Schneider:Eu, tak pasakiet - tas ir ēdienu taisītājs vai fotografētājs???
Tas ir trešais - tas ir tieši tā kā arī nosaukts tēmas virsrakstā - stilists. Tas ir tas, kurš saliek, izkārto ēdienu uz šķīvja, šķīvi un aksesuārus uz galda sakārto utt., respektīvi, tas kurš izkārto fotografējamo kompozīciju.
Viktorija starp citu kādreiz Blogā braši darbojās un pat tussiem liekas braukāja , tas gan vēl ka viņa kautkādā bodē`šancēja. Tagad gan jau gadus iecus ar Paiku ņemas , cik tur tie saiti un receptes.
Jā Altenberģis ar Zemgali laiž braši jau gadus 20 plus katrs. Tehnika šiem ļoti specifiska un pieredze baigā. Stili gan atškirās Aigars mums var "Lēti un vēl lētāk" Maris Smalki un vēl smalkāk
Schneider:Eu, tak pasakiet - tas ir ēdienu taisītājs vai fotografētājs???
Tas ir cilvēks kas saliek aklajam divkāju eksponometram to no kā jams neko nejēdz - kompeni. Nu un plus jēdz krāpties ar materiāliem jo paikas bildēs ne viss ir paika.
Maris:Nu un plus jēdz krāpties ar materiāliem jo paikas bildēs ne viss ir paika.
To es pamanīju pirms pāris mēnešiem, kad bildēju kaukādu herņu uz šķīvjiem recepšu grāmatai. Tik domāju, ka to visu taisīja un kārtoja pati pavāre.
Nu ja fotogrāfam nekas kadrā neiziet ārpus šķīvja, tad varbūt var iztikt ar tandēmu pavārs-fotogrāfs (kaut gan laikam tikai nejaušas sagadīšanās gadījumā), bet ja kadrā ir arī kas no apkārtējās pasaules tad auzas ir garantētas.
Tur nebija galda klājiens, man bija jābildē tikai šķīvis ar visādām tur nesaprotamā veidā sakrāmētām un issmērētām sastāvdaļām, izdevniecībā šķīvi grieza ārā un lika uz sev vajadzīga fona.
Grāmatā Balderis 19 ir tāda ģimenes bilde,kur viņš ,kārtīgs ģimenes tēvs būdams, vāra zupu.Galu galā " mācījies" pārtikas tehnoloģijas tehnikumā vai ko tml.Nu smuka šircīte,moderni grāpji,sieviņa blakus,mazā meita uz vienas rokas,ar otru maisa ģimenes pavardu...nu kur vēl ideālāku padomju dzīves ainu?Pa TV intervijā gan atzinās,ka neko no pavārmākslas tai laikā nezinājis vis,uz mājām Tihonovs nemaz neatlaida,ja arī tika ārā kādreiz,tad ar čaļiem pie pudelēm....bet tas zupas grāpis bildē patiesībā bijis tukšs!Ja grib uzbildēt arī grāpja saturu,tad toč vajag stilistu,kurš māk saliet attiecīgus šķidrumus,kas imitē zupu.Jo kur tad to īsto zupu lai ņem mūsu laikos?
Schneider:Paga, paga, pārtikas tehnologs nav pavārs, tādi vada ražošanas procesus konservu fabrikā, bet zupu vārīt viņam nemaz nav jāmāk.
Kā tad!Balderis jau nu gan atšķīra.Viņš pats tur rakstīja,ka fizkultūras institūtā ar saviem grupas biedriem iepazinās tikai jau izlaiduma ballē.Loģiski,ka nekādus eksāmenus un ieskaites nav kārtojis nekad mūžā,bet diplomdarbu gan esot pats rakstījis,kam es galīgi neticu.