Lai arī tie ir visraksturīgākie nescikpacmitlēcu zūmiem, tomēr esmu pamanījis, ka noteiktos apstākļos tāds boķē var sanākt arī ar pašu pieklājīgāko fiksu.
Lētajam canona 50mm 1.8 II ar diezgan nepatīkams bokeh, tik, protams, nav tik mazs asuma dziļums kā šitam Petzvalam (tas tak ir petzval, ne?). Kur reāli Tu viņu izmanto? Pa lielam tik paspēlēties var, ne?
Nav - izgājacaur mani vecos laikos kad to vienu gadu spekulēju ar gaišo manuālo optiku - kaut kur jau pa Rīgu klejo. Pie vaļā fragmas bildes vilka uz sprādzienu.
Iespējams, ka jāiebrūvē kāds periskops, verito, vai aplanāts(pecvālis arī ir aplanāts pēc būtības), kas sedz mazāku laukumu kā vajag un tad tuvā distancē un kadra vidū objekts būs ass/apmēram ass, savukārt perifērija būs pilnīgā bokē. Un tagad sūdīgā ziņa, hromatiskās aberācijas būs baisas, cerība, ka salasīsi lēcas,kas savstarpēji koriģēs aberācijas ir utopiska. Ir tāda ideja/teorija, ka divu vienādu(varbūt arī dažādu) tesāru pakaļejie līmētie elementi varētu dot stipri vērpjošu pecvāļveidīgo, protams pēc definīcijas ar hromatiskajām aberācijām, diemžēl neesmu pārbaudijis, mani objektīvbūvniecības mērķi ir drusku citādi. Vienkāršākais ceļš droši vien būs mēģināt sačakarēt kādu planārveidīgo, laikam te vajag lopā liektu lauku dabūt vispirms.
tas nav par bokee, bet gan par gaishajiem fiksiem. interesants tests parada objektiivu cenas atkariibaa no kvalitaates forum.mflenses.com...
shii tabula paraada ka protams mega kruts ir 10t veertais Leica Noctilux 50mm f/1.0
bet loti labs saliidzinaajums nikkor 50mm 1.2 pret noctu 58mm 1.2 un nikkor 50mm 1.4afd un 1.8F
Peec shii testa var redzeet ka nikkor ais 50mm 1.2 uz f 1.2 ir vissudiigaakais, bet toties uz 1,8 tas parsit visus ! Noctu vai nu lieto 1.2 vai uzreiz jalec uz 2,8. shis charts labi parada ka nocts ir nereaali uzcenots pret kvalitaates attieciibu. es joprojaam esmu prieciigs ka nikons razho 50mm 1.2 ais manuaalo. tie kas celo uz usa iesaku to iegadaaties
Ja nu, bet kādiem mērķiem? Avīzes pārbildēšanai? 1,8/50mm D nefoķis ir briesmīgs uz jebkuru atvērumu, savukārt 1,4/50mm D lietojams pilnīgivaļā, bet ciet griežot tādas zvaigznes, ka bail.
1,4/50mm G nav zvaigžņu līdz pat 3,5 un nefoķis nešilieriski mīlīgs.
Bilde, protams, interesanta, bet korektai salīdzināšanai nepietiekama, jo nav zināms, vai mērījumi veikti kadra centrā, malās vai stūros. Un pat ja būtu pateikts ar to vienalga ir par maz, varbūt tas, kurš pie f1,2 ir čempions centrā stūros ir nekam nederīgs. Grafiks ir MTF mērījumu griezums vienai, nenorādītai kadra vietai. Es paļautos tikai uz pilnas MTF ainas salīdzināšanu.
andre:tas nav par bokee, bet gan par gaishajiem fiksiem. interesants tests parada objektiivu cenas atkariibaa no kvalitaates forum.mflenses.com...
shii tabula paraada ka protams mega kruts ir 10t veertais Leica Noctilux 50mm f/1.0
bet loti labs saliidzinaajums nikkor 50mm 1.2 pret noctu 58mm 1.2 un nikkor 50mm 1.4afd un 1.8F
Peec shii testa var redzeet ka nikkor ais 50mm 1.2 uz f 1.2 ir vissudiigaakais, bet toties uz 1,8 tas parsit visus ! Noctu vai nu lieto 1.2 vai uzreiz jalec uz 2,8. shis charts labi parada ka nocts ir nereaali uzcenots pret kvalitaates attieciibu. es joprojaam esmu prieciigs ka nikons razho 50mm 1.2 ais manuaalo. tie kas celo uz usa iesaku to iegadaaties
Da nospļaujies par tām visām tabulām, paskaties uz bildi, patīk ņem, nepatīk neņem. Es 1,2/50 ņēmu pēc viena kritērija, patīk bilde vai nepatīk, patika - paņēmu, pohuj vai pēc tabulām sūds vai nē, tā paša iemesla dēļ neņēmu 14./35 AIS. 1,8/105 AIS arī nepatika, bilde nekāda.
60uz5komats6: Da nospļaujies par tām visām tabulām, paskaties uz bildi, patīk ņem, nepatīk neņem. Es 1,2/50 ņēmu pēc viena kritērija, patīk bilde vai nepatīk, patika - paņēmu, pohuj vai pēc tabulām sūds vai nē, tā paša iemesla dēļ neņēmu 14./35 AIS. 1,8/105 AIS arī nepatika, bilde nekāda.
Tas skan skaisti un ir arī pareizi, bet ne katram ir iespēja paņemt šos stroķus un uzbliezt kaut pa vienai testbildei ar vienu un to pašu sižetu. Bet ar MTF mērījumiem, ko dod ražotāji ir cita problēma - daži uzrāda tās MTF līknes, ko ir aprēķinājis objektīvu projektējušais inženieris, bet daži dod reālos mērījumos iegūtās. Labākais ir ja viens untas pats neatkarīgais testētājs dod vai nu vienādas testbildes, vai ar vienu un to pašu aparatūru veiktus MTF vai izšķirtspējas mērījumus.
GunarsII: Tas skan skaisti un ir arī pareizi, bet ne katram ir iespēja paņemt šos stroķus un uzbliezt kaut pa vienai testbildei
A kas ta liedz pixelpeeperā ieķeksēt interesējošos parametrus un paiet cauri? Nu vai hoķ flikrā - redz tak kāds fīlings katrai optikai.
tur gan nepiekritiishu. ar retaam vai jaunaam leecaam jaa tas ir vienkaarshi, bet ar visaadiem ais ,ai, e... tur gan peec bildes gruuti spriest kurai versijai bilde pieder. apskaties , www.photosynthesis.co.nz... 50mm 1.4 vecaa tipa ir 6 versijas, kura katra zimee nedaudz savadaak. tie flickri un un pixelpiipi uz vecajaam lecaam dos taadu virspuseeju filingu, un var gadiities nopirkt pavisam ne to versiju, kuru bildes iepatikaas.
andre:tas nav par bokee, bet gan par gaishajiem fiksiem. interesants tests parada objektiivu cenas atkariibaa no kvalitaates forum.mflenses.com...
Diskusija aizgāja kaut kādā slimā murgā. No sākuma runa bija par interesantāko Bokeh, pēc tam tiek atrādītas kaut kādas uz tēmu neattiecināmas līknes.
Pats vismaz saproti, ka objektīviem, ko izmanto interesanta bokeh zīmējuma iegūšanai, nav svarīgs MTF. It sevišķi tamdēļ, ka tos izmanto portretu bildēšanai, nevis pumpu dokumentēšanai.
Dolldia:Jēgu tam var atrast. Diezgan kārdinošs effffekts...
Īsti jau nav, jo nefokusa zona ir aktīvāka par subjektu/objektu, kas ir fokusā. Tad automātiski rodas jautājums - uz ko jāskatās, uz meiteni, vai uz asajiem apļiem fonā..
Dolldia:Jēgu tam var atrast. Diezgan kārdinošs effffekts...
Īsti jau nav, jo nefokusa zona ir aktīvāka par subjektu/objektu, kas ir fokusā. Tad automātiski rodas jautājums - uz ko jāskatās, uz meiteni, vai uz asajiem apļiem fonā..