forum.gif
Carl Zeiss objektīvi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Carl Zeiss objektīvi
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.10.14 11:46
 citēt
……. Jurchiks detected ! ……… :)
Publicēts: 17.10.14 11:47 labots
 citēt
mrproxy:
Pekse:bet ja nopietni, kads ir mēģinājis vienalga kādu Carl Zeiss? vienalga MF vai AF?

Man ir Zeiss 18mm Distagon T* uz canona.

JĀ tas visizplatītākais PROFU platlenķis no Zeiss , Canon kvalitātē ne blakus nestāv ar savu cietumu un pļurainām malām:) Zeiss 18mm Distagon T* Jebkura kāzu halturščiika primārā komplekta stikls vienīgā saprātīgas cenas alternatīva.
Publicēts: 17.10.14 12:00
 citēt
60uz5komats6:……. Jurchiks detected ! ……… :)

...
100%!..:face-grin:
Publicēts: 17.10.14 13:23
 citēt
vai nu muļķis vai nu Juris
Publicēts: 17.10.14 13:30
 citēt
Labāk palika? Pašapziņu uzlaboja? Vispār jums neko neprasīju, kā saprotu Zeisu redzējuši neesat vai dalīties negribat, tā kā runāt nav par ko ....
Publicēts: 17.10.14 17:26
 citēt
Pekse:
mrproxy:
Man ir Zeiss 18mm Distagon T* uz canona.

super! Atsauksmes? Krāsas? Vinjetes, trokšņi u.c.? Lietošana? Kā tad tur galu galā ar to MF, tad MF paliek, ja? un pats galvenais: pašam patīk?

+ ass kā žilete pa visiem stūriem un pie atvērtas diafragmas
+ nav pretenziju par krāsu varbūt bik uz zilganāku velk
+ uzbūves konstrucija super

-pie vaļā difragmas čut vinjete redzama
-80mm gredzens priekšā

Stiklam nav auto fokusa viņš ir pusmanuāls stikls, respektīvi asumu stādi ar roku, diafragmu iestāda fotoaparāts.

Nu patīk vai nē - tā to nevar atbildēt. Šis objektīvs savu darbu izpilda lieliski, lidz ar to stikls labs un iesakāms.
Publicēts: 17.10.14 18:15
 citēt
nikkor "velk" uz zaļo, tā kā dažādība būs. njā, 80mm tas ... to zināju, papildus filtri.
50mm paņemšu gan, paldies!
Publicēts: 18.10.14 08:59 labots
 citēt
Pekse:Labāk palika? Pašapziņu uzlaboja? Vispār jums neko neprasīju, kā saprotu Zeisu redzējuši neesat vai dalīties negribat, tā kā runāt nav par ko ....
tagad viņu redzējuši visi.:
Publicēts: 18.10.14 13:11
 citēt
Pekse:Labāk palika? Pašapziņu uzlaboja? Vispār jums neko neprasīju, kā saprotu Zeisu redzējuši neesat vai dalīties negribat, tā kā runāt nav par ko ....

Nav tik traki - 4 gab. zeisi man ir un 1,4/85mm G arī. Bet atbilde Tavam jautājumam jau nav ražotāju nosaukumos (dēļ šī fakta Tevs jautājums arī ir debils). Atbilde ir tajā, ka MF objektīvi ir labi kamerai kuras skatumeklētājs ir būvēts darbam ar MF optiku - ar ciparu spoguleni sakarīgi var tādus lietot no statīva live view čekojot fokusu retina 10 collu planšetē.

Fokusa ātrums salīdzinoši ar 14/85 G atšķiras dažu simtu reižu.
Publicēts: 18.10.14 14:27 labots
 citēt
3rdHalf:Nikkors ir izskatās labāks un ar AF.
http://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Nikkor-AF-S-NIKKOR-85mm-f14G-on-Nikon-D810-versus-Carl-Zeiss-Planar-1.4-85mm-ZF2-Nikon-on-Nikon-D810___388_963_338_963

ļoti neprecīzi

ja gribi reaali lietojaamu leecu uz 1.4 zeisi visi pārspļauj Nikonus ! vienigi manuaali :( ja gribi augstu izšķirspēju/asumu un bliezīsi uz 2.8 un vajadzīgs autofokuss tad noteikti Nikon. ja domā fočēt mākslu un lietot daudz 1.4, un netraucē MF un ir piķis, tad noteikti Zeiss. es nikonu ienīsti par aberācijām !

Pačeko pats: www.the-digital-picture.com...
Publicēts: 18.10.14 15:00 labots
 citēt
@andre
Ok, labs points. Bet - kādi iespaidi par Samyangu?

www.the-digital-picture.com...

Intereses pēc, jautājums pelnošajiem profesionāļiem.
Ja samyangs izrādītos labāks par zaisu, un nikoru - vai profi būtu gatavi mainīt savus dārgos objektīvus, pret tādu bezbranda lētuci.
Publicēts: 18.10.14 15:10
 citēt
Samyangs nav no nambē uan, bet tomēr ir diezgan cienījams brends vēl no 90-tajiem.
Publicēts: 18.10.14 15:22 labots
 citēt
3rdHalf:@andre
Ok, labs points. Bet - kādi iespaidi par Samyangu?

www.the-digital-picture.com...

Intereses pēc, jautājums pelnošajiem profesionāļiem.
Ja samyangs izrādītos labāks par zaisu, un nikoru - vai profi būtu gatavi mainīt savus dārgos objektīvus, pret tādu bezbranda lētuci.

piemeers par samyangiem. man ir tilt shift 24 gan nikon gan samyang. optiski nikons labaaks, bet samyangs var tikt tiltos abaas plaknees, ne taa kaa nikons tikai vienaa. katram ir savi plusi miinusi. katru lietoju savaam vajadziibaam. shaubos ka pienaaks briidis ka kaads brends baigi izkonkurees leecaas. taapat ariii ar sigma art. reklaamai ir labs, maakslai gan garlaiciiigs.
Publicēts: 19.10.14 10:29 labots
 citēt
andre

Redzi, jau iečekoju gan flickrā gan citās vietās bildes ar Zeiss. Nu es taču zinu ko var uztaisīt ar Photoshop un tikai reālais autors zin kas reāli ir darīts, tāpēc arī meklēju reālu dzīvu cilvēku kas var pateikt, kas par labumu un kas par trūkumiem.

PS. Tikko sestdien sabildējos MF režīmā, paskatīšos un pavērtēšu ko es varu :)
Publicēts: 19.10.14 10:32 labots
 citēt
UldisMuzikants:
Pekse:
Nav dzirdēts ka kāds makro bildētu uz AF, bet kā teicu, katram savs.
Katrā ziņā liela pa visu ekrānu esošai puķei MF uzstādīt nevajadzētu būt problēmām, bet cilvēkam 3 m attālumā F uz acīm man laikam būtu.

Es esmu puķu fotogrāfs. Bildēju macro ar AF. Tas tik tā, lai to izlasītu. Kļūmju nav. Ir trīs Canon macro objektīvi, visi fokusējas precīzi. Man veicas.

nure kotikneuzzini, bet makro objektīvi man tiešām nav bijuši tā kā ticēšu uz vārda

PS. un jā, es arī bildēju puķes tuvplānā, nu varbūt ne gluži klasiskajā makro, bet nekad neatstāju Af jo man gribas kontrolēt uz kuru ziedlapiņu ir fokuss. Laikam kontroles mānija :)
Publicēts: 19.10.14 10:47
 citēt
Maris:

Nav tik traki - 4 gab. zeisi man ir un 1,4/85mm G arī. Bet atbilde Tavam jautājumam jau nav ražotāju nosaukumos (dēļ šī fakta Tevs jautājums arī ir debils). Atbilde ir tajā, ka MF objektīvi ir labi kamerai kuras skatumeklētājs ir būvēts darbam ar MF optiku - ar ciparu spoguleni sakarīgi var tādus lietot no statīva live view čekojot fokusu retina 10 collu planšetē.

Saprotu ko tu gribi teikt, bet lai cik muļķīgi tas Tev neizklausītos, man atbilde IR ražotāja nosaukumos nevis parametros. Parametri protams nav nesvarīgi.

Un nav tā ka man būtu naids pret kādu ražotāju, bet man ir atšķirība starp Nikkor vai Tamron bildi pat pie vienādiem parametriem. Katram savs.
Publicēts: 19.10.14 10:51
 citēt
Maris:

...nevajag tik kategoriski.Caur skatu meklētāju lietoju mf stiklu ar 1.4 un 2.5 bez nekādām problēmām.
Publicēts: 19.10.14 11:28
 citēt
Pekse: Saprotu ko tu gribi teikt, bet lai cik muļķīgi tas Tev neizklausītos, man atbilde IR ražotāja nosaukumos nevis parametros. Parametri protams nav nesvarīgi.

Un nav tā ka man būtu naids pret kādu ražotāju, bet man ir atšķirība starp Nikkor vai Tamron bildi pat pie vienādiem parametriem. Katram savs.

Nikona 50mm 1,4D nefokusa zonā pie 2,8 ir asas "zvaigznes":

content7-foto.inbox.lv...

Nikona50mm 1,4G ļauj aizgriezt fragmu līdz 4 un nekādas "zvaigznes" vēl neredz:

content27-foto.inbox.lv...

Tā, ka atšķirība ir objektīvos - tups uzrakstiņš uz kastītes neko vēl nenozīmē/negarantē. Ja tiešām interesē kādas būs bildītes, tad nāksies iedziļināties kuriem konkrētiem modeļiem tās projecējas glītāk.

Jolan: ...nevajag tik kategoriski.Caur skatu meklētāju lietoju mf stiklu ar 1.4 un 2.5 bez nekādām problēmām.

Man tad ir bēdīgāka redze - uz 1,4 brāķa ir nepiedodami daudz. Ar AF sekojot kur fokusa punkti jāaizlecina - gandrīz nemaz.
Publicēts: 19.10.14 11:31
 citēt
kāda nozīme formai, ja nav satura.
Publicēts: 19.10.14 11:31
 citēt
Jolan: Caur skatu meklētāju lietoju mf stiklu ar 1.4 un 2.5 bez nekādām problēmām.

Da vispār jau es arī ar Takumaru 50/1,4 uz EOSa 1N fokusējos tīri veiksmīgi.
Publicēts: 19.10.14 11:35
 citēt
Bildes:kāda nozīme formai, ja nav satura.

...sūdīgāk,kad nav ne formas,ne satura-kad nav NEKĀ
Publicēts: 19.10.14 11:56
 citēt
Sākumā labāk paspēlēties ar kādu lētāku manuāli pirms pirkt pavisam ne lêto ceisu. Ja uz 85mm, tad, piem., Jupiter 9 vai Samyang 85/1.4 (tas tieši būs tik gaiš, kā minētais Zeiss). ;)
Publicēts: 19.10.14 12:20
 citēt
Schneider:
Jolan: Caur skatu meklētāju lietoju mf stiklu ar 1.4 un 2.5 bez nekādām problēmām.

Da vispār jau es arī ar Takumaru 50/1,4 uz EOSa 1N fokusējos tīri veiksmīgi.

Bet Tev jau patīk aizgriezt visu ciet līdz 5,6 vismaz.
Publicēts: 19.10.14 13:07
 citēt
Jolan:
Bildes:kāda nozīme formai, ja nav satura.

...sūdīgāk,kad nav ne formas,ne satura-kad nav NEKĀ

ko Eho Moskvi saka par Zeiss objektīviem? .... :bad_smile:
Publicēts: 19.10.14 13:32 labots
 citēt
Gaisma:Sākumā labāk paspēlēties ar kādu lētāku manuāli pirms pirkt pavisam ne lêto ceisu. Ja uz 85mm, tad, piem., Jupiter 9 vai Samyang 85/1.4 (tas tieši būs tik gaiš, kā minētais Zeiss). ;)
paspēlēties... :D
Publicēts: 19.10.14 13:39
 citēt
Maris: Bet Tev jau patīk aizgriezt visu ciet līdz 5,6 vismaz.

Bet nu uz fokusēšanās brīdi caumurs ir vaļā.
Publicēts: 21.10.14 19:59 labots
 citēt
Pekse:Runā ka ar AF esot problēmas, bet citādi?

Shitam ar autofokusu viss kedā, baigi labi darbojas, padomā arī par šo Schneideri, labas atsauksmes, Vo!
www.schneideroptics.com...
Publicēts: 21.10.14 23:39
 citēt
Visam, kas nāk no Schneidera, jau pēc definīcijas jābūt izcilam!
Publicēts: 21.10.14 23:47 labots
 citēt
Schneider:
Visam, kas nāk no Schneidera, jau pēc definīcijas jābūt izcilam!

P.S. Vai "job" būtu domāts krieviski?....:face-grin:
Publicēts: 22.10.14 01:40
 citēt
Schneider:Visam, kas nāk no Schneidera, jau pēc definīcijas jābūt izcilam!

To Schneider-Kreuznac jau daudzi nezina, tik to Zeiss kaut kur sadzirdējuši, vo!
Reku smuki te var iečekot kā šis ar tiem fokusiem darbojas.

www.youtube.com...
Publicēts: 22.10.14 08:24
 citēt
Friidis: P.S. Vai "job" būtu domāts krieviski?....:face-grin:

Nu laikam jau... Tāda dzīve. :amazing:
Publicēts: 22.10.14 14:00
 citēt
Schneider:Visam, kas nāk no Schneidera, jau pēc definīcijas jābūt izcilam!

:face-grin:
Publicēts: 22.10.14 14:08 labots
 citēt

Shitam ar autofokusu viss kedā, baigi labi darbojas, padomā arī par šo Schneideri, labas atsauksmes, Vo!

Cena tuvu Zeiss Otuss. Mans laikam nebūs gatavs tik spārnotam lidojumam, bet paldies
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):