forum.gif
griezzzīgākais bokeh
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / griezzzīgākais bokeh
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.11.14 12:08 labots
 citēt
chau. padalaties, kurai lēcai esat redzējuši viss griezīgāko, aktīvāko bokeh ?

Publicēts: 12.11.14 12:29
 citēt
Publicēts: 12.11.14 12:57
 citēt
Lai arī tie ir visraksturīgākie nescikpacmitlēcu zūmiem, tomēr esmu pamanījis, ka noteiktos apstākļos tāds boķē var sanākt arī ar pašu pieklājīgāko fiksu.
Publicēts: 12.11.14 13:01
 citēt
Lētajam canona 50mm 1.8 II ar diezgan nepatīkams bokeh, tik, protams, nav tik mazs asuma dziļums kā šitam Petzvalam (tas tak ir petzval, ne?). Kur reāli Tu viņu izmanto? Pa lielam tik paspēlēties var, ne? :)
Publicēts: 12.11.14 13:07
 citēt
Maris:http://svel.me/yky

vai pašam ir vai varbūt zini kam lv ir ?
Publicēts: 12.11.14 13:10
 citēt
LV ir vienam no bijušajiem Šatera dalībniekiem, jo tieši tādu es pirms gadiem 8 notirgoju. Tik vairs neatceros, kam.
Publicēts: 12.11.14 13:30 labots
 citēt

vēl var Helios 44-2 izjaukt, apgriezt priekšējo lēcu otrādi, un sanāks šitāds dīvains bokeh :) Fokusa daļa gan baigi ziepjaina :(
Publicēts: 12.11.14 13:49
 citēt
Petzval objektīvi:

Lai gan boķē ir diez gan neparasts - reizēm to var izmantot.
Publicēts: 13.11.14 09:46
 citēt
mans piemērs arī ir ar Petzval lense
Publicēts: 13.11.14 11:01
 citēt
Nu pecvāļi jau tādi mīlīgi ierotēti ne agresīvi

šitais gan nezvērs :D

Publicēts: 13.11.14 11:04
 citēt
andre:
Maris:http://svel.me/yky

vai pašam ir vai varbūt zini kam lv ir ?

Nav - izgājacaur mani vecos laikos kad to vienu gadu spekulēju ar gaišo manuālo optiku - kaut kur jau pa Rīgu klejo. Pie vaļā fragmas bildes vilka uz sprādzienu.
Publicēts: 14.11.14 00:26
 citēt
Iespējams, ka jāiebrūvē kāds periskops, verito, vai aplanāts(pecvālis arī ir aplanāts pēc būtības), kas sedz mazāku laukumu kā vajag un tad tuvā distancē un kadra vidū objekts būs ass/apmēram ass, savukārt perifērija būs pilnīgā bokē. Un tagad sūdīgā ziņa, hromatiskās aberācijas būs baisas, cerība, ka salasīsi lēcas,kas savstarpēji koriģēs aberācijas ir utopiska. Ir tāda ideja/teorija, ka divu vienādu(varbūt arī dažādu) tesāru pakaļejie līmētie elementi varētu dot stipri vērpjošu pecvāļveidīgo, protams pēc definīcijas ar hromatiskajām aberācijām, diemžēl neesmu pārbaudijis, mani objektīvbūvniecības mērķi ir drusku citādi.
Vienkāršākais ceļš droši vien būs mēģināt sačakarēt kādu planārveidīgo, laikam te vajag lopā liektu lauku dabūt vispirms.
Publicēts: 17.12.14 11:59 labots
 citēt
kas šitā zīmē ?

Publicēts: 17.12.14 14:10
 citēt
andre:kas šitā zīmē ?

Hēlijs?
www.google.lv...
Publicēts: 17.12.14 14:14
 citēt
Man labāk patīk objektīvu darinātāja Tomiokas radītais mākslas darbs, kas saucas Cosina 55mm 1.2

www.flickriver.com...
Publicēts: 17.12.14 18:23 labots
 citēt
Pirmā bilde ar sievieti: Гелиос 40-2 (85/1,5) на открытой на 350D
Otrā bilde ar bērniņu: D300+Helios 44-2 58/2
Spy mode on with google image search.
Publicēts: 17.12.14 22:03 labots
 citēt
tas nav par bokee, bet gan par gaishajiem fiksiem. interesants tests parada objektiivu cenas atkariibaa no kvalitaates

forum.mflenses.com...

shii tabula paraada ka protams mega kruts ir 10t veertais Leica Noctilux 50mm f/1.0

bet loti labs saliidzinaajums nikkor 50mm 1.2 pret noctu 58mm 1.2 un nikkor 50mm 1.4afd un 1.8F

Peec shii testa var redzeet ka nikkor ais 50mm 1.2 uz f 1.2 ir vissudiigaakais, bet toties uz 1,8 tas parsit visus !
Noctu vai nu lieto 1.2 vai uzreiz jalec uz 2,8. shis charts labi parada ka nocts ir nereaali uzcenots pret kvalitaates attieciibu.
es joprojaam esmu prieciigs ka nikons razho 50mm 1.2 ais manuaalo. tie kas celo uz usa iesaku to iegadaaties
Publicēts: 17.12.14 22:17
 citēt
Ja nu, bet kādiem mērķiem? Avīzes pārbildēšanai? 1,8/50mm D nefoķis ir briesmīgs uz jebkuru atvērumu, savukārt 1,4/50mm D lietojams pilnīgivaļā, bet ciet griežot tādas zvaigznes, ka bail.

1,4/50mm G nav zvaigžņu līdz pat 3,5 un nefoķis nešilieriski mīlīgs.
Publicēts: 17.12.14 22:21
 citēt
ja sanāks paņemšu šito jaunu shop.zenit-foto.ru...
Publicēts: 17.12.14 22:24
 citēt
Jēgu tam var atrast.
Diezgan kārdinošs effffekts... :face-wink:
Publicēts: 17.12.14 22:29
 citēt
Bilde, protams, interesanta, bet korektai salīdzināšanai nepietiekama, jo nav zināms, vai mērījumi veikti kadra centrā, malās vai stūros. Un pat ja būtu pateikts ar to vienalga ir par maz, varbūt tas, kurš pie f1,2 ir čempions centrā stūros ir nekam nederīgs. Grafiks ir MTF mērījumu griezums vienai, nenorādītai kadra vietai. Es paļautos tikai uz pilnas MTF ainas salīdzināšanu.
Publicēts: 17.12.14 22:32
 citēt
andre:tas nav par bokee, bet gan par gaishajiem fiksiem. interesants tests parada objektiivu cenas atkariibaa no kvalitaates

forum.mflenses.com...

shii tabula paraada ka protams mega kruts ir 10t veertais Leica Noctilux 50mm f/1.0

bet loti labs saliidzinaajums nikkor 50mm 1.2 pret noctu 58mm 1.2 un nikkor 50mm 1.4afd un 1.8F

Peec shii testa var redzeet ka nikkor ais 50mm 1.2 uz f 1.2 ir vissudiigaakais, bet toties uz 1,8 tas parsit visus !
Noctu vai nu lieto 1.2 vai uzreiz jalec uz 2,8. shis charts labi parada ka nocts ir nereaali uzcenots pret kvalitaates attieciibu.
es joprojaam esmu prieciigs ka nikons razho 50mm 1.2 ais manuaalo. tie kas celo uz usa iesaku to iegadaaties

Da nospļaujies par tām visām tabulām, paskaties uz bildi, patīk ņem, nepatīk neņem. Es 1,2/50 ņēmu pēc viena kritērija, patīk bilde vai nepatīk, patika - paņēmu, pohuj vai pēc tabulām sūds vai nē, tā paša iemesla dēļ neņēmu 14./35 AIS. 1,8/105 AIS arī nepatika, bilde nekāda.
Publicēts: 17.12.14 22:50
 citēt
andre:ja sanāks paņemšu šito jaunu [url=http://shop.zenit-foto.ru/ob-ektivy/gelios-40-2n-detail

es]http://shop.zenit-foto.ru/ob-ektivy/gelios-40-2n-detail

es[/url] so ari labprat panemtu.
varbut varam sutit kopaa ? varbut celja izdevumi sanaks letaki ?
Publicēts: 17.12.14 22:51
 citēt
60uz5komats6:
Da nospļaujies par tām visām tabulām, paskaties uz bildi, patīk ņem, nepatīk neņem. Es 1,2/50 ņēmu pēc viena kritērija, patīk bilde vai nepatīk, patika - paņēmu, pohuj vai pēc tabulām sūds vai nē, tā paša iemesla dēļ neņēmu 14./35 AIS. 1,8/105 AIS arī nepatika, bilde nekāda.

Tas skan skaisti un ir arī pareizi, bet ne katram ir iespēja paņemt šos stroķus un uzbliezt kaut pa vienai testbildei ar vienu un to pašu sižetu. Bet ar MTF mērījumiem, ko dod ražotāji ir cita problēma - daži uzrāda tās MTF līknes, ko ir aprēķinājis objektīvu projektējušais inženieris, bet daži dod reālos mērījumos iegūtās. Labākais ir ja viens untas pats neatkarīgais testētājs dod vai nu vienādas testbildes, vai ar vienu un to pašu aparatūru veiktus MTF vai izšķirtspējas mērījumus.
Publicēts: 17.12.14 23:45
 citēt
GunarsII: Tas skan skaisti un ir arī pareizi, bet ne katram ir iespēja paņemt šos stroķus un uzbliezt kaut pa vienai testbildei

A kas ta liedz pixelpeeperā ieķeksēt interesējošos parametrus un paiet cauri? Nu vai hoķ flikrā - redz tak kāds fīlings katrai optikai.
Publicēts: 18.12.14 10:02
 citēt
Maris:
GunarsII: Tas skan skaisti un ir arī pareizi, bet ne katram ir iespēja paņemt šos stroķus un uzbliezt kaut pa vienai testbildei

A kas ta liedz pixelpeeperā ieķeksēt interesējošos parametrus un paiet cauri? Nu vai hoķ flikrā - redz tak kāds fīlings katrai optikai.

tur gan nepiekritiishu. ar retaam vai jaunaam leecaam jaa tas ir vienkaarshi, bet ar visaadiem ais ,ai, e... tur gan peec bildes gruuti spriest kurai versijai bilde pieder. apskaties , www.photosynthesis.co.nz... 50mm 1.4 vecaa tipa ir 6 versijas, kura katra zimee nedaudz savadaak. tie flickri un un pixelpiipi uz vecajaam lecaam dos taadu virspuseeju filingu, un var gadiities nopirkt pavisam ne to versiju, kuru bildes iepatikaas.
Publicēts: 18.12.14 10:28
 citēt
andre:tas nav par bokee, bet gan par gaishajiem fiksiem. interesants tests parada objektiivu cenas atkariibaa no kvalitaates

forum.mflenses.com...

Diskusija aizgāja kaut kādā slimā murgā.
No sākuma runa bija par interesantāko Bokeh, pēc tam tiek atrādītas kaut kādas uz tēmu neattiecināmas līknes.

Pats vismaz saproti, ka objektīviem, ko izmanto interesanta bokeh zīmējuma iegūšanai, nav svarīgs MTF. It sevišķi tamdēļ, ka tos izmanto portretu bildēšanai, nevis pumpu dokumentēšanai.
Publicēts: 18.12.14 10:36
 citēt
Dolldia:Jēgu tam var atrast.
Īsti jau nav, jo nefokusa zona ir aktīvāka par subjektu/objektu, kas ir fokusā. Tad automātiski rodas jautājums - uz ko jāskatās, uz meiteni, vai uz asajiem apļiem fonā..
Publicēts: 18.12.14 10:49
 citēt
LT_:
Dolldia:Jēgu tam var atrast.
Īsti jau nav, jo nefokusa zona ir aktīvāka par subjektu/objektu, kas ir fokusā. Tad automātiski rodas jautājums - uz ko jāskatās, uz meiteni, vai uz asajiem apļiem fonā..

šajā diskusijā meitenei nav nozīmes. www.flickr.com...
Publicēts: 19.12.14 08:44
 citēt
paņēmu cosinu testam. interesanti buus salidiznat ar nikon 50mm 1.2
Publicēts: 21.12.14 21:58
 citēt
Publicēts: 29.12.14 18:05
 citēt
spirit:http://www.ebay.co.uk/itm/like/291124923646?limghlpsr=true&hlpv=2&ops=true&viphx=1&hlpht=true&lpid=108&chn=ps&device=c&adtype=pla&crdt=0&ff3=1&ff11=ICEP3.0.0-L&ff12=67&ff13=80&ff14=108

nu šitais nav nopietni. ta jau šito ar varēji ieteikt lensbaby.com
Publicēts: 29.12.14 18:28
 citēt
varbūt....

Publicēts: 03.01.15 23:23
 citēt
Vaards:Man labāk patīk objektīvu darinātāja Tomiokas radītais mākslas darbs, kas saucas Cosina 55mm 1.2

http://www.flickriver.com/search/cosina+55+1.2/

Jā, šitais interesants. Bet tie rimbuļi gan ir par asu - sajūta, it kā nonācis lunaparkā :bad_smile:
Publicēts: 03.01.15 23:54
 citēt
Ingars:
Vaards:Man labāk patīk objektīvu darinātāja Tomiokas radītais mākslas darbs, kas saucas Cosina 55mm 1.2

Jā, šitais interesants. Bet tie rimbuļi gan ir par asu - sajūta, it kā nonācis lunaparkā :bad_smile:

Var jau nopirkt vēl kādu objektīvu. Nav jau šitas jāizmanto kā vienīgais - un vēl fonā saliekot eglīšu lampiņas. ;)
Publicēts: 04.01.15 15:04 labots
 citēt
Ingars:

kam par asu, kam pašā kaifā. Kā, piemēram, man
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):