forum.gif
Kārtējais "fotogrāfs" grib iedzīvoties uz citu autoru darbu rēķina
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kārtējais "fotogrāfs" grib iedzīvoties uz citu autoru darbu rēķina
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.08.14 22:51
 citēt
Interesanti, ka tikko kā norādīsiet komentāros, ka ir autortiesību pārkāpums, komentārs tiks dzēsts minūtes laikā un pēcāk arī komentēt iespēja tiks bloķēta :D Paspēju izlasīt vēl pāris norādes uz autortiesību pārkāpumiem, kas arī tika momentā izdzēstas. Tādā veidā melim fotogrāfam 3500 jaunu sekotāju feisbukā :D Tēma laikam attiecas vairāk uz tiem blogeriem, kas ir facebook. Links - www.facebook.com...
Publicēts: 20.08.14 22:57
 citēt
kunculis:Interesanti, ka tikko kā norādīsiet komentāros, ka ir autortiesību pārkāpums, komentārs tiks dzēsts minūtes laikā un pēcāk arī komentēt iespēja tiks bloķēta :D Paspēju izlasīt vēl pāris norādes uz autortiesību pārkāpumiem, kas arī tika momentā izdzēstas. Tādā veidā melim fotogrāfam 3500 jaunu sekotāju feisbukā :D Tēma laikam attiecas vairāk uz tiem blogeriem, kas ir facebook. Links - [url=https://www.facebook.com/KasparsDaleckisPhotography/photos/a.357827187637875.90535.357663054320955/667261140027810/?type=1&theater

Runā]https://www.facebook.com/KasparsDaleckisPhotography/photos/a.357827187637875.90535.357663054320955/667261140027810/?type=1&theater

Runā[/url] iet par šo konkrēto bildi? Es šim fotogrāfam sekoju feisbuka, jo man patīk vina taimlapši un nakts dabas parādību bildes. Šīs pat bija kaut kādu balvu dabūjis par taimlapsi par ziemelblazmu Latvijā.
Publicēts: 20.08.14 22:58
 citēt
Tonis izklausās pēc nīgras čiksas, a niks ar galotni "is" pēc mužika. Tad nu daffaj, stāsti kā mužiks, normaļno. 1)uzšāvu piz*ato bildi; 2)mužiks nospēra; 3)mužiks par bazaru neatbild. Faktus, b*, studijā!
Pēc tava izklāsta nekas nav skaidrs, kas notiek, a links uz normālu akciju ved, kaut kādas bildītes kaut kas uzšķils... :)
Publicēts: 20.08.14 23:10
 citēt
Runa par to, ka konkrētā bilde ir cita autora (nav mana). Šajā bildē īstais autors norādīts - 500px.com...
Publicēts: 20.08.14 23:10
 citēt
500px.com...

bilde no šejienes
Publicēts: 20.08.14 23:44
 citēt
Nu lūk, lēnam sāk fakti parādīties, tik ar šaubu ēnu - pirkts vai zagts, and who knows... Par šo varbūt vajadzēja padomāt, pirms veidoji nesaprotamu topiku?
Publicēts: 20.08.14 23:48
 citēt
priore:Varbūt šis godīgi nopircis reklāmai? nav dārgi. katrā ziņā skaidrs, kāpēc tāda atšķirība no bildēm draugos. Negodīga reklāma.

Bildes nav pirktas, kad pieraksta autoru vai kādu komentāru ka viņš nav autors tiek ātri izdzēsts. Cilvēks ļoti cenšas pārspēt AirBaltic facebooka lapu! :D www.facebook.com...
Publicēts: 20.08.14 23:55
 citēt
Esmu dzirdējis, ka facebook dzēš lietotājus.. :)
Moš par šitādiem gājieniem arī var izdzēst? :)
Publicēts: 21.08.14 00:46 labots
 citēt
Hawkcore:
priore:Varbūt šis godīgi nopircis reklāmai? nav dārgi. katrā ziņā skaidrs, kāpēc tāda atšķirība no bildēm draugos. Negodīga reklāma.

