forum.gif
Televizors
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Televizors
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 29.11.14 23:39
 citēt
Drošvien šāda tēma bijusi jau n reizes.. Bet, laiks un tehnika iet uz priekšu, vecāka tēma varbūt vairs nav piemērota.
Laikam pienācis tas brīdis, kad no CRT televizora jāpāriet uz ko jaunāku. Neko daudz no televizoriem nejēdzu, pašreizējais piedāvājums pārāk liels..
Kādiem parametriem būtu jāpievērš uzmanība, uz ko skatīties?
Protams, uz tik nekonkrētu jautājumu grūti atbildēt, bet, varbūt vismaz kāda nojauta varētu rasties..
Publicēts: 30.11.14 00:28
 citēt
Kādas naudiņas esi gatavs ieguldīt?
Ja vēlies iegādāties saprātīgu televizoru, vidusmēra cilvēkam - ņem jebkuru no 1080p samsungu lediniekiem.
Izvairies no 3D, jo tā ir huiņa, ko nemaz neizmantosi.

Ja vēlies kaut ko no krutā gala - 4k ir trends, kas atšķirībā no 3D, būs uz palikšanu. Tajā pašā laikā, lai gan 4k teļļuki vēl joprojām ir diez gan sālīti - uz nākamajiem ziemassvētkiem būs jau pieejami vidusmēra cilvēka kabatai...

:face-grin:
Publicēts: 30.11.14 00:42
 citēt
Par naudu neesmu izlēmis, jāpsakatās, kas tiek piedāvāts..
3D protams, nevajag, par 4k manuprāt, arī vēl drusku pāragri domāt.. kāda jēga no tādas kastes, ja nekas vēl 4k formātā nav skatāms..

Kā ar tehnoloģisko pusi- laikam tagad ir LED un plazmas.. Kāda ir būtiskākā atšķirība?
Publicēts: 30.11.14 01:11 labots
 citēt
Pinus:
Kā ar tehnoloģisko pusi- laikam tagad ir LED un plazmas.. Kāda ir būtiskākā atšķirība?

Plazmas plusi:
1) dziļāka, labāka melnā krāsa;
2) daudz, daudz labāka ātrdarbība nekā LED (tā saucamais response time - mazākais iespējamais laiks, kas paiet no viena pikseļa iedegšanās līdz pilnīgai nodzišanai)
Led plusi;
1) lielāks ekrāna spilgtums;
2) piemērotāks nekustīgu bilžu ilgstošai projicēšanai

Plazma ieteicama, ja prioritāte ir sporta pārraides, datorspēlas, mūzikas video ar zibšņiem un stroboskopiem, viss, kas ar ātrām kustībām.
Led ieteicams, ja tas atradīsies spilgti apgaismotā telpā (tāpēc gaišā veikala zālē led tautai parasti patīk labāk) plazma pretēji - mērenā apgaismojumā, un dzīvoklī jau neviens neskatās TV prožektoru gaismā.
Publicēts: 30.11.14 01:33
 citēt
priore:plazmas ka tik nav jutīgāks pret mehāniskiem triecieniem.

Pati ekrāna virsma plazmai daudz stiprāka. Prezentācijās Panasoniks rāda, kā metāla lodites svārsts smuki atlec no ekrāna.
Bet pats panelis kopumā smagāks, varbūt zemē metot var izlekt no rāmja.:face-grin:
Publicēts: 30.11.14 01:55
 citēt
Prioritātes.. hmm.. sports noteikti ne, televīzijas pārraides arī ne.
Visvairāk tiek izmatots lai skatītos filmu konservus- DVD, divx, xvid, utt.; Bērni paspēlē wii.
Tapēc diezgan būtiskas būtu savienošanas iespējas, kā arī izšķirtspēja, jo tas ir viens no galvenajiem iemesliem meklēt kautko jaunāku, jo piesprausts ir android tvbox, itkā būtu ērti, bet kineskopā izšķirtspēja tāda, ka tekstus gandrīz nevar izlasīt.
Publicēts: 30.11.14 03:20
 citēt
Ha, plazma izturīgāka? Pats nopirku plazmu 52" un pārdevējs teica ka pats piegādāšot pēc darba. Ok sarunāts. Atveda, knapi divatā uzstiepām uz otro stāvu, atveru vaļā, viss stikls vienā zirneklī. Braucu uz veikalu mainīt, atnāk pats direktors veikalam (par cik dārgākā plazma kāda viņiem bija) un prasa kā transportēju? Saku kā bija, ka pārdevējs atveda. Knapi samainija, jo izrādās plazmu var pārvedāt tikai un vienīgi stāvus.
A LCD man cits stāsts. Pirms daudziem gadiem man bija 32" LCD kurš stāvēja uz galdiņa kādus 60cm virs zemes. Bija man datorkrēsla vietā piknika krēsls, kuram paceļot atzveltnes rokām var salikt kopā, atbrauca tēvs ciemos un nezinot gribēja pacelt krēslu tuvāk pie datora, kā cēla roku atzveltnes tā gar zemi un ar muguru pret to TV galdu un protams teļuks lidoja zemē ar ekrānu pa priekšu. Jau auksti sviedri, bet pacēlu augšā un viss kā gājis tā gāja. Vot tev izturība.
Publicēts: 30.11.14 03:49
 citēt
LED ir tas pats LCD tikai uzlabots.
Plazma labāka tikai dēļ melnās krāsas.

