forum.gif
Iesakiet labu (price-performance) statīvu!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Iesakiet labu (price-performance) statīvu!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.10.14 12:38
 citēt
Vajag labu statīvu, bet ne kosmiski dārgu, teiksim +- 130eur robežās ar visu galvu iekš amazon.de Uz kurām firmām skatīties? Manfrotto, Benro, Rollei??? Ir bijusi darīšana ar Manfrotto, likās labs. Tad vēl šobrīd ir lietošanā kompaktais Cullmann, viss ļurkājās un īsti kopā neturās, kvalitāte liekas apšaubāma, tādēļ Cullmann vairs īsti neuzticos. Nezinu varbūt ar nekompaktajiem, lielajiem statīviem Cullmann ir savādāk un ir kas ņemams?
Publicēts: 22.10.14 12:45 labots
 citēt
Nezinu modeļa nummuru, bet Manfrotto statīvs ar lokāmo vidējo kolonnu ir statīvs katram dzīves gadījumam.
:face-grin:
Publicēts: 22.10.14 13:24
 citēt
Njā, kas der visam, neder nekam. Man nevajag ar lokāmu vidējo kolonnu, vajag labu un stabīlu :face-smile:
Publicēts: 22.10.14 13:37 labots
 citēt
3rdHalf:Nezinu modeļa nummuru, bet Manfrotto statīvs ar lokāmo vidējo kolonnu ir statīvs katram dzīves gadījumam.

Atradu, ko domāju. Runāju par Manfrotto 190 sēriju. Man čoamam ir tāds. Tā vidējā kolonna ir diez gan noderīga priekš makro.

Masā ~150 eiras, bez galvas.

Ja tas ir nedaudz par sālītu - 290 sērijas ir neslikta. Pašam ir MT294A3.
Aptuveni 85 eur. bez galvas.
Pilnais iztieptais garums ir 169cm, 140cm bez centra kolonnas. Stabils, no alumīnija - bet dāmām nepatiks, dēļ svara.
Publicēts: 22.10.14 13:52
 citēt
Cik garums cm tam MT294A3 saliktā veidā?
Publicēts: 22.10.14 14:01 labots
 citēt
Retoriskas dabas jautājums - kādēļ ir nepieciešams dārgs statīvs, kas vainas kādam vecam krievu statīvam vai kādajam lētucim piemēram kā šim KONIG statīvs KN-TRIPOD21 (cena Ilota.lv - 11EUR) ja nav specifisku prasību? Lētais gals tak pilda to pašu funkciju vai vienkārši visi straucas ka pēc divām lietošanas reizēm statīvs izjuks? Ja fotogrāfēšana ir naudas pelnīšanas avots tad noteikti lētuci nepirks, lai negrautu reputāciju un neizblamētos ja nu tomēr izjūk statīvs. :face-grin: Ir pat redzēti lētie statīvi ar āķi vidējai kolonnai, lai var pielikt atsvaru un tas neapkrīt ar visu tehniku ja uzstellē kādu telefoto objektīvu.

Aiko99 => Manfrotto statīvs MT294A3:
* Statīvs saliktā veidā - 72.0 cm
* Statīva maksimālā kravnesība - 4 kg
* Statīvs maksimālais augstums - 181.0 cm
* Statīvs minimālais augstums - 51.7 cm
P.S. Use google :face-wink:
Publicēts: 22.10.14 14:21 labots
 citēt
Dārgus statīvus nepēŗk tikai, lai pazīmētos!!! 1. stabilāki pret trīcekli, 2. ērtāk darbotiesi uttt....

Sen senos laikos, kad lietoju lētuci, brīnījos, kāpēc nav perfekts asums pat bildjēot mājās klusenes ;_)))
Publicēts: 22.10.14 14:25
 citēt
Plus vēl tas ka lētie statīvi jau parasti nāk kopā ar savu, arī lēto, galvu, kuru nevar ņoņemt.
Publicēts: 22.10.14 14:53 labots
 citēt
AivarsL:Retoriskas dabas jautājums - kādēļ ir nepieciešams dārgs statīvs

Esmu izmetis naudu lētajos trikājos, ne reizi vien. Bet gadus divus atpakaļ, cītīgi sāku bildēt timelapšus. Tam nolēmu investēt nedaudz nopietnākā trijkājī, kā: MT294A3 ar 496RC2 galvu.
Tagad, gadus vēlāk, uzskatu to par labāko investīciju savā foto aprīkojumā.
:face-smile:
Publicēts: 22.10.14 15:08
 citēt
aiko99:Tad vēl šobrīd ir lietošanā kompaktais Cullmann, viss ļurkājās un īsti kopā neturās, kvalitāte liekas apšaubāma, tādēļ Cullmann vairs īsti neuzticos. Nezinu varbūt ar nekompaktajiem, lielajiem statīviem Cullmann ir savādāk un ir kas ņemams?

Man ir šitais www.cullmann.de... , maksāja 65 Ls bez galvas, neļurkājas un turas kopā uz velna paraušanu. Gribēju ņemt Manfrotto 190, jau pasūtīju, bet sanāca tā, ka tajā brīdī iekš pasuti.lv nebija, paspēju paņemt šo Kulmani, pēc nedēļas atnāk no pasuti, ka Manfrotto pēkšņi parādījies un pasūtījums ispildīts. Tā nu es abus izčamdīju, izpētīju, piemērīju, izmēģināju ar visu tehniku, kas bija pie rokas, beigās Manfrotto notirgoju paziņam bet sev atstāju tieši šo.
Publicēts: 22.10.14 15:10
 citēt
Arī iesaku Manfrotto 190xprob manuprāt labs price/performance statīvs:)
ja nesanāk jauns pameklē lietotu, savējo kopā ar somu perfektā stāvoklī pārdevu aptuveni pirms divam nedēļām ja nemaldos 100eur

P.s. Pāris paziņas aktīvi izmanto šos statīvus, neviens nav sūdzējies.
Publicēts: 22.10.14 15:17
 citēt
Tur jau tā lieta! Ja nebūtu iepriekš pāris reizes iegrābies lētajos mēslos kas izbeidz pildīt savu funkciju pēc 2 nedēļu lietošanas, nemeklētu labu statīvu. Un secinājums ir tāds ka kapeikmīlētājs tāpat beigās samaksās vairāk par to kas vienreiz nopirks labu statīvu un bildēs bēdu nezinot ;) Vai arī kapeikmīlētājs ir akls auns kas itin labi iztiek ar savu lēto "labo" statīvu un vēl manuālajiem objektīviem, un asuma problēmas viņu nepiemeklē, jo asuma vienkārši nav un nebūs, vai arī viņš atnāks kā Ziemassvētki vienreiz gadā :D
Publicēts: 22.10.14 15:22
 citēt
Man arī ir viens lētais, pa ~20 Ls Slik U-6600, uz tā var uzlikt tikai videokameru, neko citu netur.
Publicēts: 22.10.14 15:34
 citēt
lab, lab - tūlī atnāks Lunis ar savām Ventspils salūtbildēm un Jums visiem Manfrotistiem (nu lab arī man :) tamdēļ arī pats balsoju par kāda normāla lietota iegādi ), Culmanistiem... parādīs kur vēži ziemo :D
Publicēts: 22.10.14 15:45
 citēt
Man kā otrs pārnēsājamais pārgājienos tiek lietots šis
www.fotopro.com...
ja vajag tikai vieglu un līdzi ņemamu ir ok, it kā kravnesība norādīta 8 kg bet ... 2 kg kamera + objektīvs 90grādos sagriezt nevar. skumst.
Cena 129 EUR
neiesaku Rollei ja vien prioritāte nav viegls, līdzi paņemams un ātri uzstādāms.
Publicēts: 22.10.14 16:05 labots
 citēt
Schneider:Man arī ir viens lētais, pa ~20 Ls Slik U-6600, uz tā var uzlikt tikai videokameru, neko citu netur.

Gāžās riņķi, jo kāju platums nav pietiekams, lai noturētu svaru? Bildējot taisni itkā vajadzētu turēt jebkuram statīvam, bet ja bildē kādā leņķi tad noteikti jāsagriež fotoaprāts, lai tiktu noslogota viena kāja un būtu stabils atbalsts tad arī nevajadzētu būt problēmām.
Būs jāpamēģina lētucim uzkraut 2.3kg tehniku ar skatu uz leju un jāpaskatās kā uzvedās ja stobrs pagriests starp divām kājām (pieļauju ka gribēs gāzties riņķī) un ja stobra virziens ir uz vienu kāju :face-smile:
Publicēts: 22.10.14 16:11
 citēt
AivarsL:
Schneider:Man arī ir viens lētais, pa ~20 Ls Slik U-6600, uz tā var uzlikt tikai videokameru, neko citu netur.

Gāžās riņķi, jo kāju platums nav pietiekams, lai noturētu svaru? Bildējot taisni itkā vajadzētu turēt jebkuram statīvam, bet ja bildē kādā leņķi tad noteikti jāsagriež fotoaprāts, lai tiktu noslogota viena kāja un būtu stabils atbalsts tad arī nevajadzētu būt problēmām.
Būs jāpamēģina lētucim uzkraut 2.3kg tehniku ar skatu uz leju un jāpaskatās kā uzvedās ja stobrs pagriests starp divām kājām (pieļauju ka gribēs gāzties riņķī) un ja stobra virziens ir uz vienu kāju :face-smile:

Var jau eksperimentēt dažādi, laikam jau atkarīgs no tā kāda ir tehnika(ir žēl, ja kas noies greizi, vai nav), manuprāt labāk iegādāties, ko plus mīnus stabilu.:face-smile:
Publicēts: 22.10.14 16:17
 citēt
Vienkārši ļurkājas. Un 3-way galva 45 grādu leņķī neturēja EOS 30D ar gripu+70-300/4 ar Kenko 1,5x+580-II.
Cullmann 525 Magnesit ar Manfrotto 486 RC2 tur dajepkādos leņķos kā iemūrēts.
Publicēts: 22.10.14 22:28
 citēt
Izskatās ka atradu ko meklēju, Manfrotto MKBFRA4-BH. Travel statīvs, 40cm saliktā veidā, 140ēriki. Ko sakat par tādu variantu? Cullmann sūdu ko paņēmu pa 52€ janopārdod nafig. Nevaik kādam superkompaktu (30cm) statīvu pa 30€ :D
Publicēts: 22.10.14 22:41
 citēt
aiko99:Izskatās ka atradu ko meklēju, Manfrotto MKBFRA4-BH. Travel statīvs, 40cm saliktā veidā, 140ēriki. Ko sakat par tādu variantu? Cullmann sūdu ko paņēmu pa 52€ janopārdod nafig. Nevaik kādam superkompaktu (30cm) statīvu pa 30€ :D

Ja vajag ērtu un mazu - izvēli nenožēlosi.
Bet, vai negribi nedaudz garāku?
1.2m bez izvilkta vidējā kāta. Tas nozīmē, kad tas būs obligāti jāizvelk, lai dabūtu kameru kaut cik acu augstumā.
Publicēts: 22.10.14 22:56
 citēt
aiko99:Nevaik kādam superkompaktu (30cm) statīvu pa 30€ :D

A priekš kam tādus štruntus vispār pērk???
Publicēts: 22.10.14 23:06 labots
 citēt
Schneider:
aiko99:Nevaik kādam superkompaktu (30cm) statīvu pa 30€ :D

A priekš kam tādus štruntus vispār pērk???

Pirkt diez vai, bet pašam var noderēt, kā statīvs gaismām...
:face-smile:
Publicēts: 23.10.14 00:26
 citēt
augstums izvilktā veidā nav ļoti būtisks, ja vien tas nav zem 1metra. Ar 120cm pietiek atliektiem galiem :) Tādus štruntus pērk, ja ir svarīgs kompaktums ceļojumā, piemēram manā gadījumā ceļojot ar velo, kad katrs cm ir no svara. Piemēram man bagažnieka soma ir 30cm gara, kas nozīmē ka Manfrotto gadījumā 10cm paliek ārā, kas nav tik traģiski, vai arī var izštukot kaut kā ar velcro pie bagažnieka piemontēt, lai ir ērti ātri atāķēt un darboties. Principā 40cm ir maksimums, 50 jau par garu.
Publicēts: 23.10.14 11:16
 citēt
AivarsL:Retoriskas dabas jautājums - kādēļ ir nepieciešams dārgs statīvs, kas vainas kādam vecam krievu statīvam vai kādajam lētucim piemēram kā šim KONIG statīvs KN-TRIPOD21 (cena Ilota.lv - 11EUR) ja nav specifisku prasību? Lētais gals tak pilda to pašu funkciju vai vienkārši visi straucas ka pēc divām lietošanas reizēm statīvs izjuks? Ja fotogrāfēšana ir naudas pelnīšanas avots tad noteikti lētuci nepirks, lai negrautu reputāciju un neizblamētos ja nu tomēr izjūk statīvs. :face-grin: Ir pat redzēti lētie statīvi ar āķi vidējai kolonnai, lai var pielikt atsvaru un tas neapkrīt ar visu tehniku ja uzstellē kādu telefoto objektīvu.

Aiko99 => Manfrotto statīvs MT294A3:
* Statīvs saliktā veidā - 72.0 cm
* Statīva maksimālā kravnesība - 4 kg
* Statīvs maksimālais augstums - 181.0 cm
* Statīvs minimālais augstums - 51.7 cm
P.S. Use google :face-wink:

Statīvu pērk situācijām, kad no rokas nevar vairs pietiekami stabili noturēt. Bet lētuču statīviem parasti ir tāda fīča - lai tie būtu stabilāki, tos jāpietur ar roku! :face-grin:

Respektīvi, tiek iemaksāta neliela nauda statīvu ražotāju fondā kā apliecinājums, ka konkrētais cilvēks pēc gada vai trijiem taisās pirkt statīvu!

Kas vēl interesanti - statīvu diskusijās ņemas tie indivīdi kas izvēlas statīvus par 20EUR vai tur 120 EUR. Tad pēc kāda laika daži (dažus zinu) nopērk Gitzo vai dažreiz lētuci Benro, Feisol u.c. Un šie cilvēki vairs statīvu diskusijās neparādās...
Publicēts: 23.10.14 11:56
 citēt
Respektīvi, tiek iemaksāta neliela nauda statīvu ražotāju fondā kā apliecinājums, ka konkrētais cilvēks pēc gada vai trijiem taisās pirkt statīvu!

LABAIS :-))))))
Publicēts: 23.10.14 12:45
 citēt
Reku šiam līdzīgi parametri un cena, bet kravnesība stipri lielāka.

veikals.bfs.lv...
Publicēts: 23.10.14 13:03
 citēt
Parkā uz soliņa sēž večiņa, pavisam netīra, caurās drēbēs, liels augonis uz lūpas apsmērēts ar zeļonku... Garām iet stalts jaunēklis. Večiņa uzrunā jaunēkli: "Puisīt, vai ir nedaudz brīva laika"?
Jaunēklis piebremzē aiz ziņkāres: "Jā, ir. A kas"?
Večiņa saka: "Pārguli ar mani. Es esmu ļoti skaista meitene, bet mani nobūra. Kamēr neatradīšu kādu, kas ar mani pārguļ, tikmēr būšu spiesta būt par šādu večiņu".

Puisis saņemas, pārguļ.

Skatās uz večiņu ar izbrīnu - nekas nenotiek.

Večiņa laimīga tik nosmīn: "tāds liels, bet vēl pasakām tic!".

emzi:Reku šiam līdzīgi parametri un cena, bet kravnesība stipri lielāka.

Publicēts: 23.10.14 16:31
 citēt

http://veikals.bfs.lv/product_info.php/stativi-sirui-770622-sirui-2005x-celojumu-stativs-aluminija-144cm-p-2873

Kravnesība 12kg ja pie viņa piesien 12kg atsvaru :haha::haha::haha:
Publicēts: 23.10.14 21:13
 citēt
AivarsL:

http://veikals.bfs.lv/product_info.php/stativi-sirui-770622-sirui-2005x-celojumu-stativs-aluminija-144cm-p-2873

Kravnesība 12kg ja pie viņa piesien 12kg atsvaru :haha::haha::haha:

TAd jau kopa 24 sanaks:face-grin:
Publicēts: 23.10.14 21:23
 citēt
Vaards:Parkā uz soliņa sēž večiņa, pavisam netīra, caurās drēbēs, liels augonis uz lūpas apsmērēts ar zeļonku... Garām iet stalts jaunēklis. Večiņa uzrunā jaunēkli: "Puisīt, vai ir nedaudz brīva laika"?
Jaunēklis piebremzē aiz ziņkāres: "Jā, ir. A kas"?
Večiņa saka: "Pārguli ar mani. Es esmu ļoti skaista meitene, bet mani nobūra. Kamēr neatradīšu kādu, kas ar mani pārguļ, tikmēr būšu spiesta būt par šādu večiņu".

Puisis saņemas, pārguļ.

Skatās uz večiņu ar izbrīnu - nekas nenotiek.

Večiņa laimīga tik nosmīn: "tāds liels, bet vēl pasakām tic!".

lūk arī vizualizācija www.youtube.com...
Publicēts: 23.10.14 21:26
 citēt
bet lēti un sūdīgi trijkāji ir paredzēti vienkārši kā kameras turētāji. ne vienmēr ceļojumā ir kam paprasīt lai nofočē.
Publicēts: 23.10.14 21:47
 citēt
dansiga:

Sen senos laikos, kad lietoju lētuci, brīnījos, kāpēc nav perfekts asums pat bildjēot mājās klusenes ;_)))

jēziņ nevajag tak tā satraukties bildējot un tik vētraini elsot :haha: 4 gadus nostrādāju ar salīdzinoši lētu (50ls) un ļoti vieglu ceļojumu statīvu(bik virs 1kg). Lērums perfekti asas pilsēt ainavas sabildētas arī naktī :face-wink:
Publicēts: 01.11.14 10:25 labots
 citēt
Alibaba:
dansiga:

jēziņ nevajag tak tā satraukties bildējot un tik vētraini elsot :haha: 4 gadus nostrādāju ar salīdzinoši lētu (50ls) un ļoti vieglu ceļojumu statīvu(bik virs 1kg). Lērums perfekti asas pilsēt ainavas sabildētas arī naktī :face-wink:

tieši tā, īpaši ja uzkar uz statīva papildus svaru un paceļ spoguli - nevajadzētu būt problēmām iegūt normālu attēlu. Nu ja vien konsekventi nelieto 600nieku ainavām :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):