Bildes nav pirktas, kad pieraksta autoru vai kādu komentāru ka viņš nav autors tiek ātri izdzēsts. Cilvēks ļoti cenšas pārspēt AirBaltic facebooka lapu! :D www.facebook.com...

Ir cilvēku kategorija kuriem gribās PAR KATRU cenu būt "Slaveniem" un par kātru cenu "Pirmajiem" visās jomās. Tam čalim ir nesliktas Astro bildes un muļķiki . Parējais ir "Par katru cenu un jebkurā veidā" :) Latvijā tādu nav mazums , MAN patīk par tiem no viņiem kas sevišķi aprobežoti eksemplāri ņirgāties , REĀLI:)
Publicēts: 21.08.14 01:23 labots
 citēt
priore:bet, Mazdēl, daži ir tik aprobežoti, ka ironiju uztver par atzinību. Un tad man paliek neērti.

Tas jau baigi no cilvēka atkarīgs. Man savulaik friči labi izskoloja šai ziņa "Kā jūs reaģējat uz cilvēku domām par jūsu darbiem? , NEKĀ nereģenerēju , bet KĀ !? Viņi man nemaksā , regeju uz tiem kas man maksā" . Vai vēl precīzāk teica viens no maniem skolotājiem reiz slavens Rīgas vēlāk Berlīnes modes fotogrāfs . "Tev jābūt būtiskām TIKAI ko teiks tavi skolotāji vai klienti" pārējo domas tev nav jābūt būtiskām. Vēl interesamntāk bija "Ko jūs sakat pat XXXX darbiem !? Hmm , savādi , neko pār tādu neesmu dzirdējis" tas tika regulāri un bieži pie šiem praktizēts KONKURENTI , kas tie tādi ? Nekā nezinām. Fričiem vispār ir desmitiem visvisādu profesionālu apvienību un biedrību kas nekomunicē savā starpā bet mierīgi funkcionē paralēli :) VIENATNĒ tur izlīst praktiski nav reāli , tik kādas gripas apvienības vai projekta sastāvā , labu kuratoru menedžeru aizbildniecībā. Rietumos cilvēks kurš vēlas kļut slavens ALGO kārtīgu baru ar profiem kas viņu PADARA slavenu npdrošinot gan projektus gan menedžmentu gan atpazīstamību. TAS viss nopietni maksā BET slava un prestīžs tur arī dod LABU atdevi:) Reiz pamācijos Parīzē bildēt slavenos Harcourt portretus , bez TEHNIKAS viņi nedaudz pastāstīja arī par menedžmentu un vispār BIZNESA metodēm. Viņiem DZELŽAINI sadalīti līmeņi , KĀDS fotogrāfs bildē KĀDA līmeņa klientu , STUDIJĀ :) Uzbildēties tur var JEBKURŠ pat enākot no ielas piesakot sesiju utt. ATŠKIRĪBA ir tikai KAS tevi bildēs un CIK maksās , bildes praktiski ANALOĢISKAS "Firmas stilā" :)
Publicēts: 21.08.14 01:37
 citēt
priore:tātad, būtiskas ir nevis mūsu domas par Dalecka reklāmu, bet viņa potenciālo pasūtītāju nauda.

