Daudz, daudz atmiņas karšu vietā vislabāk noder mazs,ietilpīgs laptops ( ar jaunu baču mēnesi izturēs bildes pārlādēt, tikai enerģijas saudzēšanas režīms jāuzliek, jānovāc viss liekais no startupa un pat walpapīrs, jāatslēdz AV un FW ). Aparātam daudz, daudz baču un akumulatoru. Kokvilnas un vilnas zeķu pāri, aptieciņa sev un kamerai, galvassega, sērkoki un nazis.
Kompromisa priekšlikums - fotografēt ar to, kas ir pieejams tagad, bet tā, kā filmiņu laikos. Te es domāju galvenokārt apjomu. Kādreiz mēnesi garam laivu braucienam taigā man pietika ar maximums 10 filmiņām (MB un diapozitīvi kopā) Nebija manās aprindās neviena, kas patērētu 1 filmu dienā. Uzstādi normu - 36 kadri dienā, tam resursu pietiks bez problēmām.
_VA_:Daudz, daudz atmiņas karšu vietā vislabāk noder mazs,ietilpīgs laptops ( ar jaunu baču mēnesi izturēs bildes pārlādēt, tikai enerģijas saudzēšanas režīms jāuzliek, jānovāc viss liekais no startupa un pat walpapīrs, jāatslēdz AV un FW ). Aparātam daudz, daudz baču un akumulatoru. Kokvilnas un vilnas zeķu pāri, aptieciņa sev un kamerai, galvassega, sērkoki un nazis.
kaut kāds stulbums.
100USD un viss sabildētais ietilps 256gb SD kartiņā. www.ebay.com...
priore:laptops ir smags, tādu gan neņemtu CEĻOJUMĀ. Elektrību ar tērē daudz.
Nu, jā, drausmīgi smags. Pastiept nevar, cik smags. Tik smags, ka kilo bačuku, tādu un šādu + drēbes un padzēriens kopā veido pilnīgi nepanesamu bagāžu.
Vislabākais risinājums ir: 1. Divas 256gb, rakstīt abās paralēli (ir fočiki daudz tādi); 2. Teorētiski, piem, Pentax K-30 litija bačas maksā lēti (ķīniešu) ar vienu baču var aptuveni kāzas nobildēt. Viņas ir maziņas, perfekti kantainas un vieglas. Kādas 6-7 un pietiks mēnesim ar atliektiem galiem. Saules lādējamie paneļi nedarbojas. Pagaidām tādi nav izdomāti (pielietojami reālai lādēšanai). 3. Ekstrēmam pārgājienam (nezinu par temperatūrām, pieņemu, ka siltās zemes) es velku mugurā Lafuma Down jacket (kalnoskāpēju), to var salocīt un iebāzt palielā kabatā. Bet mugurā uzvelkot ir silti arī -20`c. Bieži ziemā tajā braucu bildēt. Jārēķinās, ka viņai neilon ļoti plāns un uz asāka zariņa tā momentāli cenšas saplēsties. Vēl man tādos ceļojumos līdzi ir Lafuma Warm & Ligt 600 guļammais. Teorētiski viņā var gulēt līdz mīnus grādiem, sver 600 gramus, var sastūkēt iekšā pusmangaļu 1.5l pudelē. Esmu gulējis tuksnesī ap nulli, ar vairākiem džemperiem mugurā... Biju nenormāli priecīgs, kad beidzot sagaidīju SAULI! Nekad tik priecīgs neesmu bijis par saullēktu, zobs uz zoba neturējās. 4. Par cik es ņemu līdzi ceļojumos (kur jāstiep uz muguras) pentax k-30, tad arī 50mm 1.4 ir visvieglākais no visiem brendiem, tāpat Pentax DA 15mm/f4 Limited ir miniatūrs platleņķis. Citreiz ņemu lētu 70-300mm sigmu, ja paredzu, ka tele arī būs jābildē (vielgs tele objektīvs). Jo tai ir arī makro funkcija. Viss, no stikliem neko nevajag vairāk. 5. Par cik spogulene ir maza, FA 50mm objektīvam un DA 15mm platlenķim filtra izmērs ir 49mm, attiecīgi tādus maziņus filtriņus paņemu līdzi gan ND8 un ND1000 (B&W 110, pareizāk), B&W circular polarizer un UV filtru - lai kaut kādas šļakatas un dubļus var pabildēt. Visi kopā saskrūvēti tie ir noslēpjami saujā (neiaizņem vietas). 6. Statīvs. Par cik objektīvi un spogulene neko nesver, tad statīvs ir ļoti stabils un saucas GT0541. Tas sver 700 gramus. Viņam esmu izņēmis centrālo kolonnu, attiecīgi tas sver 600 gramus un ir stabilāks nekā vairumam Latvijas bildētāju, kas bildē ar statīviem alumīnija krāsā.
Vēl var paņemt kādas pāris mazākas SD kartes, ja tiek paredzēts bildēt kur var pieprasīt atdot atmiņas karti. Man tā birmā Piepi&$%ās pulkvedis (ja pareizi sapratu), kurš līdzīgs fildelam kastro un iekāpa Amerikāņu 1945-tā gada palikušā Willy džipiņā. Par cik viņš angļu valodā runāja, sanāca toreiz tikt cauri ar atvainošanos, smaidīšanu un parādīšanu cik smuki viņu nobildēju un varu izdzēst ja tiešām to vajag. Nācās izdzēst un parādīt turp atpakaļ, ka izdzēsta bilde. Bet tā jau man bija pienākuši bruņoti jaunēkļi no visām pusēm, kamēr ar viņu virsnieku skaidrojos (biju lasījis, ka tur diezgan mierīgi par jebkādām aizdomām var iegrabēt vietējā cietumā uz mēnesi). Bet par cik viņi akūti toreiz mēģināja sagrabināt valūtu visos veidos, tad tomēr tūristus visādus neaiztika, pareizāk sakot - tos baigi sragāja. Visur nočekoja piereģistrēja, sekoja vai ir izbraucis no pilsētas A, tur piereģistrēja, autobusā piereģistrēja, izkāpjot piereģistrēja, taksī piereģistrēja un viesnīcā piereģistrēja.
priore:laptops ir smags, tādu gan neņemtu CEĻOJUMĀ. Elektrību ar tērē daudz.
Nu, jā, drausmīgi smags. Pastiept nevar, cik smags. Tik smags, ka kilo bačuku, tādu un šādu + drēbes un padzēriens kopā veido pilnīgi nepanesamu bagāžu.
Vieglākie sver ap 1kg - tas tomēr ir gana daudz, sevišķi, ja tiešām ir ekstrēms pārgājiens (man pietika pa pilsētu pastaigāt ar 10kg plecos un dienas beigās jau prasījās nafig to visu nomest) Ja tiešām ekstrēms un garš pārgājiens, es pat spoguļkameru neņemtu līdzi, bet meklētu kaut ko mazu un vieglu. Ja tiešām bez bildēšanas nevarētu
Ideja tāda, ka sanāk palikt visādās miskastēs pa nakti. attiecīgi izvelc savu guļammaisu, ielin tajā un nav jābaidās, ka no piespermotā matrača izlīdīs kādi tārpi un tarakāni naktī...
Attiecīgi es bieži vien braucu divu nedēļu braucienos ar rokas bagāžu - pustukšu 30L mugursomu un mierīgi ar to visu iztieku (drēbes parasti ir uzvilktas mugurā un rezervē neko daudz nevajag.
Ideja tāda, ka sanāk palikt visādās miskastēs pa nakti. attiecīgi izvelc savu guļammaisu, ielin tajā un nav jābaidās, ka no piespermotā matrača izlīdīs kādi tārpi un tarakāni naktī...
Attiecīgi es bieži vien braucu divu nedēļu braucienos ar rokas bagāžu - pustukšu 30L mugursomu un mierīgi ar to visu iztieku (drēbes parasti ir uzvilktas mugurā un rezervē neko daudz nevajag.
Mēnesi ilgam TRIPam tādu??? Kas tas kkāds skautu vai programmētāju pasākums? Normālam cilvēkam visu +/- silto sezonu bagažniekā ir šitāds:
Mēnesi ilgam TRIPam tādu??? Kas tas kkāds skautu vai programmētāju pasākums? Normālam cilvēkam visu +/- silto sezonu bagažniekā ir šitāds:
Nevajag gultu - 6km aiz Rojas ir pludmale kur 2,5km uz katru pusi nav nevienas mājas + tur jūrā lec gan mēness, gan saule - augustā visi guļamistabas griesti vienās zvaigznēs. Tas ir nūģis ne cilvēks kam 2,5kg nav bagažniekā. Viņa meitenēm vajag lenti zem zoda, lai žoklis žāvājoties neizmežģās.
laptopu stiept nu toch ir pilniigs nepraats. nogruust visus datus vienaa cietnii laptopaa, kursh sver ~2 kg pret dazhu desmitu atminu karti, pie tam vairakas saperkot un buckup fochukaa laist divos slotos. tereet laiku lai parmestu. riskeet ar pashu laptopu.
andre:laptopu stiept nu toch ir pilniigs nepraats. nogruust visus datus vienaa cietnii laptopaa, kursh sver ~2 kg pret dazhu desmitu atminu karti, pie tam vairakas saperkot un buckup fochukaa laist divos slotos. tereet laiku lai parmestu. riskeet ar pashu laptopu.
Tu pastāsti kāds formāts tam tripam - ja ar kājām ārpus civilizācijas un bildes nav pasūtījums, tad arī spoguļsoma ir skarbi par laptopu nerunājot... prasās mazāka kamera.
_VA_:Daudz, daudz atmiņas karšu vietā vislabāk noder mazs,ietilpīgs laptops ( ar jaunu baču mēnesi izturēs bildes pārlādēt, tikai enerģijas saudzēšanas režīms jāuzliek, jānovāc viss liekais no startupa un pat walpapīrs, jāatslēdz AV un FW ). Aparātam daudz, daudz baču un akumulatoru. Kokvilnas un vilnas zeķu pāri, aptieciņa sev un kamerai, galvassega, sērkoki un nazis.
kaut kāds stulbums.
100USD un viss sabildētais ietilps 256gb SD kartiņā. [url=http://www.ebay.com/itm/PNY-Elite-Performance-256GB-SDXC-Flash-Memory-Card-90-MB-s-Read-Speed-CL-10-/321576032658?pt=Digital_Camera_Memory_Cards&hash=item4adf6cd992
Mjā.[/url] Stulbums būtu uzticēt visas savas bildes šādam padomam.
Ar SD kartēm bik labāk. Ja ir CF, tad ieberziens nedaudz lielāks. Bet nu tas laikam ir way to go. Kartes lielā daudzumā un uz priekšu. Es gan ņemtu 64GB. Ja pēkšņi kaut kas notiek. Un tas, ka tiek rakstīts divās kartēs vienlaicīgi, vēl nenozīmē, ka viss ir 100% drošs. Pēc tam varēsi tirgot viņas SS.lv
Es sāku domāt, ko es darītu, jo visdrīzāk gribētu arī TimeLapšus bliezt. Vajag sponsoru atmiņu kartēm atrast.
Priore, Vieglākas ir sešas bačas. Un šie lādētāji vienkārši nedarbojas - parasti nav armijas pārgājiens nedēļu no vieta, ar kājām, pāri visam tuksnesim. Arī ne atpūta SHarmelsheihā, kur uz diennakti tādu var izkarināt saulē un priecāties kā lādē. Reālā dzīvē šādi faktiski nekur neder. Viņu ideja ir tajā, ja ies'tajas pilnīgs pasaules gals, sanāk nonākt uz neapdzīvoatas salas un tur palikt uz pāris gadiem, tad super, ka tāda mugursoma ir!
Sender, viena liela SD kartņa ir visdrošākais datu glabāšanas veids. Ieviešot jau pāris mazākas, datu glabāšnanas drošība būtiski samazinās.
Respektīvi, ja nopērk tādu 256gb SD kartiņu, pieraksta to pilnu, nolasa ar kompi, izdzēš, nolasa. Super. Drošāk par jebkuru cieto disku, kas mājās kompī griežās.
Brīnos, ka cilvēkiem kaut kā iesēdies prātā šis stublums par daudzajām mazajām atmiņas kartēm.
Tu taču neesi piegrūdis pilnu kompi ar maziņiem 64gb diskiem, tos dublē, pa laikam nomirušo kādu nomaini un tā? Ja?
SD kartiņas parasti sačakarējas: a) kaut kur pazūd; b) salaužaas, jo saliktas vairākas kopā; c) sajājas, jo liekot iekšā fočikā/ņemot ārā u.t.t. kaut ko ar tām sadara ne tā.
Sender, viena liela SD kartņa ir visdrošākais datu glabāšanas veids. Ieviešot jau pāris mazākas, datu glabāšnanas drošība būtiski samazinās.
Respektīvi, ja nopērk tādu 256gb SD kartiņu, pieraksta to pilnu, nolasa ar kompi, izdzēš, nolasa. Super. Drošāk par jebkuru cieto disku, kas mājās kompī griežās.
Brīnos, ka cilvēkiem kaut kā iesēdies prātā šis stublums par daudzajām mazajām atmiņas kartēm.
Tu taču neesi piegrūdis pilnu kompi ar maziņiem 64gb diskiem, tos dublē, pa laikam nomirušo kādu nomaini un tā? Ja?
SD kartiņas parasti sačakarējas: a) kaut kur pazūd; b) salaužaas, jo saliktas vairākas kopā; c) sajājas, jo liekot iekšā fočikā/ņemot ārā u.t.t. kaut ko ar tām sadara ne tā.
Nopirku CF karti esot US. Patiesībā divas par vienu cenu. Viena nosprāga pēc 2 mēneši. Paveicās, ka nebija tur nekas svarīgs. Uzprasi Andrejam kā viņam iet ar karšu sprāgšanu. Kas notiek, ja nosprāgst 265GB ar visu mēneša saturu? Ah, pareizi, ir tač vēl viena fočikā. A kas, ja to nozog, ar abām kartēm iekšā. Ups. Škāde. Bildējot uz vairākām kartēm un glabājot tās kaut vai apakšbiksēs, ir cerība vismaz kaut ko mājās atvest. Un es neiztirzāšu, kādi varianti pastāv palikt bez kameras, tādējādi zaudējot abas 256 kartes ar visu saturu. Nesaprotu, kur ir problēma, ja ir 4 64 kartes. Maksā plus mīnus to pašu.
Par SD. Nu redz. Tu no sākuma iedod linku, kur super duper cena SD kartei pa 100$, a pēc tam raksti, ka tās var sačakarēt dažādos veidos Ko tad darīt? Pirkt CF. Tās tikai diemžēl 256GB ietilpībā maksā čuč-čuč dārgāk. Nu tā pavisam nedaudz
Bet kopumā Tev, Vaards, visā visumā ir taisnība
Atkārtošos. Es pirktu 64GB kartes x 2 x tik cik liekas, ka varētu sabildēt. Klāt kaut ko šitādu: www.amazon.com... vai ko līdzīgu un uz priekšu.
Par bačām runājot. Andrejs, kā partizāns klusē par saviem nolūkiem, tad varētu izdomāt, kā labāk. Tagad tīrās spekulācijas.
Nu es neesmu braucis uz Amozanos džungļiem un tuksnešiem, bet ja cilvēkam ir fočiks, kurš raksta divās kartēs, tad neredzu ne mazāko iemeslu ņemt līdzi laptopu. Tā pat - neredzu iemeslu pirkt/ņemt lielas kartes!!!! Normāli paka ar 8gb kartiņām līdzi un divi ūdensdroši futrāļi, no kuriem katru tur savā vietā. Safočē pilnas abas, nobāz dažādās vietās un fočē nākamās.
No varbūtības teorijas un risku pārvaldīšanas viedokļa visdrošākais variants....nu arī no veselā saprāta viedokļa ar Kā tur bija tā paruna par vienu grozu un visām olām...
Vaig tak iedomāties kopēt VIENĀ lielā, plīstošā un dārgā lietā ceļojuma laikā VISU Tā pat priekš kam lielu karti, lai pazaudētu uzreiz vairāk datu par vairākām dienām?
no enerģētikas viedokļa vienīgā reālā opcija - superlong Duracell vai kādas ilgspēlējošās baterijas. Pirms tam notestē cik kadrus velk 1 komplekts un izdali ar maksimāli prognozējamo kadru skaitu.... 10-15 bačeņu komplekti ļoti daudz vietas neaizņmes, bet enerģija samērā garantēta Uzlādēti aķīši arī nelietojot palēnām zaudē lādiņu, nav pilnībā prognozējami ....
-------------- baigi smagi sanāk. Man 6D 32 GB kartē iet ap 1200 rawiem. Sanāk, ka 32 GB saietu ap 400 rawi no 800 nikona
Tiem rawiem var ieslēgt kompresiju un 3x saspiest (tad arī 32os ielien tie 1200) - nezūd izšķirtspēja un iespēja precīzi pievilkt WB, bet zūd diapazons cik traki var veikt pēcapstrādi - Canons tā vietā vienkārši met izšķirtspēju ārā, bet krāsu informācijas daudzumu saglabā.
Nu doma bij ka tās kartes paņem daudz līdzi...es tak tik par to...padirs vienu ir otra, padirs abas no vienas dienas, paliek no citām dienām...tā kaut kā
andre taču trollis, pakaisīja putraimus un tagad visi ņemas kladzināt.
