forum.gif
mirrorless vs mirror
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / mirrorless vs mirror
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.10.14 05:19
 citēt
njā, viedokļi gan ir dažādi... 7R gan ir spoguļniece
youtu.be...
Publicēts: 12.10.14 07:58 labots
 citēt
aiko99:njā, viedokļi gan ir dažādi... 7R gan ir spoguļniece

Mjā, viedokļi tiešām dažādi...:face-wink:

"....Sony Alpha a7R Mirrorless Digital Camera..."

www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 12.10.14 09:21
 citēt
GunarsII:Būs šitā:

Es tāds jauns un dumjš un no fotografēšanās vēl nekā daudz nesaprotu.
Tādēļ paskaidro lūdzu: Kā viena kamera spēs aizstāt vairākus objektīvus, rezerves bodiju, trijkāji, zibspuldzes?
Ia tiešām varu ietaupīt uz iepriekšminētā aprīkojuma rēķina - jau rīt eju pirkt Fudžī.
Publicēts: 12.10.14 10:09
 citēt
Es to bildi sapratu tā, ka pirmajā un zemākajā attīstības pakāpē cilvēks bildē reportāžas svarīgos pasākumos, bet visaugstākajā - pastaigas laukos pa mežu.
Publicēts: 12.10.14 10:58 labots
 citēt
Šneider- var vēl īsāk- profiņš ar lielo dzelžu kaudzi ir savu klientu iegribu vergs, bet vaļasprieka bildētājs- brīvs cilvēks...:face-grin: :face-grin:
Publicēts: 12.10.14 11:02
 citēt
Profiņa dzelžu kaudze adbilst prasībām, kuras viņš pats izvirza sava darba procesam un rezultātiem.
Publicēts: 12.10.14 12:04 labots
 citēt
Schneider:Profiņa dzelžu kaudze adbilst prasībām, kuras viņš pats izvirza sava darba procesam un rezultātiem.

Tu vari sev izvirzīt dajebkuras, kauč kosmiskas prasības, bet, ja klientam Tavs darbs nepatiks, naudu nedabūsi.
Bet profiņš bez naudas ir vel zemāks līmenis, nekā vaļasprieka knipsētājs... :face-crying:
Eļementarno, Vatson...:face-grin:
Tas, protams, ampelis, bet nav diez ko tālu no patiesības...:face-wink:
Publicēts: 12.10.14 12:34
 citēt
A kurš tai rindā ir māxlinieks?Tagad taču ir izveidojusies vesela šlaka ar ļaudīm,kas slikti jūtas,ja viņu saulriets nekarājas pie sienas kādā vestibilā vai krogā.
Publicēts: 12.10.14 12:49
 citēt
Manas prasības rezultātam, piemēram - biedra Berziņša bilde tuvplānā, procesā nedrīkst bāzt objektīvu viņam ģīmī, citādi pateiks, ka sen neesmu sists. No tā izriet telestruņķa lietošana, kura saistīta ar noteikta tilpumu somā u.t.t.
Ar cimperlīgiem, gražīgiem klientiem neielaižos, pastāvīgo darba devēju prasības man zināmas, tās pildu, naudu man maksā.
Punkc!
Publicēts: 12.10.14 14:05
 citēt
3rdHalf:
GunarsII:Būs šitā:

Tādēļ paskaidro lūdzu....

Biju domājis, ka visi sapratīs Fuji plakāta krietno humora piedevu saistībā ar skolas grāmatās populāro;
Publicēts: 12.10.14 14:09 labots
 citēt
GunarsII:
3rdHalf:
Tādēļ paskaidro lūdzu....

Biju domājis, ka visi sapratīs Fuji plakāta krietno humora piedevu saistībā ar skolas grāmatās populāro;
http://oldartguy.com/Dang_It,_Darwin_files/217734-evolution-of-man.jpg

Ja runa par humoru - kādēļ neiet soli tālāk:
Publicēts: 12.10.14 14:10
 citēt
Friidis:Šneider- var vēl īsāk- profiņš ar lielo dzelžu kaudzi ir savu klientu iegribu vergs, bet vaļasprieka bildētājs- brīvs cilvēks...:face-grin: :face-grin:

---------------
kur tad profesijā profiņs nav sava aroda vergs? ja nu vienīgi Lunis deklarē, ka laiž visu laiku luni..:))
Publicēts: 12.10.14 14:28
 citēt
3rdHalf:
Ja runa par humoru - kādēļ neiet soli tālāk:

OK, ejam tālāk:face-smile:
Publicēts: 12.10.14 14:59
 citēt

:grimace::grimace::grimace:
Publicēts: 12.10.14 15:42
 citēt
Maris:Par laimi fotogrāfija nav vēl attīstījusies tik tālu kā skaņas tehnika kurā 99,9% produkcijas ir miskaste un cilvēki velk ārā 30-40 gadi vecas lietas, lai pielektu kas ir skaņa.

