Labrīt, fotospečuki. Vai kāds var pakomentēt par augstāk minētājām kamerām? - revjūvus es lasīt māku un ir skaidrs, ka matrica tā pati, bet atšķirīgs korpuss un vienam nav skatu meklētāja, toties otram ir jaunāks procis. Bēda tāda, ka revjūvus cilvēki parasti neatjaunina pēc jaunas firmvāres iznākšanas, un fudžiks uz šito štelli ir gana nasks. Tad nu jautājums sekojošs - vai xe-1 ar svaigāko softu lietošanā ir manāmi lēnāks par x-m1? Tieši AF, ieslēgšanās, shutter-lag, bilžu browsēšana? Kā vispār ar xe-1 ātrdarbību? Man dzīvē bijusi saskare ar 2 uzkrītoši lēnām kamerām - Canon 300D un oly e-pl1, ja virsū sigmas stikls (runa par ieslēgšanās ilgumu). Pieņemu, ka neviens no fudžikiem nav tik lēns, bet tomēr. Nevaru izšķirties starp 2 komplektiem - ar vecāku body, bet labāku stiklu un jaunāku body, bet švakāku stiklu. Cenas starpība ~120 EUR - pirmais variants dārgāks.
atrunas: - to, ka bezspoguļi ir sū*i un nopientam darbam neder, mēs visi zinām, nav vajadzības atkārtot. - to, ka Sony taisa labus bezspoguļus, uz kuriem skatīties prātīgāk es zinu, paldies, nav vajadzības atkārtot - to, ka Frīdim ir nex 7 un fudžika ziepīši zina nu jau viss internets, paldies, Frīdi, ar Tavu pieredzi esmu pazīstams - negribu es spoguleni
Nezinu. Zinu tikai to, ka pats uz bezspoguli skatos tikai ātrākais 3-4 gadu perspektīvā. Patīk Fuji koncepts ar dažādiem korpusiem un dažādiem gaišiem stikliņiem. Uz Sony pat neskatos, jo viņu produktu līnija ir tāds haoss, ka neizsekot.
Izstādē paturēju rokā vairākus Fujikus - X100, E1, T1, neviens līdz galam nebija mans. Biju pārsteigts par X100 lielumu, tur maz priekšrocību pret mazliet lielākiem korpusiem ar maināmiem stikliem.
Ar Sony tik traki nav, mani vairāk mulsina fudžika nosaukumi, kur visos bezmaz figurē X un 1, bet burtos hierarhiajs skaidras nav Soņa šodien izziņoja A7II - pēc specenes rādās spēcīgs. Drošais variants ir par to pašu naudu paņemt kādu nex 6 vai a6000 un kādu laiku bildēt, man nevajag nopietnai bildēšanai. Bet Sony biš apnikuši un gribas redzēt, ko citi labu taisa - vot iekoda man šitā muša pēc izstādes uzreiz, ja būtu nedēļu ātrāk, būtu aizgājis pačamdīt.
Man gan ir labi - šobrīd nevajag neko pirkt. Varu pagaidīt kamēr (1) bezspoguļi izslimos savas bērnu slimības un kļūs ātrāki (t.i. normāli) AF un (2) pats sapratīšu vai māku iztikt ar 35&85mm (FX izpratnē) komplektu.
versatile:Ar Sony tik traki nav, mani vairāk mulsina fudžika nosaukumi, kur visos bezmaz figurē X ...
Mazs offtopiks- kaut kur lasīju pētījumu, ka elektronikā vislabāk pārdodas lietas, kuru nosaukumā ir "X" !!! Un tiešām - tie cēlākie Panim ir LX, GX; Canonam GX, DX; Samsungam NX; Fuji X, Sony RX u.t.t. Autopasaulē, ja kas, līdzīga loma ir burtam "R", tas acīmredzot nāk no motora Rrrrrēkoņas
versatile:Ar Sony tik traki nav, mani vairāk mulsina fudžika nosaukumi, kur visos bezmaz figurē X un 1
Fuji kameru nosaukumos pirmais burts vienmēr ir X, aiz kura seko burta un cipara kombinācija, kas apzīmē modeli. X nozīmē, ka tā ir X bajonetes (X mount) kamera, burts (-i) aiz domu zīmes apzīmē modeli, un cipars aiz burta - kurš modelis pēc kārtas (paaudze). Visur gandrīz ir 1, jo visiem modeļiem pagaidām ir iznākusi tikai viena paaudze, izņēmums ir X-E, kuram ir divas paaudzes X-E1 un X-E2.
Hierarhija ir apmēram šāda: X-PRO un X-T ir dārgākie modeļi, katrs tikai atšķirīga veida kamera. Tad nāk X-E Tad X-M (bez skatu meklētāja) Un beigās - X-A (bez skatu meklētāja un ar parasto sensoru, ne fuji x-trans)
Bet ja par izvēli starp X-E un X-M, tad es kameras bez skatu meklētājiem vispār neizskatītu kā iespējamu pirkumu.
versatile:Ar Sony tik traki nav, mani vairāk mulsina fudžika nosaukumi, kur visos bezmaz figurē X un 1, bet burtos hierarhiajs skaidras nav
Te jau iepriekš PASKAIDROJA Fuji hierarhiju un lai to saprastu nevajag vairāk par 1 min. Soņkam tā pati slimība, kas DSLRos - visa kā ir daudz par daudz.
Ko bļausties? Paskaidroja, pēc tam kad uzrakstīju, ka nav saprotama līdz galam tā uzreiz; tam pašam sony - lielāks cipars -> krutāka kamera X-a netiek izskatīta kā opcija. Jautājums ir par diviem auKstāk minētajiem. Bezs aktu meklētāja ir stulbi, bet, ja nebildē ar garajiem stikliem, tad nemaz tik traki nav. Toties atlokāmo ekrānu gan patīk izmantot. Eh, laikam, kurš pārdevējs pirmais atbildēs, no tā arī pirkšu
Pusgadu lietoju X-PRO 1 un esmu kļuvis par Fuji fanu. Pats fotografēšanas proces ir ieguvis daudz lielāku baudījumu.
Ja būtu jāizvēlas starp X-E1 un X-M1 es viennozīmīgi ņemtu X-E1, kaut vai tikai dēļ EVF. Līdz novembra beigām var iegādāties X-E1 + XF 18-55mm pie oficiālā izplatītāja par €579. XF 18-55mm viens pats ar visu atlaidi maksā €556! Manuprāt, ļoti labs piedāvājums.