Es neteiktu ka 3D netiek lietots...pats sev paņēmu 8tūkstošās sērijas pfilips tv a xl 3way ambilaitu un 800hz frekvences maiņu...kā saka davoļen kak toleibuss un no 3D nesāp acis ;)
Publicēts: 30.11.14 08:15
 citēt
AivarsL:LED ir tas pats LCD tikai uzlabots.
Plazma labāka tikai dēļ melnās krāsas.

Es neteiktu ka 3D netiek lietots...pats sev paņēmu 8tūkstošās sērijas pfilips tv a xl 3way ambilaitu un 800hz frekvences maiņu...kā saka davoļen kak toleibuss un no 3D nesāp acis ;)

Tagad vismaz zinu ,ka kāds pērk krāsu šovu no philips.Vienmēr kad veicī redzu to ambilaitu darbībā,nevarēju iedomāties,ka kāds pērk tādu teļukus :face-wink:
Publicēts: 30.11.14 09:42
 citēt
Man ir kaukāds LED no LG. Eleptriju ēd maz, flešu var sānā iespraust un filmas skatīties pa taisno, par pārējiem parametriem nēsu interesējies.
Publicēts: 30.11.14 09:50
 citēt
Schneider:Man ir kaukāds LED no LG. Eleptriju ēd maz, flešu var sānā iespraust un filmas skatīties pa taisno, par pārējiem parametriem nēsu interesējies.

...tad jau sanāk,ka esi filmu zaglis?:face-grin:
Publicēts: 30.11.14 10:10
 citēt
Ja USB caumurs televizorā automātiski nozīmē filmzaglību, tad - jā. Es filmas vispār neskatos jau ļoti sen, jo tās visas ir vienādas un ar tik stulbiem sižetiem, ka man pietiek ar Panorāmu. Reizēm noskatos datorā vecās filmas no bērnības, kuras krievi piedāvā smotretj onlajn. Pēdējā bija Mikolka parovoz par pilsoņu karu, labajiem boļševikiem un sliktajiem buržujiem. :face-grin:
Publicēts: 30.11.14 10:56
 citēt
Galvenais ir aiziet uz vislielāko Elkoru paskatīties dzīvē.
Bet kā jau tev ieteica 3D ir figņa, internets varbūt retu reizi noder ( bet ļoti neērti lietot) un priekš 4k varētu būt par agru vēl.

Spriedelējumi par plazmu vs LCD arī ir lieki, jo plazmas TV praktiski vairs netiek ražoti un pieejami ir tikai kaut kādi veci modeļi.
Publicēts: 30.11.14 11:07 labots
 citēt
man šāds geizhals.at...

Agrāk stāvēja uz kājas, tagad piekāru pie sienas. Patīk sony krāsu attēlojums. Bet tā, jau gandrīz 7 gadus biju izmetis TV no mājas un no galvas. Atgriezās līdz ar jauniem ieradumiem :D
Publicēts: 30.11.14 11:16 labots
 citēt
groove: internets varbūt retu reizi noder ( bet ļoti neērti lietot)

Es televizoru vispār tikai caur internetu lietoju. Tā kā man tas, lai TV būtu wifi un internets ir galvenā fīča. Un lai internetu būtu ērti lietot, vajag pieslēgt bezvadu klaviatūru un peli. (apmēram šitāds variants - www.youtube.com... )

Plazmai es ar jēgu neredzu, neviens gandrīz tās vairs neražo, tās ir dārgākas, smagākas un patērē vairāk elektrības (par dārgumu, smagumu un elektrība patēriņu gan godīgi jāsaka, ka neesmu pēdējā laikā salīdzinājis, bet kādreiz tā bija)

4k vēl ir par agru, jo nav jau gandrīz 4k satura, ko skatīties. 3D jēgu neredzu.

Līdz ar to mans ieteikums - Full HD izšķirtspējas 40-50 collu LED televizors ar wi-fi/internetu (smart TV) un pietiekamu daudzumu dažādiem portiem (tas gan pašam jāizpēta, kādi porti un cik daudz nepieciešami)
Publicēts: 30.11.14 11:48 labots
 citēt
R_J:

4k vēl ir par agru, jo nav jau gandrīz 4k satura, ko skatīties.)

Nav tā, ka nav 4k satura.
Holivudas filmas, kas filmētas analogi, jau ir pārskanētas 4k. Jaunās filmas un seriāli jau tiek filmēti 4k, dažas filmas pat 8k(70mm filmas analoga) formātā.

Tātad satura mums netrūkst, bet kādēļ mēs to neredzam?
Atbilde ir vienkārša: 4k faili ir lieli un to straumēšana ir problemātiska. Mūsu iemīļotais h.264 kodeks nespēj 4k sakompromitēt līdz patērētājam pieejamiem izmēriem.
Risinājums, šai problēmai ir vienkāršs: H265 un VP9!
Abiem šiem kodektiem vajadzētu būt ieviestiem nākamā gada laikā, kas nozīmē, kad drīzumā varēs youtūbā skatīties 4k, bez nekādām problēmām!
:face-smile:
Publicēts: 30.11.14 14:15
 citēt
priore:Es ar to mehāniku domāju transportēšanu, ne lodītes atlekšanu no ekrāna.

Jātransportē saudzīgi ir PILNĪGI VISS! Ja vietas dēļ TV kasti vedot nevar nolikt vertikāli, tad TIKAI ar ekrānu uz leju. Bet ekrāna virsmas cietība ir svarīga lai kāds sīkais ar zīmuli vai pat pirkstu nesabojā ekrānu, un LCD/LED ir "vismīkstākie"!
Publicēts: 30.11.14 15:47 labots
 citēt
RIP Panasonic plasma TVs: Reactions from industry experts - www.cnet.com...
With LG Out, Plasma HDTVs Are Dead - www.pcmag.com...
Izskatās, ka tās ir PLAZMAS beigas. ):

Lieliska iespēja PASPĒT iegādāties plazmas TV (es rekomendētu Panasonic) un pēc dažiem gadiem PRIECĀTIES par bildes kvalitāti pretstatā pērējiem loshiem, kas dzīvosies ar LED (LCD) briesmoņiem.

Jā LED'am ir daudz priekšrocību pret plazmu kā energo efektivitāte, svars, bet ja stāsts aiziet līdz attēlam, ko barojam savām acīm, tad LED nav konkurents plazmai.
Publicēts: 30.11.14 16:08 labots
 citēt
nesix:RIP Panasonic plasma TVs: Reactions from industry experts - www.cnet.com...

Lieliska iespēja PASPĒT iegādāties plazmas TV (es rekomendētu Panasonic) un pēc dažiem gadiem PRIECĀTIES par bildes kvalitāti pretstatā pērējiem loshiem, kas dzīvosies ar LED (LCD) briesmoņiem.

Jā LED'am ir daudz priekšrocību pret plazmu kā energo efektivitāte, svars, bet ja stāsts aiziet līdz attēlam, ko barojam savām acīm, tad LED nav konkurents plazmai.

Mans znots tieši tā tikko izdarīja - nopirka VĒL VIENU Panasonika plazmu, kas tā īsti nemaz nebija vajadzīga.
Publicēts: 30.11.14 16:11 labots
 citēt
GunarsII:
nesix:RIP Panasonic plasma TVs: Reactions from industry experts - www.cnet.com...

Mans znots tieši tā tikko izdarīja - nopirka VĒL VIENU Panasonika plazmu, kas tā īsti nemaz nebija vajadzīga.

Pie tādiem izmēriem labāk projerktors.Lai skatītos ziņas un sīkie spēlētu spēles pietiek ar 42 collu LED/LCD.Plazma ir labāka,ja skatās dvd/blu-ray,visam pārējam LED/LCD
Publicēts: 30.11.14 16:20
 citēt
Nākamreiz plānojot remontu noteikti paredzēšu infrastruktūru projektoram. (:
Publicēts: 30.11.14 16:21
 citēt
nesix:Lieliska iespēja PASPĒT iegādāties plazmas TV (es rekomendētu Panasonic) un pēc dažiem gadiem PRIECĀTIES par bildes kvalitāti pretstatā pērējiem loshiem, kas dzīvosies ar LED (LCD) briesmoņiem.

Tieši tā. Tam kam nav bijusi plazma mājā tas tik var spriedelēt, jo veikalā to nevar saredzēt.
Publicēts: 30.11.14 16:25
 citēt
Jolan:
GunarsII:

Pie tādiem izmēriem labāk projerktors.Lai skatītos ziņas un sīkie spēlētu spēles pietiek ar 42 collu LED/LCD.Plazma ir labāka,ja skatās dvd/blu-ray,visam pārējam LED/LCD

Sīkie tagad spēlēs uz iepriekšējās, 42 collu plazmas.:face-smile:
Publicēts: 30.11.14 17:03
 citēt
''...Lieliska iespēja PASPĒT iegādāties plazmas TV (es rekomendētu Panasonic) un pēc dažiem gadiem PRIECĀTIES par bildes kvalitāti pretstatā pērējiem loshiem, kas dzīvosies ar LED (LCD) briesmoņiem...''(C)nesix

Uzskatīt citus par ''loshiem'' tikai tāpēc, ka tiem nav Panasonic plazma TV, kas tie par kritērijiem??? :face-sad:
Plazma mirst jau vairākus gadus, dažas lielākās kompānijas (Pioneer, JVC, Sony) pēdējos gados pamazām ir pārtraukušas plazma TV ražošanu, acīmredzot, sarežģīto tehnoloģiju un augsto izmaksu dēļ.
Par plazmu un LED plusiem un mīnusiem te jau daudz pateikts, nav ko tur daudz piebilst. Kā TV remonta mehāniķis (pēdējos gados gan arvien mazāk ar to nodarbojos) varu piebilst, ka plazmas TV daudz sarežģītāks pēc uzbūves, līdz ar to remonts parasti izmaksā dārgāk.

P.S. ''...jo izrādās plazmu var pārvedāt tikai un vienīgi stāvus...''(C)Kastanis
Nav taisnība, pats esmu plazma TV vadājis savā pikapā guļus un nav bijušas nekādas problēmas, vajag tikai saudzīgi apieties...:face-wink:
Publicēts: 30.11.14 17:15
 citēt
Plazmām ir laba bilde krāsu un kontrastu ziņā, bet detalizācijā LCD ieliek, it sevišķi, ja reti kurai plazmai vispār ir FullHD. Skatīties TV/DVD uz plazmas ir patīkamāk, bet liela daļa cilvēku to jau vairs nedara.
Publicēts: 30.11.14 17:43
 citēt
Nomainīju savu veco Pioneer plazmu pret LG smārtu ar 3D un esmu ļoti apmierināts, ir tur normāls melnais tonis un pārējo var pieregulēt pēc savas patikas. Ekrāns ir LED IPS, filmas tagad cenšos skatīties tikai 3D.
Publicēts: 30.11.14 18:46
 citēt
ego:''...Lieliska iespēja PASPĒT iegādāties plazmas TV (es rekomendētu Panasonic) un pēc dažiem gadiem PRIECĀTIES par bildes kvalitāti pretstatā pērējiem loshiem, kas dzīvosies ar LED (LCD) briesmoņiem...''
Uzskatīt citus par ''loshiem'' tikai tāpēc, ka tiem nav Panasonic plazma TV, kas tie par kritērijiem??? :face-sad:

Jā un vēl par lošiem var uzskatīt arī tos, kas nemāk izlasīt (un saprast) uzrakstīto. Manā tekstā tas tika attiecināts uz LED atbalstītāju masu, nevis uz tiem, kam nav tieši Panasonica plazma. Man arī nav, jo ir LG plazma. (:
Publicēts: 30.11.14 19:06 labots
 citēt
Man Samsung, un nevajag muļķības teikt ka plazmas atpalikušas. Ir man gan USB sānā, kas sagremo visus .mkv, .avi, .mp4 utt. 3D ir, FullHd, internets un viss ar to izrietošais ir. Tāka lūdzu nerunājam tie kas nezin.
Un jaunajām plazmām tāda "iedegšana" normāli mājās lietojot nemaz vairs nepastāv. Tas bija plazmām ko tirgoja 10 gadus atpakaļ. Nē nu runā jau ka ja statisku bildi uz 10-15h atstājot tad varot iedegt, bet pats TV to nemaz nepieļauj, jo ja 6 stundas neko nepiespiedmuz pults tad pats izslēdzas ar brīdinājumu.
Publicēts: 30.11.14 19:23
 citēt
Kā ir ar brendu? Sony, Panasonic, LG, Samsung... ?
Ir būtiskas atšķirības? Nav kā CRT gadījumā, kad lielākoties visiem kineskopi tikuntā no vienas fabrikas nāca?
Publicēts: 30.11.14 19:29
 citēt
Naše, vaše... Kakaja razņica, vsjo na Taivaņi sdelano! :grimace:
Publicēts: 30.11.14 19:41
 citēt
Es ar esmu plazmas piekritejs. Majas ir 2 Panasonic plazmas (ideala gadijuma butu pioneer, bet nu cena...)
PAr to ekrana iedegsanu - pilnigas mulkibas. Viena pirma plazma man ir jau gadus 12 un nekas nav iededzis, ne ari kāds pikselis izdedzis. Par full hd izskirtspeju kas te teica ka ir retums - ari pilnigas mulkibas-jau kur tie laiki ka plazmas parsvari tik full hd ir.
PAr ekrana izturibu - te ir milzigs pluss plazmai, jo tai nak papildus ekrana aizsargs, ko neesmu manijis nevienam led. Sikai nez cik reizes tur ir vais kaut ko ieplivinajis, pat svikas palika, bet panelim neka. Savukt pie leda par ta saucamas move spelites ir bistami spelet, jo ja izlido kontrolieris no rokam un trapa pa ekranu, tad nu visai liela iepeja ka kirdikt tur bus - pilns nets ar sitadiem video.
Ka vera nemamu minusu uzskatu tikai lielo energopaterinu (kas mani butiba maz satrauc, jo neluru telluku cauram dienam) bet līdz ar to tas tv man majas ir ka vel viens radiators - baigi telpu piekarse.
Bet nu ja neskaties originalos dvd/bd diskus, tad nezinu vai ir verts plazmu ņemt.
Dotaja bridi, ja man vajadzetu pirkt tv, pirktu uhd. Cena nemaz nav tik grieziga vairs - 550 par 32 vai 700 par 40 colligo.
Nemot vera kad līdz sim esi lietojis crt, tad nakamo ar drosi vien lietosi ilgi un dikti un tad ir verts ņemt uhd
Publicēts: 30.11.14 19:56 labots
 citēt
Man 52" plazma piesilda istabu tā ka vasarā reizēm nav kur mesties, bet nu ziemā forši. Ar infrasarkano termometru izmēriju vienreiz ka virsmas (stiklam) temperatūra 61 grāds.
Publicēts: 30.11.14 19:56 labots
 citēt
Ja ir vēlme pēc labas kino bildes, tad tiešām Panasonic pēdējās paaudzes plazmas. 'ja būtisks ir arī labs smarttv iebūvēts, tad varbūt vēl Samsung 8500 sērijas plazma. Bet LV laikam 50" izmērā netirgo šo modeli,
Tiem, kuriem tik panorāmu paklausīties un pāris watu elektrību ietaupīt, pilnīgi pofig, tad jāņem, kas lētāks un viss. Ak jā, plazma nebūs piemērota tiem, kam TV blakus lieliem logiem bez aizkariem dienvidpusē. Par projektoriem runājot, labs, kluss DLP home cinema projektors vilks uz pāris štukām eiro, vēl jārēķinās ar kvalitatīvu ekrānu. Atkal, tie, kam tik panorāmu paklausīties uz sienas, var ņemt lietotu svga rezolūcijas, šņācošu kā 100 uzbudinātas kobras benQ un būt laimīgi.
Publicēts: 30.11.14 20:06
 citēt
Pinus:Kā ir ar brendu? Sony, Panasonic, LG, Samsung... ?
Ir būtiskas atšķirības? Nav kā CRT gadījumā, kad lielākoties visiem kineskopi tikuntā no vienas fabrikas nāca?

Sony Consumer TV paši vairs neražo vispār. kādām 5 ķīnas rūpnīcām tiek iedoota specene, visi teh parametri, kas jāizpilda, vai kuros jāiekļaujas un lēt''akais piedāvājums, kas izpilda visas prasības kļūst par sony. Viss kā godīgos valsts iepirkumos.
Publicēts: 30.11.14 20:16 labots
 citēt
Mmmmjāāā....Ir divas iespējas - braukt kā visiem ar Mersedesu, vai bišķi atšķirties no pūļa un ņemt Jaguāru.:face-grin:
Publicēts: 30.11.14 20:19
 citēt
Sapper:Ja ir vēlme pēc labas kino bildes, tad tiešām Panasonic pēdējās paaudzes plazmas. 'ja būtisks ir arī labs smarttv iebūvēts, tad varbūt vēl Samsung 8500 sērijas plazma. Bet LV laikam 50" izmērā netirgo šo modeli,
Tiem, kuriem tik panorāmu paklausīties un pāris watu elektrību ietaupīt, pilnīgi pofig, tad jāņem, kas lētāks un viss. Ak jā, plazma nebūs piemērota tiem, kam TV blakus lieliem logiem bez aizkariem dienvidpusē. Par projektoriem runājot, labs, kluss DLP home cinema projektors vilks uz pāris štukām eiro, vēl jārēķinās ar kvalitatīvu ekrānu. Atkal, tie, kam tik panorāmu paklausīties uz sienas, var ņemt lietotu svga rezolūcijas, šņācošu kā 100 uzbudinātas kobras benQ un būt laimīgi.

Kam tiešām patīk skatīties kino,tie ņem projektorus(par cenu runas nav).Ja uz šodienu Pinus vēl lietoja CRT,tad var pirkt jebkuru nedārgu LCD/LED un viss būs štokos.
Publicēts: 30.11.14 20:21
 citēt
Sapper:Ja ir vēlme pēc labas kino bildes, tad tiešām Panasonic pēdējās paaudzes plazmas. 'ja būtisks ir arī labs smarttv iebūvēts, tad varbūt vēl Samsung 8500 sērijas plazma. Bet LV laikam 50" izmērā netirgo šo modeli,

Nemaz jau tik dārgs nebija www.hi-fi.lv...
Publicēts: 30.11.14 20:38
 citēt
tā jau ir... bildes apstrādāt vēl kaut kā var uz LCD/LED, bet nu seriālus skatīties.... :D
Publicēts: 30.11.14 20:53 labots
 citēt
Nemaz jau tik dārgs nebija [url=http://www.hi-fi.lv/products/lv/165/2454/sort/1/filter/0_0_0_0/OPTOMA-HD131Xe-Video-projektors.html

Nezināju]http://www.hi-fi.lv/products/lv/165/2454/sort/1/filter/0_0_0_0/OPTOMA-HD131Xe-Video-projektors.html

Nezināju[/url] , ka Latvijā kāds tigo Oppo atskaņotājus.Vajadzēs rīt uzzvanīt.Vienīgais nepatika,ka nav uzrādīta adrese kur atrodas.
Publicēts: 30.11.14 20:59 labots
 citēt
Speciāli tev , Juglā tas ir gandrīz pie Juglas buss galapunkta. Normāla hriščovka Velnezera krastā:)
Veldres iela 7, Rīga, LV-1064
26440502 - Tālrunis
29372065 - Tālrunis
www.hi-fi.lv
info@hi-fi.lv

Pr 10:00 - 21:00
Ot 10:00 - 21:00
Tr 10:00 - 21:00
Ce 10:00 - 21:00
Pk 10:00 - 21:00
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu