Jau 2. gadu mācos multimediju dizainu Dānijas koledžā, un portatīvais bija obligāta prasība no skolas. To, ka portatīvā displejs nekam neder, zināju, tāpēc skatījos pēc liela, ērta un jaudīga laptopa, lai būtu ērti strādāt. Beigās paņēmu šādu www.laptop.lv... (tikai ar 2,53 GHz procesoru). Un, kad skolā viss nonāk līdz krāsu, spilgtuma, kontrasta korekcijām, tad dodos uz klasi, kas ir pilna ar kalibrētiem MACiem, un "piedzenu" visu pēc vajadzības. Bet nu darboties grafikas jomā tikai ar lapsi gan būtu neprāts...
full_clip:Jau 2. gadu mācos multimediju dizainu Dānijas koledžā, un portatīvais bija obligāta prasība no skolas. To, ka portatīvā displejs nekam neder, zināju, tāpēc skatījos pēc liela, ērta un jaudīga laptopa, lai būtu ērti strādāt. Beigās paņēmu šādu www.laptop.lv... (tikai ar 2,53 GHz procesoru). Un, kad skolā viss nonāk līdz krāsu, spilgtuma, kontrasta korekcijām, tad dodos uz klasi, kas ir pilna ar kalibrētiem MACiem, un "piedzenu" visu pēc vajadzības. Bet nu darboties grafikas jomā tikai ar lapsi gan būtu neprāts...
Man ir tieši tāds pats kād tavā linkā , pirkts savulaik Beļģijas teritorijā bet USA kantorī :Veiksmīgi izmantoju ikdienas darbam bildējot izbraukumos un studijā , matrica labāka ka Mac spīžigajiem portatūivajiem štrunteļiem
Dators ar 17" ekrānu _nav_ portatīvais. tas ir hvz kas. Pat 15" man liekas nedaudz par lielu potatīvajam, bet tieši dēļ bildēm tādu paņēmu. Par ekrānu arī nesūdzos - labi nokalibrējās. vienīgi neatbilst klasifikācijai lēts
ak34:Dators ar 17" ekrānu _nav_ portatīvais. tas ir hvz kas. Pat 15" man liekas nedaudz par lielu potatīvajam, bet tieši dēļ bildēm tādu paņēmu. Par ekrānu arī nesūdzos - labi nokalibrējās. vienīgi neatbilst klasifikācijai lēts
ak34 es tādus 17''+ saucu nevis par portatīvajiem, bet pārnēsājamiem datoriem manā uztverē portatīvais ir 14'' un uz leju
ak34:Dators ar 17" ekrānu _nav_ portatīvais. tas ir hvz kas. Pat 15" man liekas nedaudz par lielu potatīvajam, bet tieši dēļ bildēm tādu paņēmu. Par ekrānu arī nesūdzos - labi nokalibrējās. vienīgi neatbilst klasifikācijai lēts
Kā jau teicu - man galvenais bija, lai ir ērti darboties nevis, lai būtu ērti viņu stibīt apkārt
full_clip, katram savas prioritātes Lai gan cena aizdomīgi maza "portatīvajam" datoram ar tik lielu monitoru un daudz diskiem. Tas vien mani atturētu no tāda brīnuma iegādes. Labāk tad stacionāro
full_clip:Kā jau teicu - man galvenais bija, lai ir ērti darboties nevis, lai būtu ērti viņu stibīt apkārt
Analoģiski , visu tāpat vadāju autiņa lielajos koferos , vai lielajā foto migurene kur šis iet iekša bez problemām Bet asuma un bļivuma kontrolei ideāls , krāsu un kontrastu neskatos tās nav izškirošs parametrs bildējot RAWos
ak34:full_clip, katram savas prioritātes Lai gan cena aizdomīgi maza "portatīvajam" datoram ar tik lielu monitoru un daudz diskiem. Tas vien mani atturētu no tāda brīnuma iegādes. Labāk tad stacionāro
Ar stacionārā staipīšanu pa krūmiem un bildešanām pagaidu vietās ir problemas , bet bildi kontrolei pēc iespejas lielaku gribas "Maksliniecēm @ Ko "
ak34:full_clip, katram savas prioritātes Lai gan cena aizdomīgi maza "portatīvajam" datoram ar tik lielu monitoru un daudz diskiem. Tas vien mani atturētu no tāda brīnuma iegādes. Labāk tad stacionāro
Man drusku savādāka komplektācija bija - tikai viens 500Gb citais, bet procesors jaudīgāks. Pagaidām viss rukā bez problēmām Nu, nu, visi aceri utt. ar līdzīgām iekšām maksā kādus 200Ls mazāk, bet vairāk uzticos Dell un IBM lapšiem, tāpēc arī tāda izvēle. Sākumā tēmēju arī uz ābolīti, bet tādu, kādu vēlējos, tajā brīdī nevarēju pavilkt. Tagad gan jau lēnām atkal sāku čolēt uz augļa pusi, it īpaši pēc Iphone iegādes
Analoģiski , visu tāpat vadāju autiņa lielajos koferos , vai lielajā foto migurene kur šis iet iekša bez problemām Bet asuma un bļivuma kontrolei ideāls , krāsu un kontrastu neskatos tās nav izškirošs parametrs bildējot RAWos
Jā, ar laptopa somu gan bija grūtības, tāpēc es arī vadāju apkārt lielajā fotosomā Un, ja arī atrod kādu labu somu, tad bieži vien ir problēmas ar milzīgo bateriju bloku. BET baterija tur kādas 3-4h arī pēc 1 gada aktīvas lietošanas ikdienā (pie nosacījuma, ja nedarbina monstruālas programmas).
full_clip, Apple portatīvie nav īpaši dārgāki par analogiem cietu ražotāju datoriem. Īpaši dārgajā galā. Bet ~800 Ls ir ok cena 13" portatīvajam, nevis 17"
Luni, ja vajag lielu bildi un jāvadā ar auto, tad kāpēc nepaņemt 20" bai lielāku stacionāro? IMHO diezgan ērti būtu skatīties kas sabildēts. Daudz labāk par 17" "portatīvo"
ak34:Luni, ja vajag lielu bildi un jāvadā ar auto, tad kāpēc nepaņemt 20" bai lielāku stacionāro? IMHO diezgan ērti būtu skatīties kas sabildēts. Daudz labāk par 17" "portatīvo"
Stacionāram visai apgrūtiņosi būtu staipīt vislaik līdz ārējo barošanu , ne protams man nav problēmu pieslēgt vinū pie vēl viena Trononix barokļa arī klajā laukā kas tur vieni lieki 10kg akju , bet tas uzraiz gabariti kas jastaipa lidz jakrauj kautkur Man asistenes ir skuķi izmantoju viņas tiešajam darbam nevis kā nastu nesējus ezelīšus , nastu nesējam būtu atkal jāmaksā papaildus alga un jāparedz vieta autinā ļotenes bilēte gulta viesnīcā
ak34:Luni, tak vai tad nevar visur ar auto piebraukt? Un no auto jebko var darbināt.
Sarežgiti daudzviet , es gan regulāri bildēju tā kā no "Auto pakaļas" ka kompis uz aizmugurējā vaka stāv un publika tur tussē un pats staigā vada vai raidītāja sniedzamības robežās bildē , bet algsviens Autiņu reti kur var piedzīt ta lai varētu komunicēt ar "Bildējamo objektu" un tehnisko personālu vieblaicīgi Te lielajā lietū bildējām kāreiz skatu uz Makoņākalņa uz mālaina ceļa ot tur gan bija exstŗemi , kompji un visi skuķi bussā es ar asistenit dubļiem nilipis mālaina gravī un modelis slidinās pa mālainu ceļus EXSTREMS bet skats sanaca `tads ka klients tavaiku mīza un pat par papaildus piķi nekadu diskusiju pat nebija SAPRATA ka lai kai tadu uzražotu kārtīgi jāpiķi , LĒTI tas neskatijās un ar nebija bet JAUTRI nu bez gala Stacionāro nu nez , tā jau bušā vietas nebja kur nu vēl staicionaros moņus tur nolikt
Tas jau būtu tā kā skaidrs, ka lapsis ar normālu matricu maksā naudu. Tāpēc izskatu lietotus variantus. Kā Dell Latitude D630 vai palietotu maku, bet reāli kā bildi rāda, lietotiem grūti salīdzināt. Veikalos ta viņu vairs nav. Un skraidīt un pētīt visus ir pastulbi. Budžets, kurā vajadzētu iekļauties varētu būt jauns Toshiba L650 www.1a.lv.... Bet matrica der tikai tekstiem un tabulām. Ko nevarētu teikt par lietotu macbook 13''. Vismaz krāsas nemainās pie katra grāda.
Paldies par tekstiem, bet tādas reālas atbildes nav. Gribēju ko šādu: www.fonarevka.ru Skaisti uzspied uz dzelža un rāda kā gaismiņa spīd. Bet nu pietiktu ar matricas tehnoloģiju.(tft, mva, ips)