forum.gif
Carl Zeiss objektīvi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Carl Zeiss objektīvi
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 16.10.14 20:45
 citēt
Varētu lūgt kādas nopietnas lietotāju atsauksmes? Kādam ir/ir bijis? Runā ka ar AF esot problēmas, bet citādi?
Konrēti ir pārdomas par šo:
www.zeiss.co.uk...
Vai tomēr labāk:
www.nikon.lv...
Uz Nikon D610
Publicēts: 16.10.14 20:52
 citēt
Ar AF noteikti nebūs problēmu
Publicēts: 16.10.14 20:53
 citēt
Ar AF noteikti būs problēmas, jo šis ir MF.
Publicēts: 16.10.14 20:54
 citēt
nja .... tad atbilde skaidra, bija aizdomas :)
Publicēts: 16.10.14 20:58
 citēt
Aizdomas vienmēr vajak pārbaudīt, vai ta gūglē esi nobanots?

Publicēts: 16.10.14 20:59
 citēt
Gribēju dažādību bez Nikon, nekas no Tamroniem un Sigmām man nepatīk (rezultāts nepatīk) bet ar pilnīgi manuālo es netikšu galā ...
Publicēts: 16.10.14 21:02 labots
 citēt
Nikkors ir izskatās labāks un ar AF.
www.dxomark.com...
Publicēts: 16.10.14 21:09
 citēt
Vēl, ja nav žēl naudas - www.zeiss.com...
Bet nekādu lielo jēgu no tāda neredzēsi, kamēr nēsi pārgājis uz D800 36 megapikseļiem.
:D
Publicēts: 16.10.14 21:10
 citēt
Dažādību dažādiem rezultātiem, bet ne sliktākiem. Pašlaik ir 24-70, kas ir izcils Nikkor izpildījums, un teikšu ir savi plusi bet ir arī trūkumi. Vnk dažreiz vajag ko citu bet ne protams ne sliktāku.
Publicēts: 16.10.14 21:12
 citēt
3rdHalf:Vēl, ja nav žēl naudas - www.zeiss.com...
Bet nekādu lielo jēgu no tāda neredzēsi, kamēr nēsi pārgājis uz D800 36 megapikseļiem.
:D

:face-glasses: Cena super, skatījos var jau kā saka lekties, bet ir jau robežas :face-wink:
Publicēts: 16.10.14 21:15 labots
 citēt
DEL;
Atkal sarunāju muļķība'
.
.
.
www.dxomark.com...
Publicēts: 16.10.14 21:19
 citēt
bet ja nopietni, kads ir mēģinājis vienalga kādu Carl Zeiss? vienalga MF vai AF?
Publicēts: 16.10.14 21:32 labots
 citēt
Pekse:bet ja nopietni, kads ir mēģinājis vienalga kādu Carl Zeiss? vienalga MF vai AF?

Ja prasi šādu jautājumu, tas nozīmē, kad pārāk bieži neizmanto manuālos stiklus. Ja tā - tad tad ņem AF

FYI: Gandrīz piemirsu Samyangu.
www.dxomark.com...
Par, gandrīz piecas reizes zemāku cenu, kā nikkoram, varbūt varētu pieciest AF neesamību.
:grimace:
Publicēts: 16.10.14 22:14
 citēt
3rdHalf:
Pekse:bet ja nopietni, kads ir mēģinājis vienalga kādu Carl Zeiss? vienalga MF vai AF?

Ja prasi šādu jautājumu, tas nozīmē, kad pārāk bieži neizmanto manuālos stiklus. Ja tā - tad tad ņem AF

FYI: Gandrīz piemirsu Samyangu.
www.dxomark.com...
Par, gandrīz piecas reizes zemāku cenu, kā nikkoram, varbūt varētu pieciest AF neesamību.
:grimace:

Nē, nav bijis manuālais, ir bildēts manuālajā režīmā, bet tas jau nav tas. Teicu, netikšu galā ar pilnīgu manuālo.
Mani vienkārši interesē nevis apraksts bet reāla pieredze, aprakstos jau visu nevar ielikt ...

Nemeklējo lētāko ...
Publicēts: 16.10.14 22:24
 citēt
mocījos tieši tāpat...nav neviens bildējis ar Zeisu ;-(...nedaudz pabildēju Photokina...reportāžai galīgi nederēja...bet dabai varētu būt ok. Ir tā fīča: atstiprina fokusa punktu...palikšu , laikam, pie Sigmas ART sērijas...Canon L sērijas diezgan padārgs (amatierims) kaut arī tas bija vienīgais ar atšķirīgu zīmējumu. Es sev skatos 50mm.
Publicēts: 16.10.14 22:50
 citēt
Zīmējums nav salīdzināms...F1,2 ir ļoti foršs, ja pelnītu naudu ar fotogrāfiju, tad ņemtu nešauboties...a, tā sievas kundze var uzdot nepatīkamus jautājumus ;-)
Publicēts: 16.10.14 22:51
 citēt
Esmu bildējis tik ar pseidozeisiem, kas Soņas izpildījumā. Patīk, bet karstu nečurāju.
Publicēts: 16.10.14 22:53 labots
 citēt
Personīgi neesmu bildējis ar zaisu, bet manuālajiem stikliem esmu spēlējies ne reizi vien.
Sapratu, kad manuāli fokusēt izmantojot SLR bez manuālā fokusēšanas ekrāna ir diezgan bezjēdzīgi. Protams platleņķi ir izņēmumi.
Bet ja nu baigi apstākļi spiež - nikkonistiem ir paveicies, jo jaunajiem manuālajiem stikliem ir pieejami Fokusa Apstiprināšanas Čipi. Tīe dod iespēju izmantot kameras AF punktus, lai palīdzētu fokusēt.
:face-grin:

ps.
Ja inderesē - re kur piemērs, kā izskatās nikonu digitālais rangefinders dzīvē: youtu.be...
Publicēts: 16.10.14 23:10 labots
 citēt
nu vienalga nestādos priekšā kā ar 85mm MF bildēt portretu....
pieņemsim uz gaišāko 1,4 ja cilvēks stāv 3 metru attālumā fokusa dziļums ir 10 cm.
www.dofmaster.com...
droši vien bez papildus ekrāna nereāli ...
nē nu skaidrs, ja neienāks prātā citas idejas tad būs jāpaliek pie nikkor mūžīgi mūžos :face-crying:

PS. kaut gan .... kaut kas mani tomēr velk uz to Zeisu, varbūt pārdomāšu un nopirkšu 50mm, skāde mazāka un pie reizes ievērtēšu stiklus.
Publicēts: 16.10.14 23:32
 citēt
Nemēģinu arī pārliecināt, lai riskē ar MF. Gluži otrādāk.
Vienīgie gadījumi, kuros ieteiktu tik garu un ātru MF stiklu būtu, ja filmē video, vai izmanto fokusa pīkingu.
:shame:
Publicēts: 16.10.14 23:41
 citēt
Paldies!:face-wink:
Publicēts: 17.10.14 08:37
 citēt
Pekse:nu vienalga nestādos priekšā kā ar 85mm MF bildēt portretu....

Jā, jā, portretus vispār sāka bildēt tikai 1985.gadā, kad parādījās pirmā praktiski lietojamā AF kamera.
Un objektīvi 85/1,4 līdz tam netika ražoti.
Publicēts: 17.10.14 08:53
 citēt
etwas:Ar AF noteikti nebūs problēmu
Ir kameras kur AF nav objektīvam bet kamerai , tām ari šito stiklu arī būs perfekts autofokuss
Publicēts: 17.10.14 09:14
 citēt
Schneider:

Jā, jā, portretus vispār sāka bildēt tikai 1985.gadā, kad parādījās pirmā praktiski lietojamā AF kamera.
Un objektīvi 85/1,4 līdz tam netika ražoti.

Nekribu būt baigais krāns, un piekasīties katram sīkumam

kenrockwell.com... Canon 85mm f/1.2 L(1976-1987)
www.kenrockwell.com... Nikon 85mm f/1.4(1981-2006)
:shame:
Publicēts: 17.10.14 09:28
 citēt
Lunis:
etwas:Ar AF noteikti nebūs problēmu
Ir kameras kur AF nav objektīvam bet kamerai , tām ari šito stiklu arī būs perfekts autofokuss

Var par šito sīkāk. D610 ir AF bodijā, tas nozīmē ka uzliekot šito Zeisu AF būs?
Publicēts: 17.10.14 09:29
 citēt
Es likšu priekšā vēl vienu sīkumu - Ceiss portretu Biotārus ar caumuru 1,5 sāka ražot 1938.gadā, tātad, līdz AF parādīšanās tie tika ražoti pilnīgā bezjēgā až veselus 47 gadus.
Publicēts: 17.10.14 09:30 labots
 citēt
pieņemsim uz gaišāko 1,4 ja cilvēks stāv 3 metru attālumā fokusa dziļums ir 10 cm.
www.dofmaster.com...
droši vien bez papildus ekrāna nereāli ...
nē nu skaidrs, ja neienāks prātā citas idejas tad būs jāpaliek pie nikkor mūžīgi mūžos :face-crying:

PS. kaut gan .... kaut kas mani tomēr velk uz to Zeisu, varbūt pārdomāšu un nopirkšu 50mm, skāde mazāka un pie reizes ievērtēšu stiklus.

Nu un ar autofokusu asuma dziljums buus lielaaks? :)
Portretiem vispar nekadu problemu...tak rangefainderii paradaas verifikacija fokusam(nikonam) un tada paali nevajag focheet, lai shupotos pa optisko asi tuvaak taalaak 10cm.
Dikti viegli esmu bildeejis 135, 300 mm stikliem...
Publicēts: 17.10.14 09:36
 citēt
imgfoto: ...tada paali nevajag focheet, lai shupotos pa iptisko asu tuvaak taalaak 10cm... Dikti viegli esmu bildeejis 135, 300 mm stikliem...

Dēļ makro arī nekāds AF nafik nav vajadzīks, bet nu, ja esi skaidrā, ar 300 mm var noķert pat ar minimālās distances DOFu:

Publicēts: 17.10.14 09:38
 citēt

Nu un ar autofokusu asuma dziljums buus lielaaks? :)
Portretiem vispar nekadu problemu...tak rangefainderii paradaas verifikacija fokusam(nikonam) un tada paali nevajag focheet, lai shupotos pa optisko asi tuvaak taalaak 10cm.
Dikti viegli esmu bildeejis 135, 300 mm stikliem...

Ar AF man fokusēšanas ziņā ir vienalga cik tas dziļums ir jo man nav manuāli tas jāregulē, nesapratu tavu ironiju. Ar šūpošanos arī sakarību neredzu.

Es likšu priekšā vēl vienu sīkumu - Ceiss portretu Biotārus ar caumuru 1,5 sāka ražot 1938.gadā, tātad, līdz AF parādīšanās tie tika ražoti pilnīgā bezjēgā až veselus 47 gadus

Protretus bildē ne tikai iestudētos bet arī reportāžas režīmā. Neuzskatu ka man piemīt pīļu mednieka cienīga precizitāte lai tos 10 cm noķertu dinamikā. Bet katrs jau dara kā grib
Publicēts: 17.10.14 09:40 labots
 citēt
[Dēļ makro arī nekāds AF nafik nav vajadzīks, bet nu, ja esi skaidrā, ar 300 mm var noķert pat ar minimālās distances DOFu:

Nav dzirdēts ka kāds makro bildētu uz AF, bet kā teicu, katram savs.
Katrā ziņā liela pa visu ekrānu esošai puķei MF uzstādīt nevajadzētu būt problēmām, bet cilvēkam 3 m attālumā F uz acīm man laikam būtu.
Publicēts: 17.10.14 09:48 labots
 citēt
Nu jā. Problēmas tev būtu gan, ja ar savu redzi nemani, ka asums tai puķei ir uz mušas spārniem un tuvākajām ziedlapiņām, bet jau no zieda vidus ir totālā neasumā.
Ņemu atpakaļ visu iepriekš uzrakstīto. :face-grin:
Publicēts: 17.10.14 09:51 labots
 citēt
Schneider:Nu jā. Problēmas tev būtu gan, ja ar savu redzi nemani, ka asums tai puķei ir uz mušas spārniem un tuvākajām ziedlapiņām, bet jau no zieda vidus ir totālā neasumā.
Ņemu atpakaļ visu iepriekš uzrakstīto. :face-grin:

Es varētu kasīties tālāk, ka tā nav muša bet bite vai kas tamlīdzīgs, bet godīgi man vienalga. Ne par to ir stāsts un mans jautājums.
Publicēts: 17.10.14 09:59
 citēt
1. Labi, ka nekasījies, jo būtu izblamējies. Tā ir ziedmuša Myothropa florea. ziedmusas.weebly.com
2. Es jau pateicu, ka ņemu atpakaļ savus vārdus.

Lai veicas meklējumos.
Publicēts: 17.10.14 10:16 labots
 citēt
Pekse:
Lunis:r kameras kur AF nav objektīvam bet kamerai , tām ari šito stiklu arī būs perfekts autofokuss

Var par šito sīkāk. D610 ir AF bodijā, tas nozīmē ka uzliekot šito Zeisu AF būs?

Ar NIKON nebūs , Kāpēc tev liekas ja Zeiss ražo objektīvus tikai NIKON ? Zeiss pamatā ražo objektīvus Leica un Contax kamerām. Tieši arī Contax ražo kameras CONTAX AX kurās visi dārgie Zeiss manuālie stikli smuk strādā bez AF objektīvā bet AF kamerā , reku kā šancē youtu.be...
Publicēts: 17.10.14 10:28
 citēt
Lunis:Zeiss pamatā ražo objektīvus Leica un Contax kamerām.

Nu vispār jau pamatā Haselim un Kontaksam.
Publicēts: 17.10.14 10:45 labots
 citēt

Kāpēc tev liekas ja Zeiss ražo objektīvus tikai NIKON ? Zeiss pamatā ražo objektīvus Leica un Contax kamerām. Tieši arī Contax ražo kameras CONTAX AX kurās visi dārgie Zeiss manuālie stikli smuk strādā bez AF objektīvā bet AF kamerā , reku kā šancē

Skaidrs. Nē, man neliekas ka Zeiss ražo stiklus tikai Nikon :face-wink:
Publicēts: 17.10.14 10:48
 citēt
Schneider:
Lunis:Zeiss pamatā ražo objektīvus Leica un Contax kamerām.

Nu vispār jau pamatā Haselim un Kontaksam.

Haseļa APJOMI nestāv ne tuvu Kontaxsa apjomiem un modeļu dažādībai. Contax ir viena no masveidīgakajām kamerām Azijā arī Leica , Haselī tā profu verķi nelielā apjomā.
Publicēts: 17.10.14 11:25
 citēt

Man ir Zeiss 18mm Distagon T* uz canona.
Publicēts: 17.10.14 11:32 labots
 citēt
mrproxy:

Man ir Zeiss 18mm Distagon T* uz canona.

super! Atsauksmes? Krāsas? Vinjetes, trokšņi u.c.? Lietošana? Kā tad tur galu galā ar to MF, tad MF paliek, ja? un pats galvenais: pašam patīk?
Publicēts: 17.10.14 11:41 labots
 citēt
Schneider:1. Labi, ka nekasījies, jo būtu izblamējies. Tā ir ziedmuša Myothropa florea. ziedmusas.weebly.com
2. Es jau pateicu, ka ņemu atpakaļ savus vārdus.

Lai veicas meklējumos.

Tiešām iekarsi. Pekse "djēlu" runā :) Nav problēmu manuāli tai mušai kaut vai uz pautiem (kuru nav) nofokusēties, galvenais, lai neaizlido prom, cita lieta, kad objekts nav statisks un atrodas tālāk par 2 cm :) Mūsdienās cilvēks automātikai vairs netiek līdzi... Man gan ar manuālo nebūtu problēmas, jo reportāžas nebildēju, bet, cik noprotu, Pekse grib lai būtu gan, gan... :face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):