Aizpildot aptauju kādā populārā fototehnikas ziņu blogā, man radās jautājums: Vai kāds no jums apdrošina savu fototehniku? Ja jā - kur un pa cik? Un, vai kādreiz ir arī atmaksājies?
Es reizēm somu uz pāris minūtēm actāju pilsētas estrādē pašā vidū uz pirmās rindas sola, pāris tūkstošu skatītāju acu priekšā, neviens vēl (tfu-tfu-tfu) nav mēģinājis spert tādos apstākļos.
Apdrošinot dzīvokli - iesniedzu arī pie reizes sarakstu ar visu tehniku un cenām. Tāpat klāt apdrošināta ir līdzi ņemamā manta vērtībā līdz 3000E. Strādā tādos gadījumos ja uz ielas pienāk klāt sliktie čaļi, iedod pa tāfeli un aiziet ar somu.
Pasākums nav nemaz tik dārgs - ~140E uz gadu ieskaitot pašu dzīvokļa apdrošināšanu.
Ja tas pāris minūšu pāraukšana ilgākā laikā domāts par mani, tad nekā, nekur neklīstu, aizeju tik no augšējām rindām nobildēt pasākuma kopskatu, bet i bufeta sugerti kokiu alu ar Utenos fokloros ansamblio vadovu eju ar visu somu.
Apdrošinājis fototehniku nekad neesmu. Pēdējo gadu laikā, cik fotosomu esmu atstājis uz/zem beņķiem, uz īsu brīdi apstaigājot vietu, kur bildēju, nekad nekas nav pazudis. Toties pirms pāris gadiem vienā kempingā, fotogrāfu tusiņā, lādētājs aizpeldēja. Hvz, vai kāds no savējiem, vai sveši, kas pa kempingu tusēja. Interesanti, ka aizstiepa tikai pašu lādētāja kastīti, baterija un vads bija atstāti blakus kontaktam.
smartins: Toties pirms pāris gadiem vienā kempingā, fotogrāfu tusiņā, lādētājs aizpeldēja. Hvz, vai kāds no savējiem, vai sveši, kas pa kempingu tusēja. Interesanti, ka aizstiepa tikai pašu lādētāja kastīti, baterija un vads bija atstāti blakus kontaktam.