forum.gif
Tamron 17-50 f2.8 gļuks?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Tamron 17-50 f2.8 gļuks?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.10.14 20:16
 citēt
Tamron 17-50 f2.8 objektīvs uz nikona D90 - kad objektīvu pagriež līdz galam uz vienu vai otru pusi, bet līdz galam un tad nospiež slēdzi - bildes datos parādās, ka uzņemts ar attālumu 32mm, kaut gan ir jābūt vai nu 50mm vai nu 17mm, atkarībā uz kuru pusi griezts! Gļuks? Fokusē it kā normāli. Kāds zin izskaidrojumu? Paldies!
Publicēts: 08.10.14 10:18
 citēt
Manējam uz Pentakša rāda 17 un 50. Bet tikai pēc tavējā posta pirmoreiz mūžā propertijās paskatījos uz šo punktu.
Ja viss pārējais normāli, tad varbūt uššķaudīt un turpināt bildēt? :face-wink:
Publicēts: 08.10.14 10:28
 citēt
Bija man tāds gadījums, kad Nikon 18-200 aizstumtam uz tele pašu galu exif'ā rādīja 170mm. Aizdevos pie Briāna ielas Ivara, kas saskrūvēja iekšā k-kādas skrūves, kas bija izļurkājušās/atnākušas vaļā. Pēc tam viss čotka, viss labi. Ivars vēl pabrīnījās KĀ tik ilgi (~6 gadi) lietots stikliņš visā visumā ir tik labā kondīcijā.

Morāle ir tāda, ka pat Nikon objektīvi mēdz izļurkāties, kur nu vēl Tamponi, kas ir daudz, .. daudz bēdīgāki no tehniskā izpildījuma.
Publicēts: 08.10.14 10:41
 citēt
Iekšā objektīvā nodiluši vai bojāti kontakti, tāpēc arī tie mm rādas nekorekti. Bildējot ar zibspuldzi nebūs labi ka tā ir.
Publicēts: 08.10.14 10:42
 citēt
Tu daudz bliez ar zipspuldzi taisni ģīmī?
Publicēts: 08.10.14 10:56
 citēt
kaads33:Iekšā objektīvā nodiluši vai bojāti kontakti, tāpēc arī tie mm rādas nekorekti. Bildējot ar zibspuldzi nebūs labi ka tā ir.

Bija man reiz iespēja padarboties ar gana palietotu Tampon 17-50 (bez VC, bez AF motora, t.i. pašu pirmo versiju) un tas tiešām visādi "izpildījās" saistībā ar zibspuldzi - te pārgaismoja, te nedagaismoja. Toreiz salasījos netā, kā tā viņiem mēdzot būt tieši ar Nikon i-TTL kopā (ne)strādājot. Tagad jau sāku domāt, ka tikai pie vainas nebija tie paši jau te pieminētie kontakti?
Publicēts: 08.10.14 12:17
 citēt
Esot tipiska problēma šim tamronam, kontakti zūmējot nobružājušies.
Es savu 17-50 lietoju gadus 5 un viss pagaidām ok.
Publicēts: 08.10.14 16:08 labots
 citēt
erxx:Esot tipiska problēma šim tamronam, kontakti zūmējot nobružājušies.

Pirmo reizi dzirdu. Tipiskākais ir tas, ka kaukādā mistiskā veidā ackrūvējas priekšējo lēcu turošais rinķis.
Publicēts: 08.10.14 19:17
 citēt
Publicēts: 04.12.14 09:37
 citēt
Schneider:
erxx:Esot tipiska problēma šim tamronam, kontakti zūmējot nobružājušies.

Pirmo reizi dzirdu. Tipiskākais ir tas, ka kaukādā mistiskā veidā ackrūvējas priekšējo lēcu turošais rinķis.

Man ir precīzi tāda pati problēma ar priekšējās lēcas riņķi, tikai uz Canon. Iespējams, ka esmu nejauši kaut kur atsitis blendi, bet nekādus redzamus bojājumus neesmu konstatējis. Kur ieteiksiet aiznest saremontēt?
Publicēts: 04.12.14 09:53
 citēt
Ja rokas aug no pakaļas, tad vari nest kaut vai uz Briāna ielu, bet ja no pareizās viets, tas izdarāms pāris minūšu laikā: www.youtube.com...
Šeit ir pat kaukāds speciālais skrūvgriezis, es savējam pievilku ar Victorinox mazo skrūvgriezīti, kurš ir puļķuviļķī.
Publicēts: 04.12.14 10:31
 citēt
Canon 70 - 200 2.8L šī pati priekšas daļa pievelkama ar skrūvītēm zem fokusēšanās riņķa gumijas. Gumija jāpabīda vienkārši nost.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):