forum.gif
exponometrs bez bačām
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / exponometrs bez bačām
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.12.14 12:24
 citēt
iesakiet lūdzu normālu eksponometru, kas darbojās bez bačām.
Publicēts: 09.12.14 12:32
 citēt
A nafig? Tās bačas (bača, manā gadījumā) iet mūžīgi. Un pat ja neiet, vai tad grūti nomainīt :)
Publicēts: 09.12.14 12:46
 citēt
Senders:A nafig? Tās bačas (bača, manā gadījumā) iet mūžīgi. Un pat ja neiet, vai tad grūti nomainīt :)
°

+

Tie tomēr ir baigi sirmi izstrādājumi kuriem tie elementi gana izreaģējuši - ir dzirdēts, ka roļika tlr apgalvo, ka tiek tirgoti "jauni", bet kā ar to precizitāti pēc tādiem gadiem... drīzāk kolekcijai.

www.ebay.de...
Publicēts: 09.12.14 13:11
 citēt
skatos ka ir Sekonic L-398A Studio Deluxe III Meter

www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 09.12.14 13:22
 citēt
mosh kaadam metajaas vecs manuaalais exponometrs ? ar bachu darbinaamais man ir...
Publicēts: 09.12.14 13:53
 citēt
Ziņkārības pēc jautājums: Kādēļ vēlies bez bačām?
Publicēts: 09.12.14 14:55 labots
 citēt
3rdHalf:Ziņkārības pēc jautājums: Kādēļ vēlies bez bačām?

pasaules gals. magnetiskas vētras. citplanetieshu uzbrukus. neapdzīvota sala. ;)
Publicēts: 09.12.14 15:19
 citēt
andre:
3rdHalf:Ziņkārības pēc jautājums: Kādēļ vēlies bez bačām?

pasaules gals. magnetiskas vētras. citplanetieshu uzbrukus. neapdzīvota sala. ;)

Sēžot uz neapdzīvotas salas vēlēsies nomērīt vai ir jau diena vai tomēr vēl nakts ;)? Respektīvi, jo vairāk uz ziemeļiem, jo grūtāk saprast kurā brīdī ir diena, bet kurā jau ir tā kā sākusies nakts.

A tad, ar eksponometra palīdzību varēs nomērīt sauli pusdienlaikā un mēnesi nakts vidū. Attiecīgi 50% būs tā robeža, kad sākas nakts un beidzas diena. Un otrādi. :amazing:
Publicēts: 10.12.14 16:02
 citēt
nav nevienam majaas kaads vecs manuaalais ?
Publicēts: 10.12.14 16:04 labots
 citēt
Vecs būs neprecīzs. Tad jau labāk iemācīties f/16 likumu.
Publicēts: 10.12.14 16:19
 citēt
Man uz bēniņiem mētājas Čaika-3, tam vēl pirms pāris gadiem rādīja abbrīnojami precīzi. Laikam tādēļ, ka kastē un selēna elements, gaismu neredzot, nezaudē jūtību.
Publicēts: 10.12.14 16:20
 citēt
Var jau gadīties, ka vecs selēna eksponometrs darbojas daudzmaz normāli - man Voigtlander Vito iebūvētais strādāja pieņemami (ar krāsaino negatīvu, neko prasīgāku neesmu licis tajā aparātā). Vācu jebajā var atrast tādus, kurus pārdevējs esot pārbaudījis un apgalvo, ka darbojoties OK. Bet 100% drošs tomēr var būt tikai pēc pašrocīgi veiktas kārtīgas pārbaudes, un jārēķinās, ja būs kļūda, tā, ļoti ticams, nebūs lineāra, t.i., nevarēs koriģēt visam diapazonam, mainot iso vai kā tamlīdzīgi.
Publicēts: 10.12.14 16:23
 citēt
Čaikai tik 4 slēdža ātrumi un 4 ISO, tā, ka tik vien plašā diapazonā strādās. :face-grin:
Publicēts: 10.12.14 16:28
 citēt
andre:nav nevienam majaas kaads vecs manuaalais ?

Nu nāc taču pie prāta! Vecie kas mētājās mājās labākajā gadijumā rādīs salmu cenu Zanzibāras tirgū, nevis ekspozīciju, viņiem būs nelineāra kļuda mainoties apgaismojumam.Eksponometrs ar bateriju dzīvo gadiem, es laikam gadus 5 neesmu krievu Sverdlovskā4 baķorkas mainijis ( jā man kauns tādu lietot, bet es viņu lietoju tikai laukos, kad neviens neredz, komplektā ar mb filmu un 6x9 kameru). Ja domā vairāk par 5 gadiem uz vientuļas salas uzturēties, labāk paņem līdzi šaujamo ar pavairāk patronām pārtikas sagādei un Wilson bumbu intelektuālām sarunām :)
Publicēts: 12.12.14 21:16
 citēt
ir Leningrad7, kvalitātes zīme! 1981. gada 22. jūnija ražojums :)

www.rus-camera.com...
Publicēts: 12.12.14 21:39 labots
 citēt
Beidz ālēties , ņem normālu ar bačām , tas verķis rij bačas apmēram vienu sezonā ja mazāk lieto tad vienu 3-4 gados:)Visi tie selēna elementi ir ļoti neprecīzi un lielu inerci .
Publicēts: 13.12.14 05:46
 citēt
Sekonic L-208 TwinMate - 90EUR
Sekonic L-398A Studio Deluxe III - 150EUR
Sekonic L-478D LiteMaster Pro - 245EUR
Sekonic L-758Cine DigitalMaster - 335EUR
Sekonic L-758DR - 435EUR

Ja kadam interese , dodiet zinu :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes: