forum.gif
Sony RX100M3
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Sony RX100M3
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.12.14 16:32
 citēt
Vai kāds ir testējis šo mazuli? Pēc aprakstiem liekas interesants. Testos salīdzināts pat ar Canon 5dmk3.
Publicēts: 08.12.14 16:34
 citēt
aibeks:Vai kāds ir testējis šo mazuli? Pēc aprakstiem liekas interesants. Testos salīdzināts pat ar Canon 5dmk3.
Ja tev tādi testi šķiet aplūkošanas vērti, tad pērc tik nost - būsi īstā mērķauditorija.
P.S. netā arī ir salīdzinājumi 5dmk3 vs. iPhone6 :face-grin:
Publicēts: 08.12.14 16:36
 citēt
Ir testēts. Šonedēļ būs iekš kursors.lv apskats.
Īsumā - pārsteidzoša kvalitāte tik mazam izmēram, nakts bildes uz ilgajām ekspozīcijām ir ļoti iespaidīgi labas.
Publicēts: 08.12.14 16:41
 citēt
Pačakarēju bodē - man vilinošāks šķiet RX100II ar pieštepselētu skatu meklētāju - trešajam tomēr garā gala nav vispār un tas skatumeklētājs šķita gan sūdīgs, gan neērts.
Publicēts: 08.12.14 16:58 labots
 citēt
Ja prioritāri svarīgs ir kompaktums, tad pieštepselēts wievfinder ir mīnuss un f4,9 garajā galā tik mazam sensoram arī nav labākais rādītājs.
Publicēts: 08.12.14 16:59
 citēt
Maris:Pačakarēju bodē - man vilinošāks šķiet RX100II ar pieštepselētu skatu meklētāju - trešajam tomēr garā gala nav vispār un tas skatumeklētājs šķita gan sūdīgs, gan neērts.

Jāpiekrīt, sevišķi par skatu meklētāja neērtumu. Toties trešajam ir platāks leņķis, gaišāks stikls un skatu meklētājs ir labāk kaut kāds, nekā nekāds.
Publicēts: 08.12.14 17:24
 citēt
aibeks:Ja prioritāri svarīgs ir kompaktums, tad pieštepselēts wievfinder ir mīnuss un f4,9 garajā galā tik mazam sensoram arī nav labākais rādītājs.

Tas, ka tā garā gala nav vispār ir stipri skumjāks rādītājs. Brīdī kad nēsā kameru uz vēdera pieštepselēts skatu meklētājs netraucē, bet brīdī kad dara pašu galveno - būvē bildēti šī opcija ir dūšīgs plus. Kabatā sūdīgi - jārauj nost un jābāž katru daiktu savā.

versatile: Toties trešajam ir platāks leņķis, gaišāks stikls.

Da nekas tur nav gaišāks - pie tiem štrunta 70mm arī otrajam ir F2,8 - vienkārši garais gals norubīts. Un nafig ikdienā uz ielas vai ceļojumā būtu vajadzīgs kas platāks par 28mm? Ja nav darba kamera, tad tur kur traki sagribās lērumu visa kā kadrā salipina panorāmu - pie traka slinkuma pat ne šopā, bet tas sony pats salipinās.

Vot garo galu gan gribās garāku.... Ir viens daikts kam nav tik plastiska bildīte un ir 2x sūdīgāka matrica pēc jūtīguma, bet savādāk diezgan jau universāls krāms - ja jēdz spiest pogu, tad arī bildītes nesliktas:

robinwong.blogspot.com...
Publicēts: 08.12.14 20:02
 citēt
Ceļojumam noderīgs krāms, bet kabatā diez zin vai ietilps, un bateriju arī noēd ātri.
Publicēts: 08.12.14 20:09
 citēt
Neņemos likt galvu ķīlā, bet, man domāt, pie 70mm jau bija ~f/4 jābūt,
Cik bildētāju, tik variantu - Mārim varbūt RX10 prātīgāka izvēle.
Publicēts: 08.12.14 21:03
 citēt
aibeks:Ceļojumam noderīgs krāms, bet kabatā diez zin vai ietilps, un bateriju arī noēd ātri.

Vienu nedēļu noblandījos pa Transilvāniju ar mikroskopiski lielāko Fuji x20 - gan žaketes, gan kapucdžempera kabatā lien brīvi. Aķi traki ēd visi sīkie - tas olijs vēl salīdzinoši pat mazāk: www.dpreview.com... Ar 3 bačenēm pa dienu pietika.

Sony atkal ir vislabākā kabatā, bet bildējot jau neērta ar savu izmēru - neesmu trāpījis bodē kur būtu tas ārējais skatumeklētājs, bet ar to varētu būt ērtāk.

Protams olijs nav ideāls (tāds knipsējamais jau neeksistē) - sūdīga jūtība un bildīte "ziepiskāka", bet nu universāls gan.

Ja garo galu nevajag, tad jau Pana ir labākais

versatile:
Cik bildētāju, tik variantu - Mārim varbūt RX10 prātīgāka izvēle.

Nēēēē... kabatā tomēr jalien
Publicēts: 08.12.14 22:41
 citēt
Maris:Pačakarēju bodē - man vilinošāks šķiet RX100II ar pieštepselētu skatu meklētāju - trešajam tomēr garā gala nav vispār un tas skatumeklētājs šķita gan sūdīgs, gan neērts.

Šībrīža B&H cenās : RX100II+skatu mekl. = 648$+448$ pret RX100III =798$.
www.bhphotovideo.com...
Ar retiem izņēmumiem labs laupīšanas veids ir tie pieštepselētie. Manam NexF3 nav tik briesmīgi, skatu meklētājs 238$, vienalga škrobe, ja A6000 rumpis šobrīd 448$.
Publicēts: 09.12.14 14:57
 citēt

Un kā ar Canon G7 X ? Diemžēl arī bez skatu meklētāja.
Publicēts: 09.12.14 16:22
 citēt
aibeks:

Izvēle, protams, katra paša ziņā. Es vairs NEKAD nepirkšu kameru bez skatumeklētāja.
Publicēts: 09.12.14 16:34
 citēt
GunarsII:
aibeks:

Izvēle, protams, katra paša ziņā. Es vairs NEKAD nepirkšu kameru bez skatumeklētāja.

Kāpēc tik kategoriski? Vai tad tas ir galvenais?
Publicēts: 09.12.14 16:37
 citēt
Jau esmu teicis, ka vīrietim nepiedien:
1. Krāsoties.
2. Nēsāt apakšveļu ar mežģīnēm.
3. Tupus čurāt.
4. Fotografēt, turot kameru isstieptās rokās.
Publicēts: 09.12.14 16:48
 citēt
aibeks:

Ja man būtu vairākas kameras, tad tik kategoriski neteiktu. Tagad saulē bieži vien displejā ne vella nevar saskatīt, manuālā fokusēšanās tad paliek pavisam neiespējama. Pagaidām nav teleobjektīva, bet ja būtu, domāju ka "medības" bez skatu meklētāja arī būtu apgrūtinātas. Displejā bieži vien nepamanu traucējošās detaļas kadrā, ar skatumeklētāju tas gadās retāk.
Publicēts: 09.12.14 17:39
 citēt
aibeks:
GunarsII: Izvēle, protams, katra paša ziņā. Es vairs NEKAD nepirkšu kameru bez skatumeklētāja.

Tikai tādā gadījumā ja vēlas redzēt ko bildē.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):