Diez vai māksla viņus interesē, bet gan - ko, kad, cik, ar ko, cik ilgi, kas ar tevi kopā ... u.t.t
ja tas viņiem palīdzēs novērst visādas krimnašistu potenciālās diversantu aktivitātes NATO lielvalstī Latvijā - esmu gatavs ielādēt viņu serverī visus savus dokumentus, ko jebkad uz datora esmu rakstījis. Tie man visi kaut kur glabājas, vairums ir sadublējušies vismaz piecreiz. Varbūt viņiem semantiskā analīze ir tik spēcīga, ka tieši mana kāda vēstule kādai komerciestādei par pirkumu, atbilde uz sūdzību u.t.t. izgaismos nepieciešamo un iztrūkstošo problēmu.
Diez vai māksla viņus interesē, bet gan - ko, kad, cik, ar ko, cik ilgi, kas ar tevi kopā ... u.t.t
ja tas viņiem palīdzēs novērst visādas krimnašistu potenciālās diversantu aktivitātes NATO lielvalstī Latvijā - esmu gatavs ielādēt viņu serverī visus savus dokumentus, ko jebkad uz datora esmu rakstījis. Tie man visi kaut kur glabājas, vairums ir sadublējušies vismaz piecreiz. Varbūt viņiem semantiskā analīze ir tik spēcīga, ka tieši mana kāda vēstule kādai komerciestādei par pirkumu, atbilde uz sūdzību u.t.t. izgaismos nepieciešamo un iztrūkstošo problēmu.
Drīzāk pie noteiktiem apstāķļiem varēsi sagaidīt vietējā mēroga NSA darboņus pie durvīm (Kad būs sakrājušies atiecīgie % info datu un robots pielicis karodziņu), - jo būsi pārāk interesējies par lielām mugursomām, bet tava sieva par aukstspiediena katliem + sarakstē gadīsies kāds paziņā ar austrunu saikni
UldisMuzikants:ko domā ar '' kas parastie un nezombētie datortehnikas lietotāji. ''? Es bez paskaidrojuma nesaprotu, kāds esmu, neparasts vai nezombēts.
Ja lieto Apple produktus, tad brīvs no šīs diskusijas!
Tas tak būs jautri! Es labprāt tādu prikolu piedzīvotu, ka mani apmeklē 'dēl ātrvārāmajiem grāpjiem. Visa pasaule zinās, ka es tāds šeit esmu - apmeklēts.
UldisMuzikants:Lietoju Win8.1, WinXP , Lumia ar Win, vecu MacOS, bet nepatīk mac. Tātad, esmu nozombēts via tikai saistīts ar diskusiju?
Vispār jau mākoņi nepatīk, īpaši t'qapēc, ka laukos nav ātra interneta. Un, ja man jāpārskata kādi 6 terebaiti ar RAW failiem, ko tad darīt?
Tas mikrosofta skaidraivs (tagad OneDrive) darboja tā - labajā apakšējā stūrī ir mākonīša ikoniņa un uz datora ir direktorija (piemēram, My documents), kas saistās ar onedrive. Visu, ko šajā direktorijā iemet, tas lēnām pārsūknējas uz to mākoni. Ja ir cits kompis, tas lēnām iesūknē pie sevis šo dokumentu.
Var arī tos dokumentus atšķirot - kas mētājas vienkārši mākonī, kas sinhronizējas un kas lokāli mētājas uz datora.
Respektīvi, ja laitrūma datubāzes fails ielikts šajā direktorijā, tad automātiski noseiovosies arī mākonī. Mākonis peejams arī no weba, kā arī no planšetes, cita datora u.t.t (kas visi var sasinhronizēties ar šo dokumentu aktuālajām versijām).
Es tā diezgan nopietni apsveru iespēju kļūt par MS klientu un iegruzīt tur pāris terabaitus ar failiem.
Turklāt uzreiz kļūstu par licencētu Office lietotāju - papildus bonuss, kā teikt.
UldisMuzikants: Un, ja nu sākas karš un interneta vairs nav, ko tad lai daru?
Faili jau apliek arī lokālajos datoros. Sliktāk, ja tur mākonī ir paŗis terabaiti failu vienā mapē - tad uz kāda mazāka datoriņa atverot to onedrive, cietais pārpildīsies ui ku ātri.
UldisMuzikants:Traki tas viss izklausās. Labi, ka nelietoju MS office. Liekas, ka kontrole zūd pār to visu, kas man līdz šim ir cietajos diskos. Un, ja nu sākas karš un interneta vairs nav, ko tad lai daru? Paļauties tik uz mākoni tomēr negribu, tāpat, kā kļūt atkarīgs no pakalpojuma office 356
Prātīgi secinājumi > kļūt atkarīgs no pakalpojuma < tas šeit galvenais - un ne tikai, ņemam vērā arī citas blaknes vo! Nav īsti skaidra tā Vārda sajūsma par šo > visa mantība "stacijas mantu glabātuvē" Tā jau citreiz viņš tīri gudras lietas saraksta, bet te pēc tāda Microsoft lobija izklausās, vai kā? ... :|
versatile:Hugo, neviens jau neliedz tur glabāt šifrētas partīcijas image failu, ja jau paranoja...
Ja nevēlies lai tavas bildes/darbi pēkšņi kaut kur "aizpeld" - šādās vietās tikai aizšifrētus arhīvus var likt, vo! Te jau nesen publiski tika izvazātas pusplikas skaistulas no kinodīvu lauciņa
Būsim reāli. Vienīgais veids, kā kaut cik izsargāties no informācijas izsekošanas ir: Izmantot Linuksu un internetu izmantot tikai caur proksiju un kriptošanas servisiem. Bet realitāte - tas ir vairāk nekā nepraktiski, pat tehniku zinošiem cilvēkiem.
Mana nostāja par inteliģences dienastu pretlikumīgajām "aizkadra" izsekošanām - uzskatu, kad šajā cīņā esam jau zaudējuši. Un tādas varas, kas to varētu apstādināt, neeksistē.
versatile:Hugo, neviens jau neliedz tur glabāt šifrētas partīcijas image failu, ja jau paranoja...
Ja nevēlies lai tavas bildes/darbi pēkšņi kaut kur "aizpeld" - šādās vietās tikai aizšifrētus arhīvus var likt, vo! Te jau nesen publiski tika izvazātas pusplikas skaistulas no kinodīvu lauciņa
Pieļauju, ka microsofta serveris ir par kapeiku drošāks, nekā tavs portatīvais.
Būsim reāli. Vienīgais veids, kā kaut cik izsargāties no informācijas izsekošanas ir: Izmantot Linuksu un internetu izmantot tikai caur proksiju un kriptošanas servisiem.
Mana nostāja par inteliģences dienastu pretlikumīgajām "aizkadra" izsekošanām - uzskatu, kad šajā cīņā esam jau zaudējuši. Un tādas varas, kas to varētu apstādināt, neeksistē.
Neesmu pārliecināts vai tas tā ir.
Ieviešot ražošanā tādu supergudru procesoru kā no sērijas Ivy Bridge, intels tur iekļāva visdažādākās funcijas, piemēram, attālināti šo procesoru un datoru nokaut neatgriezeniski. Kā arī lietotājprāt nesaprotamus kaut kādus specifikācijas moduļus un blokus. Tobrīd aktīvi forumos par šo tēmu ņēmās, kad Ivy Bridžs parādījās uz horizonta.
Paranojiskie forumos sēdētāji un nekā nedarītāji (nevienu neinteresējošie) tobrīd ļoti sašutuši dievojās, ka Sandy Bridžs būs pēdējais uz kura šie sēdēs. ĪVī bridžš jau nāk ar funkcijām, kas var darboties jau pašas par sevi kaut kādā neprotokolētā un nesaprotamā veidā.
Piedāvājums nav slikts, bet kur var būt tik daudz infas ka terabaiti jāglabā kaut kur mākonī, parasti mākonī var iemest kādu nelielu pagaidu infu, jo lieliem apjomiem ir patērējams liels trafiks kurš izmaksā diezgan dārgi. Nav runa par mājas netu kur ir bezlimits, bet ja tas ir lietojams no jeb kuras vietas tad tas iet mobilajā netā un bezlimita trafiks tur nav lēts. Var protams izmantot wi-fi free, bet parasti tādās vietās kur tas ir pieejams ir baigi noslogots. Vienīgo jēgu redzu tādam mākonim lai izmantotu to no mājām un dārbā, vai kādai kolektīvai materiālu lietošanai un apstrādei vai redaģēšanai.
Laikam man to nesaprast, jo man nav materiālu ko varu iedot lietot kolektīvi vai arī pašam kas kolektīvi jālieto...Un vispār nedēļu atpakaļ darba kompi un serveri iztrīriju un no 12 TB kuri bija līdz pusei pilni, darba materiāli kopā ar mūziku un filmām palika tikai kaut kādi 250 gb no kuroiem pāri pa 200gb klientu materiāla arhīvs.
Laikam man to nesaprast, jo man nav materiālu ko varu iedot lietot kolektīvi vai arī pašam kas kolektīvi jālieto...
