forum.gif
Kur ir apliecinājums ka esmu fotogrāfs?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kur ir apliecinājums ka esmu fotogrāfs?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.09.14 13:00
 citēt
ak34:
Haiduks:Ja tu darbiņu veic no firmas, tad loģiski, ka jābūt norīkojumam. Savādāk būs patvaļa, šefs tavi sūta bildēt uz vienu pusi, bet tu pie pieminekļa japānietes bildē :D
... man bija gadījums, bildēju zeltlietu veikalā uz mutiska nosūtījuma, meitenes zināja par to un smaidīja, bet vecākā, kā nāca laukā, kā brēca... viņu šefs bija piezvanījis pārdevējām aizmirstot pateikt vadītājai :D... bet varēja beigties pie muntjikiem :D

Tās ir muļķības. Nav nevienos mk noteikumos rakstīts, ka vajag kādu norīkojumu, ka iet bildēt. Ja, protams, firmas iekšējos noteikumos tāds ir paredzēts, tad gan vajadzētu.

Nu, neticu gan, ka tu, ļoti pieredzējis fotogrāfs, iesi veikt pasūtījumu bez saskaņošanas (te neiet runa par masu pasākumiem, kur nevienu neinteresē, kāpēc bildē).
Daudzās vietās apsargi iekšā pat nelaidīs... piem. jābildē bankai reklāma. Tātad, bankai jāzin, ka norīkots ir janka... nu labi, formalitātes kārto dažādi... bet VID ir tiesīgas paprasīt uz kāda pamata darbojies un vai nodokļus maksā :D... pašlaik ķerās klāt frizieriem nopietni... gan jaf pienāks fotogrāfu kārta :D
Publicēts: 08.09.14 13:13
 citēt
Nu re, laba ilustrācija manam iepriekšējam ierakstam – „...VID ir tiesīgas paprasīt uz kāda pamata darbojies...” Tieši to ne vella nav tiesīgs to prasīt.
Tādām prasībām vislabākās zāles ir jautājums „Kur tas rakstīts?” Tā kā atbildēt neizdodas, parasti gan tāds jautājums izsauc prasītāja cēlu sašutumu – „nu ko tas pilsonis iedomājas!” Bet iedomājas tikai to, ka likums stāv pāri visādu kontrolieru iegribām un arī nespējai izpildīt savus pienākumus (VID – piedzīt likumīgos nodokļus, darba inspekcijai – uzraudzīt darba likumību un drošību u.t.t.) likuma robežās.

Bet mūsu gadījumā laikam jau skaidrība radusies – ja jau chukmasoff_f raksta, ka noteikumu NAV, tad arī tēmas vairs nav. Un chukmasoff_f var mierīgi turpināt fotografēt, ja klients par to maksā vai priekšnieks (ja tāds ir) liek, vai abi kopā.
Publicēts: 08.09.14 13:20
 citēt
Pag, tad tu gribi teikt, ka oblavas firmās par nelikumīgajiem darbiniekiem ir nelikumīgas :D
... un ja tev ir norīkojums, uzreiz visas problēmas esi no sevis noņēmis :D,
Publicēts: 08.09.14 13:30
 citēt
Haiduks:Pag, tad tu gribi teikt, ka oblavas firmās par nelikumīgajiem darbiniekiem ir nelikumīgas :D
... un ja tev ir norīkojums, uzreiz visas problēmas esi no sevis noņēmis :D,

Pieņemu, ka vārdu „oblava” sapratu, tad pārējo laikam nesapratis ir kāds cits. NELIKUMĪGU darbinieku nodarbināšana ir nelikumīga jau definīcijas, mans ieraksts bija par to, ka neviena darbība nevar tikt atzīta par nelikumīgu bez likuma, tikai ar kādas „aģentūras” vai „inspekcijas” paštaisītu paīru vai vēl trakāk – ar inspicētāja iedomām.
Publicēts: 08.09.14 13:59
 citēt
Haiduk, nevajag jaukt akreditāciju vai sarunāšanu fotografēt ar darba devēja iedotu norīkojumu veikt kādu konkrētu darbu. Tam arī maz sakara ar nelagālo darbinieku izķeršanu. Turklāt parasti, lai fotografētu kādā pasākumā pietiek mutiski vienoties ar organizatoru. Formālas akreditācijas ir reta lieta pie mums.

