forum.gif
Lai stikli nesvīst
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Lai stikli nesvīst
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.09.14 11:47
 citēt
Interesē pieredze no astro bildētājiem, taimlašu cienītājiem un citiem, kam bijusi saskarsme ar to, ka bildējot vēlu vakarā, gaisam atdziestot, objektīvs mēdz aizsvīst. Gribētos dzirdēt metodes. Pašlaik vienīgais, ko atradu ir sildošās jostas. Kur nopirkt? Kādi ražotāji? Alternatīvas?

Paldies!
Publicēts: 08.09.14 11:53 labots
 citēt
Man radinieks izmanto šitādu pataisi r-sky.org...
Publicēts: 08.09.14 20:50
 citēt
Pirmkārt jau paturi kameru ārā kādu laiciņu pirms sāc bildēt, nevis izvelc no siltas somas. Sildošās jostas ir labas, var arī pats uzmeistarot sildītāju no baterijas un stieplītes.
Publicēts: 08.09.14 21:18
 citēt
backspin:Pirmkārt jau paturi kameru ārā kādu laiciņu pirms sāc bildēt, nevis izvelc no siltas somas. Sildošās jostas ir labas, var arī pats uzmeistarot sildītāju no baterijas un stieplītes.

Redz, problēma tāda, ka bildējot/filmējot time lapsus parasti sāku, kad vēl ir saulīte un silts, tāpēc Tavs ieteikums, kaut arī ļoti pamācošs, man īsti nederēs.
Protams, ka var uztaisīt. Visu var. Ja zin, ko dara :)

Zinu, ka varbūt skanēs jocīgi, bet vai kāds nav mēģinājis iet otrā virzienā, atdzesējot objektīvu? Princīpā tač tīrā fizika, vajadzētu strādāt. Vajag tikai tās figņas, ko liek ledus kastēs vai arī ir tādas uzpariktes, ko sampīša pudelej var uzmaukt virsū, un uz priekšu, ne?!
Publicēts: 08.09.14 21:34
 citēt
Nikon ražo optikas tīrāmos, kas it kā palīdz cīnīties ar šo problēmu. Cits risinājums ir sildītāji, bet tos iemēģinājus vēl neesmu. Pašlaik vienkārši samierinos ar problēmu un mēģinu dažādiem citiem veidiem mazināt to. Timelapsiem gan tas neder.
Publicēts: 08.09.14 21:38
 citēt
Laikam vienīgais efektīvais risinājums būs tas pats sildītājs, dzesēšana būs sarežģītāka. Uzjautā Shauttram, viņš taisīja no stieplītes un kronas baterijas. Es gan vairs neatceros kādu vadu un cik garu vajadzēja ņemt optimālais darbībai.
Publicēts: 09.09.14 11:00
 citēt
Atdzesējot? Man laikam cita fizika – gaisā esošais ūdens kondensējas, temperatūrai pazeminoties. Stikls, kura temperatūra zemāka par apkārtējā gaisa rasas punktu (temperatūra + absolūtais mitrums), norasos garantēti. Nu apmēram tā, kā noraso no saldētavas izņemta šņabja pudele.
Publicēts: 09.09.14 11:11 labots
 citēt
Ja vajag siltumu - iesaku pamēģināt vienreizējos, ķīmiskos roku sildītājus:
www.ebay.com...
Ja negribi gaidīt no ebaya - var arī atrast lielākajā daļā mednieku-makšķernieku veikalos. Cena ~2€ gab.

ps.
Mana kamera pēc timelapšu bildēšanas ziemā: www.flickr.com...
:D
Publicēts: 09.09.14 11:29
 citēt
Publicēts: 09.09.14 11:29
 citēt
Senders:
Zinu, ka varbūt skanēs jocīgi, bet vai kāds nav mēģinājis iet otrā virzienā, atdzesējot objektīvu? Princīpā tač tīrā fizika, vajadzētu strādāt. Vajag tikai tās figņas, ko liek ledus kastēs vai arī ir tādas uzpariktes, ko sampīša pudelej var uzmaukt virsū, un uz priekšu, ne?!

Es esmu mēģinājis!
Patīk ielikt alu ledusskapī, kad izņem, tas forši noraso. Laikam tu arī esi alus reklāmas par daudz saskatījies, vēlies uz lielās linzes tādus seksīgus pilieniņus?
Publicēts: 09.09.14 11:51
 citēt
Senders:Interesē pieredze no astro bildētājiem, taimlašu cienītājiem un citiem, kam bijusi saskarsme ar to, ka bildējot vēlu vakarā, gaisam atdziestot, objektīvs mēdz aizsvīst.
Paldies!

Dzert vajaga mazāk vai arī nevajaga pūst virsu stiklam:D :D :D

Bet ja nopietni paklausiju gurū šautru un pats uzmeisteroju sildītāju, vēl ir doma kompja ventilatoru uzlikt lai gaisu pūš, vismaz mazāk rij toku, kā sildītājs:P
Publicēts: 09.09.14 12:26
 citēt
Vaards:
Senders:

Es esmu mēģinājis!
Patīk ielikt alu ledusskapī, kad izņem, tas forši noraso. Laikam tu arī esi alus reklāmas par daudz saskatījies, vēlies uz lielās linzes tādus seksīgus pilieniņus?

Var jau just, ka bieži mēģini. Varbūt pat pārāk.
Publicēts: 09.09.14 12:29
 citēt
3rdHalf:Ja vajag siltumu - iesaku pamēģināt vienreizējos, ķīmiskos roku sildītājus:
www.ebay.com...
Ja negribi gaidīt no ebaya - var arī atrast lielākajā daļā mednieku-makšķernieku veikalos. Cena ~2€ gab.

ps.
Mana kamera pēc timelapšu bildēšanas ziemā: www.flickr.com...
:D

Ziemā jau ir vieglāk. Pirms bildēšanas atdzesē objektīvu, tad viss ir zem 0 un vairs nekas nesvīst, pat ja gaisa temperatūra samazinās vēl vairāk.

Droši vien būs japaņem sildošā josta un jāpamēģina. Cik izskatās, tad nekas labāks nebūs.
Publicēts: 09.09.14 12:30
 citēt
Jap. Ir sildītājs. Aptinams ap objektīvu. ar plakano 4,5V baču strādā, vai arī 5gab pirkstiņi. Ar roku siltumu nejūt, bet stikls tīrs uz pāris stundām. Ja baču vietā ir mazais svina aķis, tad visu nakti var turēt.
Publicēts: 09.09.14 12:39
 citēt
Nevar kaut kādu šitādu paņemt? Nav liels, nav arī dārgs, tik cik lādētāju kkādu vajag mājās :)
veicis.lv...
Publicēts: 09.09.14 12:41
 citēt
Aha. Depo redzēju pavisam mazus svina aķus. 5 pirksti man sildīja pāris stundas, bet es pirmais metu mieru.
Publicēts: 09.09.14 13:03
 citēt
Es šitādus sapirku Ķīnā

www.trait-tech.com...

Man liekas, ka ar tādu varētu visai ilgi vilkt. Slinkums tikai pašam tos vadus taisīt.
Publicēts: 09.09.14 13:04
 citēt
Gut!
0.3mm nihroma drāts iekš putuplēves un aiziet!
Publicēts: 09.09.14 13:39 labots
 citēt
Senders:Es šitādus sapirku Ķīnā

www.trait-tech.com...

Man liekas, ka ar tādu varētu visai ilgi vilkt. Slinkums tikai pašam tos vadus taisīt.

Labāk izvairies no litija polimēra baterijām. Kādēļ? Ieraksti youtūbā "LiPo overcharge"
:face-grin:

ps.
Es vēl joprojām ieteiktu izmēģināt manis iepriekšminētos ķīmiskos roku sildītājus.
Atverot tie pilnībā uzsilst aptubveni 20 minūtēs un turās ap 35 grādiem, 4-6 stundas.
Publicēts: 09.09.14 14:08 labots
 citēt
vēl var izmantot neoprēna aizsargapvalkus, līdzīgus kā Lenscoat.com.
tā protams, ir pasīva aizsardzība un iespējams līdzēs tikai uz kādu laiku.
bet aizsargās ne tikai no straujas temperatūras maiņas, bet arī no skrāpējumiem un nelieliem uzsitieniem.

pasen biju nopircis lenscoat un tagad dabūju dažāda biezuma materiālu un sataisīju visiem objektīviem apvalkus pats.
Publicēts: 09.09.14 16:12
 citēt
Ir arī šitādi. Šie vairākas reizes lietojami, kad atdzisuši uzvāri un atkal vari lietot. Tur apmēram stundu, divas viens šāds. www.clickheat.eu...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):