Jūsuprāt, kurš no objektīviem Canon 50mm f1.8 vai Canon 40mm f2.8 būtu labāks kā pirmā objektīva izvēle? Varbūt kāds ir izmantojis/izmanto abus un var padalīties pieredzē? Cik paskatījos forumos/youtube apskatos domas dalās - vieni saka, ka labāk ņemt 40mm, jo labāka kvalitāte pašam objektīvam (nav tikai plastmasa) un lielāks leņķis, savukārt otri, ka labāk ņemt 50mm, kas labāk performē mazāk apgaismotās vietās.
Pašam ir Canon 600D ar standarta kitu, tagad vēlos kaut ko iepirkt klāt. Kameru galvenokārt izmantoju, lai fotografētu skatus/ielas - ļoti svarīgi, lai objektīvs labi performē video režīmā.
Martinsn:Kameru galvenokārt izmantoju, lai fotografētu skatus/ielas - ļoti svarīgi, lai objektīvs labi performē video režīmā.
tad ņem 40mm. Būs asāks uz f/2.8, drusku platāks, priekš video - labāks fokusēšanās riņķis.
chukmasoff_f:40mm f2.8 ir labāks konstruktīvi, bildes sanāk arī gana labas, neesmu provējis uz crop, bet uz ff filmēšanai apmierina, kā arī reizēm paknipsēju.
Vai baigi netraucē tas, ka šai nav stabilizators (ari 50mm nav) tieši attiecība uz video - bez statīva pārāk nekratīsies bilde? Kā ar ND filtru, to šai var likt virsū, ņemot vēra, ka fokusējot tā "iziet" uz āru?
STM:
tad ņem 40mm. Būs asāks uz f/2.8, drusku platāks, priekš video - labāks fokusēšanās riņķis.
chukmasoff_f:40mm f2.8 ir labāks konstruktīvi, bildes sanāk arī gana labas, neesmu provējis uz crop, bet uz ff filmēšanai apmierina, kā arī reizēm paknipsēju.
Vai baigi netraucē tas, ka šai nav stabilizators (ari 50mm nav) tieši attiecība uz video - bez statīva pārāk nekratīsies bilde? Kā ar ND filtru, to šai var likt virsū, ņemot vēra, ka fokusējot tā "iziet" uz āru?
AnyWay:Canon EF-S 24mm f/2.8 STM?
Izskatās, ka šī varētu būt nedaudz par dārgu.
Kas ir stabilizātors? Vispār stabilizātors kurš stiklā iebuvēts ir galīgs sūds, un ar sportu janodarbojas lai rokas netrīc. Stabilizātorts ir tikai avārijas gadijumā lietojams, jo bildes kvalitāte no styabilizātora zūd. No rokas tā pat neviens nefilmē, priekš stabiliz'\ešanas filmējot ir izmantojamas dažādas iekārtas, kā stadicam, flaycam, uz pleciem liekams stabilizātors.
Uz kropa kadra ar faktoru 1,6 skata leņķis ap 30 grādiem ir vienāds gan 50 milimetru pilnā kadra stiklam, gan arī tādiem pašiem kropotā EF-S kitenieka 50 milimetriem.
versatile:IDEJŌTI!!! ko var jaukt, tak viens stikls ir ef-s un otrs ef - ef ir paredzēts analogajai gaismai, tāpēc milimetri mazāki, bet ef-s digitālajai!
Vot bļin, šitādu jokupēteru dēļ arī tiek uzdoti debīli jautājumi..
Pats esmu izmēģinājis abus, un beigās paliku pie 40mm. Tā pankūka ir super Aparāts arī 600D. pagaidām izmantoju Sigmu 10-20 un Canona 40mm pankūku. 50mm ir ok, bet tāpat ir jāgriež ciet, ja grib asu bildi, savukārt pankūka jau pie saviem 2,8 ir asa.
versatile:IDEJŌTI!!! ko var jaukt, tak viens stikls ir ef-s un otrs ef - ef ir paredzēts analogajai gaismai, tāpēc milimetri mazāki, bet ef-s digitālajai!
AivarsL: Tā starpcitu, ir jāņem vērā crop faktors 1.6x
Tā starp citu, te iet runa par 3 dažādiem objektīviem, kurus varētu likt uz Canon 600d, un fokusa attālums uz tiem IR UZRAKSTĪTS VIRSŪ. Crop faktors vajadzīgs tikai lai stādītos priekšā kāds būs skata leņķis, ja sāksim salīdzināt dažādu formātu kameras. Un kā rāda šis topiks, vienmēr būs kāds, kas šajās crop faktora 3 priedēs apmaldīsies.
P.S. Un vispār, visi cipariņi, ko raksta uz objektīviem, ir to KONSTANTES, gluži tāpat, kā svars, gabarīti un filtra vītnes diametrs. Tie NEKAD nemainās, ja vien objektīvu nelieto, piemēram, iemērktu ūdenī. Turklāt, man liekas, ka APS-C formāts ir izplatītāks par FF, un vairums fotogrāfu ir pieraduši pie APS-C fokusa attālumiem labāk nekā pie FF ekvivalentiem.
GunarsII:...Un vispār, visi cipariņi, ko raksta uz objektīviem, ir to KONSTANTES, gluži tāpat, kā svars, gabarīti un filtra vītnes diametrs. Tie NEKAD nemainās, ja vien objektīvu nelieto, piemēram, iemērktu ūdenī. Turklāt, man liekas, ka APS-C formāts ir izplatītāks par FF, un vairums fotogrāfu ir pieraduši pie APS-C fokusa attālumiem labāk nekā pie FF ekvivalentiem.
Vispār jau FF 50mm objektīvs uz crop cameras ir ekvivalents 80mm.
GunarsII:...Un vispār, visi cipariņi, ko raksta uz objektīviem, ir to KONSTANTES, gluži tāpat, kā svars, gabarīti un filtra vītnes diametrs. Tie NEKAD nemainās, ja vien objektīvu nelieto, piemēram, iemērktu ūdenī. Turklāt, man liekas, ka APS-C formāts ir izplatītāks par FF, un vairums fotogrāfu ir pieraduši pie APS-C fokusa attālumiem labāk nekā pie FF ekvivalentiem.
Vispār jau FF 50mm objektīvs uz crop cameras ir ekvivalents 80mm.
Aivar, ja cilvēks jau lieto 18-55 uz sava 600D, un tagad apspriež 40 vai 50, kas abi "iekrīt" viņam jau LABI IEPAZĪTAJĀ diapazonā, tad kāda mārrutka pēc viņam kaut kas jāpārrēķina?
AivarsL:Cik zinu tad EFS objektīvi tak speciāli izgatavoti priekš APS-C sensora kamerām.
Tas tiesa, uzliekot to uz FF, attēla aplis būs būs par mazu un tu dabūsi tumšus stūrus. Otrādi viss būs OK, dēļ APS-C mazākā sensora daļa bildes vienkārši "paliks pāri". Bet fokusa attālums paliks VIENMĒR viens un tas pats. Protams, ja Tev patīk domāt FF kategorijās jeb ekvivalentos, Tu vari fokusa attālumus pārrēķināt, bet VISUS TRĪS, arī 18-55, nevis tikai 40 un 50, kā kbi_kbi jau te izvirzīja jaunu "relativitātes teoriju".
Gunār, Tu par vienu, bet Aivars par citu, bet kopumā ir taisnība Tev. Aivaram vienkārši nepielec ka uzliekot 50mm FF stiklu uz crop kameras redzēs identiski to pašu visu skatu meklētājā ko ja uzliktu kit 18-55 uz tās pašas kameras un uzgrieztu uz 50mm.
AivarsL:Cik zinu tad EFS objektīvi tak speciāli izgatavoti priekš APS-C sensora kamerām.
