forum.gif
Fotopakalpojumi, draugi un atlaides
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotopakalpojumi, draugi un atlaides
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.09.14 13:20
 citēt
Nevaru saprast, kā vislabāk rīkoties gadījumos, kad draugi, piemēram, vēlas, lai fotografētu viņu kāzas.
Dot atlaidi tādā apmērā, kas atbilstu dāvanai naudas izteiksmē?
Kā citi rīkojas?
Publicēts: 12.09.14 13:23
 citēt
Ritz:Nevaru saprast, kā vislabāk rīkoties gadījumos, kad draugi, piemēram, vēlas, lai fotografētu viņu kāzas. Kā citi rīkojas?

droši vien atšķirīgi. tuviem draugiem uzbildēju pa frei. (tik dārgu dāvanu atļauties nevarētu!).:face-sad:
Publicēts: 12.09.14 13:31
 citēt
ja, smags gadijums! Isteniba ka kazu viesis tu nedabusi neko izbaudit, plus vel kad visi gules lauka dzerumu tu tupesi pie monitora....
Mani kazu bildesana vispar neinterese, bet pazinas muzigi uzplijas, nu kas tev gruti tipa, neko ipasu jau nevajagot.... aga... tiesi si pasa iemesla pec cenu liste ieliku kazu pakalpojumu cenas. Super, kops ta laika neviens no pazinam tadu tekstu nav bidijis :grimace:
Publicēts: 12.09.14 13:32
 citēt
Neredzu iemeslu bildēt draugu kāzas, kurās būtu jāpeidalās kā viesim. Var pieklājīgi piedāvāt citu kolēģu pakalpojumus.
Esmu vienreiz draugiem bildējis, bet, ja nebūtu bildējis, arī kāzās nebūtu, so, viss bija labi, pat ļoti.
Uz citu draugu kāzām pat kameru neņemu. Braucu atpūsties.

Bet jā, ja nebūtu citu variantu, uzbildētu par velti. Ja viss būs ok un ir patiešām draugs, neaizmirsīs citiem ieteikt... Vai nākamajās kāzās jau samaksās :D
Publicēts: 12.09.14 13:34 labots
 citēt
Draugi aicina par viesi , fotografēt aicina KLIENTI vai šaroviki.
Publicēts: 12.09.14 13:39 labots
 citēt
Ritz:Nevaru saprast, kā vislabāk rīkoties gadījumos, kad draugi, piemēram, vēlas, lai fotografētu viņu kāzas.
Kā citi rīkojas?

ja labi maksās par kāzām, piedāvā bildēt par brīvu viņu bēres, vo "draugi" uzreiz sapriecāsies ;)
Publicēts: 12.09.14 13:41
 citēt
Ok, bet kā ar paziņām, kuri tomēr visdrīzāk sagaida kādu atlaidīti?
Ja izvēršas garlaicīgas kāzas, tad labāk būt ar fotoaparātu rokās - vismaz ir ko darīt. :)
Publicēts: 12.09.14 13:42
 citēt
Ienāk čalis vīnu veikalā un prasa pārdevējam-kādu vīnu jūs ieteiktu man nopirkt dārgam draugam?
Pārdevejs prasa-cik dārgs tas draugs jums ir?
-Nu tā...līdz kādiem 5 latiem.
Publicēts: 12.09.14 13:43
 citēt
tuviem draugiem/radiem pa brīvu, a kas jau tālāk tiem pilna maksa
Publicēts: 12.09.14 14:43
 citēt
Ritz:Nevaru saprast, kā vislabāk rīkoties gadījumos, kad draugi, piemēram, vēlas, lai fotografētu viņu kāzas.
Kā citi rīkojas?

Draugiem ir tādas pašas atlaides vai to iztrūkums, kā citiem cilvēkiem. Izņēmums ir tad, ja pakalpojums ir kā dāvana, tad tas nemaksā savukārt neko. Draudzība ir draudzība, un rūpals ir rūpals. Kas tas par draugu, kurš vēlas lai Tu neko nenopelnītu?!
Publicēts: 12.09.14 14:46
 citēt
Bļin labi vēl ka būvnieku paziņas neprasa šiem par velti mājas būvēt:-)
Publicēts: 12.09.14 14:48
 citēt
Lielākā daļa kāzu bildētāju to dara tā, ka bildes tāpat ir bezvērtas - attiecīgi 0.00, šādos gadījumos, ir beidzot adekvāta samaksa.
Publicēts: 12.09.14 14:56 labots
 citēt
emzi:Bļin labi vēl ka būvnieku paziņas neprasa šiem par velti mājas būvēt:-)

Tieši tā!

Es parasti aicinu pavasarī man dārziņu uzrakt... Reti kurš saprot mājienu, bet apvainojas lielākā daļa... :D

Bet labam draugam vai nu par freju vai par zimbolisku samaksu, ja pats teicies ka bez maksas nevēlās...
Vai arī atsaku vaše...

Jo kāzas bildēt ir smags darbs...
Publicēts: 12.09.14 14:59
 citēt
palaidniex:
Es parasti aicinu pavasarī man dārziņu uzrakt... Reti kurš saprot mājienu, bet pavainojas lielākā daļa... :D

Nu ta vai nu sūdīgi aicini vai draugi sūdīgi.
Ja man kāds no labajiem draugiem palūgtu palīdzēt dārza darbos, neatteiktu, ja būtu iespēja. No bērnības vēl atceros, kā kaimiņi pie kaimiņiem palīgā gāja.
Publicēts: 12.09.14 15:06
 citēt
laaaciss:tuviem draugiem/radiem pa brīvu, a kas jau tālāk tiem pilna maksa

+1. Un tas uz visu, ne tikai bildēšanu, bet uz pārvākšanos, palīdzību remontā, talkām utt., utjp.
Publicēts: 12.09.14 15:08
 citēt
versatile:
palaidniex:
Es parasti aicinu pavasarī man dārziņu uzrakt... Reti kurš saprot mājienu, bet pavainojas lielākā daļa... :D

Nu ta vai nu sūdīgi aicini vai draugi sūdīgi.
Ja man kāds no labajiem draugiem palūgtu palīdzēt dārza darbos, neatteiktu, ja būtu iespēja. No bērnības vēl atceros, kā kaimiņi pie kaimiņiem palīgā gāja.

Ok - kļūda terminos - patiesu draugu ir maz un tie viens otram palīdz, un ne man grūti ko tiem izpalīdzēt, ne man tie atsaka. Problēmas sākas ar draugiem, kas patiesībā saucas paziņas, kuriem visu gribas pa freju, bet paši tieši tāpat palīdzēt nemaz nevēlas...
Publicēts: 12.09.14 15:10
 citēt
Toč dīvaini. Ja es pa freju lūgtu kāzas, bet man apmaiņā piedāvātu dārzu parakt... Gan jau piekristu. Protams, ne tādā izpratnē, ka na, 4i hektāri un lāpsta :D bet palīdzēt talkas gaisotnē...
Publicēts: 12.09.14 15:15
 citēt
Var jau darīt kā lielveikali, lai visi laimīgi. :) Ja tu bildē kāzas par 10E, tad smagi nopūties, saki, ka nu parasti jau prasi 20E, bet šoreiz, seno laiko vārdā, lai iet par 15. :D
Publicēts: 12.09.14 15:17 labots
 citēt
versatile:Toč dīvaini. Ja es pa freju lūgtu kāzas, bet man apmaiņā piedāvātu dārzu parakt... Gan jau piekristu. Protams, ne tādā izpratnē, ka na, 4i hektāri un lāpsta :D bet palīdzēt talkas gaisotnē...

Laikam nesaprati...
Tas kā Lunim, ja tic pastāstam, ka tuvējo piršu pacienti zvanot vai negribot pienākt sabildēt...
Atbilde ir vienkārša - tiktur $$$ un es dodos. Pretī sašutums - tev tak kamera ir un esi blakus - kas Tev grūti...
Atbilde - nav grūti, bet ne tāpēc pirku kameru, lai nebūtu nekā cita ko darīt kā bildēt tuvējos dzersiņus pa freju...

Atteikums ko darīt pa freju parasti ir visādiem haļavščikiem, kuru ir daudz jebkura cilvēka paziņu lokā. Normāli paziņas ir tādi pat klienti kā citi cilvēki un nebrīnās ka ikkatrs darbs ir kaut kā jānovērtē...

Kā jau teicu - ar tiem retajiem, kas ir patiešam draugi - nekādu problēmu!

p.s. piemērs par dārza rakšanu ir tikai tāpēc, ka parasti cilvēki forogrāfa pakalpojumus neuzskata par darbu, nesaredz investīcijas, nenovērtē prasmi iegūt saturīgus attēlus... Jo tas, ka dārza rakšana ir darbs - saprot, fotogrāfēšanu uzskata par izklaidi un piedāvājums šādi paizklaidēties ir bezmaz jāuztver kā pagodinājums ar neslēptu entuzizazmu, nevis jāsaņem atbilde, ka pa brīvu nav vēlēšanās to darīt...
Publicēts: 12.09.14 15:29
 citēt
Sapratu, sapratu :)
Publicēts: 12.09.14 16:00 labots
 citēt
Pats uzdevu jautājumu, tad arī pats padalīšos ar savām pārdomām. :)
Variants A: Uzdāvinu fotografēšanu ceremonijas laikā un kopbildes, pārējās h pēc ierastās cenās.
Variants B: Dodu atlaidi, piemēram, 30 %, kuru pēc būtības uzskati par dāvanu.

Maris:Lielākā daļa kāzu bildētāju to dara tā, ka bildes tāpat ir bezvērtas - attiecīgi 0.00, šādos gadījumos, ir beidzot adekvāta samaksa.

padalies, lūdzu, ar autoriem, kuru bildes būtu vērts skatīties! :)
Imants Strangots? Vēl kāds?
Publicēts: 12.09.14 16:14 labots
 citēt
Ritz:
Dodu atlaidi, piemēram, 30 %, kuru pēc būtības uzskati par dāvanu.

Man gan šķiet, ka Draudzībā procentu nevar būt.
Ja Draugs- bildes kā dāvana!
Ja tikai paziņa, tad gan varētu piemērot kādu atlaidi, atkarībā no "distances" jebšu "noderīguma %" . :face-wink:

Jaunībslaikos man nekad nebija problēmu ar kāzu dāvanas izvēli- kāzu albums- labākā dāvana un daudzi nu jau "vecie pāri" pat mūsdienās to atceras un piemin ar labiem vārdiem!
Bez fotoaparāta un attiecīgā amata radu/draugu/studijas biedru kāzās toreiz laikam ne reizi neesmu bijis.

Par maksu un svešajiem sāku strādāt tikai, kad līdz ar neatkarību nokrita "dzelzs širmis" un beidzot par sakarīgu naudu varēju tādā veidā nopelnīt sev pieklājīgāku tehniku, nekā "Zenīts+ Luč-70..." :face-wink:
Publicēts: 12.09.14 16:51
 citēt
Ritz: padalies, lūdzu, ar autoriem, kuru bildes būtu vērts skatīties! :)

Lai nu kam, bet kāzu bildētāju aktualitātēm sekot nesanāk - piekrītu, ka par nekad nedzirdētā Imanta reportāžām var prasīt honorāru, bet cilvēkiem, kuri nav redzami Imanta bildēs, stipri interesantāk būtu skatīt www.bilzukaste.lv... vai... ai nu citus nezinu ... Ratniekam un Haritonovam jau ar komercuha bez savas sejas - bet nu korekta.
Publicēts: 12.09.14 17:35
 citēt
Maris:
Ritz: padalies, lūdzu, ar autoriem, kuru bildes būtu vērts skatīties! :)

Lai nu kam, bet kāzu bildētāju aktualitātēm sekot nesanāk - piekrītu, ka par nekad nedzirdētā Imanta reportāžām var prasīt honorāru, bet cilvēkiem, kuri nav redzami Imanta bildēs, stipri interesantāk būtu skatīt www.bilzukaste.lv... vai... ai nu citus nezinu ... Ratniekam un Haritonovam jau ar komercuha bez savas sejas - bet nu korekta.

Santis uz Itāliju pārvācies ?:) Nav slikts variants ja ir kas kārto menedžmentu.
Publicēts: 12.09.14 19:51
 citēt
Strangotam ne vainas! Un vispār - nu nevar teikt - tas balts un tas melns! Arī saucamajiem " ļoti labajiem" fotogrāfiem gadās viduvējas kāzu bildes!

Ritz, ja tie tev labi draugi un nevar atļauties fotogrāfu par naudu ... nu tad dāvini tak viņiem tās bildes! tev gabals nokritīs? Paliksi bagātāks no tiem 50 ērikiem?!??? tak nē - bet draugiem būs labas atmiņas! Mans princips - vai nu par man vēlamo naudu vai nu par velti! Tie 50 vai cik tur ēriki liks jaunajam pārim domāt, ka tomēr ir samaksāts .... bet ja būs par b'rivu - tad tā būs superīgākā kāzu dāvana!
Publicēts: 12.09.14 20:18
 citēt
Parasti, ja tuvi draugi, tad bildēšanu pasniedzu kā dāvanu kāzām, un dāvana sanāk ļoti normāla.
Publicēts: 13.09.14 18:56 labots
 citēt
Friidis:
Ja Draugs- bildes kā dāvana!
Ja tikai paziņa, tad gan varētu piemērot kādu atlaidi, atkarībā no "distances" jebšu "noderīguma %"

Soveršenno v diročku! Bērnības draugam, ar kuru visu skolu nosēdējām vienā solā, par maksu nebija nekādu runu (precējās 3 reizes :face-grin: ), dažādām amatpersonām, no kurām atkarīgs ne-privāto pasūtījumu skaits - 50%.
Publicēts: 13.09.14 20:02
 citēt
Schneider:
J dažādām amatpersonām, no kurām atkarīgs ne-privāto pasūtījumu skaits - 50%.

Tie ir pastāvīgi KLIENTI tiem arī vienīgajiem kam ļoti reti nelabprāt gadās fočeju kāzas ko sen savādāk nedaru citiem.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):