PRECĪZI , no rietumu viedokļa tas tā ir :)
Publicēts: 21.08.14 06:39
 citēt
Kunculi, efekts būs lielāks nevis rakstīt zem bildes, ka fotogrāfs reklamējas ar cita fotogrāfa bildi, bet ja ir tāda vēlēšanās ņemties, rakstīt visām tām meitenītēm, kas tur zem bildes fano vai mēģina vinnēt dalību fotosesijā, personīgi, un pateikt, ka bilde nemaz nav viņa, ka viņš tā bildēt nemāk, un iedot linku uz bildes oriģinālu. :)

Un vispār, par šito jau nav jāinformē citi fotogrāfi (publicējot fotobligā ziņu), bet gan potenciālie klienti. :)
Publicēts: 21.08.14 09:17
 citēt
Nevar saprast, vai čalis ir dumjš vai tieši otrādi... Re kur viņa atbildes zema kāda cilvēka posta, kurš norādījis, ka zagt nav labi:
1) Citi izmanto manas bildes komercionalos merkos kapec es gan neizmantotu citu !
2) ... bet nu wajag kkadu jaunu reklamu ko nekad neesu licis un pamegjinaju, nu traki ka man 4000 jaunu sekotaju bet uz kopeja fona ka man ir 80 000 tas man neko dizhu nedos, nu visiem es patikt nevaru tada ir dzive, bet pavisam vienakrshs text un bilde kas nes tik lielu publicitati, es zinu ka fb straadaa waru pasniegt stundas jau
Publicēts: 21.08.14 09:38 labots
 citēt
Uzrakstiju sim vestuli, ka versisos policija ar iesniegumu apr maldinosu reklamu un autortiesibu parkapumiem un izskatas, ka izdzesis visu :))

Nez ko tagad daris mazgadiigaas, kad akcija peksni pazuda ? MHM :amazing:
Publicēts: 21.08.14 09:43
 citēt
Manu rakstu feisbukā arī kaut kā nodzēsis, tikai nesaprotu, kā!?
Publicēts: 21.08.14 09:46 labots
 citēt
kunculis:Manu rakstu feisbukā arī kaut kā nodzēsis, tikai nesaprotu, kā!?

Nu, ja raksts bija zem "share" viņa ierakstam (nu pats biju "sharojis"), tad izskatās, ja autors izdzēš ierakstu, tad automātiski izdzēšas visi "sharotie" ieraksti.

Domāju, ka čalis ir sevi "norakstījis" vismaz uz tuvākajiem pāris gadiem! Viņam pat pietika nekaunības atstāt zagto bildi pēc tam, kad tur pat Facebook'ā fotogrāfijas autore uzrakstīja, ka tā ir viņas bilde!
Publicēts: 21.08.14 09:52
 citēt
Skaidrs, tagad..
Publicēts: 21.08.14 09:59
 citēt
galvenais, lai VIDam patīk reklāma :D
Publicēts: 21.08.14 10:27 labots
 citēt
Vēl kas visai zīmīgi diezgan bieži visādi "Par katru cenu SLAVENS " ir visādi ainavisti puķīšu bliezēji , pietam visai nelikti , vismaz manā skatījumā. Tik nez kāpēc "Slaveni" grib klūt pilnīgi citā jomā kā likums "Skuķ-plikbildēs" , tas baigi zīmīgi. Kopumā Latvijā ir ĻOTI maz labu ainavu un dabas fotogrāfu tā lai vislaik UX UX UX , Eglītis , Kundziņš , Kandenkovs , Meiers , taču SPICĒ šai jomā minētos pabīdīt isti neviens neraujas:):) Skuķfoto gam saista BARIEM visu vecumu slavaskāru indivīdu no zaļiem tīņiem līdz pirmspensijas vecuma Omēm . Par katru cenu un lielu troksni. MISTIKA
Publicēts: 21.08.14 10:48
 citēt
priore:tātad, būtiskas ir nevis mūsu domas par Dalecka reklāmu, bet viņa potenciālo pasūtītāju nauda.