Domāju, ka šī laime nebūs ilgi, un mūsu paaudze piedzīvos to brīdi, kad 30-40gadgas lietas būs vienkārši dzīves nepieciešamība. Jau tagad tā ir fotogrāfijā, kur teju simtsgadīga kamera ir labu labā priekš ambrotipiem. Drīz tas pats būs arī knipsetājem..
Publicēts: 12.10.14 15:44
 citēt
viecha:A kurš tai rindā ir māxlinieks?Tagad taču ir izveidojusies vesela šlaka ar ļaudīm,kas slikti jūtas,ja viņu saulriets nekarājas pie sienas kādā vestibilā vai krogā.

Mākslinieki ir unikāli un rindās nestāv.:-) ..un saulrieti kā reizi ir tie, kas pie sienām slikti karājas, un vienalga vai tos bildē mākslinieks vai amata meistars.
Publicēts: 12.10.14 17:46 labots
 citēt
youtu.be...

Šito joku nesapratu.

Par tēmu man šķiet, ka bezspoguļiem skatu meklētāja īstā vieta tomēr ir korpusa stūrī. Tā EVF pumpa pentaprizmas vietā ir vēlme izskatīties cienīgākiem...
Publicēts: 12.10.14 18:06 labots
 citēt
GunarsII:
youtu.be...

Šito joku nesapratu, bet par tēmu man šķiet, ka bezspoguļiem skatu meklētāja īstā vieta tomēr ir korpusa stūrī. Tā pumpa pentaprizmas vietā ir vēlme izskatīties cienīgākiem...
http://www.stevehuffphoto.com/wp-content/uploads/2014/01/ttgghg.jpg

Skatu meklētājam JĀBŪT kameras stūri tikai rangefinderiem. Visādi citādi, vai nav vienalga - galvenais lai ir ērti.
Man pašam I viens ragefinders, un ērtuma ziņā neredzu lielu atšķirību starp skatu meklētāju vidū, vai sānā.
Varbūt, žīdiem deguns traucē un duras kamerai pakaļā - tad saprotu, ka skatu meklētājs vidū varētu traucēt.
:face-smile:
Publicēts: 13.10.14 10:33 labots
 citēt
Mūsdienu elektronikā viss, kas kustas, rotē, strīķējas, dilst un beigās salūst, tiek pamazām izskausts. Bija slīdošas filmas, rotējošas plates, diski un disketes...Ir pilnīgi neiespējami, ka reliktais, klabošais un tricinošais spogulis būtu izņēmums. Diskutēt mēs varam tikai par termiņiem - cik garas būs DSLR laimīgās vecumdienas.
Publicēts: 13.10.14 10:48
 citēt
GunarsII:Mūsdienu elektronikā viss, kas kustas, rotē, strīķējas, dilst un beigās salūzt, tiek pamazām izskausts. Bija slīdošas filmas, rotējošas plates, diski un disketes...Ir pilnīgi neiespējami, ka reliktais, klabošais un tricinošais spogulis būtu izņēmums. Diskutēt mēs varam tikai par termiņiem - cik garas būs DSLR laimīgās vecumdienas.

...ir aizdomas,ka mūsu dzīvē to spoguļa nāvi nepiedzīvosim,lai kā Tev to negribētos. :face-wink:
Publicēts: 13.10.14 10:52
 citēt
...tieši tāpat kā antigravitācijas laukā virs zemes slīdošus transportlīdzekļus. Tā, ka bildēsim vien ar klabošu spoguli, kā mūsu mazbērni maina savām mašīnām ziemas riepas. :grimace:
Publicēts: 13.10.14 10:57
 citēt
Jolan:

...ir aizdomas,ka mūsu dzīvē to spoguļa nāvi nepiedzīvosim,lai kā Tev to negribētos. :face-wink:

Esmu pilnīgi neitrāls, tikai vēroju dzīvi un izsaku prognozi. Man ģimenē ir vesels bars DSLR lietotāju un visi jaunajā paaudzē, nekādu konfliktu šai sakarā mums nav...:face-smile:
Publicēts: 13.10.14 11:21
 citēt
GunarsII:
Jolan:

Esmu pilnīgi neitrāls, tikai vēroju dzīvi un izsaku prognozi. Man ģimenē ir vesels bars DSLR lietotāju un visi jaunajā paaudzē, nekādu konfliktu šai sakarā mums nav...:face-smile:

Krievu teiciens-"От добра добра не ищут",tāpēc pašlaik neredzu iemeslu skatīties uz ko citu,ja esošais pilnīgi apmierina.
Publicēts: 13.10.14 11:38
 citēt
Jolan:
GunarsII: Esmu pilnīgi neitrāls, tikai vēroju dzīvi un izsaku prognozi. Man ģimenē ir vesels bars DSLR lietotāju un visi jaunajā paaudzē, nekādu konfliktu šai sakarā mums nav...:face-smile:

Krievu teiciens-"От добра добра не ищут",tāpēc pašlaik neredzu iemeslu skatīties uz ko citu,ja esošais pilnīgi apmierina.

Pašlaik arī nevajag.:-) Bet ekonomikā jeb mārketingā ja labpatīk, ir tāds termins kā "produkta dzīves cikls". ..un spogulenes bija sasniegušas savu briedumu kādus gadus desmit atpakaļ. Tā kā tagad tam gaidāmas garas, varbūt pat mūžīgas vecumdienas. Taču manuprāt tās nebūs mūžīgas. Ja mazformāta filmu tālmēra kameras vēl aizvien ražo gan Besa, gan Leica, gan Fuji, tad spogulenes vairs neviens. No kā es izdaru secinājumus, ka spogulenēm arī pikseļu jomā nebūs nekādu konkurētspējīgu priekšrocību bezspoguļu priekšā, kad pēdējie dabūs vēl ātrāku AF. Jautājums jau ir cits, vai mums to vajag, jeb ražotajiem.:-)
Publicēts: 13.10.14 11:47
 citēt
grūti bija izdomāt atbildi uz jautājumu: "vai filmu tālmēri 2014g. tiek ražoti progresam vai hipsteriem?" ?
Publicēts: 13.10.14 11:59
 citēt
Maris:grūti bija izdomāt atbildi uz jautājumu: "vai filmu tālmēri 2014g. tiek ražoti progresam vai hipsteriem?" ?

Hipsetriem ir Holgas.
Savukārt Besa un Leica fotogrāfiem, tiem cilvēkiem, kuri paši zīmē ar gaismu bildes. Tu visus palielinātājus esi likvidējis, bet pasaulē pietiek cilvēku, kuri nevēlas mest pie malas fotogrāfa nodarbi, kuri paši uz papīra taisa bildes. Nav jēgas fotoindustrijas attīstību un tās beigas vai vecumdienas vērtēt no šī varžu dīķa skatupunkta. MB filmiņu izmantošana fotomērķiem pēdējo padsmit gadu laikā NAV SAMAZINĀJUSIES, domāju, ka fotogrāfu skaits arī nav mazāks kļuvis.
Publicēts: 13.10.14 12:26
 citēt
Citagaisma: Tu visus palielinātājus esi likvidējis

Kas tās par muļķībām? Viens laborators man vēl ir - tiesa fotogrāfijā man neinteresē tehnoromantiska bezseguma muldēšana un varu svēti apzvērēt, ka vismaz LV teritorijā visi filmu tālmēru lietotāji ir pavisam parasti māži gadžetisti - pāris leikas deldētājus pazīstu personīgi.

Vēl zinu strīpu ļaužu kam paralēli ciparu spogulenēm ir arī filmu rumpis ar MB iekšā... un vēl arī vienkāršo faktu, ka palādija kopijām labu kadru īpatsvars no digitālā negatīva ir augstāks par košera negatīvu pienesumu.

Saldā cerība, ka tehnika garantēs bildi ir tīrākā muļķība.
Publicēts: 13.10.14 12:29 labots
 citēt
Citagaisma: MB filmiņu izmantošana fotomērķiem pēdējo padsmit gadu laikā NAV SAMAZINĀJUSIES, domāju, ka fotogrāfu skaits arī nav mazāks kļuvis.

Diezgan negaidīta ziņa, bet ja tā, tad uzglūn citas nepatikšanas. Jau filmu ziedu laikos izskanēja prognozes, ka fotogrāfi (un nevis rotkaļi!) pārdesmit gados iztērēs visas pasaules sudraba krājumus. Nelielu optimismu ienesa krāsu foto, jo tur viss sudrabs tiek izskalots atpakaļ fiksāžā. Tomēr gan krāsu, gan MB procesā tā fiksāža ir jāsavāc!
Re cik daba ir gudra, radot digitālo foto, tā visu atrisināja!:face-grin:
Publicēts: 13.10.14 15:04
 citēt
GunarsII:
Citagaisma: MB filmiņu izmantošana fotomērķiem pēdējo padsmit gadu laikā NAV SAMAZINĀJUSIES, domāju, ka fotogrāfu skaits arī nav mazāks kļuvis.

Diezgan negaidīta ziņa, bet ja tā, tad uzglūn citas nepatikšanas. Jau filmu ziedu laikos izskanēja prognozes, ka fotogrāfi (un nevis rotkaļi!) pārdesmit gados iztērēs visas pasaules sudraba krājumus. Nelielu optimismu ienesa krāsu foto, jo tur viss sudrabs tiek izskalots atpakaļ fiksāžā. Tomēr gan krāsu, gan MB procesā tā fiksāža ir jāsavāc!
Re cik daba ir gudra, radot digitālo foto, tā visu atrisināja!:face-grin:

Filmu ziedu laikos lielākā daļa no tās tika patērēta nevis fotogrāfu, bet gan rentgenologu un militāristu vajadzībām. Tā, ka fotogrāfu vajadzībām sudraba pietiks, ..nu ja nepietiks, tad sudraba karotīti pataisot par sudrabahlorīdu tās pietiks vienam fotogrāfam gana ilgi. ..un ja no baznīcām un citiem zelta teļa tempļiem izvāks visu sudrabu, zeltu, tad fotogrāfija atgūs otro elpu un dzīvos vēl gadu tūkstošiem.:-)
Publicēts: 13.10.14 15:06
 citēt
Maris:

Saldā cerība, ka tehnika garantēs bildi ir tīrākā muļķība.

Fotogrāfija balstās uz tehniku, tāpat kā metālapstrāde uz veseri.:-) ..pat pinhole ir tehniska parikte.
Publicēts: 13.10.14 15:07 labots
 citēt
Agrāk blondīnes pirka kameras ar spoguli, jo ir spogulis. Tad, kad blondīnes iemācīsies uzpucēties bez spoguļa tad arī spogulim pienāks beigas.
Publicēts: 13.10.14 17:59
 citēt
ar spoguļķameru tā nesanāks
Publicēts: 14.10.14 21:13 labots
 citēt
Ak tu mī un žē, kādu tīnīšu spēļmantiņu, pat ar diskotēkas gaismām, šie izgudrojuši: www.us.ricoh-imaging.com...

Pie reizes - ko nozīmē SLR digital-still camera?
Publicēts: 14.10.14 21:36 labots
 citēt
Schneider:Ak tu mī un žē, kādu tīnīšu spēļmantiņu, pat ar diskotēkas gaismām, šie izgudrojuši: www.us.ricoh-imaging.com...

Pie reizes - ko nozīmē SLR digital-still camera?

Un Tu kā Pentaxists tikai tagad pamanīji??!! Jau tirgo pilnā sparā, un paskat, kāda krāsu izvēle:face-glasses::face-glasses::face-glasses::face-glasses::face-glasses:
Publicēts: 14.10.14 21:45
 citēt
Par krāsām es nebrīnos, pirmo visās krāsās jau pasen palaida K-r, viņam sekoja sarkani gan Nikoni, gan Canoni, gan jau arī šie neatpaliks ar gaismas efektiem.
Man bija vēl 90-to sākuma EOS 1000Fn, tam autoknipša darbības laikā varēja izvēlēties četras skaņas - no vienkāršas pīkstēšanas līdz Bēthovenam, līdz tam Pentaxis vēl šodien nav dadomājies. :face-grin:
Publicēts: 14.10.14 22:48
 citēt
kvankšķim nevisu uzpariktes vajag, bet smadzenes.
Publicēts: 15.10.14 18:18
 citēt
National Geographic fotogrāfs raksta, kāpēc pārgājis uz bezspoguļiem:
www.sonyalpharumors.com...
Publicēts: 16.10.14 14:47
 citēt
GunarsII:National Geographic fotogrāfs raksta, kāpēc pārgājis uz bezspoguļiem:
http://www.sonyalpharumors.com/national-geographic-photographer-bob-krist-explains-why-he-moved-to-sony/

fotogrāfs gan apraksta savu sāpīgo pieredzi filmējot VIDEO ar spoguleni...jeb es visu uzmanīgi neizlasīju?
Publicēts: 16.10.14 14:57
 citēt
GunarsII:National Geographic fotogrāfs raksta, kāpēc pārgājis uz bezspoguļiem:
http://www.sonyalpharumors.com/national-geographic-photographer-bob-krist-explains-why-he-moved-to-sony/

Kāda atšķirība, ko kurš reklamē!!:face-grin::face-grin:
Publicēts: 06.11.14 12:32
 citēt
Atsvaidzināti pārdošanas dati (pasaulē kopā) www.43rumors.com... :
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >