepriekšējajām darba vietām mums bija tādi 4 gab. Kad atnāca dell 30" monis arī matēts ( modeli nepateikšu bet savā laikā gāja ~900 lvl ) secinājām, ka ābolis ir baigi overrated. Tad nu pats tagad iztieku darbā ar dell xps one 27". Vienīgais mīnuss manā skatījumā tas, ka glancēts. Tā ikdienas darbiem ok takā nedarbojamies poligrāfijas sfērā.
andre:man viens paziņa fotogrāfs sen sen paņēma NEC 2690wuxi. Tagad spļaudās kā izrādās monitors priekš drukātājiem, īsti nav domāts sRGB, redz daudz vairāk nianšu nekā uz citiem moņiem un spļaudās un besās, grib tirgot nost.
Domāju, ka DD pats nsaprot savu sāpi. Un tālāk jau to uzklausi tu, kas pat nesaprot par ko ir runa.
Kad NEC 2690wuxi parādijās, tas PRO galā spēja parādīt "spilgtākas" krāsas nekā sRGB pierasts.
Attiecīgi, ja bildei sRGB sistēmā ir kaut kādas vērtības vienam pikselim 243 134 120 (randoma skaitļus iedrukāju), tad monitors patiesībā ir stipri spilgtāks. Turklāt nevis lineāri, bet piemēram, sarkanais ir daudz, daudz spilgtāks (luminiscējoši spilgts), zilais nedaudz spilgtāks par sRGB vērtībām, bet zaļais tā pavidam.
Attiecīgi monitors rādā tos ciparus savā sistēmā no 0-255, kur tas 243 tiek aizvilkts tālu, tālu ārpus realitātes. Rezultātā zemenes izskatās nevis sarkanas bet luminiscējoši indīgi violetas. Zāle kā policista veste u.t.t.
Tas tā notiek, ja bildi skatās ar programmu, kas neatbalsta ICC profilus (katrai bildei tāds piestiprinās - kas tā tāda ir aRGB, sRGB u.c.), attiecīgi programma ņem monitora kalibrēto profilu (kur gadžets nomērījis vērtības krāsām) n pārrēķina kā katrs pikselis jārāda uz konkrētā monitora.
Atceros, ka laiku atpakaļ Andre feisbukā dižojās, ka fotogrāfiem forši lietojams Chrome pārlūks... Nokritu no krēsla - jo tas ir vienīgais pārlūks, kas neatbalsta ICC profilus (rāda bildi uz dullo un nezin kā tā jārāda uz konkrētā monitora. Ok, tagad Beta versijā Chrome uztur ICC profilus - ja tos speciāli iedarbina).
Teši tāpat ICC profilus īsti neatbalsta visādi Irfanviewi, ACDSee ātrā pārlūkošana u.c. Lūk šeit parādās problēma NECam vecajam. Bet viņam var emulēt sRGB režīmu, bet 2690 modelim to nevarēja nokalibrēt.
Tagad situācija mainījusies, jo daudz programmas darbojas korekti ar ICC profiliem, attiecīgi ja NEC ir kalibrēts, tad rāda visu baigi ok un sūdžibām nevajadzētu 'but.
===
1. Pats lietoju (nu jau pavecu) 3090 NEC Spectraview. 2. Ja tagad doātu par monitora iegādi, pagaidītu kādu gadu - lai 4K modeļi kārtīgāk ienāk apritē, tad nopirktu tādu (līdz tam laikam būtu jau pietiekami daudz ilzasījis un iebraucis tēmā).
Vaards:Kad NEC 2690wuxi parādijās, tas PRO galā spēja parādīt "spilgtākas" krāsas nekā sRGB pierasts. Domāju, ka DD pats nsaprot savu sāpi. Un tālāk jau to uzklausi tu, kas pat nesaprot par ko ir runa. ... 2. Ja tagad doātu par monitora iegādi, pagaidītu kādu gadu - lai 4K modeļi kārtīgāk ienāk apritē, tad nopirktu tādu (līdz tam laikam būtu jau pietiekami daudz ilzasījis un iebraucis tēmā).
tas nav DD par kuru rakstiiju.
domaa ek monis 27-30 collas liels fotograafam ko daudz dos ? es seezhot pie 27 pikselus iisit neredzu stradaajot. ja pieliek galvu tuvaak tad jaa. bet nu normaala darba rezhiimaa pikseli netraucee.
gribas dzirdeet no kada atsauksmes kursh seedeeja pie 4k lightroomaa vai fotoshopaa. vai ir jeega gaidiit tos 1-2 gadus
andre:gribas dzirdeet no kada atsauksmes kursh seedeeja pie 4k lightroomaa vai fotoshopaa. vai ir jeega gaidiit tos 1-2 gadus
Neesmu šopojis - esmu sēdējis blakus pie videoapstrādes un bilžu materiālu atlasījis - tiesa tam nav nekāda sakara ar jautājumu kur atbilde ir elementāra - kurā brīdī var būt punktu par daudz??? Protams, ka ir jēga gaidīt.
Nesalīdzināmi lielāka jēga kā viena 27" IPS monitora vietā pirkt otru cerībā, ka "izlabos" saputrotus krāsu profilus pats no sevis. Jau gadus piecus gandrīz visi IPS moņi ir ar 102-110% (vai cik tur) "RGB telpu" - spējīgi parādīt spilgtākus toņus nekā patiesībā - un kā jau Vārds teica viņi to arī dara + kā jau teica haotiski - tikai vaina nav monitora cenā, bet krāsu profilu bardakā.
Meklējot monitoru foto apstrādei budžetā līdz ~250 (max 300) EUR, redzeslokā nonācis Dell U2414H. Vai ir kāda pieredze ar šo monitoru, plusi vai mīnusi, varbūt kāda alternatīva minētajā cenas diapazonā?