Parastajam AutoCad jau nekādas lielās prasības nav, ja nav brrrriesmīgi lieli faili, bet ja arī tādi ir - strādā ar referencēm, nevis visu sabāž vienā failā. Toties specifiskās programmas, kas ir uz AutoCad bāzes, jau ir daudz prasīgākas.
Autokads pats par sevīm nekāds prasīgais nav: knowledge.autodesk.com... Līdz ar to, jebkurš no jaunajiem laptopiem ~300€ kategorijā būs labs. Tajā pašā laikā, ja domā rendēt pēc tam 3d, varbūt pārnesot uz 3ds Max - nāksies skatīties uz kārtīgākiem dzelžiem.
aizmirstiet par 300 eur kategorijām, ja vien ko nopietnu darat! mēs arī šancē tā domājām, bet... (un portatīvie bija 2x dārgāki, ar rezervi jaudās piemeklēti)
300 € tjapļaps ir priekš mājsaimniecēm un pensionāriem, primitīvai mājas lietošanai vai mazam birojam kur vairāk kā Word un Exel neviens neko nelieto. Priekš Autocad iztit protams var , bet tomēr vajag vis maz CPU i3; RAM 8Gb; ja ir iespēja tat proci Intel i5.
Darbā ir portatīvais ar i5 un staceonārais ar i7 abiem 8gb RAM, un pat tur ir jūtama atšķirība strādājot ar grafiskajiem failiem, maketējot Coreli vai Ilustrātorā, kaut tās programmas nepieprasa lielus resiursus.
Ja jautājums būtu par Ilustratoru un Korelli - Ieteiktu kompi ar i5 ar vismaz 6gb. rama. Ja jautājums būtu par 3ds Max - ieteiktu i7 ar vismaz 8gb rama un Nvidia Quatro(tīri dēļ rendēšanas) Bet tā kā jautājums bija tikai par AutoCadu - ieteickkaut ko 300-400€ robežās, kā i3 ad 4gb ram.
3rdHalf:Ja jautājums būtu par Ilustratoru un Korelli - Ieteiktu kompi ar i5 ar vismaz 6gb. rama. Ja jautājums būtu par 3ds Max - ieteiktu i7 ar vismaz 8gb rama un Nvidia Quatro(tīri dēļ rendēšanas) Bet tā kā jautājums bija tikai par AutoCadu - ieteickkaut ko 300-400€ robežās, kā i3 ad 4gb ram.
Mājās strādāju uz veca AMD Phenom ar Coreli un Ilustrātoru. Ar 4 Gb RAM.
@chukmasoff_f Man vienmēr licies, kad autokads ir diezgan neprasīgs pret dzelžiem, kamēr netiek izmantoti 3d opcijas. Bet varbūt man nav taisnība, ja runa par jaunajām versijām, jo pēdējā autocad versija kuru izmantoju bija 2012tā.
ps. Es pats vairāk esmu 3ds max lietotājs, un ar autokadu saskaros tikai importējot objektus maksī. Tā kā iespējams, kad neesmu speciālists šajā jomā.
3rdHalf:@chukmasoff_f Man vienmēr licies, kad autokads ir diezgan neprasīgs pret dzelžiem, kamēr netiek izmantoti 3d opcijas. Bet varbūt man nav taisnība, ja runa par jaunajām versijām, jo pēdējā autocad versija kuru izmantoju bija 2012tā.
ps. Es pats vairāk esmu 3ds max lietotājs, un ar autokadu saskaros tikai importējot objektus maksī. Tā kā iespējams, kad neesmu speciālists šajā jomā.
3Dmax protams ka ir prasīgāks par minētajiem softiem
3rdHalf:Ja jautājums būtu par Ilustratoru un Korelli - Ieteiktu kompi ar i5 ar vismaz 6gb. rama. Ja jautājums būtu par 3ds Max - ieteiktu i7 ar vismaz 8gb rama un Nvidia Quatro(tīri dēļ rendēšanas) Bet tā kā jautājums bija tikai par AutoCadu - ieteickkaut ko 300-400€ robežās, kā i3 ad 4gb ram.
Par Altium un elektronikas simulatoriem arī ir dzirdēts? Man programmists prasa jaunu laptopu, vai šāds būtu gana labs, lai nebūtu pārāk dārgi: m79.lv...
chukmassof, ja šie lieto arhicad - tad dabiski ka viņiem vajag jaudigākus kompjus! Diez vai viņi dala - šitam kompim tikai AuotCad, šitam - ArhiCad. NU NAV plikais AutoCad prasīgs!!!!!
dansiga:chukmassof, ja šie lieto arhicad - tad dabiski ka viņiem vajag jaudigākus kompjus! Diez vai viņi dala - šitam kompim tikai AuotCad, šitam - ArhiCad. NU NAV plikais AutoCad prasīgs!!!!!
