forum.gif
mirrorless vs mirror
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / mirrorless vs mirror
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.11.14 12:33
 citēt
Ja novelk trenda līkni, tad aina paliek... reāla.
Nevajag parastam cilvēkam spoguleni :)
Publicēts: 06.11.14 12:56
 citēt
Pag, bet tad ko viņam vajag? Jo neizskatās arī, ka viņam vajadzētu mirrorless. Oktobris/Novembris ir dāvanas uz Ziemassvētkiem.
Arī bezspoguļa trends ir taisns/uz leju.
Publicēts: 06.11.14 12:58
 citēt
groove:Pag, bet tad ko viņam vajag? Jo neizskatās arī, ka viņam vajadzētu mirrorless. Oktobris/Novembris ir dāvanas uz Ziemassvētkiem.
Arī bezspoguļa trends ir taisns/uz leju.

Aifoni un citi telegrāfi ir cilvēku pirmā izvēle. Jo ar tiem var visādi instagrmēt. facebookot un citādi rādīt, ko dara virtuvēs, atejās un guļamistabās.
Publicēts: 06.11.14 21:15 labots
 citēt
GunarsII:Atsvaidzināti pārdošanas dati (pasaulē kopā) www.43rumors.com... :

Diez gan muļķīgi izmantot pārdošanas datus diskusijā par produkta saturu.
Kas būs nākamais? Mēģināsi iestāstīt, kad Beats by Dre ir labas austiņas, Džastins Bīvers ir labs mūziķis un Makdonalds taisa labu pārtiku.
:face-grin:
Publicēts: 06.11.14 21:35 labots
 citēt
3rdHalf, Andre pirmais teikums atverot tēmu bija:

"Kā Jūsuprāt vai mirrorless kameras izkonkurēs spoguļkameras."

Tieši pārdošanas dati būs tie, kas pasludinās spriedumu mūsu šībrīža subjektīvajai analīzei un emocijām. Tāpēc Tavu ironiju nesapratu.
Publicēts: 07.11.14 12:19
 citēt
versatile:Ja novelk trenda līkni, tad aina paliek... reāla.
Nevajag parastam cilvēkam spoguleni :)

Tur jau tā ķeza ka neviens negrib atzīt sevi par parasto cilvēku.Man vajag pusprofesionālu daiktu kā minimums-tāds jau tas domu gājiens!Tie,kas ir parastie cilvēki,tie lai iztiek ar mirorlesu.:face-wink:
Jāpiebilst,ka man personīgi ir abi.:face-grin:
Publicēts: 07.11.14 13:10
 citēt
Vieča- a kāda vaina būt parastam cilvēkam?:face-wink:
Lielāko mūža daļu nostaipījis spoguleni, tagad priecīgs, ka tiku vaļā un pastaigājos ar mazo bezspoguli.
Un vismaz zinu, ka neviens vairs uz kāzām nepieblatos iet "klaušās"...:face-grin:
Publicēts: 07.11.14 13:28 labots
 citēt
viecha: Jāpiebilst, ka man personīgi ir abi.:face-grin:

Tas jau velk uz izvirtību..., vajag tomēr noformulēt savu orentāciju, Vo!
Publicēts: 07.11.14 13:42
 citēt
Hugo:
viecha: Jāpiebilst, ka man personīgi ir abi.:face-grin:

Tas jau velk uz izvirtību..., vajag tomēr noformulēt savu orentāciju, Vo!

nu redz, ir jau arī bikameristi :D (es jau ar :D )

Friidis:Vieča- a kāda vaina būt parastam cilvēkam?:face-wink:
Lielāko mūža daļu nostaipījis spoguleni, tagad priecīgs, ka tiku vaļā un pastaigājos ar mazo bezspoguli.
Un vismaz zinu, ka neviens vairs uz kāzām nepieblatos iet "klaušās"...:face-grin:

a kamdēļ gan kāzās "klaušas" nevar pildīt ar bezspoguli???
Publicēts: 07.11.14 15:01
 citēt
Es tik tagad domāju, kā Gleizds bez AF un dubultpuxeļu matricām ar Canoni AE-1 bildēja savas motokrosu reportāžas, turot slēdža trosīti zobos un spiežot ar mēli...
Publicēts: 07.11.14 15:36
 citēt
Nē, tas viss ir skaidrs, tik nedomāju, ka šodien AF palīc pārpludināt pasauli ar šedevriem. Visus, gaisā karājošos, mototriālistus var sabildēt ar to pašu veco paņēmienu un es, bildējot volejbola gremdi, arī fokusējos uz noteiktu punktu, jo tad uz fokusu reizē pretendē gan gremdētājs, gan arī tīkls un bloķētāji.
Publicēts: 07.11.14 16:06
 citēt
laaaciss:

a kamdēļ gan kāzās "klaušas" nevar pildīt ar bezspoguli???

A nav zolīdi- tāpat, kā taxi ar golfiņu...:face-grin:
Publicēts: 07.11.14 16:24
 citēt
Pa Rīgu braukā takši Dačijas Logan. Un kas vainas, ja tik pasažieri nav tava auguma? :face-devil-grin:
Publicēts: 07.11.14 17:48 labots
 citēt
priore:Frīdis tagad aizstāv bezspogulenes tikpat sīvi, kā kādreiz 40D un kaut kādu Fuji.

Priore, Tu maldies- es labi saprotu priekšrocības vieniem, otriem un arī trešiem, taču tomēr bija jāizdara izvēle, jo trīs sistēmas man diemžēl nav pa kabatai- dzīvē vēl ir pārāk daudz jauku lietu, lai pārāk daudz naudiņas atdotu tikai vienai.:face-wink:
Skraidīt pa haltūram, kā jaunībā, vairs nav lustes, dukas un iekāriena, bet maniem vaļaspriekiem kompaktais bezspogulis ir vairāk piemērots- mazo aparātu biežāk ir vēlme paķert līdzi dažādās situācijās.
Ja būtu naudas gana, atstātu abus un pat vēl FF bodiju piepirktu, jo arī opjiem patīk liela kaste ar grabulīšiem...:face-grin:
Publicēts: 08.11.14 08:45
 citēt
priore:. Nemaldos, bet redzu.

Redzu, ka arī pats ar gadiem mainies- redze palikusi tāda "īpatnēja".... :face-grin:
Publicēts: 08.11.14 09:07
 citēt
Bet tieši "īpatnējajai" redzei parocīgāks ir spogulis, kur skatumeklētājam var pieregulēt dioptrijas, bet lūrēšanai displejā visu laiku uskabinātu degungalā jātur +2 brilli.
Publicēts: 08.11.14 09:25 labots
 citēt
Šneider, viss Tevis minētais tik pat labi iespējams arī bezspogulim ar skatumeklētāju.
Šoreiz ar "īpatnēju redzi" biju domājis vairāk attieksmi.

Reāli man ar to pāreju uz bezspoguli bija ļoti vienkārši. Vecais labais 40D kļuva morāli novecojis un bija jāizdara izvēle- vai nu nodrillēt līdz miskastei, vai nu mainīt uz ko jaunāku, kamēr vēl var pārdot par sakarīgām naudiņām.
Penzim liela vajadzība pēc spoguļkameras vairs nebija un tādēļ izlēmu par labu daudz kompaktākajiem bezspoguļiem, finansiāli tas bija reāli paveicams, pārdodot Canon sistēmu..
Tajā brīdī Ebajā gadījās normāls Nex-7. to i paņēmu.
Tagad varbūt arī ņemtu kādu Fuji bezspoguli par labu cenu, bet ko nu vairs...:face-wink:

Katrā ziņā pāreju uz bezspoguļiem nenožēloju- jebkurā gadījumā- mazāks aparātiņš biežāk paņemas līdz un attiecīgi lielākas izredzes noķert ko interesantu. :face-wink:
Publicēts: 08.11.14 10:17
 citēt
Schneider:Bet tieši "īpatnējajai" redzei parocīgāks ir spogulis, kur skatumeklētājam var pieregulēt dioptrijas, bet lūrēšanai displejā visu laiku uskabinātu degungalā jātur +2 brilli.

Nu hallo, runa tak par bezspoguļiem ar skatu meklētājiem :) Kad esi Rīgā, ieej Elkorā pie VEFa, tur stāv ārpus plauktiem izliktas soņkas, pieķēdētas pie galda, kuras var aptaustīt, ieslēgt, izslēgt utt nevienam neprasot. Paņem un apskaties Sony a7 un a6000 skatu meklētājos. Diez vai saskatīsi atšķirību no optiskā skatu meklētāja, pie tam skatu meklētāji kudī lielāki par APS-C sensora spoguleņu skatu meklētājiem.
Publicēts: 08.11.14 10:42
 citēt
Ā... Adzīšos, neesmu pat bildītē tos Soņus redzējis, par skatumeklētāju nezināju... :shame:
Publicēts: 08.11.14 11:02
 citēt
Schneider:Ā... Adzīšos, neesmu pat bildītē tos Soņus redzējis, par skatumeklētāju nezināju... :shame:

Nu tad dodies taisnā ceļā uz Rīgas fotošovu! Es arī iešu ar vienu galveno mērķi - palūrēt iekšā visos bezspoguļu skatumeklētājos. Savulaik steidzamas vajadzības dēļ paņēmu Nexi tikai ar displeju, bet nu galīgi nav aršana...:face-sad:
Publicēts: 08.11.14 11:06
 citēt
Schneider:Ā... Adzīšos, neesmu pat bildītē tos Soņus redzējis, par skatumeklētāju nezināju... :shame:

Ne jau tikai soņkas. Faktiski visi vidējā un dārgā gala bezspoguļi ir ar skatu meklētājiem

Fuji x-e1

Sony a6000

Fuji x-t1

Sony a7 (FF) blakus nikonam d4
Publicēts: 08.11.14 11:34
 citēt
Tas pirmais fudži gan isskatās prīmā!
Publicēts: 08.11.14 11:46
 citēt
Schneider:Tas pirmais fudži gan isskatās prīmā!

X-E1 vietā gan tagad jau nāk X-E2, bet izskatā daudz neatšķiras, un arī ir gan melnā, gan sudraba versija

Publicēts: 08.11.14 13:56
 citēt
GunarsII:

Nu tad dodies taisnā ceļā uz Rīgas fotošovu! Es arī iešu ar vienu galveno mērķi - palūrēt iekšā visos bezspoguļu skatumeklētājos. Savulaik steidzamas vajadzības dēļ paņēmu Nexi tikai ar displeju, bet nu galīgi nav aršana...:face-sad:

Vot prātīgs vārds!Skatumeklētājam ir nozīme!:face-wink:Ar displeju vien tiešām nav aršana.Un tie EVF (ja jau optiskos nepiedāvā)arī neiedveš parāk lielu uzticību.Katrā ziņā jānočeko gan pirms pirkšanas.
Publicēts: 08.11.14 14:42 labots
 citēt
Visām jaunām mantiņām ir sava pozitīvā puse , tām sākumā neviens nepievērš uzmanību kā kam nopietnam. Es piēmēram pirms 15 gadiem 1999 gadā uztasīju burvīgu reportāžu par prostitūtām kas apkalpo tālbraucējus. Pavisam vienkārši , izmantoju toreiz vēl maz zināmu lietu kā tiko parādījušos digitālo bespoguļa kameru 3,2milj pixšu Olympus C3000Z un neliku to pie acss "No plaukstas" bildēju::) Ļoti jautrs reports sanāca , ietusējām jautri nevienam neradās nemazāko aizdomu ka es visu laiku ar kautkādu nevienu skaņu neizdevešošu brūnu kašteli bildēju. To man iemācija Maskavas kolēģis Igors Muhins kurš tā bildēja biezos un pilitiķus un lumpeņus uz ielas , "Galvenais neizskaties pēc fotogrāfa , bet vienkārši ziņkārīgā garāmgājēja " :):)
Publicēts: 09.12.14 22:05
 citēt
Laba ziņa -"trešās personas" gatavojas iesaistīties bezspoguļu objektīvu klāsta palielināšanā: www.sonyalpharumors.com...
Publicēts: 09.12.14 22:15
 citēt
Pēc tās ziņas nikno īsti un kanoisti nervozi, steigā tirgos savus vecos krāmus.
Publicēts: 09.12.14 23:23
 citēt
Būtu uz vodku un Vladimiru nospļāvies par cilvēku taptu.
Publicēts: 10.12.14 00:23
 citēt
Es gan netaisos tagad pirkt jaunas kameras.Bet ja nu būtu tāda vajadzība....tīri sentimentāls arguments man būtu disks ar slēdža ātrumiem Un arī uz objektīva diafragmas skaitļi.Uz abiem burtiņš A.Nu lai ir kā jaunībā!:face-grin:
Publicēts: 10.12.14 00:27
 citēt
Varot iegādāties medicīnas preparātus, lai ir, kā jaunība. Noturība līdz pat trim stundām.
Publicēts: 10.12.14 09:28 labots
 citēt
viecha: ............ja nu būtu tāda vajadzība....tīri sentimentāls arguments man būtu disks ar slēdža ātrumiem Un arī uz objektīva diafragmas skaitļi.Uz abiem burtiņš A.Nu lai ir kā jaunībā!:face-grin:

Cik tā darba- A burtiņi uz katra stūra? :face-wink:

www.dpreview.com...

Publicēts: 10.12.14 09:29
 citēt
viecha:Es gan netaisos tagad pirkt jaunas kameras.Bet ja nu būtu tāda vajadzība....tīri sentimentāls arguments man būtu disks ar slēdža ātrumiem Un arī uz objektīva diafragmas skaitļi.Uz abiem burtiņš A.Nu lai ir kā jaunībā!:face-grin:

ako - fuji x-100/100s/100t - un lieta darīta
Publicēts: 10.12.14 10:01
 citēt
Friidis:
viecha: ............ja nu būtu tāda vajadzība....tīri sentimentāls arguments man būtu disks ar slēdža ātrumiem Un arī uz objektīva diafragmas skaitļi.Uz abiem burtiņš A.Nu lai ir kā jaunībā!:face-grin:

Cik tā darba- A burtiņi uz katra stūra? :face-wink:

www.dpreview.com...

Jaunībā tik tām kamerām nelika lielus plastmasas F5,6 pumpjus virsū
Publicēts: 10.12.14 10:48 labots
 citēt
Maris:
Jaunībā tik tām kamerām nelika lielus plastmasas F5,6 pumpjus virsū

Bet vai ta kāds spiež likt virsū tos zūmus. Var taču 14/2.8, 24/1.4, 35/1.4, 56/1.2, kaut kad drīzumā iznāks 16/1.4 un 90/2. Caisi arī speciāli priekš fudžika ir. Un fiksiņi gandrīz visi ir ar diafragmas gredzeniem (bez laikam ir tikai 27/2.8). Ar pāreju der gandrīz vispār jebkuri objektīvi, īpaši labi piestāv M bajonetes manuālie stikliņi. Un ar fokus-pīkingu elektroniskajā skatu meklētājā manuāli precīzi fokusēties tagad arī pavisam vienkārši.

Publicēts: 10.12.14 11:08
 citēt
Tas jau vareni, bet kompaktums tam visam ir tikai ar nebūt ne gaišo 27mm zirņobjektīvu - savādāk smaga soma ar patumšiem objektīviem, neērta kamera un lieli trokšņi.

Sony A7 ar 3 fiksiem vēl nedaudz saprotu, bet nu ierobežota sistēma... ļoti ... un ne viegla - bet bildīti, grūti, bet izspiest var.

Varbūt kādu vislētāko APS-C Sony arī var saprast - pa ģošu tiem/tām kas tāpat nekad neko neiemācīsies.

Savādāk jau kompaktkamera kad to kompaktumu vajag un normāla, kad $$$ jāpelna.
Publicēts: 10.12.14 11:20
 citēt
Tas "5.6 pumpis" ir 2.8-4 zūms :D nu tas tā.
Sony kā reiz ir tas, kam gaišo stiklu praktiski nav - ir tikai 1.8 un tie paši kosmosa cenās.
Publicēts: 10.12.14 11:35 labots
 citēt
Maris:savādāk smaga soma ar patumšiem objektīviem, neērta kamera un lieli trokšņi.

Kur tur ir neērtums (tas gan vispār katra gaumes, ieraduma, roku lieluma utt jautājums)?

Nu 1.4 (kur nu vēl 1.2) vai 2.0 diez vai var par tumšiem nosaukt. Un ja salīdzinās ar kādu aps-c spogulenes komplektu ar trīs aptuveni līdzīgiem fiksiem, tad spogulenes komplekts aizņems reizes divas vairāk vietas un svarā būs vismaz par trešdaļu smagāks. Un tas tomēr ir stipri būtiska atšķirība. Ja vēl paņem tam fudžikam to trīs fiksu komeplektu uztaisa no trīs manuāliem fiksiņiem, tad tur svara atšķirība būs vēl lielāka. Nav jau jābūt kabatā iebāžamai tai kamerai, bet ir tomēr atšķirība nēsātt nelielu 400-500 gr kameru vai aps-c spoguleni tuvu kilograma svaram un pusķieģeļa lielumā. Kam vajag intensīvam darbam vai kaut ko bildēt ar mega ātru autofokusu, tam ir jēga ņemt spoguleni (tātad jāņem tik un tā ir augstā plaukta spogulenes), savādāk ierindas hobijistam mierīgai ikdienas bildēšanai spogulenē jēgu neredzu (ja nav specifiskas prasības - wildlife, sports u.tml.).

Un kādi vēl trokšņi?! Fudžikam šitas 16 Mpix sensors ir viens no labākajiem APS-C sensoriem, ja ne pats labākais. Protams, jaunajiem FF sensoriem trokšņi būs nedaudz mazāki, bet tā atšķirība parādīsies tikai pie kosmiskajiem ISO kaut kur sākot no 6400 un uz augšu.

Spoguleņu tirdzniecības apjoms pagaidām vēl turas lielāks tikai uz lēto spoguleņu rēķina, jo tās par labām bezspogulenēm ir stipri lētākas, kā arī pagaidām objektīvu klāsts tām ir lielāks. Bet tagad sāk nākt labas nemaināmas optikas kompaktkameras ar lieliem sensorien un objektīvu klāsts bezspogulenēm nemitīgi palielinās, un vienā brīdī būs kritiskais punkts, kad spopguleņu tirdzniecības apjoms nokritīs un spogulenes paliks tikai specifiskas pro nišas kameras.
Publicēts: 10.12.14 11:49
 citēt
Tiesa. Ir jau feins un ātrs, piemēram, pat tāds iesākuma komplekts kā 7dmII + 18-135 pudeļstikls, bet to pusotru kilo man nav lustes ikdienā līdzi staipīt. Fudžiks ar 18/2 fiksu bikšu kabatā nelien, bet jakas vai mēteļa kabatā gan.
Publicēts: 10.12.14 12:00
 citēt
Kad pieliek lielu burku pie mazas kameras, tad neērtums klāt:

Tādā pakāpē, ka pie mazās kameras fiņķelē gripus un iet prom no mazuma cik vien iespējams, lai noturēt varētu. Plus šim stiklam bildīte glīta, bet visbiezāk tas ir vēl lielāks zooms ar skumju bildi.

Neērtumam piebiedrojas švaks AF un švaki skatumeklētāji (ja vispār ir).

FF ir nevis nedaudz mazāki trokšņi, bet par 1,5 stopu jeb 3x (tiesa to "nebūšana" nesasniedz iso 6400 - rupji sakot aps-c trokšņi sākas pie 1000 un FF pie 3000)

Protams bezspogulis der ierindas hobijam - tikai nesējiem ne bildētājiem... un tikai hobijam.
Publicēts: 10.12.14 12:11 labots
 citēt
Bļin, tak puse no tās burkas ir blende - smaguma centrs nav vis kaut kur stikla vidū, bet aptuveni bajonetes vietā. Neērti ir Sony a6000 + 70-200/4 G OSS stikls priekšā - vot tas ir rokas lauzējs.
Neviens jau arī nemēģina iestāstīt, ka pro vajag pāriet uz bezspoguļiem - lai gan, kā pats saki, ja grib un vajag, tad var.

Tu, ja pareizi saprotu, dafiga bildē visādas štelles studijā - tā lai dikti smuki - nu lōģiski, ka neder Tev bezspogulis un aps-c - bet vēl pirms pāris gadiem to pašu bildēji ar aps-c, vecāku kameru un ko nu vēl.

Ja man būtu jānokomplektē sev ideālais variants - kkāda reportieru spogulene ar 70-200 - retajai reizei, kad sportu vai ko citu dinamisku vajag pabildēt - un vai nu a7r soņa ar Zeissa fiksiem - tur 24/1.8 un tā tālāk - vai arī fudžiks ar fiksu komplektu ko iemest somā līdzi un paķert kkur ekskursijās braucot.
Man patīk Sony kameras, bet nepatīk Sony stikli, diemžēl :(
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt