forum.gif
Par printēšanu mājas apstākļos
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Par printēšanu mājas apstākļos
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.12.14 11:31
 citēt
Vai kāds printē pats ? pieredze ?
Par lielajām bildēm nav domāts, izmērs -līdz A4.
Publicēts: 04.12.14 11:45
 citēt
Epson L800 būs ok.
Publicēts: 04.12.14 11:50
 citēt
Ja tev dzīvē vajag kādu ko ienīst, nopērc printeri….

P.S. tikko pāris dienas stpakaļ "Lindā" ( Barona79) nopirka jaunāko epsona minilabu, paskatijos izdrukas un esmu patīkami pārsteigts (pat ļoti pārsteigts), cik labāk tās bildes izskatās salīdzinot ar veco ķīmisko noricu.
Publicēts: 04.12.14 11:59
 citēt
60uz5komats6:Ja tev dzīvē vajag kādu ko ienīst, nopērc printeri….

P.S. tikko pāris dienas stpakaļ "Lindā" ( Barona79) nopirka jaunāko epsona minilabu, paskatijos izdrukas un esmu patīkami pārsteigts (pat ļoti pārsteigts), cik labāk tās bildes izskatās salīdzinot ar veco ķīmisko noricu.

Viss ir pareizi tikai Tev tā atziņa minimāli 10 gadus par vēlu. Noritsu izdrukas taču ir beidzamā katerakte pret normālu rgb tintes druku - to tak nupat jau cmyk ''digitālā druka'' griež ārā.
Publicēts: 04.12.14 12:09
 citēt
Maris:

Viss ir pareizi tikai Tev tā atziņa minimāli 10 gadus par vēlu. Noritsu izdrukas taču ir beidzamā katerakte pret normālu rgb tintes druku - to tak nupat jau cmyk ''digitālā druka'' griež ārā.

Nav nekādi 10gadi par vēlu, ķīmiskajai drukai failus vajag pareizi sagatavot un ieslēgt pareizos uzstādijumus noricai, tas gandrīz nekad nenotiek. Savukārt tintes drukas iekārtām joprojam ir savas utis un nianses, piekam ļoti daudz. Tintes printeri arī ir spējīgi drukāt kvalitatīvāk nekā ražotāja draiveri atļauj, bet tas maksā drukas ātrumu un čakari ar alternatīvajiem draiveriem un to uzstādijumiem.
Publicēts: 04.12.14 12:46
 citēt
Vienu laiku printēju.Man bija aizaizpagājušās paaudzes Epsons 1290,ar kuru smuki sanāca krasainās,bet bija pagrūti printēt m/b.Galvenais bija vienu papīra zorti piešaut un turēties pie tās.Par dārgu kļuva,sāku rēķināt cik izdodu par tintēm un papīru un atmetu ar roku beigās.Tas printeris jau ar morāli novecoja...tas bija tāds ar divām kasetēm cik atceros-vienu krāsaino un vienu m/b.Nekas modernāks man rokās nav bijis un šāda veca pieredze diez vai mūslaikos var noderēt.:face-sad:
Publicēts: 04.12.14 12:48
 citēt
So - L800 - viens variants !
vai citi epson mazie L brāļi ir slikti ?
Publicēts: 04.12.14 13:11
 citēt
mazie - L300 , 110
Publicēts: 04.12.14 13:40
 citēt
johans:So - L800 - viens variants !

Labāk pastāsti kapēc gribi mājās drukāt.Praktisku iemeslu nav daudz, man prātā nāk varianti, tālu līdz jēdzīgai drukātavai, bildes saturu dažādu iemesli dēļ nevar publiski rādīt, ir vēlme drukāt uz visādiem alternatīviem papīriem (kā risināsim profilu jautājumu), vēlme drukāt ar labāku detalizāciju pacietīgi (A4 ~ 1h) ar alternatīvajiem draiveriem.
Publicēts: 04.12.14 13:43
 citēt
60uz5komats6:Labāk pastāsti kapēc gribi mājās drukāt.Praktisku iemeslu nav daudz...

Noteikt darbā nav tādu iespēju :face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 04.12.14 15:39
 citēt
Kkā nevar drukātājiem iestāstīst par rāmīšiem, malām utt.
Publicēts: 04.12.14 15:45
 citēt
johans:Kkā nevar drukātājiem iestāstīst par rāmīšiem, malām utt.

... un kā tu to iestāstīsi printerim?
Publicēts: 04.12.14 16:30
 citēt
Krieviski skanētu šādi => "Metodam tika" :D :D :D
Publicēts: 04.12.14 16:41
 citēt
60uz5komats6:
johans:So - L800 - viens variants !

Labāk pastāsti kapēc gribi mājās drukāt.Praktisku iemeslu nav daudz, man prātā nāk varianti, tālu līdz jēdzīgai drukātavai, bildes saturu dažādu iemesli dēļ nevar publiski rādīt, ir vēlme drukāt uz visādiem alternatīviem papīriem (kā risināsim profilu jautājumu), vēlme drukāt ar labāku detalizāciju pacietīgi (A4 ~ 1h) ar alternatīvajiem draiveriem.

OT ! Tas nodod tevī vietiējo:) Dzīvotu kur arpusē piemēram Francijā Beļģijā Vacijā zinātu ka jānobrauc 300km brīžam lai normāli ko izdrukātu:):) REALI ! Pieļauju ka Irlandē un UK ir vēl vēdīgāk , vismaz Zviedrijā TIKAI lielpilsētās:)
Publicēts: 04.12.14 19:40 labots
 citēt

Kā to labumu mēra?
Subjektīvi vai objektīvi?
Tuvākas tam, kas dabā vai tuvākas tam, kas ulučšaizēts, vai tuvāk tam, kas uz monitora šķiet pareizi?

Vai vienkārši košāk/savādāk/neapnikušāk?
Publicēts: 04.12.14 19:56
 citēt
Labumu nemēra, uz labumu skatās, liek blakus un salīdzina.
Ja redz asāku bildi ar dzidrākām krāsām kurai ēnās ir krietni vairāk detaļu nekā ķīmiskajai drukai, tad mans subjektīvais viedoklis ir tāds, ka druka ir objektīvi labāka.Tas verķis uz kura tika drukāts ir svežoks un pirmais un pagaidām vienīgais Latvijā( nē neienāca prātā modeli iegaumēt), man domāt svaigākas tehnoloģijas joprojam dod labāku attēlu.
Publicēts: 04.12.14 20:11
 citēt
Tatad vairāk pustoņu, labāka izškirtspēja... Būsim pamēģināt. Jo, bez personiska pamēģinājuma, un sava vērtējuma laikam nevaratbildēt uz galveno jautājumu - patīk/nepatīk un vai patīk/nepatīk labāk par to, kas bija pieejams iepriekš...

Kā piemēru minot, nu nepatīk man austrumu tirgiem domāto gadžetu krāsu piesātinājums... Laikam esmu ortodoksāls...

