Canon būs uzticamāks, ērtāks (sigmai zoom riņķis ir pašā priekšā), ar labāku attēla kvalitāti, vēlāk būs lielāka pārdošanas vērtība kā sigmai, nav riska ar savietojamības problēmām ar nākotnes Canon kamerām...
Vienīgi der papētīt kā darbojas konkrētā modeļa OS.... tas, ka ir vairākas canon glāzes kam labi darbojas IS galīgi nenozīmē, ka tā ir ar visām stabilizētajām Canon glāzēm un, ka katrs Sigmas objektīvs, kam specifikācijā rakstīts "stabilizācija", automātiski garantē maksimālos labumus.
Girtson bildējot sportā aktivitātes IS ir noderīga lieta, jo pat 1/800 var dabūt izplūdušu/neasu bildi(bildējot autosportu, hokeju utt), bet ja plāno izmantot statīvu un bildēt mazkustīgus objektus tad gan IS nav nepieciešams.
UldisMuzikants manuprāt, tavā komentārā jau viss pateikts "kad pirmo reizi bildēju krēslā kustošu objektu ar ieslēgtu IS, man sanāca drausmīgi neasas". Ja cilvēkam nav pārkinsons vai tāda poha ka rokās kameru noturēt nevar tad IS strādā lieliski, bet protams viss atkarīgs no režīmiem un prasmes.
Girtsons:Tad jājautā - cik noderīgs stabilizators sportā? Strādājot ar 1/400 un augstāk vispār ir jēga no viņa?
Nezinu kā ir pie 400, bet pie 1000 es pavisam noteikti slēdzu ārā stabilizāciju, roku drebēšanu "izslēdz" slēdža ātrums un man domāt, ka bokee sanāk labāks nekā ar ieslēgtu trīcekli.
AivarsL:Girtson bildējot sportā aktivitātes IS ir noderīga lieta, jo pat 1/800 var dabūt izplūdušu/neasu bildi(bildējot autosportu, hokeju utt), ...
pastāsti man lūdzu KĀ ieslēgts stabilizators palīdz sastindzināt straujo kustību autosportā un hokejā? (:
LOL, ne jau IS par to atbildīgs. Varētu padomāt ka Tev ir ķirurga rokas un velkot līdzi piemēram autokustībai Tu nemaz neizkustināsi fotoaparātu un viņš visu laiku būs ideāli vienā linija/plaknē bez liekām vibrācijām!!!
Hokeja bildēšana savā ziņā ir ļoti nepateicīga štelle, jo halles apgaismojums ir slikts un līdz ar to krietni jādzen augšā arī iso un bez IS ir bijušas neasas bildes pat pie liela slēdža ātruma. Uzskatu ka labāk iegādāties objektīvu ar IS nekā bez, jo piemēram ja šodien netiek bildēts nekas tāds kur vajag IS, tad tas nebūt nenozīmē ka kaut kas savādāks netiks bildēts laikam ejot.