Diez, vai kāds ir rēķinājis, cik laika tiek patērēts, lai apstrādātu vienu bildi? Kontrasts, taisnošana, ekspozīcija u.tml. Piemēram, ir 500 bildes no kāda pasākuma. Cik laika jums paietu?
Tāds jautājums, jo liekas, ka es neadekvāti lēni to daru...
Ritz:Diez, vai kāds ir rēķinājis, cik laika tiek patērēts, lai apstrādātu vienu bildi? Kontrasts, taisnošana, ekspozīcija u.tml. Piemēram, ir 500 bildes no kāda pasākuma. Cik laika jums paietu?
Viss atkarājās no tā , cik esi iedzēris bildēšanas laikā
Ritz:Diez, vai kāds ir rēķinājis, cik laika tiek patērēts, lai apstrādātu vienu bildi? Kontrasts, taisnošana, ekspozīcija u.tml. Piemēram, ir 500 bildes no kāda pasākuma. Cik laika jums paietu?
Vajag ar bezspoguli + pavism mazo sensoru bildēt, tad jau viss būs super bez apstrādes, lai klientam atdotu! Bet priekš izstādēm, tur gan... arī šīs bildes biku var uzlabot, vo!
LR jau var kopēt bilžu uzstādījumus un ar paste vienkārši pievienot nākamajai bildei. ar 500 bildēm šādi samērā ātri var tikt galā, domājams viena vakara ietvaros.
Hugo: Vajag ar bezspoguli + pavism mazo sensoru bildēt...
Ar kuru tieši?
Tagad jau tās labās kameras reti kur var dabūt, vo... Te no National Geographic tāda laba kamera.... ar šo var vienalga , cik esi iedzēris bildēšanas laikā
The internal memory stores up to 40 photos and the timer can be set to take a shot every 1, 5, or 15 minutes. 640 x 480 resolution for 4 x 6" prints.
arprats 500 bildes no viena pasakuma??? un apstradat ne, es to nedaritu... pec 120tas neviens vispar vairs neko neskatisies, kur nu vel skibo horizontu... Apstradaju max 25 bildes, ja kads grib to kvantumu lai nem kads ir mazais JPG pa taisno ara no kamera. Labakaja gadijuma vienkarsi izdzestu tas kas galigi garam.
lafoto:arprats 500 bildes no viena pasakuma??? un apstradat ne, es to nedaritu... pec 120tas neviens vispar vairs neko neskatisies, kur nu vel skibo horizontu... Apstradaju max 25 bildes, ja kads grib to kvantumu lai nem kads ir mazais JPG pa taisno ara no kamera. Labakaja gadijuma vienkarsi izdzestu tas kas galigi garam.
Nu kāzās, mazāk par 500 jau točna nav. Ja ir mazāk, tad klienti īpaši priecīgi neesot. Tā gan ir viena no lietām, par kuru esmu domājis - vai klientu vispār uztrauc, piemēram, "pareiza" temperatūra bildēs. Tas pats arī par bilžu apgriešanu. Škiet, ka lielāku daļu bilžu apgriežu kaut vai par dažiem %. Vai tas kādam ir vajadzīgs, nezinu...
Vis atkarīgs no sākotnējā RAWa, tad no kompja jaudas un no programmas ar kuru strādā. J visas bildes ir bildētas vienādā apgaismojumā, un vajag tikai nedaudz piedzīt kontrastus baltā balansu expoz;iciju un reizēm pataisnot tad ar LR 500 bilžu var pa kādām 5-6 stundām, bet tas ir tajā gadijumā ja esmu bildējis pats. Ja iedod kāds cits apstrādei, laiks patērejams ir ilgāk, jo parasti ir vairāk korekcijas javeic.
Jau kurais Ritz jautājums par elementārām, konkrēta biznesa lietām, kur atbildes iegūst laika gaitā, un arī, ja spēj. Tādus jautājumus neuzdod, uz tādiem pats rod atbildi. Dotajā brīdī šķiet, ka velk uz zoba pārējos, ja nē, tad konkrēti debils jautātājs.
Oj, visu jautājumu-atbilsžu guru ierunājās... Atvainojos, ka mans posts nepatika, ak cienītā māksliniec, nekad vairāk neatļaušos šadi izlekt no Jūsu ieviestās kārtības!
Turpini vien lekties .... Un nevajag visus līdzināt līdz ar sevi - vienmēr būs, kas nezin to, kas Tev liekas absolūti skaidrs .... "Dumus" jautājumus nav jābaidās uzdot, stulbāķ ir palikt nezinot ....
Nu, ja uz bildi 5-10 minūtes, tad rēķini pats, bet nu ar 3 stundām vajadzētu pietikt.
Nedaudz zinot par ko stāsts, varu vien sacīt, ka viss nostabilizēsies brīdī, kad apniks censties no vislabākās sirdsapziņas un labot pilnīgi visu kas labojams, pat ja to neviens neapmaksā un nav prasījis. Pieredze, jau uzmetot aci noteikt cenu, nāk ar gadiem un līdz tam ir jāizaug kā morāli, tā profesionāli. Līdz tam, ies kā pa celmiem un būs visādi cunduri.
Dolldia:vidēji vienu bildi apstrādāt var 5 minūtēs.
Ja 5 minūtes tad ļoti vārgs kompis, vai bildes RAWs slikts. Protams ja taisa mākslu tad i vairākas stundas var apstrādāt, bet tas jav cits jautājums. Normālā pakešapstrādē, pasākumu bildes jaapstrādā vis maz 3-4 minūtē lai varētu nopelnīt.
Nikomaris:Jau kurais Ritz jautājums par elementārām, konkrēta biznesa lietām, kur atbildes iegūst laika gaitā, un arī, ja spēj. Tādus jautājumus neuzdod, uz tādiem pats rod atbildi. Dotajā brīdī šķiet, ka velk uz zoba pārējos, ja nē, tad konkrēti debils jautātājs.
Ja? Tad varam tevi apskaust, ja nekad nerēķini/ nedomā, cik daudz resursu tiek patērēts konkrētā darba veikšanai! Man prieks, ka vari darīt visu, kas ienāk prātā, nedomājot par to, vai kāds to nevarētu izdarīt ar mazāku resursu ieguldījumu! Piemēram, mājai pats nedēļu labo jumtu, pat ja meistars to varētu izdarīt 5 h laikā... Tevi jau neuztrauc tas, ka pa to nedēļu citā darbā tu varētu nopelnīt 5 x reizes vairāk, kā samaksāji meistaram. Ņemot vērā, ka esi vissgudris, tad jāpieņem, ka beidzot saprati, kāpēc tāds jautājums.
P.S. Un par tavām prāta spējam liecina tas, ka atļaujies citu nosaukt par debilu! Nekas, pabeigsi vismaz 12.klasi, uztvere par lietām nedaudz pamainīsies!
Dolldia:vidēji vienu bildi apstrādāt var 5 minūtēs.
Trakā - tad veselu nedēļu jāsēž pie bildēm!!!! tb 41 stundu!
Rēķināt jāmāk. Sanāk 41h un 40min vai 5 darbadienas un 6. darbadienas iesākums vai viena darba nedēļa un pirmdienas rīts. vajag precīzi nevis vokrug to okolo. Bet ja pa lietu tad esmu dzirdē'jis, ka kāzinieks ar pusotru stabu bilžu tiek galā menesi. Kur 24 paliek grāmatai un citas diskā radiem un jaunajiem. Ir, kas bliež kāzās pa desmitstabiem. Kur ar to var likties, nezinu. Dod, kā ir.
Jautājums vai šīs 500 ir tās, kas jau ir atlasītas no drazas? Neesmu īpaši uzņēmis laiku, jo nekad jau nav tā, ka neiejaucas kāda cita nodarbe pa vidu, bet ~ rēķinot būtu tā:
1. solis: ~ 1000-1200 (sporta reports ar 8fps) kadriem no kartes tiek iziets cauri un sazīmētas 3 lietas - reject, nekas vai 1 zvaigzne. 1200 x 10sek = ~3.5h
2. solis: paliek pāri ~300 ar 1 zvaigzni un ~100 kas it kā nav labi, bet nav arī tādi, kas uzreiz jāizmet. Tad tām 300-400 bildēm eju cauri - taisnoju, piegriežu, gaismas, kontrastus pabakstu. 400 x 30sek = ~3.5h
3. solis: šīm 300-400 izeju cauri vēlreiz (salieku 2 zvaigznes), lai paliktu 150-200 (mazāk ir labāk) bildes ko tad arī palaist tautās vai atdot pasūtītājam. ~1-2h
Kopā "apstrādei" sanāk vesela darba diena klāt vēl pie tās darba dienas, kas pavadīta slēdzi deldējot. (:
Tādos kvantumos bildēju reti, parasti pilsētas svētkos, kur pasākumi visas dienas garumā no pikšķerēšanas sacensībām agri rītā līc tīņu diskotēkai pusnaktī, tad nu to bilžu "apsēdēšanai" diena aiziet.
Schneider:Tādos kvantumos bildēju reti, parasti pilsētas svētkos, kur pasākumi visas dienas garumā no pikšķerēšanas sacensībām agri rītā līc tīņu diskotēkai pusnaktī, tad nu to bilžu "apsēdēšanai" diena aiziet.
Schneider:Tādos kvantumos bildēju reti, parasti pilsētas svētkos, kur pasākumi visas dienas garumā no pikšķerēšanas sacensībām agri rītā līc tīņu diskotēkai pusnaktī, tad nu to bilžu "apsēdēšanai" diena aiziet.
PAREIZ , reportāžas nav "Zīmētāju" sacenes , ja nejedz uzbildēt tad "zimē un kadrē" trīs dienas Datorgrafika un zīmēšana ir cita sfēra ne fotogrāfija.
Jā, es apmeklēju tīņu disenes, bērnības svētkus un fudbola sacensības, kaut arī neesmu tīnis, mani bērni pieauguši un šis sporta veids man ir pilnīgi vienaldzīks!
groove:Lielajiem fotogrāfiem tak sen to visu dara indiešu komanda, pieļauju, ka Latvijas populārākajiem daudzilžu blicētājiem arī.
Tur grūtāk prognozēt rezultātu. Bet, ja pameklētu, tad jau varētu atrast arī pieņemamu kantori. Gan jau liela daļa sūtu uz ASV, tur esot prognozējamāki rezultāti.
Ja pa smuko (lai bilžu operatoram jāspiež tikai starta poga), tad 500 bilžu apstrāde aizņem ap 6h.