No tā rodas retorisks jautajums, cik gadu desmiti ir pagājuši, kopš brīža, kad fotoattēls ir detalizētāks par dabā redzamo un kurš būs tas brīdis, kad uzlabotā īstenibas reprodukcija tiks uzskatīta par pārāk ulučšaizētu... Te jāņem vērā arī redzes īpatnības, kas pēc definīcijas nav statiska sistēma...
Publicēts: 04.12.14 20:43
 citēt
Oiiii,te nu gan parāva tēmu. Tur baigi jārēķina cik ,kam un ko drukāsi. Var būt tādi pasākumu varianti,kad viens bildē -otrs drukā,treāis klientiem bildes dala...un viss vienlaicīgi. No rīta to printeri iemet aizā un brauc mājā. Bij man tas pudeļu ''drukāt lētāk'' variants,nāve bij nokalibrēt un citas bēdas,bet bides cena tika nonivilēta gandrīz līdz papīra cenai. Tādas bildes,kuras gribas saglabāt SEV uz mūžiem-tik un tā sanāk izdevīgāk nodrukāt solīdā kantorī,vai pie fanāta,kam tā ir sirdslieta :)
Publicēts: 04.12.14 20:56
 citēt
Tāds arguments kā iespēja pašam vairāk it kā piedalīties procesā jūs neuzrunā?Es varu ķeblīti nopirkt veikalā,varu pasūtīt pie galdnieka individuāli un varu mēģināt taisīt pats.Tas nekas,ka profesionāli taisītais vai bodē pirktais izmaksā lētāk un visbiežāk ir arī kvalitatīvāks.Toties es taisu pats!Esmu entuziasts un man process ir svarīgs!:face-wink:Vienīgais šitais"entuziasms"krīzes laikos palika par šerpu ģimenes budžetam,tāpēc arī atmetu.15 lapas A3 razmērā un jauna kasete-nu cik ta var?:face-sad:
Publicēts: 04.12.14 21:00
 citēt
Tā i gudrāks nepaliku :(
kā sākumā rakstīju, runa ir par izmēru līdz A4.
Publicēts: 04.12.14 21:22
 citēt
johans:Tā i gudrāks nepaliku :(
kā sākumā rakstīju, runa ir par izmēru līdz A4.

Kad nopirksi kļūsi gudrāks,tikai par vēlu būs :)
Atbildot uz sākumjautājumu:
Jā drukāju,BET!©, nebūtiskas figņas, figņas kuras negribu standartdrukā uz standartpapīra drukāt.Bildes, to tradicionālā nozīmē drukāju pie profesionāļiem.
Pieredze? Ar oriģinālajiem materiāliem dārgi sanāk, un vienalga jāprofilē, a bilde nebūs īpašāka kā drukas kantorī drukātās, tikai dārgāka. Ar izlejamajām tintēm izmaksas patīkamākas, var visādas vaļības atļauties, jāprofilē, bļin!, katram papīram, bļin, katrai tintes partijai arī, ja reti pirksi tinti arī būs jāprofilē, bļin! Vēl printerim patīk sagādāt visādus negaidītus pārsteigumus, vesela gūzma negaidītu neērtību un izdevumu, tad arī sāc to sūdu ienīst. Kopā ar naidu arī nāk pieredze, ka reālu pamatojumu printera iegādei nemaz nav tik daudz.
Publicēts: 04.12.14 21:24
 citēt
Tu mani iedvesmoji - 60 5 ! :)
Publicēts: 04.12.14 21:40 labots
 citēt
Priekš tīri sadzīviskām bildēm, CD/DVD apdrukājamiem diskiem un vāciņiem; un visādiem mājas "dokumentiem" izmantoju Canon Pixma ip4850 printeri.
Tintes ("kreisās") pērku Ebay- gatavas, uzpildītas, ar visu čipu maksā smiekla naudu- ap 12 Eur par 3 komplektiem. Pa pāris gadiem, kamēr šo lietoju, nekad nekas nav aizkaltis (epizodiska izdruka gan man notiek diezgan regulāri)

www.ebay.de...

Uz normāla fotopapīra sanāk tīri pieklājīgas bildes, ko iedot pa piemiņu kādam draugam/radam utml.
Ja gribas labāku kvalitāti - pat Ogrē ir vismaz pāris laboratorijas, kur var izprintēt.
Publicēts: 05.12.14 12:58
 citēt
paldies visiem !
Izvēle - L800 epson.
Publicēts: 05.12.14 14:19
 citēt
60uz5komats6:
Maris:

Nav nekādi 10gadi par vēlu, ķīmiskajai drukai failus vajag pareizi sagatavot un ieslēgt pareizos uzstādijumus noricai, tas gandrīz nekad nenotiek. Savukārt tintes drukas iekārtām joprojam ir savas utis un nianses, piekam ļoti daudz. Tintes printeri arī ir spējīgi drukāt kvalitatīvāk nekā ražotāja draiveri atļauj, bet tas maksā drukas ātrumu un čakari ar alternatīvajiem draiveriem un to uzstādijumiem.

Man ir labs čoms laborants kam nesu filmas tīstīt - tas no noritsu izspiež (nu pa draugam brīvākos brīžos jo process lēns) vairāk nekā bfs utt., bet tas ir nožēlojami pret Avotu ielas vai fineartprint druku.
Publicēts: 05.12.14 14:55
 citēt
Kuros brīžos parādās tā krutā fineartprint druka?
Es ar savu aci A4 bildei neredzēju atšķirību starp tiem un bfs. Tas gan nav nekāds rādītājs...
Publicēts: 09.12.14 18:59
 citēt
Lunis:
OT ! Tas nodod tevī vietiējo:) Dzīvotu kur arpusē piemēram Francijā Beļģijā Vacijā zinātu ka jānobrauc 300km brīžam lai normāli ko izdrukātu:):) REALI ! Pieļauju ka Irlandē un UK ir vēl vēdīgāk , vismaz Zviedrijā TIKAI lielpilsētās:)

UK nekur nav jābrauc- online aizsūtu failus, pa pastu pēc pāris dienām (dažreiz jau nākamajā) saņemu bildes.
Protams, pašam drukājot var pieregulēties labāk un precīzāk, bet toties tas sanāk krietni dārgāk. Parastās fotopapīra bildes reizēm likās, ka varētu būt labākas, bet tādas esmu taisījis tikai tad, kad izcila kvalitāte nav bijusi vajadzīga. Labākām bildēm, drukājot uz 'fine art' papīriem, vēl nav nācies vilties.
Drošvien neesmu arī ļoti prasīgs un piekasīgs.. :)
Publicēts: 09.12.14 19:06
 citēt
Ritz:Kuros brīžos parādās tā krutā fineartprint druka?
Es ar savu aci A4 bildei neredzēju atšķirību starp tiem un bfs. Tas gan nav nekāds rādītājs...

Ja bfs druka bija atstiepta no viņu čomiem Avotu ielā, tad loģiski, ka neredzēji (tikai tādā gadījumā "bfs druka" ir dārgāka par fineartprint - ja blakus stāv bfs ķīmijas druka ar fineartprint, tad tur aklam jābūt, lai neredzētu.
Publicēts: 09.12.14 20:50 labots
 citēt
johans:Vai kāds printē pats ? pieredze ?

Drukāju mājās ar Epson r3000.
Izmērā drukāju 95% - a4 izmēru, 5% - a3.
Priecē: papīra izvēle, melnbaltā druka (4 melnās tintes)
Nepriecē; izmaksas, bet nav mega dārgi, lai to nevarētu atļauties.

Drukāju draugiem bildes no tusiņiem, klientiem, sev tāpat lai paliek taustāma kopija. Atkarībā no sezonas menesī izdrukāto bilžu (a4) skaits svārstās no 10 līdz 60.
Publicēts: 09.12.14 21:18
 citēt
mrproxy:
johans:Vai kāds printē pats ? pieredze ?

Drukāju mājās ar Epson r3000.
Izmērā drukāju 95% - a4 izmēru, 5% - a3.
Priecē: papīra izvēle, melnbaltā druka (4 melnās tintes)
Nepriecē; izmaksas, bet nav mega dārgi, lai to nevarētu atļauties.

Drukāju draugiem bildes no tusiņiem, klientiem, sev tāpat lai paliek taustāma kopija. Atkarībā no sezonas menesī izdrukāto bilžu (a4) skaits svārstās no 10 līdz 60.

Paldies par info !
Publicēts: 09.12.14 23:21
 citēt
Iesaku nopirkt a3 printeri.
Tāpat pērc savam priekam, nevis praktisku apsvērumu dēļ.
Publicēts: 10.12.14 09:56
 citēt
Vaards:Iesaku nopirkt a3 printeri.

tipa r3000 ?
Publicēts: 10.12.14 10:04 labots
 citēt
johans:
Vaards:Iesaku nopirkt a3 printeri.

tipa r3000 ?

Vai nu R3000, kas man ir vai arī nākamo modeli Epson Stylus Pro 3880, kas Vaardam ir.
Tintes veids abiem vienāds. Tik 3880 lielākas burciņas.

Ja plāno lietot CISS ar kreisām tintēm, tad pēc būtības nav jēgas atvēzeties krutam printerim.

Šodien tevis izdrukātai bilde nav vērtības, cilvēkiem vienalga vai nodrukāta ar \m/ tintēm vai ķīniešu pakaļdarinājumiem. Vērtība viņai parādīsies pēc gadiem 50 un tad cilvēki novērtēs to, ka tu nebiji skops žmogs un drukāji ar labu tinti un papīru līdz ar to tā bilde izskatīsies tik pat labi kā svaigi drukāta.
Publicēts: 10.12.14 12:13
 citēt
Drukāju uz Canon Pixma MG-5550. Aparāts nav dārgs, vairāk naudas aiziet uz origīnālajām tintēm. Pērku arī tikai Canon papīru un īpaši sūdzēties nevaru, jo iespējams neesmu pārāk piekasīgs pret kvalitāti :) Visādā ziņā kompja monitorā redzamais perfekti sakrīt ar izdruku, tāpēc vienmēr varu būt pārliecināts par to vai ir jēga kādu kadru vispār drukāt.
Varbūt pats printeris nav sevišķi ātrs, jo A4 nāk ārā kaut kur ap divām minūtēm (kopā ar paša printera attēla apsmadzeņošanas laiku). Mazliet izbrīnīja atšķirīgās attēla malu pielāgošanas iespējas uz Windows un Mac OS. Taču manām vajadzībām tas ir pietiekoši. Laiku pa laikam jāatjauno jaunie draiveri un apdeiti katrai no operētājsistēmām un jāapdeito pats printeris un tas ir pluss. Vēl ļoti patīk, ka šim modelim ir iespēja drukāt caur Wi-Fi. Tas atvieglo pasākumu, ja negribas nepārtraukti staipīt vadus :)
Publicēts: 11.12.14 21:00 labots
 citēt
mrproxy:
johans:
tipa r3000 ?

Vai nu R3000, kas man ir vai arī nākamo modeli Epson Stylus Pro 3880, kas Vaardam ir.

Ja plāno lietot CISS ar kreisām tintēm, tad pēc būtības nav jēgas atvēzeties krutam printerim.

Šodien tevis izdrukātai bilde nav vērtības, cilvēkiem vienalga vai nodrukāta ar \m/ tintēm vai ķīniešu pakaļdarinājumiem. Vērtība viņai parādīsies pēc gadiem 50 un tad cilvēki novērtēs to, ka tu nebiji skops žmogs un drukāji ar labu tinti un papīru līdz ar to tā bilde izskatīsies tik pat labi kā svaigi drukāta.

veco bilžu kaifs, kāreiz, arī ir novecošanā. Bilde, kas pēc pusgadsimta nemainīsies nemaz, izskatīsies tāpat kā ar silikonu uzpildītā un savilktā ōmīte no jaunā viļņa :)
Tas pa jokam, bet sava daļa taisnības te ir.
Publicēts: 11.12.14 22:32 labots
 citēt
NilsS:
mrproxy:

veco bilžu kaifs, kāreiz, arī ir novecošanā. Bilde, kas pēc pusgadsimta nemainīsies nemaz, izskatīsies tāpat kā ar silikonu uzpildītā un savilktā ōmīte no jaunā viļņa :)

Pilnīgas muļķības tu tagad lej un nedomā tālredzīgi. Sajūta ka tev nesošais mēdijs ir svarīgāks par saturu. Pēc 50 gadiem skatoties uz bildi saskatīt sava vienaudža seju būs daudz vērtīgāk. A kaifos par " uuuuu kāda veca bildīte" tik tā laika hipsteri, kam tas bildē redzamais cilvēks nebūs svarīgs.
Paskaties muzejos utt iestādes, kur izliktas senas fotogrāfijas apskatei. Visām bildēm parakstos ir "Fotogrāfijā redzams tas un tas" un neatradīsi nevienu bildi kurai būtu paraksts apakšā "uuu skatieties kā kļova novecojusi fotogrāfija!"