Pirmais, ar ko tikt skaidrībā - pārgājiens vai FOTOpārgājiens. Pirmajā pietiks arī ar telefonu ar saules bateriju, otram visprātīgāk ņemt līdzi nesēju, kas stieps mazu ģeneratoriņu (vēja, benzīna, rokas, pedāļu utml.). Un otru nesēju visam pārējam ekipējumam, telti un paiku ieskaitot, pašam būs gana ko stiept fotoaprīkojumu.
Otrais, tikt skaidrībā par pārgājiena ģeogrāfisko novietojumu, tālāk izpētot klimatisko, sociālo un politisko situāciju tur. Tad arī var noteikt līdzņemamās tehnikas klāstu, pietiks ar kādu 35 mm pankūku vien vai arī vismaz 4/500 noteikti līdzi jāstiepj.
Cilvēki iet fotopārgājienos (vai mēnesi ilgos, neesmu pētījis), stiepjot līdzi 30x40 cm formātkameras (mazākas vispār gandrīz kā uzkoda, par "sīkaļām" 4x5`` nerunājot) ar kasešu kaudzi.
Nopirku CF karti esot US. Patiesībā divas par vienu cenu. Viena nosprāga pēc 2 mēneši. Paveicās, ka nebija tur nekas svarīgs. Uzprasi Andrejam kā viņam iet ar karšu sprāgšanu. Kas notiek, ja nosprāgst 265GB ar visu mēneša saturu? Ah, pareizi, ir tač vēl viena fočikā. A kas, ja to nozog, ar abām kartēm iekšā. Ups. Škāde. Bildējot uz vairākām kartēm un glabājot tās kaut vai apakšbiksēs, ir cerība vismaz kaut ko mājās atvest. Un es neiztirzāšu, kādi varianti pastāv palikt bez kameras, tādējādi zaudējot abas 256 kartes ar visu saturu. Nesaprotu, kur ir problēma, ja ir 4 64 kartes. Maksā plus mīnus to pašu.
Par SD. Nu redz. Tu no sākuma iedod linku, kur super duper cena SD kartei pa 100$, a pēc tam raksti, ka tās var sačakarēt dažādos veidos Ko tad darīt? Pirkt CF. Tās tikai diemžēl 256GB ietilpībā maksā čuč-čuč dārgāk. Nu tā pavisam nedaudz
Atkārtošos. Es pirktu 64GB kartes x 2 x tik cik liekas, ka varētu sabildēt. Klāt kaut ko šitādu: www.amazon.com... vai ko līdzīgu un uz priekšu.
Par bačām runājot. Andrejs, kā partizāns klusē par saviem nolūkiem, tad varētu izdomāt, kā labāk. Tagad tīrās spekulācijas.
CF no SD atšķiras. Sen bija laiks nākt pie prāta un pāriet uz tādām. Es tādas lietoju jau vismaz 13 gadus.
No varbutības teorijas viedokļa lielāka iespēja mēneša laikā kaut ko pakāst to liekot daudzos mazos groziņos, nekā divos lielos. Iespēja pakāst visu ir vienāda abos gadījumos (nokrīt lidmašīna, apēd lācis, iestājas nāve no čūskas kodiena, Talibans atņem somas un iešauj pierē lieciniekam u.c.
Senders:
CF no SD atšķiras. Sen bija laiks nākt pie prāta un pāriet uz tādām. Es tādas lietoju jau vismaz 13 gadus.
No varbutības teorijas viedokļa lielāka iespēja mēneša laikā kaut ko pakāst to liekot daudzos mazos groziņos, nekā divos lielos. Iespēja pakāst visu ir vienāda abos gadījumos (nokrīt lidmašīna, apēd lācis, iestājas nāve no čūskas kodiena, Talibans atņem somas un iešauj pierē lieciniekam u.c.
Īsti nesapratu, ko tad Tu īsti lieto?! Es kā sāku ar CF (20D neko citu neēda), tā arī tagad sēžu uz viņām. Ir dažas SD. Viena sievai ziepī, otra 5D, kur ML sēž. Vajadzētu, starp citu, uz US aizlaist jaunas kartes piepirkt. Eiropā tās cenas ir idiotiski augstas. Līdzīgi kā Li-ion baterijas, kuras Ķīnā maksā 5$, bet Eiropā 30 Euro, bet atvest vairāk par 2 - 3 nemaz neļauj.