Varētu lūgt kādas nopietnas lietotāju atsauksmes? Kādam ir/ir bijis? Runā ka ar AF esot problēmas, bet citādi? Konrēti ir pārdomas par šo: www.zeiss.co.uk... Vai tomēr labāk: www.nikon.lv... Uz Nikon D610
Dažādību dažādiem rezultātiem, bet ne sliktākiem. Pašlaik ir 24-70, kas ir izcils Nikkor izpildījums, un teikšu ir savi plusi bet ir arī trūkumi. Vnk dažreiz vajag ko citu bet ne protams ne sliktāku.
Pekse:bet ja nopietni, kads ir mēģinājis vienalga kādu Carl Zeiss? vienalga MF vai AF?
Ja prasi šādu jautājumu, tas nozīmē, kad pārāk bieži neizmanto manuālos stiklus. Ja tā - tad tad ņem AF
FYI: Gandrīz piemirsu Samyangu. www.dxomark.com... Par, gandrīz piecas reizes zemāku cenu, kā nikkoram, varbūt varētu pieciest AF neesamību.
Nē, nav bijis manuālais, ir bildēts manuālajā režīmā, bet tas jau nav tas. Teicu, netikšu galā ar pilnīgu manuālo. Mani vienkārši interesē nevis apraksts bet reāla pieredze, aprakstos jau visu nevar ielikt ...
mocījos tieši tāpat...nav neviens bildējis ar Zeisu ;-(...nedaudz pabildēju Photokina...reportāžai galīgi nederēja...bet dabai varētu būt ok. Ir tā fīča: atstiprina fokusa punktu...palikšu , laikam, pie Sigmas ART sērijas...Canon L sērijas diezgan padārgs (amatierims) kaut arī tas bija vienīgais ar atšķirīgu zīmējumu. Es sev skatos 50mm.
Zīmējums nav salīdzināms...F1,2 ir ļoti foršs, ja pelnītu naudu ar fotogrāfiju, tad ņemtu nešauboties...a, tā sievas kundze var uzdot nepatīkamus jautājumus ;-)
Personīgi neesmu bildējis ar zaisu, bet manuālajiem stikliem esmu spēlējies ne reizi vien. Sapratu, kad manuāli fokusēt izmantojot SLR bez manuālā fokusēšanas ekrāna ir diezgan bezjēdzīgi. Protams platleņķi ir izņēmumi. Bet ja nu baigi apstākļi spiež - nikkonistiem ir paveicies, jo jaunajiem manuālajiem stikliem ir pieejami Fokusa Apstiprināšanas Čipi. Tīe dod iespēju izmantot kameras AF punktus, lai palīdzētu fokusēt.
ps. Ja inderesē - re kur piemērs, kā izskatās nikonu digitālais rangefinders dzīvē: youtu.be...
nu vienalga nestādos priekšā kā ar 85mm MF bildēt portretu.... pieņemsim uz gaišāko 1,4 ja cilvēks stāv 3 metru attālumā fokusa dziļums ir 10 cm. www.dofmaster.com... droši vien bez papildus ekrāna nereāli ... nē nu skaidrs, ja neienāks prātā citas idejas tad būs jāpaliek pie nikkor mūžīgi mūžos
PS. kaut gan .... kaut kas mani tomēr velk uz to Zeisu, varbūt pārdomāšu un nopirkšu 50mm, skāde mazāka un pie reizes ievērtēšu stiklus.
Nemēģinu arī pārliecināt, lai riskē ar MF. Gluži otrādāk. Vienīgie gadījumi, kuros ieteiktu tik garu un ātru MF stiklu būtu, ja filmē video, vai izmanto fokusa pīkingu.
Es likšu priekšā vēl vienu sīkumu - Ceiss portretu Biotārus ar caumuru 1,5 sāka ražot 1938.gadā, tātad, līdz AF parādīšanās tie tika ražoti pilnīgā bezjēgā až veselus 47 gadus.
Pekse:nu vienalga nestādos priekšā kā ar 85mm MF bildēt portretu.... pieņemsim uz gaišāko 1,4 ja cilvēks stāv 3 metru attālumā fokusa dziļums ir 10 cm. www.dofmaster.com... droši vien bez papildus ekrāna nereāli ... nē nu skaidrs, ja neienāks prātā citas idejas tad būs jāpaliek pie nikkor mūžīgi mūžos
PS. kaut gan .... kaut kas mani tomēr velk uz to Zeisu, varbūt pārdomāšu un nopirkšu 50mm, skāde mazāka un pie reizes ievērtēšu stiklus.
Nu un ar autofokusu asuma dziljums buus lielaaks? Portretiem vispar nekadu problemu...tak rangefainderii paradaas verifikacija fokusam(nikonam) un tada paali nevajag focheet, lai shupotos pa optisko asi tuvaak taalaak 10cm. Dikti viegli esmu bildeejis 135, 300 mm stikliem...
Nu un ar autofokusu asuma dziljums buus lielaaks? Portretiem vispar nekadu problemu...tak rangefainderii paradaas verifikacija fokusam(nikonam) un tada paali nevajag focheet, lai shupotos pa optisko asi tuvaak taalaak 10cm. Dikti viegli esmu bildeejis 135, 300 mm stikliem...
Ar AF man fokusēšanas ziņā ir vienalga cik tas dziļums ir jo man nav manuāli tas jāregulē, nesapratu tavu ironiju. Ar šūpošanos arī sakarību neredzu.
Es likšu priekšā vēl vienu sīkumu - Ceiss portretu Biotārus ar caumuru 1,5 sāka ražot 1938.gadā, tātad, līdz AF parādīšanās tie tika ražoti pilnīgā bezjēgā až veselus 47 gadus
Protretus bildē ne tikai iestudētos bet arī reportāžas režīmā. Neuzskatu ka man piemīt pīļu mednieka cienīga precizitāte lai tos 10 cm noķertu dinamikā. Bet katrs jau dara kā grib
[Dēļ makro arī nekāds AF nafik nav vajadzīks, bet nu, ja esi skaidrā, ar 300 mm var noķert pat ar minimālās distances DOFu:
Nav dzirdēts ka kāds makro bildētu uz AF, bet kā teicu, katram savs. Katrā ziņā liela pa visu ekrānu esošai puķei MF uzstādīt nevajadzētu būt problēmām, bet cilvēkam 3 m attālumā F uz acīm man laikam būtu.
Nu jā. Problēmas tev būtu gan, ja ar savu redzi nemani, ka asums tai puķei ir uz mušas spārniem un tuvākajām ziedlapiņām, bet jau no zieda vidus ir totālā neasumā. Ņemu atpakaļ visu iepriekš uzrakstīto.
Schneider:Nu jā. Problēmas tev būtu gan, ja ar savu redzi nemani, ka asums tai puķei ir uz mušas spārniem un tuvākajām ziedlapiņām, bet jau no zieda vidus ir totālā neasumā. Ņemu atpakaļ visu iepriekš uzrakstīto.
Es varētu kasīties tālāk, ka tā nav muša bet bite vai kas tamlīdzīgs, bet godīgi man vienalga. Ne par to ir stāsts un mans jautājums.
Lunis:r kameras kur AF nav objektīvam bet kamerai , tām ari šito stiklu arī būs perfekts autofokuss
Var par šito sīkāk. D610 ir AF bodijā, tas nozīmē ka uzliekot šito Zeisu AF būs?
Ar NIKON nebūs , Kāpēc tev liekas ja Zeiss ražo objektīvus tikai NIKON ? Zeiss pamatā ražo objektīvus Leica un Contax kamerām. Tieši arī Contax ražo kameras CONTAX AX kurās visi dārgie Zeiss manuālie stikli smuk strādā bez AF objektīvā bet AF kamerā , reku kā šancē youtu.be...
Kāpēc tev liekas ja Zeiss ražo objektīvus tikai NIKON ? Zeiss pamatā ražo objektīvus Leica un Contax kamerām. Tieši arī Contax ražo kameras CONTAX AX kurās visi dārgie Zeiss manuālie stikli smuk strādā bez AF objektīvā bet AF kamerā , reku kā šancē
Skaidrs. Nē, man neliekas ka Zeiss ražo stiklus tikai Nikon
Lunis:Zeiss pamatā ražo objektīvus Leica un Contax kamerām.
Nu vispār jau pamatā Haselim un Kontaksam.
Haseļa APJOMI nestāv ne tuvu Kontaxsa apjomiem un modeļu dažādībai. Contax ir viena no masveidīgakajām kamerām Azijā arī Leica , Haselī tā profu verķi nelielā apjomā.
Schneider:1. Labi, ka nekasījies, jo būtu izblamējies. Tā ir ziedmuša Myothropa florea. ziedmusas.weebly.com 2. Es jau pateicu, ka ņemu atpakaļ savus vārdus.
Lai veicas meklējumos.
Tiešām iekarsi. Pekse "djēlu" runā Nav problēmu manuāli tai mušai kaut vai uz pautiem (kuru nav) nofokusēties, galvenais, lai neaizlido prom, cita lieta, kad objekts nav statisks un atrodas tālāk par 2 cm Mūsdienās cilvēks automātikai vairs netiek līdzi... Man gan ar manuālo nebūtu problēmas, jo reportāžas nebildēju, bet, cik noprotu, Pekse grib lai būtu gan, gan...