Fotogrāfija ir mirklis paredzēts nākotnei un tā vērtība ar katru gadu pieaug. Tāpēc bildējot šodien ir nevis jāskrien līdzi mūsdienu tendencēm, bet jādomā, kas būs patiesi svarīgs pēc gadiem 30, 40 un 50, ja vien tu domā par savu darbu ilgtermiņā.
Manā ska'tijumā tipiski šobrīd grēko visi šā brīzā topīgākie un pieprasītie kāzu fotogrāfi, kuru fotogrāfijās 50% ir visādi sūdiņi ķipa durtiņas, rokturīši, lodziņi, klliņķīši, krāsns kruķīšu uc figņa kas sabildēta, lai sasniegtu apsolītos bilžu tūkstošus. Jā izskatās glamūrīgi un klienti pieprasa - bet klients nekad nezin ko viņš grib (pārdošanas pamatlikums), tāpēc ir jāmāca viņs kas viņam patiesi vajadzīgs.

Pēc 50 gadiem jau jaunajam pārim esot sirmā vecumdienā būs pilnīgi pofig par to kā izskatījās durvju rokturis viņu kāzu dienā un vēl vairāk bus pofig kā viņu gredzeni(viņiem tie katru dienu rokā ir) būs nobildēti uz gurķu škēlītēm vai iekārti uz velo kameras ventiļiem (reāli īsti piemēri no redzētām kāzu bildēm), bet būs daudz svarīgāk bildēs redzēt kā brālēns iekritis ar seju rosolā un bērnibu dienas čoms dejojot spaida līgavas māsas pupus. Līdz ar to jādomā ko bildē un pie kā patiešam tērēt savu enerģiju bildējot.
Publicēts: 11.12.14 22:55 labots
 citēt
NilsS:

Jautājiens gana diskutabls.
Ja par 20.g.s. sākuma m/b bildēm (kad bildēja uz lielajām platēm un vēl nežēloja sudrabu filmām un papīriem) viennozīmīgi piekrītu- tiešām kaifs.
Bet par savējo, "tuvāko laiku" vēsturi gan tāda pārliecība nav. Atceros, cik dikti tolaik (70-80 g.g.) priecājamies par dabūtajām Orwo UT-18 diapozitīvu filmām un to košajām krāsām, it sevišķi, salīdzinot ar kaučkādām krievu CO-22, bet tagad skatos un no tīri tehniskās kvalitātes viedokļa diezgan skumji- salīdzinot pat ar šodienas ziepjiem. To pašu var teikt par melnbaltajām "zenītbildēm" uz parastās Svemas amtierfilmiņas- ikdienas steigā ne vienmēr bija luste/ laiks svērt labos recepšu tīstītājus un tagad redzu, ka daudzām grauds galīgi nesmuks.. :face-sad:

Par vēsturiski- nostaļgisko sastāvdaļu, protams, nerunāju- piemēram, maniem 36 un 38 gadīgajiem "dēliņiem" prieks redzēt sevi maziņus un krāsainus, sēžam ratiņos ar knupīti mutē un parādīt tādu sevi mazdēliem..:)

Man pašam no tālās bērnības laikiem pārsvarā ir tikai mazi 6x9 cm bilžuki, kur grūti ko sīkāk izpētīt...:face-sad:
Publicēts: 11.12.14 23:52
 citēt
NilsS:
mrproxy: Vai nu R3000, kas man ir vai arī nākamo modeli Epson Stylus Pro 3880, kas Vaardam ir.

Šeit vairāk piekritīšu Frīdim.