EF-S apzīmē konstrukcijas tipu - paredzēts crop sensora kamerām. Burts "S" šajā gadījumā nozīmē "mazs" (small) un attiecas uz attēlu, kas nonāk uz gaismjutīgās virsmas, jeb sensora - tas ir mazs (small image circle). Uzliekot tādu stikklu uz FF, labākajā gadījumā bildē redzēs tumšus stūrus, kā Gunārs raksta, jo FF matrica ir lielāka par crop matricu, sliktākajā - nolauzīs spoguli, jo, kā jau rakstīju - EF-S konstrukcija būtiski ATŠĶIRAS aizmugures daļā - tā kā crop kamerām ir mazāks spogulis, objektīvs atrodas "dziļāk" kamerā, salīdzinot ar FF aparātiem.
Fizikas likumus, gaismasspēju un fokālo attālumu burtu salikums "EF-S" nekādi neietekmē. 50mm arī Āfrikā ir 50mm un diafragmas atvēruma skaitlis veidojas no tā, cik reižu objektīva iekšējais diametrs "ietilpst" fokusa attālumā. Ja 50mm objektīva diafragmas maksimālais diametrs būs 27.7 milimetri, tad gaismasspēja, jeb "f" būs 1.8, neatkarīgi uz kāda aparāta objektīvs tiks bāzc virsū
Un vēl - pirms spoguļa nolaušanas atklāsies, ka EF-S objektīvu EF jobanetā vispār nevar iespraust. Ju objektīva korpusam ir kostruktīvi iestrādāts "pretmuļķu" elements, kurš tīri fiziski neļauj to izdarīt.
Schneider:Un vēl - pirms spoguļa nolaušanas atklāsies, ka EF-S objektīvu EF jobanetā vispār nevar iespraust. Ju objektīva korpusam ir kostruktīvi iestrādāts "pretmuļķu" elements, kurš tīri fiziski neļauj to izdarīt.
Man ir izdevies sigmas 10-20 EF-s paredzēto uz EOS 3000 filmenieka uzsparaust (kad to ražoja, tad vēl nebija tik daudz muļķu, lai konstruktīvas uzpariktes iestrādātu). Pie 10mm bija interesantas, apaļas bildes, pie 20mm tā skaņa, spogulim pret objektīvu sitoties, ātri nobremzēja radošo garu
Schneider:Un vēl - pirms spoguļa nolaušanas atklāsies, ka EF-S objektīvu EF jobanetā vispār nevar iespraust. Ju objektīva korpusam ir kostruktīvi iestrādāts "pretmuļķu" elements, kurš tīri fiziski neļauj to izdarīt.
Pēc šitā sanāk, ka sony E-bajonetei var uzlikt un rezultāts kropam paredzētajiem objektīviem uz FF ir šitāds. Jānokropo pēc tam datorā un uz priekšu!www.sonyalpharumors.com... (Nu re, ka bezspoguļi labāki!:face-wink
Es runāju par Canona EF-S stikliem. Tie, ja kas, nebija uzliekami arī kropa rumpjiem D30, D60 un 10D, jo EF-S mounts pirmajam parādījās 300-niekam. Par paralēlo ražotāju kropotajiem DC, DX un Di II es nerunāju. A kas šai lauciņā darās ar Soņiem, jāadzīstas, vispār nezinu...
Grozies kā gribi, bet uzliekot piem.70-200 uz krop kameras, es redzu 1,6 x tālāk! Lai dabūtu iznākumā tādu pašu bildi ar FF, kompī nāksies to "apgraizīt". Tas tā- neiedziļinoties..
fotofans:Grozies kā gribi, bet uzliekot piem.70-200 uz krop kameras, es redzu 1,6 x tālāk! Lai dabūtu iznākumā tādu pašu bildi ar FF, kompī nāksies to "apgraizīt". Tas tā- neiedziļinoties..
Es par to pašu...
EF 70-200 On 1.6x Canon cameras it will see angles-of-view similar to what a 115~320mm lens would see on a 35mm camera.
fotofans:Grozies kā gribi, bet uzliekot piem.70-200 uz krop kameras, es redzu 1,6 x tālāk! Lai dabūtu iznākumā tādu pašu bildi ar FF, kompī nāksies to "apgraizīt". Tas tā- neiedziļinoties..
--------------- nofočē ar zivsaci, izgriez no centra 10% un radīsies teleobjektīvs