Ja par darbinieku izķeršanu, kuri strādā bez lūguma - to varbūt ir relatīvi viegli izdarīt celtniecībā, kur atnāc uz būvlaukumu un uzreiz redzi, kurš te strādā. Citur tā situācija vairs nav tik triviāla un vienkārši pierādāma.
Publicēts: 08.09.14 14:01
 citēt
chukmasoff_f:Nav nekādu MK noteikumu. Izrādas ka te pie visa ir saveidoti visādi emigrējušo tautiešu atgriešanas plāni, jo pēc aptaujām, liela daļa arzemēs strādājošo raud ka LV nav darba pēc specialitātes. Mūsējie funkceonāri līdz ar to izveidoja plānu kurā sabāza apsolūti visas profesijas iekšā un tagad gatavojot likumprojektu par profesionālās izglītības atbilstību ieņemamam amatam un pienākumu izpildei.Pagaidām tikai mutes vārstīšana vien ir no kaut kādu jaunizveidotu aģentūru un valsts struktūru puses, kuras cenšas ar to attaisnot savu existenci.

Tad jau sodu nevar uzlikt, jo nav uz ko atsaukties. Savukārt kaut kas, kas saucās "likumprojekts par profesionālās izglītības atbilstību ieņemamam" ir utopija. Šādu iniciatīvu noraks ļoti ātri, ja tā ir pārāk vispārīga.
Publicēts: 08.09.14 15:10
 citēt
Ar ko atšķiras parasta foto māksla no īstas foto mākslas? Parasta māksla ir nobildēt, īsta - bildi pārdot!!!
Publicēts: 08.09.14 23:02
 citēt
chukmasoff_f:Gadijās šinīs dienās šaize ar dažādām valsts instancēm.
Kantorim noslēgts līgums ar mani par darbu izpildi(līgumā nav rakstīts ka esmu fotogrāfs).
Mani aizsūta uz vienapasākuma(tā to nosauksim) bildēšanu. Bildēju savā mierā, tad parādās tante ar kaut kādu apliecību no kaut kādas darba kontroles, un sāk man jautāt ko es te darot. Paskaidroju ka no kantora izpildu uzdevumu, iztaujā kas par kantori, es pastāstu, visu rūpīgi pieraksta un aiziet.
Nākošā dienā tante kopā ar VID tanti kantorī un sāk pārbaudīt darba līgumus, vis ok, līgums noslēgts bet man nav profesionālās izglītības apliecības ka drīkstu veikt fotogrāfa darbu, un tas nozīmē ka esmu pārkāpis kaut kādus tur darba noteikumus, un tagad draud ar sodanaudām gan kantorim gan man...

Tā tante no Tevīm gribēja seksu izspiest... bet Tu nesaprati... :)
Publicēts: 09.09.14 01:28
 citēt
Sapper:Ar ko atšķiras parasta foto māksla no īstas foto mākslas? Parasta māksla ir nobildēt, īsta - bildi pārdot!!!

Pa astoņiem gadiem beidzot izlasu vienu prāta dzirksti :)...
... tas nozīmē, ka galīgi pazudis tu neesi :P
Publicēts: 09.09.14 03:44
 citēt
RaitisSF:
chukmasoff_f:Gadijās šinīs dienās šaize ar dažādām valsts instancēm.
Kantorim noslēgts līgums ar mani par darbu izpildi(līgumā nav rakstīts ka esmu fotogrāfs).
Mani aizsūta uz vienapasākuma(tā to nosauksim) bildēšanu. Bildēju savā mierā, tad parādās tante ar kaut kādu apliecību no kaut kādas darba kontroles, un sāk man jautāt ko es te darot. Paskaidroju ka no kantora izpildu uzdevumu, iztaujā kas par kantori, es pastāstu, visu rūpīgi pieraksta un aiziet.
Nākošā dienā tante kopā ar VID tanti kantorī un sāk pārbaudīt darba līgumus, vis ok, līgums noslēgts bet man nav profesionālās izglītības apliecības ka drīkstu veikt fotogrāfa darbu, un tas nozīmē ka esmu pārkāpis kaut kādus tur darba noteikumus, un tagad draud ar sodanaudām gan kantorim gan man...

Tā tante no Tevīm gribēja seksu izspiest... bet Tu nesaprati... :)

Lai tas kungs apgrābstās, es tak pensionāri nedrāzīšu lai cik viņa gribētu, var tak nomīrt "D
Publicēts: 09.09.14 12:18
 citēt
Ieliec bildi ar sastādīto aktu.

Tantes nenobildēji?
Publicēts: 09.09.14 18:05
 citēt
chukmasoff_f: ...apsolūti visas profesijas iekšā un tagad gatavojot likumprojektu par profesionālās izglītības atbilstību ieņemamam amatam un pienākumu izpildei.

Es tik gribētu zināt, kā tur būs ar prasībām premjera un ministru amatiem. Satiksmes ministram pietiks ar tehnikumu un aissardzības - ar lopārsta diplomu?
Publicēts: 09.09.14 18:22
 citēt
Schneider:
chukmasoff_f: ...apsolūti visas profesijas iekšā un tagad gatavojot likumprojektu par profesionālās izglītības atbilstību ieņemamam amatam un pienākumu izpildei.

Es tik gribētu zināt, kā tur būs ar prasībām premjera un ministru amatiem. Satiksmes ministram pietiks ar tehnikumu un aissardzības - ar lopārsta diplomu?

Kāpēc tik augstu? Tiem pietiks ar pamatskolu + datorkursi (@-pasti jāmāk lasīt), tikai ārlietu ministram negrozāma prasība – Baltijas Starptautiskā institūta (ir tāda hmm... augstskola) dots maģistra grāds un sertifikāts par starptautisko sarunvalodu (russkij mat) augstākajā līmeni.
Publicēts: 10.09.14 08:10
 citēt
Interesanti, kaa tas viss atrisinaasies! :)
Publicēts: 10.09.14 10:02
 citēt
Hi hi -burziņs turpinās latfoto.lv...

Ok-aprakstīšu bik lietas citā griezumā ar tādu dramatiskāku piemēru.

Ņemam kravas vilcienu. Nu ko -50 vagoni;svars 5200 t,tara būs aptuveni 1500t,cisternās benzīns-3700 tonnas. Cik tas maksā var nojaust ikviens. Katastrofu var izraisīt piemēram riteņpāru ass lūzums ,ratiņu sānu sijas lūzums,bukses gultņu sairums u.t.t. Pazīmes var būt plaisiņas,izgājiens no labirinta gredzena uc. Parametri DAŽI MILIMETRI ,vai pat milimetru daļas !!! Lai to laicīgi pamanītu vajag šo to zināt +nezaudēt koncentrēšanās spēju un modrību 12 stundu laikā apskatot teiksim ap 200 vagoniem.
Kā tiek sagatavots speciālists šādam uzdevumam??
Ir protams daļa cilvēku,kam bija kāda arodenes izglītība,ir arī dzelceļa specialitāšu studenti. Bet ir arī biezs slānis,kurus sagatavoja 3 mēnešu laikā. Faktiskais apmācības laiks varētu būt kaut kur zem 400 stundam !!!
:face-devil-grin::face-devil-grin:
Publicēts: 10.09.14 12:28
 citēt
Visu neizlasīju bet palieku pie domāmām ka te kautkas ir pazudis tulkojumā.
Publicēts: 10.09.14 12:30
 citēt
Riebiga:Interesanti, kaa tas viss atrisinaasies! :)
neatrisināsies, jo nav pat sācies. Paši pūta paši dega!
Publicēts: 10.09.14 23:23
 citēt
Rolands66:Hi hi -burziņs turpinās latfoto.lv...

Ok-aprakstīšu bik lietas citā griezumā ar tādu dramatiskāku piemēru.

Ņemam kravas vilcienu. Nu ko -50 vagoni;svars 5200 t,tara būs aptuveni 1500t,cisternās benzīns-3700 tonnas. Cik tas maksā var nojaust ikviens. Katastrofu var izraisīt piemēram riteņpāru ass lūzums ,ratiņu sānu sijas lūzums,bukses gultņu sairums u.t.t. Pazīmes var būt plaisiņas,izgājiens no labirinta gredzena uc. Parametri DAŽI MILIMETRI ,vai pat milimetru daļas !!! Lai to laicīgi pamanītu vajag šo to zināt +nezaudēt koncentrēšanās spēju un modrību 12 stundu laikā apskatot teiksim ap 200 vagoniem.
Kā tiek sagatavots speciālists šādam uzdevumam??
Ir protams daļa cilvēku,kam bija kāda arodenes izglītība,ir arī dzelceļa specialitāšu studenti. Bet ir arī biezs slānis,kurus sagatavoja 3 mēnešu laikā. Faktiskais apmācības laiks varētu būt kaut kur zem 400 stundam !!!
:face-devil-grin::face-devil-grin:

Nu re tas ko Lafoto tūrpina diskutēt nav nekas jauns, tur par to jav ir runāts laiku atpakaļ, bet tas attiecas uz jeb kādu darbības veidu ar kuru ppilsonis iegūst sev labumu. Tā tad ja es mammīti izdrāzu un guvu no tā sev labumu man ir jaatskaitās VID un janomaksā nodoklis :D
Publicēts: 11.09.14 00:47
 citēt
+ vēl sods jāmaksā par sēklas kaisīšanu vējā :D
Publicēts: 15.09.14 16:59
 citēt
Pabeidzās vis ar to ka mani no kantora atlaida un pieņēma oficeālu fotogrtāfu ar visiem papīriem. Vis jav štrunts, tikai pie foto tehnikas vairs netikšu na haļavu...
Publicēts: 15.09.14 17:13
 citēt
Žēl, ka netiki pie haltūras...

Kas tam otram fotogrāfam bija tāds, kas viņu padarīja profesionālāku?
Portfolio, atsauksmes, vai izglītība?
Publicēts: 15.09.14 17:17
 citēt
chukmasoff_f:Pabeidzās vis ar to ka mani no kantora atlaida un pieņēma oficeālu fotogrtāfu ar visiem papīriem. Vis jav štrunts, tikai pie foto tehnikas vairs netikšu na haļavu...

apollo.tvnet.lv...
Publicēts: 15.09.14 17:45 labots
 citēt
Jolan:
http://apollo.tvnet.lv/zinas/sesas-ienesigas-profesijas-kuras-neprasa-izglitibu/665620

Diezgan stulbs raksts. Bet ko tad varēja sagaidīt no "ziņu" bloga - viena no viszemākajiem "preses" pārstāvjiem, tieši blakus dzeltenajai presei.
:face-grin:
Publicēts: 15.09.14 18:04
 citēt
Tak izej 34.arodeni vai kā viņa tur tagad saucas un dabū papīru... Gan jau pēc pirmās nodarbības visiem būs skaidrs, ka vari nerādīties...
Publicēts: 15.09.14 18:25
 citēt
Liekas šeit var nopirkt sertifikātu: www.lak.lv...

Cik atceros gadus piecus atpakaļ tur "eksaminētāji" bija tādi kam pašiem miglains priekšstats par kameras darbību.
Publicēts: 15.09.14 19:09
 citēt
chukmasoff_f:Pabeidzās vis ar to ka mani no kantora atlaida un pieņēma oficeālu fotogrtāfu ar visiem papīriem. Vis jav štrunts, tikai pie foto tehnikas vairs netikšu na haļavu...

Tiešām? Ja atlaišanas iemesls tiešām tikai papīra trūkums, tad no liela attāluma skatoties un maz ko zinot, redzu 2 galus.
Negatīvais – atlaišana no ierasta darba (un vēl tā tehnika na haļavu) ir nepatīkam vienmēr. Par to līdzjūtība.
Pozitīvais – ja priekšnieki aiz papīra trūkuma neko citu nav manījuši, varbūt tie nemaz nebija tie labākie priekšnieki un šķiršanās no tādiem devusi impulsu atrast labākus vai dzīvot vispār bez priekšnieka (tas nemaz nav sāpīgi). No nelielās darba devēja pieredzes zinu, ka prasmīgs darbinieks man vajadzīgs ne mazāk (bieži – pat vairāk) kā es viņam.
Publicēts: 15.09.14 21:33
 citēt

Es tā arī neesmu sapratis, kas ir tas oficiālais fotogrāfs un kas ir tie viņa papīri. Tad sanāk, ka es nevaru pieņemt chukmasovu darbā, nosaukt viņu par fotogrāfu un viņš fotografēt? Tas ir tāpat kā ar preses kartēm, ar kurām var iet uz muzejiem par velti, bet lai tādu uztaisīt vajag 5min darba un laminatoru!
Publicēts: 15.09.14 21:45 labots
 citēt
Maris:Liekas šeit var nopirkt sertifikātu: www.lak.lv...

Cik atceros gadus piecus atpakaļ tur "eksaminētāji" bija tādi kam pašiem miglains priekšstats par kameras darbību.

Jā bet tur vispārējās izglītības dokumenta kopiju vajag :( a man izņemot Papīra par karaskolas beigšanu(nevalstiskā valodā) un oficerskoi knižki krā ierakstīts ka atvaļināts nekā vairāk nav, no izglītības laikiem.
Publicēts: 15.09.14 21:49
 citēt
vai tad VIDam ir kāda daļa gar diplomiem u.c. izglītību apliecinošiem dokumentiem?? man šķiet, ka čukmasova vietā vajadzēja citu darbā pieņemt, tāpēc arī palūdza aiziet :face-glasses:
Publicēts: 15.09.14 21:51 labots
 citēt
kpacku:vai tad VIDam ir kāda daļa gar diplomiem u.c. izglītību apliecinošiem dokumentiem?? man šķiet, ka čukmasova vietā vajadzēja citu darbā pieņemt, tāpēc arī palūdza aiziet :face-glasses:

Da neee, ja tā pentere ar to ka man uzbrauca pasākumā tā darba kontrole vai kā tur viņus tad vis būtu bijis pa vecam.

Man jav tur arī ne īpaši interesēja strādāt, jo maksāja maz tikai tehniku varēju haltūrām lietot tas galvenais.
Publicēts: 15.09.14 22:02
 citēt
LAK jau nu gan nevajag izglītības dokumentu, lai dabūtu LAK biedra karti!!!!! Tur vajag portfolio!
Publicēts: 15.09.14 22:07 labots
 citēt
dansiga:LAK jau nu gan nevajag izglītības dokumentu, lai dabūtu LAK biedra karti!!!!! Tur vajag portfolio!

Tiešām , tev visai aptuvens priekšstats ko tur vaig::face-wink::face-grin: Tur nav noteicošais "Portfolio skate" bet kā reiz papīru čupas pētniecība plus exsis:):)
Publicēts: 15.09.14 22:17
 citēt
žēl ka šādi sanācis. Bet dīvaini. Foto jomā nav nepieciešama nekāda izglītība, lai varētu strādāt. Tad jau būtu jāatlaiž gandrīz visi fotogrāfi, jo reti kuram ir foto izglītība.
Publicēts: 15.09.14 22:18
 citēt
ak34:žēl ka šādi sanācis. Bet dīvaini. Foto jomā nav nepieciešama nekāda izglītība, lai varētu strādāt. Tad jau būtu jāatlaiž gandrīz visi fotogrāfi, jo reti kuram ir foto izglītība.

gan jau tante uzsūtīta, lai no čaukmasova atbrīvotos :super_man:
Publicēts: 15.09.14 23:23
 citēt
Lunis:
dansiga:LAK jau nu gan nevajag izglītības dokumentu, lai dabūtu LAK biedra karti!!!!! Tur vajag portfolio!

Tiešām , tev visai aptuvens priekšstats ko tur vaig::face-wink::face-grin: Tur nav noteicošais "Portfolio skate" bet kā reiz papīru čupas pētniecība plus exsis:):)

Zinu gan un ļoti labi no savas pieredzes :-pppp
Publicēts: 15.09.14 23:47
 citēt
Pa ko brēka ?
chukmasoff_f tak pats rakstija ka firmā skaitās tehnikjis
Atpeldēja pārbaude izrādās darba līgumā tehniķis dzīvē fotogrāfs.
Nu ta ar kantori un darboni taisnīgi paņēma priekšā :D Lab tur likuma pantus varbūt aiz ausīm pievilka.
Ja darba līgums būtu par fotogrāfu gan jau nekādu papīru neprasītu. Nākamreiz piesaki lai līgumā raksta ka apkopēja :D
Publicēts: 16.09.14 00:51
 citēt
MentsII:Pa ko brēka ?
chukmasoff_f tak pats rakstija ka firmā skaitās tehnikjis
Atpeldēja pārbaude izrādās darba līgumā tehniķis dzīvē fotogrāfs.
Nu ta ar kantori un darboni taisnīgi paņēma priekšā :D Lab tur likuma pantus varbūt aiz ausīm pievilka.
Ja darba līgums būtu par fotogrāfu gan jau nekādu papīru neprasītu. Nākamreiz piesaki lai līgumā raksta ka apkopēja :D

Da pofig kas darba līgumā rakstīts, pievilka protams visu aiz ausīm, un vēl jo vairāk ka kantortis bija atteicies sadarboties ar nodarbinātības aģentūru, kura intensīvi bezdarbniekus piedāvā.
Publicēts: 16.09.14 02:36
 citēt
Nu bezdarbniekus tapēc piedāvāja ka kantoris nebija sakārtojis darbiniekus. tehniķi strādā par fotogrāfiem un direktors līgumā ir sētnieks. Visādās datu bāzēs gan jau labi izskatās.Vieni sētnieki un tehniķi steidzami jāpalīdz un jāpiedāvā iztrūkstošie speciālisti. Kad sāka uzmākties ar darbiniekiem vajadzēja visu smuki sakārtot un viss. Ta varētu teikt mums foogrāfa,sētnieka un kurinātāja amati ir aizsisti.

Tagad sanāk ka sēž kautkādas vistas kas pēta kādas specialitātes trūkst skatās 5431 fotokantori a pēc vidu šmidu utt datubāzēm 2314 fotogrāf,i znachit iztrūkst fotogrāfi tātad dzenam bezdarbniekus uz fotogrāfiem.A izrādās tie maitas fotogrāfi sēž zem sisadmiņu līgumiem a sisadmini sēž vilks zin zem kādiem līgumiem. Un kur tos biezdarbniekus tagad grūzt? Skaidrs ka kantoriem kas nesakārto papīrus jārauj pauti nost :D
Publicēts: 16.09.14 19:35
 citēt
MentsII:Nu bezdarbniekus tapēc piedāvāja ka kantoris nebija sakārtojis darbiniekus. tehniķi strādā par fotogrāfiem un direktors līgumā ir sētnieks. Visādās datu bāzēs gan jau labi izskatās.Vieni sētnieki un tehniķi steidzami jāpalīdz un jāpiedāvā iztrūkstošie speciālisti. Kad sāka uzmākties ar darbiniekiem vajadzēja visu smuki sakārtot un viss. Ta varētu teikt mums foogrāfa,sētnieka un kurinātāja amati ir aizsisti.

Tagad sanāk ka sēž kautkādas vistas kas pēta kādas specialitātes trūkst skatās 5431 fotokantori a pēc vidu šmidu utt datubāzēm 2314 fotogrāf,i znachit iztrūkst fotogrāfi tātad dzenam bezdarbniekus uz fotogrāfiem.A izrādās tie maitas fotogrāfi sēž zem sisadmiņu līgumiem a sisadmini sēž vilks zin zem kādiem līgumiem. Un kur tos biezdarbniekus tagad grūzt? Skaidrs ka kantoriem kas nesakārto papīrus jārauj pauti nost :D

Da tur fotogrāfa amata vispār līdz šim nebija, tas pie webmasteriem piesiets klāt tikai ka lapām ko sabildēt vaijag. Kantoris pamatā ar serveru īri ņemās un arī ar tīkla aprīkojumiem.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):