Ar bilžu novecošanos (nenovecošanos) saprot to, ka krāsainās bildes ātri zaudē savu krāsu. Es skatos savus pamatskolas bilžukus (astoņdesmito gadu vidus) un atceros, ka tās bildes (bija viens jūrnieks, kas uz ārzemju materiāliem bildēja - fantastiskas krāsainās bildes bija) - tās tagad deltenbrūnas. Bija radi atbraukuši no francijas, kad man bija 10 gadi (1984), tie nobildēja ar krāsaino filmiņu un atsūtīja bildes - mega krāsainas. Tagad arī pablāvi dzeltenbrūnas. Tas pats ar fotatelje krāsainajām bildēm, kas datējamas pat ar 70-to beigām.

MrProxy stāsta par oriģinālajām tintēm un tās ir pigmentu tintes.

Pigments, tas ir tas materiāls ar ko Mona liza ir uzgleznota. Attiecīgi ar šo materiālu, smalku līdz nanodaļiņām, tiek "nopūsts" speciāls papīrs, kurš sastāv no septiņiem slāņiem. Papīra pamatā arī ir nanošūnaini kanāli, kuros nosēžas šī pigmentu tinte.

Man ir doma nopirkt vēlvienu tādu A2+ printeri un pārtaisīt viņu uz pjezogrāfju - respektīvi visi tie deviņi krāsainie kartridži tiek nomainīti ar deviņiem melnbaltajiem (no gaiši gaiši pelēka līdz mlenam) un tiek drukātas super īstas melnbaltās bildes.

Šīm melnbaltajām bildēm ir pārbaudāma saglabāšanās, ko vērtē līdzīgi kā alu zīmējumiem - jo pjezogrāfijā drugā ar... Ogles pulverīti. Tāpat kā alās uz sienas zīmēja. Te vairāk: www.piezography.com...

Vēl par papīru.
Gludie un spīdīgie papīri ir ar poli- t.i. plastmasas pārklājumu. Tas ilgi nedzīvos, novecosies. Vēl papīriem ir visādi hlora un skāb'ju balinātāji, piedevas, giašinā'tāji UV atstarotāji, kas to padara spilgtāku u.t.t.

Perkot RAG u.c. dārgus papīrus, viņi tādi vecmodīgi izskatās, pabiezi un kvalitatīvi kartoniņi. Kā Vatmans, teiksim (tikai maāk balti).

Lūk šīs papīrs ir pārbaudīts un saglabājas pārsimts gadus. Tādu arī tagad ražo pa dārgo, ar visām nanotehnoloģijām un septiņiem slāņiem, kur iedrukāt oriģinālo epsona pigmentu vai Pjeo tinti un priecāties līdz kaps pienāk.

===

Rezumējums.
Mrproxy pieminētas bildes novecosies kā tās, ko pieinēja NilsS un apbrīno muzejos. Pārējas paliks par blāvām kakiņām, kur daļai papiŗs sabirzīs dēļ hlora, balinātājiem u.t.t.
Publicēts: 13.12.14 14:37 labots
 citēt
Nu nē, man tieši patīk tās vecās, nekvalitatīvās fočenes no bērnības. BD pasākums, kur es ar sarkanām acīm, sarkanbrūnā bildē utt, kvalitāte dirsā, bet ne jau to kāds meklē tajās fočenēs:) smieklīgie šorti un lāča kostīms tur ir daudz inčīgāki. Par mākslas foto es te nerunāju un vērtīgas bildes jau nu vajadzētu drukāt kvalitatīvi. Bet jūs biedri malači - tādus palagus iemaucāt :) par savu lietu jādeg
Publicēts: 14.12.14 22:07
 citēt
Maris:
Man ir labs čoms laborants kam nesu filmas tīstīt - tas no noritsu izspiež (nu pa draugam brīvākos brīžos jo process lēns) vairāk nekā bfs utt., bet tas ir nožēlojami pret Avotu ielas vai fineartprint druku.

Par kuru Avotu ielas druku ir runa? zl.lv parāda, ka uz Avotu ielas ir vairākas.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):