Jau labu laiku lietoju senu tehniku... Canon EOS 450D; EFS 18-55mm 1:3,5-5,6 II , Sigma AF 70-300mm f/4-5.6 DG MACRO Canon EF. Esmu nolēmusi iegādāties kādu pakāpi kvalitatīvākus pričedeilus. Aptuveni 1 apaļas summas ietvaros. Jautājums, kurā nepieciešams padoms. Vai vērts pirkt piem objektīvu 70-200 f2,8, esošai kamerai, vai sākt ar normālāku kameru (piem.Canon D70) un tad tikai domāt par objektīvu uzlabošanu. Protams, visu izsaka Eur limits, bet gribētos biskuci labāku kvalitāti. Fotogrāfēju dabu, jāfotogrāfē arī krēslainās vietās (piem.sporta zāle), portretus... vēlētos arī putnus , dzivniekus, bet noprotu, ka tas ir cits stāsts un finansu līmenis, kur augt un augt... Paldies visiem tiem par padomiņu, kas saprot, ka kāds tikai mācās un daudz vēl nesaprot, bet grib uzzināt gan
Nu visu tā kā laikam es negribu vienā bildē- gan dabu, gan portretu, gan sporta zāli, gan vēl putnus... laikam būtu par daudz... laikam neskaidri būsu atdalījusi vairākas tēmas... sory
Ja ir tikai nosauktā tehnika, tad ieteiktu to visu pārdot un pāriet uz brendu, kas izmanto Sony sensorus, kaut vai to pašu Nikon. Canon sensori ir aizķērušies stipri vēsturē un ar citiem brendiem vairs konkurēt nespēj.
Canon EOS 7D Mark II DxOMark test score: identical to the 5 years old Nikon D300s camera- photorumors.com...
Un piekrītu, ka labāk ir nopirkt pāris fiksus. Ar fiksiem stipri vairāk sapratīsi, kas ko nozīmē, nekā ar zūmiem.
Variants: lietoti Nikon d7000 + 24/2.8 + 35/2 vai 50/1.8 (skatoties, kurš fokusa attālums mīļāks un ērtāks) + 85/1.8
fiksi tiešām ir labākais ieteikums, ja attēla kvalitāte ir vienīgais kritērijs. Kaut kas no 20-35 mm, 50 mm 1.4, 85 mm 1.8 ierakstīsies kilo eināros. Lietoti, protams. Fiksiem jātestē af, īpaši Sigmām, pie pirrkšanas, uz galīgi atvērtas fragmas. Ja 3 stikliņi somā šķiet baigi daudz un smagi un no zūma šķirties nekādi.........2.8 zūmi, protams, būs labāki par tiem tumšajiem cauruma puļķiem, kas pašlaik, bet salīdzinājumā ar fiksiem tāpat draza. Visus stiklus vēlams pirkt ef un dg ja kanons un sigma, ar domu par FF matricu nākotnē. PS putniem un zvēriem vajadzēs DAUDZ dārgāku tehniku, ja gribās tikt galvastiesu augstāk. 300 un 400 mm gaišie fiksi maksā ļoti daudz. Var provēt Sigma 50-500 bet arī tā nav gaiša - nu vismaz gara
A pa manam ir jāisslimo visi objektīvi pašam, bez padomiem. Es padumjlaikos sāku ar fiksiem, tad gadus pacmit bildēju tik ar zūmiem, tagad akal sāku pamazām iepirkt fiksētos.
Schneider:A pa manam ir jāisslimo visi objektīvi pašam, bez padomiem. Es padumjlaikos sāku ar fiksiem, tad gadus pacmit bildēju tik ar zūmiem, tagad akal sāku pamazām iepirkt fiksētos.
"Izslimošana" laikam tomēr paredz personīgu iegādi (un attiecīgus tēriņus) Pareizāk jau būtu nopietni apdomāt savas vajadzības/prioritātes attiecībā uz aktuālajiem fokusa attālumiem, tad paskatīties, kas pa esošajām naudiņām šajā segmentā eksistē un sākumā pameklēt konkrētos modeļus pie paziņām, lai "dzīvajā" kaut nedaudz notestētu. Domāju, ka vairums blogeru neatteiktu savu objektīvu (klātbūtnē) iedot nelielam testam. Pēc tam var mierīgi paštukot- tīk vai netīk un apsvērt reālo iegādi.
Bet vispār jau tēma ir pārāk plaša un nekonkrēta, lai reāli palīdzētu.