forum.gif
Thunderbolt SSD boot drive
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Thunderbolt SSD boot drive
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.11.14 10:41
 citēt
Čau, varbūt kādam ir pieredze lietojot SSD Thunderbolt disku kā boot drive uz mac? Skatos ka dažiem ir tīri labi sanācis - google robinmonks.com.... Bet interesē sistēmas stabilitāte. Anyone?
Teorētiski thunderbolt vajadzētu būt tikpat ātram kā sata 3?
Publicēts: 26.11.14 10:59 labots
 citēt
AK34 ir šams ko lidzigu te klarej liekas , nevaru atrasts bet palūri šito www.fotoblog.lv...
Publicēts: 26.11.14 11:31
 citēt
Neesmu maku lietotājs, tādēļ varētu kāds man izskaidrot: Kāda jēga no OS, kas instalēts ārējā datu glabātājā?
:amazing:
Publicēts: 26.11.14 11:33
 citēt
3rdHalf:Neesmu maku lietotājs, tādēļ varētu kāds man izskaidrot: Kāda jēga no OS, kas instalēts ārējā datu glabātājā?

Tāda ka negribu mainīt štata HDD uz SSD, bet thunderbolt dod iespēju pieslēgt SSD ārēji. SSD- dēļ ātruma.
Publicēts: 26.11.14 11:39
 citēt
OKfoto:
3rdHalf:Neesmu maku lietotājs, tādēļ varētu kāds man izskaidrot: Kāda jēga no OS, kas instalēts ārējā datu glabātājā?

Tāda ka negribu mainīt štata HDD uz SSD, bet thunderbolt dod iespēju pieslēgt SSD ārēji. SSD- dēļ ātruma.

Kādas problēmas atgriezt lācītim vēderu un vienkārši piespraust ssd pie sata?
Publicēts: 26.11.14 11:59
 citēt
3rdHalf:
OKfoto: Tāda ka negribu mainīt štata HDD uz SSD, bet thunderbolt dod iespēju pieslēgt SSD ārēji. SSD- dēļ ātruma.

Kādas problēmas atgriezt lācītim vēderu un vienkārši piespraust ssd pie sata?

Garantija?
Publicēts: 26.11.14 12:10
 citēt
Bzh:
Garantija?

Garantijas noteikumu pārkāpšana, par cietā nomaiņu. Kas tad tās par muļķībām?
:D
Pat sonī atļauj PlayStation 4 apgreidot no HDD uz SSD, saglabājot garantiju.
Publicēts: 26.11.14 12:43
 citēt
3rdHalf:
Bzh:
Garantija?

Garantijas noteikumu pārkāpšana, par cietā nomaiņu. Kas tad tās par muļķībām?
:D
Pat sonī atļauj PlayStation 4 apgreidot no HDD uz SSD, saglabājot garantiju.

"Neesmu maku lietotājs" bet viedoklis ir…… apskaties uz priekšmetu, kas saucās iMac (spriežot pēc jautājuma tēmas autoram tāds ir) un atbildi sev uz jautājumu: "eu a kā bļin šitam nomainīt cieto???". Tā ka jautājums par garantiju tiešam būtu uzdodams. Vēl ir ārejai sistēmai ir tā priekšrocība, ka aizejot pie cita dzelža, tu vari svešu kompi uzstartēt no savas sistēmas un stādāt kā ar savu. Bet vispār jau mēle niez vaicāt, vai tiešam ieslēgšanās laiks un softa startēšanās ātrums ir TIK svarīgs? Ja ātrs sistēmnieks paātrina kompi,tad vispirms vajadzētu par RAMa palielināšanu padomāt, ja kompis darba procesā intensīvi raksta/lasa sistēmnieku, tad "kautkā" pietrūkst.
Publicēts: 26.11.14 12:50
 citēt
Man skiet ka apstradajot bildes un exportejot tas Sistemas diskam ir liela nozime.
Publicēts: 26.11.14 12:52 labots
 citēt
Vnk aiznes un capital (ja pats nemāki. Imacam tas ir apm 7 min darbs, bet vajag piesūcekņus ekrāna noņemšanai un jāzin kā hdd temperatūras sensoru atslēgt, jo SSD to vairs nevajag, lai venķiks negriež uz max nonstopā), lai ieliek SSD un esošo HDD ieliec speciālā kastītē un piesraud kā ārējo un done. :)
Publicēts: 26.11.14 13:03
 citēt
Svarīgs ir failu rakstīšanas un lasīšanas ātrums video apstrādē/renderēšanā un lightrūmā importējot/exportējot bildes. Uz SSD tas viss būs ātrāk, bet man aizdomas, ka vnk pietiek, ka propertijos kā Scratch disc izvēlies ārējo SSD un arī paši faili tiek nolasīti un rakstīti uz SSD. Tam nav jābūt obligāti Sistēmas diskam.
Publicēts: 26.11.14 13:08
 citēt
Man ir late 2013 imac tur ar piesucekniem vairs nepietiek - displejs ir pielimets pie korpusa. Var atvert bet cakars baigais. SSd areja thunderbolt porta ir iizii piizii
Publicēts: 26.11.14 13:11
 citēt
+ tas ka dzelzus var mainit. Nekopejot datus.
Publicēts: 26.11.14 14:03
 citēt
Skopais maksā divreiz, slinkais dara trīsreiz.
:face-grin:
Labāk aiznes, lai to izdara servisā.
Skatījos, kad to izdarīt mājās ir baigā piša. Biju nedaudz augstākās domās, par apple dizainu.
:shame:
Publicēts: 26.11.14 16:00 labots
 citēt
alchsh: bet man aizdomas, ka vnk pietiek, ka propertijos kā Scratch disc izvēlies ārējo SSD un arī paši faili tiek nolasīti un rakstīti uz SSD. Tam nav jābūt obligāti Sistēmas diskam.