Pašam nākas strādāt ar AutoCad ik pa reizei, pilnīgi plikā variantā prtojektējot tīklus, prtotams var uz 300 eirīga kompja to darīty, bet tik līdz paver kādu bibliotēku vai vairākus failus vienlaicīgi atver un fonā vēl strādā kāds softs, kaut vai exel, tā vis sāk bremzēties. Priekš darba tehnikas taupīt nav jēgas, ja man vajedzētu darbam strādāt ar Autocad tad kompis būtu Intel i5 un 8 Gb RAM, vēl labāk ar SSD disku.
Par Altium un elektronikas simulatoriem arī ir dzirdēts? Man programmists prasa jaunu laptopu, vai šāds būtu gana labs, lai nebūtu pārāk dārgi: http://m79.lv/toshiba-satellite-l50-b-169-black-15-6-i7-4700mq-4gb-750gb-r7-m2-psktce-00c00dg3w8o_148496.html
dansiga:Ja cilvēks grib likt uz laptopa - tad diez vai nopietnam darbam. Klau, bet 10 gadus atpakaļ taču nebija ne i5, ne RAM 8 GB ..... bet AutoCad strādāja!
System requirements for AutoCAD 2004
Feb 19, 2014
Issue: This article provides the system requirements for AutoCAD 2004. Solution: Intel Pentium III or later, with 800 MHz or faster processor, or compatible Microsoft Windows XP (Professional, Home Edition, or Tablet PC Edition) Windows 2000, or Windows NT 4.0 (SP6a or later) 256 MB RAM 300 MB free disk space for installation 1024x768 VGA with true colour (minimum) Microsoft Internet Explorer 6.0 Mouse, trackball, or compatible pointing device CD-ROM drive
For 64-bit AutoCAD 2014
Windows® 8 and Windows® 8.1 (requires installation of the Model Documentation hotfix) Standard, Enterprise, or Professional edition, Windows 7 Enterprise, Ultimate, Professional, or Home Premium edition (compare Windows versions), or Windows XP Professional (SP2 or later) Athlon 64 with SSE2 technology, AMD Opteron™ processor with SSE2 technology, Intel® Xeon® processor with Intel EM64T support and SSE2 technology, or Pentium 4 with Intel EM64T support and SSE2 technology 2 GB RAM (4 GB recommended) 6 GB free space for installation 1,024 x 768 display resolution with true color (1,600 x 1,050 recommended) Internet Explorer 7 or later Install from download or DVD
Salīdzinājumam, vispār pirms 20 gadiem arī uz kompjiem cilvēki strādāja un vēl pirms windas dosā pat strādāja... Prasības programmām bija zemākas. Es pazīstu vienu arhitektu kurš ar Arhikad 8 2003 gada darbojas, jo ar citu neprot, kad uzliku jaunāku versiju sāka raudāt, ka neko nesaprot. Ir fotogrāfi kuri pa šai dienai izmanto CS2 un par CC neko dzirdēt negrib, jo jamacas visu esot no jauna.
chukmasoff_f: 3Dmax protams ka ir prasīgāks par minētajiem softiem knowledge.autodesk.com... Tieši tā pat kā video montažas programmas.
Ja vajadzīgs kaut kas nopietns priekš 3d rendēšanas aplikācijām- ieteiktu apsvērt NVIDIA VCA. www.nvidia.com... Xeon E5, 256gb ram un Astoņas Titan Z(12gb) kartes, saliktas vienā smukā kastītē. Tech demo, kas tiek rendēts ar 19 tādām kastītēm: www.youtube.com... Par cenu labāk nerunāsim.
chukmasoff_f: 3Dmax protams ka ir prasīgāks par minētajiem softiem knowledge.autodesk.com... Tieši tā pat kā video montažas programmas.
Ja vajadzīgs kaut kas nopietns priekš 3d rendēšanas aplikācijām- ieteiktu apsvērt NVIDIA VCA. www.nvidia.com... Xeon E5, 256gb ram un Astoņas Titan Z(12gb) kartes, saliktas vienā smukā kastītē. Tech demo, kas tiek rendēts ar 19 tādām kastītēm: www.youtube.com... Par cenu labāk nerunāsim.
Pagaidām renderēju uz staceonārā kompja Intel i7, RAM 16Gb, GF GTX 680 4Gb, un problēmas nav bijušas gada laikā.
chukmasoff_f: Pagaidām renderēju uz staceonārā kompja Intel i7, RAM 16Gb, GF GTX 680 4Gb, un problēmas nav bijušas gada laikā.
Es vēl joprojām iztieku ar gandrīz piecus gadus vecu, overklokotu i7 950, 6gb rama un GTX480 ar SSD. Savā laikā bija baigais zvērs - tagad jau velk uz pusmūža beigām.
chukmasoff_f: Pagaidām renderēju uz staceonārā kompja Intel i7, RAM 16Gb, GF GTX 680 4Gb, un problēmas nav bijušas gada laikā.
Es vēl joprojām iztieku ar gandrīz piecus gadus vecu, overklokotu i7 950, 6gb rama un GTX480 ar SSD. Savā laikā bija baigais zvērs - tagad jau velk uz pusmūža beigām.
Nu man darbam sanāk tā ka ilgāk kā 3 gtadi netiek turēti tur kompji, un budžets ir gana brīvs lasot ko jaunu kopā, pagājušā gada pavasarī kad lasiju kopā budžets bija 2000ls, līdz ar to varēja gan nopietnu peli gan labu klaviatūru paņemt gan vēl vis kaut ko.
AutoCAD is a commercial software application for 2D and 3D computer-aided design (CAD) and drafting — available since 1982 as a desktop application and since 2010 as a mobile web- and cloud-based app marketed as AutoCAD 360.
Developed and marketed by Autodesk, Inc.,[1] AutoCAD was first released in December 1982, running on microcomputers with internal graphics controllers.[2] Prior to the introduction of AutoCAD, most commercial CAD programs ran on mainframe computers or minicomputers, with each CAD operator (user) working at a separate graphics terminal.[3]
AutoCAD is used across a wide range of industries, by architects, project managers, engineers, designers, and other professionals. It is supported by 750 training centers worldwide as of 1994.[1]
As Autodesk's flagship product, by March 1986 AutoCAD had become the most ubiquitous CAD program worldwide.[4] As of 2014, AutoCAD is in its twenty-ninth generation, and collectively with all its variants, continues to be the most widely used CAD program throughout most of the world.
Nu man darbam sanāk tā ka ilgāk kā 3 gtadi netiek turēti tur kompji, un budžets ir gana brīvs lasot ko jaunu kopā, pagājušā gada pavasarī kad lasiju kopā budžets bija 2000ls, līdz ar to varēja gan nopietnu peli archive.benchmarkreviews.com... gan labu klaviatūru paņemt gan vēl vis kaut ko.
Nice! Man gan darbošanās ar 3ds max nenopietna hobija līmenī. Kuru dotajā brīdī esmu aizvietojis ar fotogrāfēšanu.
Nu man darbam sanāk tā ka ilgāk kā 3 gtadi netiek turēti tur kompji, un budžets ir gana brīvs lasot ko jaunu kopā, pagājušā gada pavasarī kad lasiju kopā budžets bija 2000ls, līdz ar to varēja gan nopietnu peli archive.benchmarkreviews.com... gan labu klaviatūru paņemt gan vēl vis kaut ko.
Nice! Man gan darbošanās ar 3ds max nenopietna hobija līmenī. Kuru dotajā brīdī esmu aizvietojis ar fotogrāfēšanu.
Mums tur 3d renderēšana iet pasūtītājiem no aizjūras, līdz ar to vajag ātri lai vis notiktos, pamatā priekš web, reizēm kādai kīnostudijai kāds fragments.
Vienkāršoti izsakoties - zīmē plančikus Mūsdienās tak rasējamos dēļus ar rasējamām rokām ar lineāliem, papīru un rapitogrāfus vairs neizmanto, ar roku tak vairs nerasē.
Tāpat kā fotoapstrādē ķimiju ir nomainījis šops, laitrūms utt, inženieriem, arhitektiem rasējamos dēļus ir aizstājuši autokads, arhikads utt.
Lielās firmās lielie prāti joprojām zīmē/skicē ar roku, bet speciālisti - kadisti, kas to visu sazīmē AutoCad-ā. Tā, ka ir kas zīmē ar roku! Zinu arī pie mums dažus vecus konstruktorus, kas joprojām rasē ar roku ( bet nu ļoti cienījamā vecumā).
Vienkāršoti izsakoties - zīmē plančikus Mūsdienās tak rasējamos dēļus ar rasējamām rokām ar lineāliem, papīru un rapitogrāfus vairs neizmanto, ar roku tak vairs nerasē.
Nu jav vu jav zagnul, rasē ar roku vēl tikai tā uz kulmaniem, un ļoti nopietnās iestādēs.
@ chukmasoff_f Ar ko tā "futūristiskā" pele laba (un kas pa modeli)? Cik saprotu, galvenokārt geimeriem domāta? Pagaidām tīri labi jūtos ar veco labo Logitech "revolūciju", bet šis verķītis arīdzan saintriģēja (patīk visādi grabulīši) . Par klavieri pagoglēju- protams, interesanta, bet man kaučkā nepiesaista...
Friidis:@ chukmasoff_f Ar ko tā "futūristiskā" pele laba (un kas pa modeli)? Cik saprotu, galvenokārt geimeriem domāta? Pagaidām tīri labi jūtos ar veco labo Logitech "revolūciju", bet šis verķītis arīdzan saintriģēja (patīk visādi grabulīši) . Par klavieri pagoglēju- protams, interesanta, bet man kaučkā nepiesaista...
Priekš geimeriem parasti taisa visu krutāko. Ar ko laba Cyber Rat pele darbam : 1) pielāgošana plaukstai, vis bīdās gan garumā gan platumā. 2) svara pielāgošana kas ir svarīga precizitātei, smaga pele ir precīzāka par vieglu. 3) DPI parastajai parastai pelei ir kādi 400 vai 600, geimerskai pelei ir vis maz 2000, bet parasti 4000 un vairāk. Ko tas nozīmē? Spēlēs precizākam trāpijumam ar snaipereni, darbā precizāk trāpīt uz vajadzīgajiem pixeļiem. Parastā pele pa kādiem 10-15 eiriem vispār neder grafiskajiem darbiem, jodom'\ata text darbiem un kompja pārvaldībai. Protams pa lielam visi izmanto parastās jo nav provējuši vis maz vidēju spēļu peli izmantot grafiskajiem darbiem, iespaids ir līdzīgs kā no raskladuškas uz divgulamu sexodromu pārcelties.
jams:Gribētos redzēt kā no dēļa uz CNC iekārtu programmas tiks stieptas, laikam kartupeļu maisā.
Tad jau ar tādu pašu maisu filmas bildētāji iet sev bildes drukāt uz drukas kantori? Būtu interesnti kā Tu teiksim ātrumkārbas zobratu iedzīsi uzreiz cnc. Pusi dienas ap bīdmēru staigāsi otru pusi mērīsi
jams:Gribētos redzēt kā no dēļa uz CNC iekārtu programmas tiks stieptas, laikam kartupeļu maisā.
Tad jau ar tādu pašu maisu filmas bildētāji iet sev bildes drukāt uz drukas kantori? Būtu interesnti kā Tu teiksim ātrumkārbas zobratu iedzīsi uzreiz cnc. Pusi dienas ap bīdmēru staigāsi otru pusi mērīsi
Tik traki nav, ir visādas metodes kā to iedabūt. Pirms dažiem mēnešiem biju vienā iestādē, kur pa šai dienai reiz';em dokumentus drukā uz parastas mehāniski elektriskas rakstāmmašāinas, ne uz elektroniskās OPTIMas, bet tieši uz normālas mašīnes ar elektroprivodu, bez kādas elektroniskās atmiņas. Un vēl vairāk biju izbrīnīts, ka tā mašīne ražota 2011 gadā Šveicē, ne kādā tur ķīnā bet šveicē.
Nu starp CS2 un CC ir liela atšķirība, tā pat kā arī starp 2000 Autocadu un tagadējo. Protams ja izmanto tikai minimālās iespējas un slinkums apgūt ko jaunu tad ir cita runa.
Bzh:Kas tas par auto - CAD? Kaut kas no kadiljakiem?
Bet priekš auto normāls ir 7-8" ekrāns. Lielāku grūti tur ievietot
Nuja, ka kadiljaki. Pašu galveno sauc par Archi-CAD (pazīstamam bandītam Uļjānovam ar „arhi” sākās smalki vārdi – arhisložno, arhivažno, arhibļedsvo...) Ja nopietnāk – bikucīt braucu ar abiem, nekādas grūtības datoram nejūtu, senāk gan ik pa 1,5 gadiem nācās apdeitoties, tagad jaunākie kadiljaki bez bremzēm rullē uz 3 gadus veca datora. Tikai lādējas gan lēni, bet iet brīvi pa 3 vienlaicīgi + vēl kāds dokuments. Nozīmīgāk par prasībām datoram ir liels monitors (labāk pat 2), labi dresēta pele (sk. chukmasoff_f) un pavisam jauki – klaviatūra ar papildus kustomizējamu pogu grupu pie kreisās rokas, kas noņem daļu darba peli dzenājošai labai rokai (protams, kreiļiem otrādi)