forum.gif
Jautājums nikonistiem par gumijām
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Jautājums nikonistiem par gumijām
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.12.14 16:31
 citēt
Sveiciens!

Man te radušās reliģiskas pārdomas, tāpēc lūgums nikonistiem padalīties ar personīgo pieredzi - internetā pilns ar sūdzībām par to, ka krīt nost gumijas (tas ir Nikon fotoaparātiem, nevis pašiem nikonistiem). Vai tā ir reāla problēma vai pārspīlējums?
Publicēts: 03.12.14 16:37
 citēt
Nu nez, esmu gan svētdienas amatieris, bet nu Nikon man ir jau pēdējos vismaz 8 gadus, sākot ar Nikon D80 un beidzot ar D800 un ne reizes vēl ne viena gumija no tehnikas nav atlēkusi. Turklāt ar tehniku esmu vazājies ekspedīcijās sākot ar Latvijas ārēm, beidzot ar visādām attālām zemēm.
Protams, ja bildē katru dienu un aktīvi, tad drošvien ir savādāk.
Publicēts: 03.12.14 16:50 labots
 citēt
Būtībā mani arī interesē vairāk tāds amatiera līmeņa lietošanas apjoms, bet tauta sūdzās arī par to.
Jautājums, cik kameras pa šiem 8 gadiem nomainījušās? Varbūt nepaspēja atlekt? Vai arī tikai tās 2 arī ir bijušas? :what: Lietus laikā ir gadījies bildēt? (vismaz D800 ir lietusdrošs)
Publicēts: 03.12.14 17:03
 citēt
D80 nomainīju uz D7000, savukārt no D7000 uz D800 pārgāju, jo vēlējos paprovēt kā ir ar pilno matricu. D7000 joprojām stāv plauktā un veselā gabalā. Plauktā stāv arī senča vecais D50, tam gan ir divas gumijas aizlidojušas, bet nu ar vecums un lietošana bija gana intensīva. D80 joprojām izmanto tēvs, un man liekas, ka tur viss ir veselā gabalā, bet varu samānīties.

D800 esmu bildējis un filmējis putekļos Afganistānā un lietū Latvijā, bez koveriem. Pagaidām viss labi, pat uz matricas putekļi labi ja daži bijuši, un esmu ticis galā vien ar gaisu tos nopūšot.
Publicēts: 03.12.14 17:09
 citēt
MarisPilats:D80 nomainīju uz D7000, savukārt no D7000 uz D800 pārgāju, jo vēlējos paprovēt kā ir ar pilno matricu. D7000 joprojām stāv plauktā un veselā gabalā. Plauktā stāv arī senča vecais D50, tam gan ir divas gumijas aizlidojušas, bet nu ar vecums un lietošana bija gana intensīva. D80 joprojām izmanto tēvs, un man liekas, ka tur viss ir veselā gabalā, bet varu samānīties.

D800 esmu bildējis un filmējis putekļos Afganistānā un lietū Latvijā, bez koveriem. Pagaidām viss labi, pat uz matricas putekļi labi ja daži bijuši, un esmu ticis galā vien ar gaisu tos nopūšot.

Skaidrs, paldies. +1 Nikonam. :face-glasses:
Publicēts: 03.12.14 21:07
 citēt
Pēc 3 gadu samērā skarbas lietošanas, D90 gumijas nobira no korpusa. Fiksās širpotreba līmes neturēja. Pielietojot 3M līmi, probza vairs neatkārtojās. :)
Publicēts: 03.12.14 21:41
 citēt
McJanis:Pēc 3 gadu samērā skarbas lietošanas, D90 gumijas nobira no korpusa. Fiksās širpotreba līmes neturēja. Pielietojot 3M līmi, probza vairs neatkārtojās. :)

Hmm, tur šķiet ir skrūves apakšā. Servisā netiks klāt zem tādas superlīmes. :amazing:
Publicēts: 03.12.14 22:02
 citēt
Ja lietotājam svīst rokas ,tad gumijas būs nost visnotaļ ātri.Ja rokas nesvīst problēmu ilgi nebūs.Izskaidrojums vienkāršs, nikona gumijas ir nevis kāds sintētisks materiāls, bet dabīgā kaučuka izstrādājums un šīs uzsūc un sviedrus un speķus,kas no rokām izdalās, kad substance iziet cauri gumijai, tad gumija gluži vienkārši atdalās no līmes kārtiņas, līme(precīzāk divpusējais skočs) savukārt nav "nesagraujama" tādēl, ka skrūves atrodas zem gumijām, līdz ar to servisā gumijas tiek neizbēgami plēstas nost.
Publicēts: 03.12.14 22:46
 citēt
Istenībā servisos FIRMAS šis vainas risina bez maksas :)
Publicēts: 03.12.14 22:52
 citēt
Re kā , kakonistiem nemaz tāds jautājums neienāktu galvā pajautāt :) :) :)
Publicēts: 03.12.14 23:22
 citēt
Lunis:Istenībā servisos FIRMAS šis vainas risina bez maksas :)

Tā kā Latvijā Nikonus remontē Elkor, pieņemu, ka "lietotājs pats noplēsis gumijas neuzmanīgi apejoties ar iekārtu" un vēl garantiju anulēs. Bet ja garantija jau beigusies, tad tāpat pašam jātiek galā.
Publicēts: 03.12.14 23:24
 citēt
Tante:Re kā , kakonistiem nemaz tāds jautājums neienāktu galvā pajautāt :) :) :)

Tīmekļa plašumos šī problēma masveidā tikai par Nikoniem atrodama. :what:
Publicēts: 03.12.14 23:28
 citēt
60uz5komats6:Ja lietotājam svīst rokas ,tad gumijas būs nost visnotaļ ātri.Ja rokas nesvīst problēmu ilgi nebūs.Izskaidrojums vienkāršs, nikona gumijas ir nevis kāds sintētisks materiāls, bet dabīgā kaučuka izstrādājums un šīs uzsūc un sviedrus un speķus,kas no rokām izdalās, kad substance iziet cauri gumijai, tad gumija gluži vienkārši atdalās no līmes kārtiņas, līme(precīzāk divpusējais skočs) savukārt nav "nesagraujama" tādēl, ka skrūves atrodas zem gumijām, līdz ar to servisā gumijas tiek neizbēgami plēstas nost.

A Canonam un Pentaxim sintētiskais gumijas izstrādājums, kas kalpo mūžīgi arī ar speķainām rokām? :big_smile:
Publicēts: 04.12.14 00:46
 citēt
Nebiju aizdomājies, bet jā - manam d7000 nāk vaļā viena putekļusarga gumija pati no sevis, lai gan aparāts samērā mazlietots. Bet, ja tā padomā, tad es to tāpat nemainītu pret sūdīgāku canon matricu.
Publicēts: 04.12.14 02:35
 citēt
Nu nu, Groove, kas tām matricām sliktāks, ja neskaita color depth, dynamic range un mazliet mazāko fizisko izmēru? :bad_smile:
Publicēts: 04.12.14 12:25
 citēt
groove:Nebiju aizdomājies, bet jā - manam d7000 nāk vaļā viena putekļusarga gumija pati no sevis, lai gan aparāts samērā mazlietots. Bet, ja tā padomā, tad es to tāpat nemainītu pret sūdīgāku canon matricu.
Sony matricas labākas par Canon?
Publicēts: 04.12.14 12:44
 citēt
Es nesen savam D80 beidzot pielīmēju aizmugurējo gumiju atpakaļ, kura līdz pusei bija nonākusi nost (nav pārāk intensīvi lietots, noskrējiens ap 7500). A Canoniem nekrīt nost (vismaz man) :face-smile:
Publicēts: 04.12.14 12:47
 citēt
Kādreiz krita arī Canoniem, 90-to vidus modeļiem. Man pašam nācās līmēt apakaļ EOSam 1N.
Publicēts: 09.12.14 18:17 labots
 citēt
ELKORs ar sho galaa netiek. Tuvaakais FIRMASserviss Igaunijaa,Tartu. [url=www.arwest.ee]www.arwest.ee[/url] Nezinu ar ko vinji tur liimee, bet taa arii paskaidroja, ka gumija nesisntetiska. Aparaatiem paredzeetiem krievijas tirgum taadu problemu nav, jo tiem jau ruupniicaa izmanto kaukaadu citu (indiigu) liimi, kura EU un US ir aizliegta.

McJanis:Pēc 3 gadu samērā skarbas lietošanas, D90 gumijas nobira no korpusa. Fiksās širpotreba līmes neturēja. Pielietojot 3M līmi, probza vairs neatkārtojās. :)

Kaada tieshi 3m liime paliidzeeja?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):