Nu... uzskaitījums Tev paviršs, alfabētiski nesakārtots. Nezinu kam tas vajadzīgs. Bet varu ieteikt lielisku mūsu pašu Vilberto pētījumu par Latvijas fotogrāfiem ar visiem izsmeļošiem komentāriem. varbūt noder: www.vilberto.lv...
Eltons:Nu... uzskaitījums Tev paviršs, alfabētiski nesakārtots. Nezinu kam tas vajadzīgs. Bet varu ieteikt lielisku mūsu pašu Vilberto pētījumu par Latvijas fotogrāfiem ar visiem izsmeļošiem komentāriem. varbūt noder: http://www.vilberto.lv/index.php?mid=fres
Vilberto man iedeva jaunu domēnu [url=www.andreart.com]www.andreart.com[/url]
Iesaku nedaudz pafiltrēt to fotogrāfu linku sadaļu. Jā - viņa izskatās iespaidīga pēc apjoma, bet realitātē ir praktiski neizmantojami.
Ideja aptuveni šāda: Ja cilvēks iet uz veikalu ar domu nopirkt burciņu ievārījum un veikala plauktā būs 24 ievārījuma veidi - neskaitāmu eksperimentu rezultātā ir noskaidrots, kad viņš visdrīzāk nevarēs izvēlēties un rezultātā aizies no veikala nenopērkot neko. Bet ja viņam būtu jāizvēlas starp 6 ievārijuma veidiem - viņam nebūs nekādas problēmas izvēlēties vienu, kuru nest mājās. Šo psiholoģisko fenomenu dēvē par Izvēles paradoksu(Choice paradox), kas ir ļoti līdzīgs Analīzes paralīzei(Analysis paralysis), kas atkal ir viens no galvenajiem Prokrastinācijas(Procrastination) cēloņiem. Interesants raksts par Izvēles paradoksu: searchengineland.com... Un nedaudz par Analīzes paralīzi: en.wikipedia.org...
Ja tu gribi, lai šī informācija būtu kādam tiešām noderīga - Es iesaku fotogrāfu listi noīsināt līdz kādiem pieciem labākajiem, no katras nišas. Un ērtībai, pie adreses pierakstīt arī nelielu bio, tāpat kā tas ir darīts pie citām "NODERĪGI LINKI" sadaļām.
Es iesaku fotogrāfu listi noīsināt līdz kādiem pieciem labākajiem, no katras nišas. .
Atliek tikai atrast "expertu", kurš objektīvi spēs atlasīt tos 5 reāli labākos...
Nav pat jāmeklē "eksperti", kuri izvēlēsies labākos. Pilnībā pietiktu ar pieciem draugiem, vai fotogrāfiem, kurus personīgi autors grib pareklamēt.
Vēl, ar vienu akmeni var nosist divus putnus. Piemēram, ja "andre" atsūtītu man ziņu: "Sveiki XX!
Mēs neesam personīgi pazīstami, bet man ļoti patīk jūsu darbi. Tādēļ sava bloga "NODERĪGI LINKI" sadaļā pievienoju jūsu saitu.
Ar cieņu XX."
Saņemot šādu ziņu un aplūkojot šo sadaļu, būšu ļoti pagodināts, ja būšu viens no pieciem fotogrāfiem manā nozarē, kuru reklamē. Un, ja manīšu reālu pieaugumu sava saita trafikā, kas nācis iepriekšminētās "NODERĪGI LINKI" sadaļas - es pavisam noteikti pareklamēšu andreart.lv sava bloga noderīgo linku sadaļā. Vēl jo vairāk - varbūt piedraugošos LinkedInā, vai pareklamēšu andreart.lv ar draugiem Facebūkā...
To es saucu par labu Networkingu!
ps. Protams, var arī dabūtu papildu trafiku savam blogam, to neuzkrītoši iespraužot kādā forumā, prasot palīdzību kādā jomā... ...piemēram: "vai nezināt vēl kādus fotogrāfus, kurus esmu piemirsis savā sarakstā?", kuru var apskatīt uzklikšķinot uz mana bloga.
talavietis:Kurš profs gan reklames savu konkurentu?
Ir runa nevis par konkurentu reklamēšanu, bet par networkingu, jeb koliģeālu, draudzīgu izpalīdzēšanu. Piemērs no manas pieredzes: Kāda grupa, kuras koncertu esmu iepriekš bildējis, piedāvāja Rīgā pabildēt viņu konci. Diemžēl dotais datums bija aizņemts. Bet tā vietā, lai pateiktu vienkārši "sorry" - es ieteicu paziņu, kurš ar lielāko prieku pasākumu saknipsēja. Beigu beigās, grupa bija pateicīga man, kad ietaupīju viņiem laiku, sameklējot viņiem citu fotogrāfu. Fotogrāfs priecīgs, ka padalījos haltūrā. Un es pats laimīgs, jo iepriekšminētais fotogrāfs izmaksāja man alu un apsolīja, kad ja būs iespēja - ieteiks mani kādam citam.
talavietis:Kurš profs gan reklames savu konkurentu?
