Kāpēc hromēt , labāk zeltītyoutu.be... , Latviju nekā nezinu bet ŠITE www.galvanta.lt vēl nesen bija kruta Viņā Dūmu gatvē atrodas Tev no Daugavpilse s varētu būt tuvāk aizbraukt nekā uz Rīgu. Naudiņa ar tulīt šiem būs kā pie mums
Kāds hromē mājās!?Nezinu gan kā tehnoloģīja gājusi uz priekšu pa 25 gadiem kopš vairs neesmu galvaniķis,bet vismaz toreiz tas bija pietiekoši sarežģīts process.Uz dzelzs detaļas(ar attīrīšanu un pulēšanu vispirms)galvaniski tiek uzliktas divas kārtas ar varu,tad niķelis un beidzot hroms.Gan jau kāds kantoris ir vēl palicis vai radies no jauna,jo cilvēki jau nodarbojas ar restaurēšanām un tadām lietām.Cilvēki saka hromēts piemēram bamperis,bet patiesībā tas skaistais spīdums ir niķelis,hromu pat grūti nezinātājam ieraudzīt pašā virsū.Pamatā tas vajadzīgs cietībai.
Nu tad man vajadzīga niķelēšana, spriežot pēc tā, kā isskatās nolobījusies kārtiņa, tur nekāda vara apakšā nemaz nav. Un istabas priekšmetam nemaz arī nevajag to izturību, kas mašīnas detaļām.
Schneider:Nu tad man vajadzīga niķelēšana, spriežot pēc tā, kā isskatās nolobījusies kārtiņa, tur nekāda vara apakšā nemaz nav. Un istabas priekšmetam nemaz arī nevajag to izturību, kas mašīnas detaļām.
Es saku,ka tagad droši vien ir uzlabotas tehnoloģījas,par kurām neko nezinu.Neesmu interesējies.Bet toreiz niķelis pa taisno uz dzelzs neklājās,bet tavā gadījumā hroma kārtiņa gan būtu vajadzīga,jo niķelis kā tāds ir mīksts un viegli skrāpējas.
Šis neskrāpēsies, veserītis sit no iekšpuses, bet tā var palikt arī aprūsējusi. Vispār jau es arī pirms 25 gadiem pats remontēju savu lampu televizoru Gorizont un rādiķi Rekord, bet tagadējiem pat nezinu, kas ir iekšā.
Uz Sopiņu ielas bija tāds Metālserviss. Ja palaimēsies, atradīšu direktora un ražošanas vadītāja vizītkartes. Gadus trīs atpakaļ viņi vēl bija tādā pussprāgušā stāvoklī, bet galvanika strādāja periodiski. Tur man hromēja plastmasas detaļas kādai smalkai videokameras projekta atstarojošai virsmai. Vienkārši pielika klāt detaļu sērijai gartavā katlā un viss. Atradīšu, došu ziņu. He, he, agrā jaunībā, kad ģitāras būvēju, pats detaļas hromēju, par anodu ņemot fotoglancētaja plates, niķela hlorīdā vienkārši pie auto akumulatora un viss. metalizāciju pārnesa ka prieks. Tik pulētai visrsmai jābūt.
Es gan medniekiem uz nažiem kodināju musturus, LATRs, taisngriezis no vienas 348-tās diodes, sausa koka grīda, parastā sāls šķīdumā samērcēta vate un uspriekšu.
Šitais tāpat nav labs, atradu laukos aiz šķūņa pakša atkritumu kulē kopā ar tukšām pudelēm un burkām. Istīrīju, saeļļoju ar pulksteņmeistaru eļļu, un skat - sāka iet un pat zvanīt. Griebas arī piedienīgu paskatu dabūt.
Eltons:Uz Sopiņu ielas bija tāds Metālserviss. Ja palaimēsies, atradīšu direktora un ražošanas vadītāja vizītkartes. Gadus trīs atpakaļ viņi vēl bija tādā pussprāgušā stāvoklī, bet galvanika strādāja periodiski. Tur man hromēja plastmasas detaļas kādai smalkai videokameras projekta atstarojošai virsmai. Vienkārši pielika klāt detaļu sērijai gartavā katlā un viss. Atradīšu, došu ziņu. He, he, agrā jaunībā, kad ģitāras būvēju, pats detaļas hromēju, par anodu ņemot fotoglancētaja plates, niķela hlorīdā vienkārši pie auto akumulatora un viss. metalizāciju pārnesa ka prieks. Tik pulētai visrsmai jābūt.
Tad jau tu niķelēji nevis hromēji.Niķelēšanā anodi tiešām ir no metāliska niķeļa,hromēšanā tie ir no svina,bet hroms nāk no elektrolīta ārā.
Šnaider, ķer: Metalserviss, kā jau atcerējos. Dr.Nikolajs Kuļešovs, ģenerāldirektors, valdes loceklis GSM: 9289701, e-pasts: metalserviss@parks.lv sirsnīgs vīrelis, visu izrādīs un izstāstīs. manā gadījumā, man bija tāds eksperimentāls gadījums, saprintējām dažādas detaļas, kam bija nepieciešamas spoguļvirsmas un tās arī sakarināja kādā no katliem- rezultāts apmierināja. Un bez maksas, tikai jāaprunājas.
Eltons:Uz Sopiņu ielas bija tāds Metālserviss. Ja palaimēsies, atradīšu direktora un ražošanas vadītāja vizītkartes. Gadus trīs atpakaļ viņi vēl bija tādā pussprāgušā stāvoklī, bet galvanika strādāja periodiski. Tur man hromēja plastmasas detaļas kādai smalkai videokameras projekta atstarojošai virsmai. Vienkārši pielika klāt detaļu sērijai gartavā katlā un viss. Atradīšu, došu ziņu. He, he, agrā jaunībā, kad ģitāras būvēju, pats detaļas hromēju, par anodu ņemot fotoglancētaja plates, niķela hlorīdā vienkārši pie auto akumulatora un viss. metalizāciju pārnesa ka prieks. Tik pulētai visrsmai jābūt.
Paga paga , nejauc kautko? Tā gadijumā nebija vis hromēšana bet "Vakuma pārklšāna" , ļoti plāna kārtā uz jebkā uzklāt praktiski jebkāda metāla kārtiņu Lielas apaļas vākuma kameras kur liek rāmjos detaļs un zem spiediena iztvaizcē mētāla folijas ? Tā sākau savas gaitas vuenu vasaru 14 gados VEFa kur šādi spoži pārklāja sākot no radio aparātu logām un kloķiem līdz grekvenču skalām BET pats kritākais protams bihas Saulenes kuras uztasija pilnīgi "Spogulenes" un KIEV 88 spoguli pārmetalziēja IZCILĀ kvalitātē Tā nav galvanika tas cits profess "Vakuma pārklāšana"
Pats korpuss ir bijis krāsots, tur vēl tagad var redzēt zilas krāsas paliekas, man jānospīzdina tik tā zvana bļodiņa un skrūve. Laikam patiešām būs vienkārši jānodrāš ar šmirģeļpapīru vecā kārta un pie voiloka ripas ar pulējamo pastu. Drošībai vēl virsū kārtiņu caurspīdīgas lakas un gatavs. Korpusu vienkārši pārkrāsot.
Bet Eltona process ir tīrākā galvanika, domāju, ka viņš tur pārklāja nevis plastmasas detaļas, bet gan stīgu spriegotājus, visādus tur vibrato ričāgus un skaņu noņēmēju vāciņus, kuri visi ir no metāla.
Schneider:Pats korpuss ir bijis krāsots, tur vēl tagad var redzēt zilas krāsas paliekas, man jānospīzdina tik tā zvana bļodiņa un skrūve. Laikam patiešām būs vienkārši jānodrāš ar šmirģeļpapīru vecā kārta un pie voiloka ripas ar pulējamo pastu. Drošībai vēl virsū kārtiņu caurspīdīgas lakas un gatavs. Korpusu vienkārši pārkrāsot.
Bet Eltona process ir tīrākā galvanika, domāju, ka viņš tur pārklāja nevis plastmasas detaļas, bet gan stīgu spriegotājus, visādus tur vibrato ričāgus un skaņu noņēmēju vāciņus, kuri visi ir no metāla.
Jā.Tas būs visvienkāršāk un nepavisam ne slikti!Plastmasas metalizācija galvaniski ne vakuumā ir vēl cimperlīgāks process.Protams,ar Smarta canonu jau var paeksperimentēt.Diezgan droši,ka tiks sačakarēts,bet ko padarīsi?Arī neveiksmīgs rezultāts ir rezultāts.
Apzvanīju visus tos lv kantorus, baigais cenas kosmos tomēr tai hromēšanai Es atradu alternatīvu...auto krāsu veicī ir tāds jaunums, tipa hroma bāzes krāsa, maksā padārgi 1L =140eur, bet tik un tā sanāk lētāk nekā hromēt...efekts teikšu ka diezgan pieklājīgs sanāca, tikai virsma vajag sagatavot perfekta.
kāpēc ne, bet vai pietiks?...jāpūš ar pistoli un pūšot liela daļa aiziet na rashod un tie 10gr. vnk izkusīs, jo tā krāsa ir baigi šķidrā un jāliek vairākās kārtās.
Nu, vai zin, es vēl tā vecā krāma 10 kvadrātcentimetrus pūtīšu ar pistoli, pie tam vēl nesciktur kārtās. Jau atradu, ka 270 ml aerosola baloniņš ar hroma efekta krāsu Gogoļa ielā nopērkams par 5 €.
Tak es jau 27.novembrī piekritu vienkāršai nopulēšanai. Šmirģelis man ir, filca ripa arī, un pulējamo pastu pa Jebaju no švābiem atsūtīja, jo mūsu saimestības preču veikalos par to neko nezina, tāpat kā par salmiaku.
Schneider:Tak es jau 27.novembrī piekritu vienkāršai nopulēšanai. Šmirģelis man ir, filca ripa arī, un pulējamo pastu pa Jebaju no švābiem atsūtīja, jo mūsu saimestības preču veikalos par to neko nezina, tāpat kā par salmiaku.
Tik atceries ka pasta ir indīga , lieto masku pret putekļiem strādājot.