Ko te nesaprast nu vienkārši nestrādā iekš lielas kompānijas, tur visādi tīkli mēdz būt sākot kaut ar Intranetu u.t.t Nelielām studijām tas ir mazāk aktuāli, vismaz tādā formā.
Hugo: Ja nevēlies lai tavas bildes/darbi pēkšņi kaut kur "aizpeld" - šādās vietās tikai aizšifrētus arhīvus var likt, vo! Te jau nesen publiski tika izvazātas pusplikas skaistulas no kinodīvu lauciņa
Pieļauju, ka microsofta serveris ir par kapeiku drošāks, nekā tavs portatīvais.
Nu par to jau neviens nešaubās, ka tik drošs, ka saglabājas arī tas ko savā datorā pat neesi pieseivojis Bet es jau tos portatīvos nopietniem darbiem neizmantoju (nezini kurā brīdī pa brašu somu būsi nolici) priekš tam jau darbastacijas ar raid masīviem, un normāliem monitoriem vo!
A, ja, jau tik ļoti gribas to makoni izmantot tad Spideroak - skaitās nosacīti "drošāks" bet būs jāmaksā nedaudz vairāk! spideroak.com...
Nuu, Hugo, tam Zero Knowledge principam jau var ticēt, bet vai uzticēties? Nekur nav teikts, ka nav universāla atslēga. + jau sen baumas klīst, ka tiem, no kā tik dikti baidies, ir zināmas visu popularo šifrēšanas algoritmu vājās vietas un attiecīgi - pieeja visam, kam vien vēlas. Atceramies visādus jokus ar truecrypt, kad win versija un nix versija vienus un tos pašus datus šifrēja dažādi, kā arī pēkšņo truecrypt izstrādes pātraukšanu. + atceramies, kā pa budrbuli aizgāja tādi zināmi spēlētāji kā Enron, Lehman Brothers, utt - kur teikts ka Spaiderouks vienā dienā nenoiet pa burbuli? Sabrūk head office, tiesvedības, blablabla. Tādā ziņā MS ir uzticamāks.
A, ja, jau tik ļoti gribas to makoni izmantot tad Spideroak - skaitās nosacīti "drošāks" bet būs jāmaksā nedaudz vairāk! spideroak.com...
Lasīju vienu interesantu komentāru, ka IT kompānijas datu uzglabāšanas un drošības jomā bankrotē aptuveni desmitreiz biežāk, nekā iespējamais risks privātmājas nodegšanai, applūšanai vai apzagšanai. Attiecīgi... Spideroak būs kādas 15 reizes nedrošāks par parastu papildus cieto disku.
Kamdēļ 15 reizes?
Tamdēļ ka Google un Microsoft būs noteikti simtreiz drošāki par privātmājas nodegšanu. Ja šie bankrotēs, tad jau riska grupā jāietver iespēja zaudēt datus lokālu ātomtriecienu rezultātā.
versatile:Nuu, Hugo, tam Zero Knowledge principam jau var ticēt, bet vai uzticēties? Nekur nav teikts, ka nav universāla atslēga. + jau sen baumas klīst, ka tiem, no kā tik dikti baidies, ir zināmas visu popularo šifrēšanas algoritmu vājās vietas un attiecīgi - pieeja visam, kam vien vēlas. Atceramies visādus jokus ar truecrypt, kad win versija un nix versija vienus un tos pašus datus šifrēja dažādi, kā arī pēkšņo truecrypt izstrādes pātraukšanu. + atceramies, kā pa budrbuli aizgāja tādi zināmi spēlētāji kā Enron, Lehman Brothers, utt - kur teikts ka Spaiderouks vienā dienā nenoiet pa burbuli? Sabrūk head office, tiesvedības, blablabla. Tādā ziņā MS ir uzticamāks.
Jātaisa pašam savs skriptogadžets.
Lasīju, ka neatlaužams esot savulaik aizkodēts apraksts kaut kādām dārglietām (kuras apslēpis cietumā iespundēts indivīds). Ideja tāda - tur paņemta viena lapa no bībeles, visi burti sanumurēti un tad uzrakstīta vēstulīte. Vēstule 3x īsāka par šifram izmantoto tekstu.
Attiecīgi vēstules katru burtu pārraksta ar gadījuma cipariem no jaunā šifra 23 456 32 11 234 76 un atiet.
Mūsu laikos var paņemt kādu bērnu grāmatiņu, piemēram Rikki tikki tavi, visu sanumurēt un tad randomā šifrēt ar miniatūras programmiņas palīdzību. Problēma, ka faili paliek 4x lielāki, bet neviens nekad neatlauzīs - simt punkti!
"....Mūsu laikos var paņemt kādu bērnu grāmatiņu, piemēram Rikki tikki tavi, visu sanumurēt un tad randomā šifrēt ar miniatūras programmiņas palīdzību. Problēma, ka faili paliek 4x lielāki, bet neviens nekad neatlauzīs - simt punkti! " Atlauzīs, ja tik būs pietiekoši vērtīgs teksts. Ja pareizi sapratu, tad līdzīgu „grāmatu” šifru ar mainīgu kodu atvēršanas metodika izstrādāta jau pirms gadiem 50 vai senāk. Protams, jo īsāks teksts, jo atšifrēšana grūtāka, pat tuvu neiespējamai un tērēt tādam darbam laiku ir vērts tikai tad, ja cerība uzzināt kaut ko būtiski svarīgu un pareizā laikā. Pat teksta, ka rīt sāksim karu, atšifrēšanai nav jēgas tērēt vairāk par dienu. Dārglietu vietas aprakstam, tātad samērā īsam tekstam, var lietot daudz efektīvākas un praksē ērtākas (pašam vai poģēļņikam ta būs jāatrod) metodes, kas balstītas ne tikai uz burtu aizstāšanu.
Lasīju vienu interesantu komentāru, ka IT kompānijas datu uzglabāšanas un drošības jomā bankrotē aptuveni desmitreiz biežāk, nekā iespējamais risks privātmājas nodegšanai, applūšanai vai apzagšanai. Attiecīgi... Spideroak būs kādas 15 reizes nedrošāks par parastu papildus cieto disku.
Kamdēļ 15 reizes?
Tamdēļ ka Google un Microsoft būs noteikti simtreiz drošāki par privātmājas nodegšanu. Ja šie bankrotēs, tad jau riska grupā jāietver iespēja zaudēt datus lokālu ātomtriecienu rezultātā.
Nu tak, vai tad neuzrakstīju >nosacīti "drošāks"< Kāpēc vispār te disputā iesaistījos - nesaprotu Tavu jūsmu par šo bezlimita OneDrive , jo tur ir kaudze nepatīkamu un šaubīgu zemūdens akmeņu, jau tika pieminēti vairāki (gluži kā visos "rožainajos" mākoņu piedāvājumos), vo!
UldisMuzikants:ko domā ar '' kas parastie un nezombētie datortehnikas lietotāji. ''? Es bez paskaidrojuma nesaprotu, kāds esmu, neparasts vai nezombēts.
Ja lieto Apple produktus, tad brīvs no šīs diskusijas!
Tak, tas OneDrive un Office darbojas arī uz MAC OS, paskati teh. aprakst
Ko tad tik traki esi uzskrūvējies uz tiem MAC OSX cienītājiem? da WIN logus kudi vairāk izmanto, tad jau tie visi ir desmitreiz vairāk nozombēti, vai ne tā? Personīgi no Apple izmantoju tikai datorus (tie ir labi uzražoti un kalpo godam), bet tos gadžetus (planšetes un debilofonus) no neviena negribu redzēt. "Pateicoties" šiem arī Apple savu PRO dzelžu un softa galu lēnām, bet neatlaidīgi sašaurina
jautājums bija nezombētajiem, bet te izskatās ka tikai zombētie vien atbild. Protams foršāk ir glabāt visu pie sevis uz cietā, vienalga ārējā vai iekšējā, bet pēc statistikas skatoties, laikam jau daudz bīstamāk nekā mikrosoft mākonī.
Īsumā: 7 EUR/mēnesī un var glabāt savus terabaitus uz OneDrive.com. Varētu būt ļoti ērts un labs risinājums visiem tiem, kas parastie un nezombētie datortehnikas lietotāji. Kādas domas?
Īsumā: Tagad noteikti preikā staro tie kuri ir sagrūduši uz NoneDrive, tos solītos terabaitus... ļoti ērts un labs risinājums visiem tiem, kuriem patīk kopēt datus šurpu turpu -
Mākonis jau protams, ka kūlīgi, tikai nevajag aizmirst, ka visiem šādiem lētajiem mākoņiem noteikumos rakstīts, ka tie negarantē, ka jau nākošajā dienā tur vēl kaut kas būs un ka tas mākonis būs pieejams tieši tajā dienā, kad tas būs nepieciešams. tobiš maksā to abonementu, bet garantiju nekādu....
trollollo:Mākonis jau protams, ka kūlīgi, tikai nevajag aizmirst, ka visiem šādiem lētajiem mākoņiem noteikumos rakstīts, ka tie negarantē, ka jau nākošajā dienā tur vēl kaut kas būs un ka tas mākonis būs pieejams tieši tajā dienā, kad tas būs nepieciešams. tobiš maksā to abonementu, bet garantiju nekādu....