Ir runa nevis par konkurentu reklamēšanu, bet par networkingu, jeb koliģeālu, draudzīgu izpalīdzēšanu. Piemērs no manas pieredzes: Kāda grupa, kuras koncertu esmu iepriekš bildējis, piedāvāja Rīgā pabildēt viņu konci. Diemžēl dotais datums bija aizņemts. Bet tā vietā, lai pateiktu vienkārši "sorry" - es ieteicu paziņu, kurš ar lielāko prieku pasākumu saknipsēja. Beigu beigās, grupa bija pateicīga man, kad ietaupīju viņiem laiku, sameklējot viņiem citu fotogrāfu. Fotogrāfs priecīgs, ka padalījos haltūrā. Un es pats laimīgs, jo iepriekšminētais fotogrāfs izmaksāja man alu un apsolīja, kad ja būs iespēja - ieteiks mani kādam citam.
---------- Tu sevi pieskaiti pie profiem un to izvērtēšanu arī uzņemies?
talavietis: Tu sevi pieskaiti pie profiem un to izvērtēšanu arī uzņemies?
Nekādā gadījumā, neuzskatu sevi par profesionālu fotogrāfu(ar P), un nemaz netaisos šajā nozarē maizīti pelnīt. Tas man ir tikai hobijs, ko reizēm uztveru pārāk nopietni.
Esmu vienkārši dumjš jaunietis, kurš ir salasījies visādas gudras ārzemju grāmatas un tagad spļauju savus domu graudus uz visām pusēm.
talavietis: Tu sevi pieskaiti pie profiem un to izvērtēšanu arī uzņemies?
Nekādā gadījumā, neuzskatu sevi par profesionālu fotogrāfu(ar P), un nemaz netaisos šajā nozarē maizīti pelnīt. Tas man ir tikai hobijs, ko reizēm uztveru pārāk nopietni.
Esmu vienkārši dumjš jaunietis, kurš ir salasījies visādas gudras ārzemju grāmatas un tagad spļauju savus domu graudus uz visām pusēm.
-------------- man līdzīgi, `jo salasīties grāmatas par daiļslidošanu, nekādu baletprasmi uz ledus negarantē.. Nav jau tā, ka neesmu neko ieteicis... esmu, bet apzinos, ka ieteikt varu tikai pēc savas saprašanas. Es gan šeit domāju tieši profus, kuri nelabprāt atdos savu maizi citam. Nav svarīgi, foto, moto vai kapracis...
palīdziet ar fotogrāfu mājas lapas linkiem, kuri nav sarakstā.
paldies.
Šādā sarakstā droši vari likt visas latvju mājsaimniecības un ģimenes. Tas jau ne fotogrāfu, tas tāds fotogrāfu, knipsētāju un citu telegrāfu roslos.
Pilnīgi piekrītu, bet izbrīna cita lieta ka viena daļa no knipsētājiem nemaz nekompleksējas un reklamējas. Es tā arī neesmu nobriedis savam saitam un pasniegt visu pakalpojumu klāstu, ja tā padomāju tad pat nezinu ko no savām bildēm varētu pasniegt kā pakalpojumu...
visi gudri maaciit seciibu. taisiet savu blogu, savas listes un shirojiet kaut vai peec pedeejaa burta ! manaa seciba ir forsha. pirmie fotograafi naak peec manaas izpratnes vissnormalaakie, un tad peec kaada tur jau aiziet bardaks. vismaz pirmos linkus cilveeks neatveers kaadu pavisam kreisu foto Juri ar ziepi
andre:visi gudri maaciit seciibu. taisiet savu blogu, savas listes un shirojiet kaut vai peec pedeejaa burta ! manaa seciba ir forsha. pirmie fotograafi naak peec manaas izpratnes vissnormalaakie, un tad peec kaada tur jau aiziet bardaks. vismaz pirmos linkus cilveeks neatveers kaadu pavisam kreisu foto Juri ar ziepi
Tad būtu laikam labi un pareizi tur to visu arī ierakstīt, pretējā gadījumā iespaids par autora izpratni mūsdienu bildēšanā maitājas.
andre:visi gudri maaciit seciibu. taisiet savu blogu, savas listes un shirojiet kaut vai peec pedeejaa burta ! manaa seciba ir forsha. pirmie fotograafi naak peec manaas izpratnes vissnormalaakie, un tad peec kaada tur jau aiziet bardaks. vismaz pirmos linkus cilveeks neatveers kaadu pavisam kreisu foto Juri ar ziepi
Nesmejies par foto-Juri ar ziepi, tiko sabildēju ar ziepi kristības, ziepis gana advancēts, bija pašiem klientiem un par pasācienu man samaksāja 50 eurus, klienti apmierināti kā begemottēviņi
Kāda jēga vienam "atsevišķam" fotogrāfam mēģināt mākslīgi sarindāt savus kolēģus "labuma" secībā pēc sava prāta? Reālo reitingu tik un tā veidos reālais klients (tirgus), atkarībā no price/perfomance un arī reģiona. Latgales provinces TOP's būs noteikti savādāks, nekā metropolē...
Friidis:Kāda jēga vienam "atsevišķam" fotogrāfam mēģināt mākslīgi sarindāt savus kolēģus "labuma" secībā pēc sava prāta? Reālo reitingu tik un tā veidos reālais klients (tirgus), atkarībā no price/perfomance un arī reģiona. Latgales provinces TOP's būs noteikti savādāks, nekā metropolē...
Tāpat jāņem vērā joma kurā cilvēks bildē - klusās dabas, ainavas, cilvēkus. Parasti jau tie cilvēkbildētāji nav labi kluso dabu un priekšmetu bildētāji, un savukārt ainavisti ir ne labakie cilvēkblieži.