forum.gif
[7DmkII] Iespēja uzdot jautājumus par kamerām kursors.lv apskatiem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / [7DmkII] Iespēja uzdot jautājumus par kamerām kursors.lv apskatiem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.12.14 15:10 labots
 citēt
Laba diena, blogeri.
Tātad, gan jau daļa no jums zina, daļa nezina un daļai vienalga - es šad tad tieku pie vienas otras tehnikas vienības, par kuru dalīties iespaidos portālā kursors.lv.
Vienu otru reizi gadās tikt pie tehnikas pirms tā nonāk tirdzniecībā; vēl kādu reizi - pat pirms tiek izziņota.
Ienāca prātā, ka varbūt blogeriem būtu interesanti uzzināt kādu konkrētu fīču vai iespaidu par kameru - kad apraksts ir publicēts, kameras jau ir atdotas un man nav iespēju izmēģināt kādu fīču vai ielikt kādu konkrētu parauga bildi.
Attiecīgi, radās doma atvērt šo tematu un ik pa laikam, kad tieku pie kādas kameras, padot par to ziņu šeit - ja tautai ir interese, man nav grūti atbildēt, jo ne vienmēr visi iespējamie aspekti ienāk prātā. Jo sevišķi tas aktuāli ar nosacīti pro gala kamerām.

Ja blogeri ideju atbalsta, tēmu pastāvīgi atjaunošu ar aktuālo kameru un datumu, līdz kuram gaidu jautājumus.

Pašlaik apskatāmā kamera: Canon EOS 7D markII pagaidām gan pre-production versija, komplektā ar EF-s 18-135 IS STM objektīvu
Jautājumus gaidu līdz: 13.12.2014 23:59:59 - var arī vēlāk, bet tad nav garantijas, ka paspēšu atbildēt.
Atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem būs rodamas portālā kursors.lv kameras apskatā, kaut kādas lietas droši vien arī šeit apspriedīsim.
Publicēts: 08.12.14 15:36
 citēt
Citus brendus arī testē?
Publicēts: 08.12.14 15:46 labots
 citēt
Pagaidām ir bijuši tikai Canon un Sony, Pentax neizrādīja atsaucību. Drīzumā mēģināšu kaut ko sarunāt ar Fuji. Ja kādam ir gali pie Nikon cilvēkiem, dikti priecātos :)
Piebildīšu uzreiz - Canon 5D un 1D es neņemšos apskatīt, tāpat arī pilnā kadra Nikonus laikam ne, varbūt vienīgi Df būtu interesants.
Es neesmu profesionāls fotogrāfs un nepretendēju spēt adekvāti un precīzi novērtēt pro darba zirgus. Diemžēl. Un kursors.lv mērķauditorija arī nav īsti pro fotogrāfi - tiem jau viss ir skaidrs par pērkamo tehniku, bijušas ražotāja organizētas demonstrācijas un testi, kā arī sintētiskie veiktspējas testi ir pie DxOMark, pikseļi līdz sīkumiem izanalizēti pie dpreview. Vairāk ir uzsvars uz lietošanas pieredzi un ērtumu, kā arī galarezultātu.
Publicēts: 08.12.14 20:18
 citēt
par video interesē viss, arī vai ir af, skaņas kontrole kāda utaml
Publicēts: 08.12.14 21:55 labots
 citēt
Iekš video AF ir, arī ar sejas trackošanu, kas strādā, Par skaņas kontroli - ko tieši ar to domā? Audio level?
Publicēts: 08.12.14 22:15
 citēt
iedod patureet
Publicēts: 10.12.14 00:09
 citēt
versatile:Iekš video AF ir, arī ar sejas trackošanu, kas strādā, Par skaņas kontroli - ko tieši ar to domā? Audio level?

Dīvaini ka strādā 6D bija arī rakstīts ka sejas trekošana strādā, bet nu nav lietojama.
Publicēts: 10.12.14 00:56
 citēt
Nu es tik vienu vakaru vēl esmu spēlējies. Brīvdienās būs pamatīgāk. Cik mēģināju, strādāja.
Publicēts: 10.12.14 07:47
 citēt
Vai šai bilmašīnai ir poga 'šedevrs'?
Publicēts: 10.12.14 10:30
 citēt
versatile:Pagaidām ir bijuši tikai Canon un Sony, Pentax neizrādīja atsaucību. Drīzumā mēģināšu kaut ko sarunāt ar Fuji. Ja kādam ir gali pie Nikon cilvēkiem, dikti priecātos :)
Piebildīšu uzreiz - Canon 5D un 1D es neņemšos apskatīt, tāpat arī pilnā kadra Nikonus laikam ne, varbūt vienīgi Df būtu interesants.
Es neesmu profesionāls fotogrāfs un nepretendēju spēt adekvāti un precīzi novērtēt pro darba zirgus. Diemžēl. Un kursors.lv mērķauditorija arī nav īsti pro fotogrāfi - tiem jau viss ir skaidrs par pērkamo tehniku, bijušas ražotāja organizētas demonstrācijas un testi, kā arī sintētiskie veiktspējas testi ir pie DxOMark, pikseļi līdz sīkumiem izanalizēti pie dpreview. Vairāk ir uzsvars uz lietošanas pieredzi un ērtumu, kā arī galarezultātu.

Lietošanas pieredze un ērtumu un galarezultātu parasti var novērtēt pēc vairāku mēnešu aktīvas lietošanas. Šaubos vai tev tik daudz viņu dos čamdīt.
Publicēts: 10.12.14 10:36 labots
 citēt
mrproxy:
Lietošanas pieredze un ērtumu un galarezultātu parasti var novērtēt pēc vairāku mēnešu aktīvas lietošanas. Šaubos vai tev tik daudz viņu dos čamdīt.

parasti aparāti ir uz 2 nedēļām pie manis. No vienas puses piekrītu, bet no otras - ir baigi reti, kad kaut kādas būtiskas nebūšanas nekrīt acīs uzreiz. Ilgstoši lietojot var saprast vai gumijas nekrīt nost un vai slēdzis tur vairāk kā pāris štukas noskrējiena... Un tieši tāpēc arī negribu apskatīt pro tehniku - jo, piemēram, nebūšus spējīgs novērtēt to, ka uz 10 kadriem sekundē 1-2 nebūs asumā spoguļa gļuka dēļ, nevis mana skilla trūkuma dēļ, piemēram :)
Publicēts: 11.12.14 07:15
 citēt
versatile:
mrproxy:

parasti aparāti ir uz 2 nedēļām pie manis. No vienas puses piekrītu, bet no otras - ir baigi reti, kad kaut kādas būtiskas nebūšanas nekrīt acīs uzreiz. Ilgstoši lietojot var saprast vai gumijas nekrīt nost un vai slēdzis tur vairāk kā pāris štukas noskrējiena... Un tieši tāpēc arī negribu apskatīt pro tehniku - jo, piemēram, nebūšus spējīgs novērtēt to, ka uz 10 kadriem sekundē 1-2 nebūs asumā spoguļa gļuka dēļ, nevis mana skilla trūkuma dēļ, piemēram :)

Canonam 7 un 5 D kā arī divciparniekiem ergonomika un lietošana ir gadus 10 bez pārmaiņām. Vienīgais tikai tehniskie parametri atšķiras.
Publicēts: 11.12.14 10:17
 citēt
chukmasoff_f:
versatile: parasti aparāti ir uz 2 nedēļām pie manis. No vienas puses piekrītu, bet no otras - ir baigi reti, kad kaut kādas būtiskas nebūšanas nekrīt acīs uzreiz. Ilgstoši lietojot var saprast vai gumijas nekrīt nost un vai slēdzis tur vairāk kā pāris štukas noskrējiena... Un tieši tāpēc arī negribu apskatīt pro tehniku - jo, piemēram, nebūšus spējīgs novērtēt to, ka uz 10 kadriem sekundē 1-2 nebūs asumā spoguļa gļuka dēļ, nevis mana skilla trūkuma dēļ, piemēram :)

Canonam 7 un 5 D kā arī divciparniekiem ergonomika un lietošana ir gadus 10 bez pārmaiņām. Vienīgais tikai tehniskie parametri atšķiras.

par 7 nezinu bet 5d starp ii un iii ir vērā ņemamas izmaiņas.
Publicēts: 11.12.14 10:19
 citēt
Es zinu par 7D, tam pēc 30D bez instrukcijas nesanāk ieslēkt centrālo AF punktu, jo pirms tam nez dēļ kāda hrena jānospiež vēl viena podziņa.
Publicēts: 11.12.14 10:28
 citēt
Arī 30D tas nav pēc instrukcijas, bet ir pēc custom funkcijas pieregulēšanas :)
Publicēts: 11.12.14 11:07
 citēt
Papētot sensora salīdzinājumu starp 7D un 7D mark II ko piedāvā DxOMark kaut kā neliekas tās aparāts ir tādas naudas vērts, lai cilvēki apdeitotos no 7D uz 7D mark II kā tas tiek pasniegts interneta ārēs.

www.dxomark.com...

Toties ir 65 AF punkti, kas varētu būt baigi ok :)
Versatile vai 7D mark II varētu būt tādi pati fokusēšanās sistēma kā 5D mark III?
Es joprojām vēl neesmu pētījis interneta ārēs ar ko atšķirās 5D mark II fokusešanās sistēma no 5D mark III, bet Canon pārstāvji saka 5D mark III esot labāka fokusešanās sitēma kā otrajam, vai šajā sakarā Tev ir kāda info?
Publicēts: 11.12.14 11:34
 citēt
versatile:Arī 30D tas nav pēc instrukcijas, bet ir pēc custom funkcijas pieregulēšanas :)

Paga, paga, 30D ir nospiedi podziņu un griez rullīti. 7D bes tās papildu podziņas (aizmirsu, kādas) nospiešanas AF zonu izvēle poga vispār nestrādā. 30D bija pašam, bet avīzes redaktore nopirka 7D, es jau gudrs kā škaplernieka suns, tūliņ visu viņai pareizi saregulēšu, bet paspaidīju, pagrozīju un ar kaunu nācās vien prasīt instrukciju. :face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 11.12.14 12:45
 citēt
30D nospiedi podziņu un griez rullīti, jā. Iziet cauri dimandveida patternam.
Bet Tavs teksts bija par atgriešanos uz centrālo AF punktu! To ar džoistiku var, bet tam jāaktivizē custom funkcija.

Uz 7DmII - ar vienu rullīti zona bīdās pa labi/kreisi, ar otru - uz augšu uz leju, ar vēl citu pogu pārslēdzas starp zonas izmēriem.
Publicēts: 11.12.14 12:56
 citēt
Varētu, būt, neatceros, bet 30D to varēja izdarīt kaukā vienkāršāk, katrā gadījumā bes papildu pogas. Es jau vienreiz mūžā uzliku centrālo un tālāk lai tā izvēles sistēma kaut vai ierūsē.
Publicēts: 11.12.14 12:57 labots
 citēt
Es savam 7D nospiežot podziņu kurai apakšā uzzīmēta lupa ar plusiņu varu bīdīt AF punktus, kur gribu ar joystiku/krustiņu zem start/stop pogas :)

Publicēts: 11.12.14 12:57
 citēt
AivarsL:
Versatile vai 7D mark II varētu būt tādi pati fokusēšanās sistēma kā 5D mark III?

Canon neizceļas ar savas fokusēšanās sistēmas versiju uzsvēršanu. No tā, ko esmu dzirdējis un redzējis, jāsaka, ka vizuāli redzamā daļa ir dikti līdzīga - bet fokusa punktu tomēr vairāk.
Sekojošā AF sistēma esot uzlabota versija no 1DX. Pagaidām esmu testējis tikai labā gaismā, bet tas AF ar STM objektīvu ir sasodīti ātrs. Ceru līdz pirmdienai paspēt kārtīgi izbildēties dažādos apstākļos, nav darba laikā nekam paralēlam laika :(
Publicēts: 11.12.14 12:58 labots
 citēt
AivarsL:Es savam 7D nospiežot podziņu kurai apakšā uzzīmēta lupa ar plusiņu varu bīdīt AF punktus, kur gribu ar joystiku/krustiņu zem start/stop pogas :)

Dikti negribu sameloties, bet man domāt, ja atmiņa neviļ, ka tā custom funkcija taisni 30D ļāva bez tās podziņas spiešanas operēt ar džoistiku pa taisno. Ērti, viens spiediens un AF ir pa centru.
www.kenrockwell.com... 13: AF Selection Mode.

0: Normal. The unmarked rear button selects them after you hit [+].

1: Direct. The unmarked rear button selects them without having to hit [+]. I prefer this; it's faster. The 30D ignores the unmarked rear button when it's asleep and around your neck anyway.

2: Quick Control Dial Direct (Big Dial). The Big Dial selects them directly without needing to hit [+]. Of course this is what you used to do to set exposure compensation, so now Canon says you have to hold [+] and spin the Big Dial to set exposure compensation. Mine doesn't do this - it ignores the [+] button and keeps changing AF points with the big dial. In this mode the unmarked rear button is ignored during shooting. Of course the 30D ignores the Big Dial for this unless you have the power switch set to "/."

Turēju šito funkciju uz 1inieka un tad tiešām varēja pa taisno tikt uz centrālo punktu - vai jebkuru citu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):