+Daudz
Apkārtsatipāmajiem diskiem un vadiem tendence bojāties drusku vairāk par iebūvētajiem. Vot i paliksi ar melnu ekrānu pat bez interneta, ja nu kaut kas ar vadu notiks.
Un nevajag teikt, ka nenotiks. Kolēģis kā reiz šodien sūdzējās, ka ārējais disks kaput... Vads.
Publicēts: 26.11.14 16:33
 citēt
versatile:
alchsh: bet man aizdomas, ka vnk pietiek, ka propertijos kā Scratch disc izvēlies ārējo SSD un arī paši faili tiek nolasīti un rakstīti uz SSD. Tam nav jābūt obligāti Sistēmas diskam.

+Daudz
Apkārtsatipāmajiem diskiem un vadiem tendence bojāties drusku vairāk par iebūvētajiem. Vot i paliksi ar melnu ekrānu pat bez interneta, ja nu kaut kas ar vadu notiks.
Un nevajag teikt, ka nenotiks. Kolēģis kā reiz šodien sūdzējās, ka ārējais disks kaput... Vads.

Tādu risku pieļāvu, tāpēc prasīju pieredzi par stabilitāti. Bet principā arī ieksējais hdd var nomirt - ziepes vēl lielākas - jātaisa vaļā un jāmaina
Publicēts: 26.11.14 16:42 labots
 citēt
Nu šis arī man ir aktuāli! Ar pārbūvēšanu nodarbojas BCCS, iebāst ssd par darbu prasija 50ls, pieņemu tagad kādi 70e! Bet man ātri atstiepās Vertex SSD, tagad stāv nekam nederīgs klucis, kopš tā laika neesmu nomainijis uz jaunu! Thunderbolts ir ātrs un arī doma par ārējo ssd, bet thunderbolta kontrolieri ir dārgs prieks, ja esi atradis ko pieņemamā cenā tad saki! :) Par pašu SSD izvēli varu piebilst ka noteikti jāņem tāds ssd kuru pacs ābolīts sprauž savās iekārtās, jo es pieņemsim paņēmu tādu kurš ir ar SandForce kontrolieri un tas izrādās nesadzīvo ar mac un ātri atstiepj galus!
Publicēts: 26.11.14 16:46
 citēt
šobrīd apsveru Lacie SSD thunderbolt
Publicēts: 26.11.14 16:55
 citēt
Vispār jau tev taču ir USB3, uzliekot sistēmu uz ssd usb3 arī kompītis būs daudz ātrāks! SSD ātrumi ir ļoti līdzīgi usb3 ātrumam, tā kā thunderbolts pat varētu izpalikt!
Publicēts: 26.11.14 17:02
 citēt
Tur jau komplektā nāk thunderbolt vads - nekādu problēmu. Slēdz klāt un enjoy :)
Publicēts: 26.11.14 17:20
 citēt
Nu jā, protams ja tu ņem Lacie thunderbolt, tad nu jāsprauž pareizi ka thunderbolts! :) Bet tavā varijantā tu vari apsvērt arī uzticama SSD iegādi un USB3 ārējo kasti. Bet tā skatos ka lacie thunderboltam cena palikusi jau labāka
Publicēts: 26.11.14 20:18
 citēt
Uz portatīvā mac kādu laiku atpakaļ nomainiju, zaudēju tikai izmēru, bet ieguvu ātrumu. Datus tā pat uz viņa neglabāju līdz ar to izmnēram nav lielas nozīmes.
Publicēts: 27.11.14 18:09
 citēt
Darbā bija MacBook Retina 13inch, kuram vajadzēja uzlikt windows. Iekšējais SSD bija 128gb, bija vajadzība pēc Windows uz cita diska- izlīdzējāmies ar Lacie SSD Thunderbolt disku, kuram uzliku Windows. Kad vajag iebūtoties- piespraud disku, restartē un lieta darīta. Viss darbojās zibenīgi. Thunderboltam ir ļoti liels datu pārraides ātrums.
Toreiz gan sanāca pačakarēties, jo nav tik viegli kā BootCamp uzlikt tā paša diska.
Publicēts: 11.12.14 21:47
 citēt
OKfoto:Tur jau komplektā nāk thunderbolt vads - nekādu problēmu. Slēdz klāt un enjoy :)
Hawkcore:Nu jā, protams ja tu ņem Lacie thunderbolt, tad nu jāsprauž pareizi ka thunderbolts! :) Bet tavā varijantā tu vari apsvērt arī uzticama SSD iegādi un USB3 ārējo kasti. Bet tā skatos ka lacie thunderboltam cena palikusi jau labāka
USB , kaut 3šāis, nebūs pietiekami ātrs savienojums, jo vairāk, neļaus ieslēgt TRIM enebleri, kur pretī thunderbolts + SSD ļāuj likt siestēmu, būs pietiekami ātrs, ļāus slēgt TRIMu.
Publicēts: 11.12.14 21:51
 citēt
OKfoto:Tur jau komplektā nāk thunderbolt vads - nekādu problēmu. Slēdz klāt un enjoy :)
Lasor forumos pietiekami labs risinajums ārējais thunderbolt SSD kā sistēmdisks, es gan tad konfigurētu fussion draivu, laiērtāk tik t gala, taču progrāma maxsimus tomēr būtu likt iekšā Apple ssd (ja 13 gads, tad tas būs pcie ssd,) tik jāizpēta, vi konkrētajam modelim ie jau iekšā kur "piesprausties" Nav sen kā savam 21.5 iMacam šo veicu. Ātrumi pieuga no kada 100, līdz 670- 680. Tā ka , ir to vērts. Lai vecas!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):