Tieši tā!
Taču ja par negodprātīgu reklāmu var iegūt naudu, tad tā ir cita lieta. ..bet ja nauda nespīd, nav jēga cepties.
p.s. To gan nevis sakši saka, to saka sēļi.:-)
Publicēts: 21.08.14 10:54
 citēt
Lunis:Vēl kas visai zīmīgi diezgan bieži visādi "Par katru cenu SLAVENS " ir visādi ainavisti puķīšu bliezēji , pietam visai nelikti , vismaz manā skatījumā. Tik nez kāpēc "Slaveni" grib klūt pilnīgi citā jomā kā likums "Skuķ-plikbildēs" , tas baigi zīmīgi. Kopumā Latvijā ir ĻOTI maz labu ainavu un dabas fotogrāfu tā lai vislaik UX UX UX , Eglītis , Kundziņš , Kandenkovs , Meiers , taču SPICĒ šai jomā minētos pabīdīt isti neviens neraujas:):) Skuķfoto gam saista BARIEM visu vecumu slavaskāru indivīdu no zaļiem tīņiem līdz pirmspensijas vecuma Omēm . Par katru vecu un lielu troksni. MISTIKA

Tā nav mistika, tur fiška cita.
Lai dabūtu labas bildes gatavas, vajaga sūri grūti papūlēties, vajag pilnveidoties, mācīties un strādāt gan vizuālā jomā, gan tehniskajā, gan arī domāšanā. ..un tad kad cilvēks bez piepūles ir sasniedzis savus griestus, viņš nevis ceļ tos augstāk, bet meklē jaunu lauciņu kurā bez piepūles var kauč ko darīt, sasniegt, utt. Neviens negrib strādāt, bet gandrīz visi grib būt slaveni un bagāti.:-) ..nu kauč kā tā, man šķietās.
Publicēts: 21.08.14 13:24
 citēt
Da labi, kam gan sievietes nepatīk? I vienkārši, i arī fočēt. :D
Publicēts: 21.08.14 13:32
 citēt
Kristaaps:Uzrakstiju sim vestuli, ka versisos policija ar iesniegumu apr maldinosu reklamu un autortiesibu parkapumiem un izskatas, ka izdzesis visu :))

Patiesajam autoram vajadzēja rakstīt... Loģiski ka viņš visu izdzēsīs.

Ir jāmācās respektēt citu bildes un autortiesības galu galā..

Labākais jau bija tas ka komentāros cilvēki slavēja viņu.
Tieši šīs bildes kuras viņš izmantoja kā "Lieliska bilde!" "Kā parasti, brīnišķīgi!" u.t.t. Visiem šiem komentāriem viņš spieda "Like" :D
Tā kā var arī teikt ka viņš uzdevās par autoru bildei.

Es redzot šo, uzreiz atpazinu īsto autoru.
Taisni pirms pāris dienām sērfojot pa 500px aplūkoju šo bildi.

Bet nu jau rakstīt kaut ko ir bezjēdzīgi, viss ir izdzēsts...
Publicēts: 21.08.14 13:33 labots
 citēt
UldisMuzikants:kas attiecas uz puķītēm, Latvijā tās maz pērk, darbs atkarīgs no laika apstākļiem un konkrētā gada ''ražas''. ja nav maksātājs, nav intereses bildēt , bet tikai bildējot var attīstīt savas iemaņas un izvirzīties spicē. Turklāt, to lāgā spēj novērtēt tikai kādi seši cil Latvijā- izdevumu redaktori, tie paši- Kundziņš, Eglītis, pats autors. Bet tie, no malas, savulaik domāja, ka manas bildes tiek pirktas stokos, jo neticēja , ka autors ir latvietis Latvijā. Nekādu popularitāti tā ar neesmu guvis, tik specu aprindās.

Man ilggadīgs kolēģis Armands L ar kuru sēdējām vienā kabinetā blakus studijā caurām dienām bildēja puķes un kompozīcijas Kartiņām un gramatām. Tas bija izdevniecību Avots un Liesma laiks un tā visu ko tādu drukāja lielā skaitā. Vēlāk sākās kapitālisms un viņa galvenais klients bija Puse , Madris utt. Esmu dienām ilgi bijis spiests vērot kā viņš to dara kā mākslinieki liek kompenes kā gaismas un kā katrs zariņš TĀPĒC zinu ka tas ir ļoti ilgs un smags darbs mācēt kautko tādu ir ļoti liela profesionalitāte un līmenis. Es to vienkārši zinu no PIEREDZES:) Man jau liekas ka šo PRASMI varētu mācīt vairāku līmeņu kursos gadiem. Perfekti zinu ka ES to nevaru , man tas ir par lēnu un garlaicīgu. TAČU ja baigi vaig protams "Čerez ņemogu" varu ko līdzīgu uzmuļlāt. Reiz pārmaiņu laikos Eglītis Andris teica "Bildēju visus izņemot Plikas meitenes" uz ko mēs smējāmies KĀPĒC ne plikas meitenes TAS taču salīdzinājumā ar Dabu , Komponēm kārtiņām utt ir VIENKĀRŠI un ELEMENTĀRU :) Ot laikam tur ar atbilde MINETĀJĀS jomās ir baigi smagi jāšancē un daudz jāprot bet SKUĶUS ir samērā vienkārši sabildēt :) BŪTĪBĀ cilvji vēlās VIENKĀRŠI ātri un viegli gūt SLAVU , Popularitāti:) Naudu diez vai jo PIĶIS foto jomā Latvijā grozās PILNĪGI anonīmās jomās kurās daudz jāšancē :)
Publicēts: 21.08.14 14:06
 citēt
ar ko atšķirās saksofona iegāde no fotokameras iegādes? iegādājot saksofonu netopi saksofonists, topi saksofona īpašnieks, iegādājot fotokameru topi fotogrāfs! :face-grin:
Publicēts: 21.08.14 14:47
 citēt
priore:Es nopirku flautu, lai būtu flautists. Saksafons par lielu, skaļu dzīvoklim ar kaimiņiem. Tā ka nav ko ironizēt, Harald!
ir tādas Yamaha plastmasenes, par 10€ tērbatas ielas veikalā. Pikolo flauta, bet ar caurumiņiem. Iesaku visiem, kuri vēlas pārvaldīt savu lūpu mikromuskulatūru.

Man lielais skiķis bērnībā Fleitēja , man tas pazištams:)
Publicēts: 21.08.14 14:50
 citēt
es te tikko vienai piedāvāju pafleitēt kaut reizi pa vis vasaru, tiku atsēdināts ar argumentu BRĪVLAIKS TAK
Publicēts: 21.08.14 15:04
 citēt
Marisg:
Kristaaps:Uzrakstiju sim vestuli, ka versisos policija ar iesniegumu apr maldinosu reklamu un autortiesibu parkapumiem un izskatas, ka izdzesis visu :))

Patiesajam autoram vajadzēja rakstīt... Loģiski ka viņš visu izdzēsīs.

Ir jāmācās respektēt citu bildes un autortiesības galu galā..

Labākais jau bija tas ka komentāros cilvēki slavēja viņu.
Tieši šīs bildes kuras viņš izmantoja kā "Lieliska bilde!" "Kā parasti, brīnišķīgi!" u.t.t. Visiem šiem komentāriem viņš spieda "Like" :D
Tā kā var arī teikt ka viņš uzdevās par autoru bildei.

Es redzot šo, uzreiz atpazinu īsto autoru.
Taisni pirms pāris dienām sērfojot pa 500px aplūkoju šo bildi.

Bet nu jau rakstīt kaut ko ir bezjēdzīgi, viss ir izdzēsts...

Bildes autore jau zināja par šo, "fotogrāfa" kungs tikai cītīgi dzēsas viņas komentārus ...
Publicēts: 21.08.14 15:50 labots
 citēt
Nesmuki izdarījās.
Bilde gan baigais zīmējums.
Publicēts: 21.08.14 23:36
 citēt
Da lai tak ņemas, es vispār tādām herņām nepieveršu uzmanību, spamotājs ir spamotājs, un parasti tikai tādi arī ko piedāvā par brīvu kas maksā nopietnu naudu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):