Pekse:bet ja nopietni, kads ir mēģinājis vienalga kādu Carl Zeiss? vienalga MF vai AF?
Man ir Zeiss 18mm Distagon T* uz canona.
JĀ tas visizplatītākais PROFU platlenķis no Zeiss , Canon kvalitātē ne blakus nestāv ar savu cietumu un pļurainām malām Zeiss 18mm Distagon T* Jebkura kāzu halturščiika primārā komplekta stikls vienīgā saprātīgas cenas alternatīva.
Pekse:Labāk palika? Pašapziņu uzlaboja? Vispār jums neko neprasīju, kā saprotu Zeisu redzējuši neesat vai dalīties negribat, tā kā runāt nav par ko ....
Pekse:Labāk palika? Pašapziņu uzlaboja? Vispār jums neko neprasīju, kā saprotu Zeisu redzējuši neesat vai dalīties negribat, tā kā runāt nav par ko ....
Nav tik traki - 4 gab. zeisi man ir un 1,4/85mm G arī. Bet atbilde Tavam jautājumam jau nav ražotāju nosaukumos (dēļ šī fakta Tevs jautājums arī ir debils). Atbilde ir tajā, ka MF objektīvi ir labi kamerai kuras skatumeklētājs ir būvēts darbam ar MF optiku - ar ciparu spoguleni sakarīgi var tādus lietot no statīva live view čekojot fokusu retina 10 collu planšetē.
Fokusa ātrums salīdzinoši ar 14/85 G atšķiras dažu simtu reižu.
3rdHalf:Nikkors ir izskatās labāks un ar AF. http://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Nikkor-AF-S-NIKKOR-85mm-f14G-on-Nikon-D810-versus-Carl-Zeiss-Planar-1.4-85mm-ZF2-Nikon-on-Nikon-D810___388_963_338_963
ļoti neprecīzi
ja gribi reaali lietojaamu leecu uz 1.4 zeisi visi pārspļauj Nikonus ! vienigi manuaali ja gribi augstu izšķirspēju/asumu un bliezīsi uz 2.8 un vajadzīgs autofokuss tad noteikti Nikon. ja domā fočēt mākslu un lietot daudz 1.4, un netraucē MF un ir piķis, tad noteikti Zeiss. es nikonu ienīsti par aberācijām !
Intereses pēc, jautājums pelnošajiem profesionāļiem. Ja samyangs izrādītos labāks par zaisu, un nikoru - vai profi būtu gatavi mainīt savus dārgos objektīvus, pret tādu bezbranda lētuci.
Intereses pēc, jautājums pelnošajiem profesionāļiem. Ja samyangs izrādītos labāks par zaisu, un nikoru - vai profi būtu gatavi mainīt savus dārgos objektīvus, pret tādu bezbranda lētuci.
piemeers par samyangiem. man ir tilt shift 24 gan nikon gan samyang. optiski nikons labaaks, bet samyangs var tikt tiltos abaas plaknees, ne taa kaa nikons tikai vienaa. katram ir savi plusi miinusi. katru lietoju savaam vajadziibaam. shaubos ka pienaaks briidis ka kaads brends baigi izkonkurees leecaas. taapat ariii ar sigma art. reklaamai ir labs, maakslai gan garlaiciiigs.
Redzi, jau iečekoju gan flickrā gan citās vietās bildes ar Zeiss. Nu es taču zinu ko var uztaisīt ar Photoshop un tikai reālais autors zin kas reāli ir darīts, tāpēc arī meklēju reālu dzīvu cilvēku kas var pateikt, kas par labumu un kas par trūkumiem.
PS. Tikko sestdien sabildējos MF režīmā, paskatīšos un pavērtēšu ko es varu
Pekse: Nav dzirdēts ka kāds makro bildētu uz AF, bet kā teicu, katram savs. Katrā ziņā liela pa visu ekrānu esošai puķei MF uzstādīt nevajadzētu būt problēmām, bet cilvēkam 3 m attālumā F uz acīm man laikam būtu.
Es esmu puķu fotogrāfs. Bildēju macro ar AF. Tas tik tā, lai to izlasītu. Kļūmju nav. Ir trīs Canon macro objektīvi, visi fokusējas precīzi. Man veicas.
nure kotikneuzzini, bet makro objektīvi man tiešām nav bijuši tā kā ticēšu uz vārda
PS. un jā, es arī bildēju puķes tuvplānā, nu varbūt ne gluži klasiskajā makro, bet nekad neatstāju Af jo man gribas kontrolēt uz kuru ziedlapiņu ir fokuss. Laikam kontroles mānija
Nav tik traki - 4 gab. zeisi man ir un 1,4/85mm G arī. Bet atbilde Tavam jautājumam jau nav ražotāju nosaukumos (dēļ šī fakta Tevs jautājums arī ir debils). Atbilde ir tajā, ka MF objektīvi ir labi kamerai kuras skatumeklētājs ir būvēts darbam ar MF optiku - ar ciparu spoguleni sakarīgi var tādus lietot no statīva live view čekojot fokusu retina 10 collu planšetē.
Saprotu ko tu gribi teikt, bet lai cik muļķīgi tas Tev neizklausītos, man atbilde IR ražotāja nosaukumos nevis parametros. Parametri protams nav nesvarīgi.
Un nav tā ka man būtu naids pret kādu ražotāju, bet man ir atšķirība starp Nikkor vai Tamron bildi pat pie vienādiem parametriem. Katram savs.
...nevajag tik kategoriski.Caur skatu meklētāju lietoju mf stiklu ar 1.4 un 2.5 bez nekādām problēmām.
Pekse: Saprotu ko tu gribi teikt, bet lai cik muļķīgi tas Tev neizklausītos, man atbilde IR ražotāja nosaukumos nevis parametros. Parametri protams nav nesvarīgi.
Un nav tā ka man būtu naids pret kādu ražotāju, bet man ir atšķirība starp Nikkor vai Tamron bildi pat pie vienādiem parametriem. Katram savs.
Nikona 50mm 1,4D nefokusa zonā pie 2,8 ir asas "zvaigznes":
Tā, ka atšķirība ir objektīvos - tups uzrakstiņš uz kastītes neko vēl nenozīmē/negarantē. Ja tiešām interesē kādas būs bildītes, tad nāksies iedziļināties kuriem konkrētiem modeļiem tās projecējas glītāk.
Jolan: ...nevajag tik kategoriski.Caur skatu meklētāju lietoju mf stiklu ar 1.4 un 2.5 bez nekādām problēmām.
Man tad ir bēdīgāka redze - uz 1,4 brāķa ir nepiedodami daudz. Ar AF sekojot kur fokusa punkti jāaizlecina - gandrīz nemaz.
Sākumā labāk paspēlēties ar kādu lētāku manuāli pirms pirkt pavisam ne lêto ceisu. Ja uz 85mm, tad, piem., Jupiter 9 vai Samyang 85/1.4 (tas tieši būs tik gaiš, kā minētais Zeiss).
Gaisma:Sākumā labāk paspēlēties ar kādu lētāku manuāli pirms pirkt pavisam ne lêto ceisu. Ja uz 85mm, tad, piem., Jupiter 9 vai Samyang 85/1.4 (tas tieši būs tik gaiš, kā minētais Zeiss).