Šodien ieguvu trīs interesantas lēcas: 1)Soligor Super Wide Fish Eye Lens0.25x - šķiet, ka ar 52mm vītni, uz kuras uzskrūvēta pāreja "58mm ser VII" bez ārējās vītnes; 2)Tokina 3x AF High Definition Digital Telephoto Lens, uz kuras uzskrūvēta pāreja "58-52", bet arī tāda, kurai iekšā vītne ir, bet āŗpusē nav; 3)Vivanco VC 95W 0.5x 52mm SOL. Par cik ar tādām iepriekš saskāries neesmu, tad jautājums, kā man viņas dabūt virsū uz SIGMA 55mm objektīva? Ar šitādu? www.ebay.com... Kura 55mm galu es ieskrūvēju objektīva galā un tad pārejā skrūvējo macro/micro lēcu?
Ot duraki tie objektīvu projektētāji- mokās, funktierē visādas sarežģītas optiskās shēmas dažādiem ojektīviem, bet te izrādās- pavisam vienkārši- uzskrūvē tik savam "ķitiniekam" kādu super-duper pāreju un lēcu- un pa sviestmaizi tiec pie jauna super objektīva...
Manuprāt, tādus "brīnumus" varētu vēl izmantot kādam lētajam ziepim ar iebūvēto objektīvu, bet spoguļkameras objektīviem tādas "fiškas"ir diezgan nenopietns pasākums un diez vai vērts naudu izmest vējā.. Kas tur var būt pa kvalitāti... Jākrāj vien naudiņa un katram diapazonam jāgādā savs objektīvs (IMHO).
Lielākā daļa ir uzmetusi aci tām rotaļlietām apgūstot foto. Daži ne tikai palasa info par viņiem, bet arī nopērk, kas nav nekas slikts. Jap, ar to pāreju dabūsi virsū, tik kvalitāte nebūs laba. Taču paspēlēties var. Arī es pirmajā gadā, kad tiku pie kameras, ebaya pirku vienu rotaļlietu pēc otras, nu tās visas sen jau kā miskastē gan.