forum.gif
Kādu bezspoguli izvēlēties?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kādu bezspoguli izvēlēties?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 10.12.14 12:31
 citēt
Ir doma iepirkt kādu bezspoguli, bet tā kā neesmu par viņiem interesējies nav ne jausmas kurš būtu normāls bezspogulis :face-sad:
doma ir par kaut, ko līdzīgu kā FujiFilm x100 x100S vai ko tādu, tikai tad atkal gribētos kaut, ko ar maināmiem stikliem. Tiešām nezinu, neesmu nekad skatījies uz bezspoguļiem! (Cenu kategorija varētu būt tāda kā x100/x100s jo cik esmu dzirdējis esot interesanti aparāti)
Katrā ziņa būtu pateicīgs dzirdēt kādus ieteikumus šajā sakarā!
Paldies:)
Publicēts: 10.12.14 12:37
 citēt
Iesaku sākumā pašķirstīt foruma arhīvu- te jau gana daudz tika spriests par bezspoguļiem (kaut vai blakus tēmā).
Un pēc tam jau varēsi uzjautāt konkrētāk.
Publicēts: 10.12.14 12:41
 citēt
Martiness:Ir doma iepirkt kādu bezspoguli, bet tā kā neesmu par viņiem interesējies nav ne jausmas kurš būtu normāls bezspogulis :face-sad:
doma ir par kaut, ko līdzīgu kā FujiFilm x100 x100S vai ko tādu, tikai tad atkal gribētos kaut, ko ar maināmiem stikliem. Tiešām nezinu, neesmu nekad skatījies uz bezspoguļiem! (Cenu kategorija varētu būt tāda kā x100/x100s jo cik esmu dzirdējis esot interesanti aparāti)
Katrā ziņa būtu pateicīgs dzirdēt kādus ieteikumus šajā sakarā!
Paldies:)

Bezspoguli pēc gadiem pieciem. Kad ražotāji būs pareizos objektīvus saražojuši, un trakā mārketinga cenas atlaiduši.
Publicēts: 10.12.14 12:43
 citēt
Friidis:Iesaku sākumā pašķirstīt foruma arhīvu- te jau gana daudz tika spriests par bezspoguļiem (kaut vai blakus tēmā).

Tur jau tā lieta, ka tas info tur tāds piesātināti atšķirīgs, būs jāvelta vismaz divas dienas lai iedziļinātos katru plusos, mīnusos.
Gribēju dzirdēt atsauksmes no cilvēkiem, kas reāli par to interesējas un ir kāda pieredze.:)
Publicēts: 10.12.14 12:45 labots
 citēt
Ja gribi ar Fuji draudzēties sākt, tad skaties uz X-E2 vai X-T1. Tik rēķinies, ka, piemēram, laitrūms ne sevišķi labi draudzējoties ar fuji rawiem - tur sava speicifka drusku.
Ja gribi maksimāli ātru AF - Olympus OM-D sērija un jaunie Sony modeļi - A6000, piemēram.
Ja gribi FF - Sony A7 sērija.
Īsumā - oļiks ir ok, bet maza matrica un par plato galu var gandrīz aizmirst - maksā baisu kosmosu platie stikli (2x cropfaktors). Sony ir OK, bet gaišo stiklu nav kā sugas. Fuji ir OK, ja nevajag bildēt kko kustīgu - it kā manis minētajiem esot labāk, bet x-e1, piemēram, tāds palēnīgs.

www.kursors.lv... te šo to var palasīt. Ja ir kādi jautājumi par šiem apskatiem, droši var man adresēt.
Publicēts: 10.12.14 12:58
 citēt
Martiness:
Friidis:Iesaku sākumā pašķirstīt foruma arhīvu- te jau gana daudz tika spriests par bezspoguļiem (kaut vai blakus tēmā).

Tur jau tā lieta, ka tas info tur tāds piesātināti atšķirīgs, būs jāvelta vismaz divas dienas lai iedziļinātos katru plusos, mīnusos.
Gribēju dzirdēt atsauksmes no cilvēkiem, kas reāli par to interesējas un ir kāda pieredze.:)

Ja pats nevēlies iedziļināties, tad kapēc citiem vajadzētu tavas problēmas risināt?
Bildēsi jepegos, lietosi dzimto optiku-Fuji
Gribi likt caur pārejniekiem visādas optikas-Sony
Olympus-tai jābūt apzinātai izvēlei, kau tvai ar argumentu "smuks".
Publicēts: 10.12.14 13:08
 citēt
versatile:Ja gribi ar Fuji draudzēties sākt, tad skaties uz X-E2 vai X-T1. Tik rēķinies, ka, piemēram, laitrūms ne sevišķi labi draudzējoties ar fuji rawiem - tur sava speicifka drusku.
Ja gribi maksimāli ātru AF - Olympus OM-D sērija un jaunie Sony modeļi - A6000, piemēram.
Ja gribi FF - Sony A7 sērija.
Īsumā - oļiks ir ok, bet maza matrica un par plato galu var gandrīz aizmirst - maksā baisu kosmosu platie stikli (2x cropfaktors). Sony ir OK, bet gaišo stiklu nav kā sugas. Fuji ir OK, ja nevajag bildēt kko kustīgu - it kā manis minētajiem esot labāk, bet x-e1, piemēram, tāds palēnīgs.

www.kursors.lv... te šo to var palasīt. Ja ir kādi jautājumi par šiem apskatiem, droši var man adresēt.

o tieši to man vajadzēja tagad vismaz zinu, kādus modeļus sākt salīdzināt, stulbākais ir tas ka gribas ko tādu, kas nav baigais flegma fokusēšanas ziņā:)
Publicēts: 10.12.14 13:11
 citēt
Tad uz Fuji skaties ar kritisku aci. Sony fokusējas ātri, bet nu... ar stikliem ir kā ir. Oļikam toties lielākajai daļai laikam ir iebūvētā stabilizācija pat ar manuālajiem stikliem - baigi forši.
Publicēts: 10.12.14 13:17
 citēt
60uz5komats6:
Martiness:

Ja pats nevēlies iedziļināties, tad kapēc citiem vajadzētu tavas problēmas risināt?

Kā jau rakstīju būtu pateicīgs dzirdēt kādus ieteikumus, no cilvēkiem kas reāli izmanto bezspoguļus
Piemēram "versatile" iztērēja savu laiku, lai uzrakstītu piemērus, par to arī paldies viņam,
savukārt Tu savu laiku iztērēji, lai "uzbrauktu" man :face-smile:
Tā, kā vairāk esmu iekšējas references cilvēks par citu cilvēku "problēmu risināšanu" manā vietā, Tev nebūtu jāuztraucas.:face-smile:
Publicēts: 10.12.14 13:42
 citēt
Nu, 60/5.6 jau baigi neuzbrauca - pa lielam, īsi uzskaitīja par katru marku to, ko es arī teicu :)
Publicēts: 10.12.14 13:48
 citēt
Martiness:
60uz5komats6:

Kā jau rakstīju būtu pateicīgs dzirdēt kādus ieteikumus, no cilvēkiem kas reāli izmanto bezspoguļus
Piemēram "versatile" iztērēja savu laiku, lai uzrakstītu piemērus, par to arī paldies viņam,
Tā, kā vairāk esmu iekšējas references cilvēks par citu cilvēku "problēmu risināšanu" manā vietā, Tev nebūtu jāuztraucas.:face-smile:

Šis tikai pierāda seno patiesību, ka jautātājam neinteresē pareizā/jēdzīgā atbilde, jautātājam interesē dzirdēt sava viedokļa/ilūziju apstiprinājumu.
Publicēts: 10.12.14 14:30
 citēt
lukass:Bezspoguli pēc gadiem pieciem. Kad ražotāji būs pareizos objektīvus saražojuši, un trakā mārketinga cenas atlaiduši.

Martiness:... stulbākais ir tas ka gribas ko tādu, kas nav baigais flegma fokusēšanas ziņā:)

pēc gadiem pieciem ir PAREIZĀ atbilde!!!
Publicēts: 10.12.14 14:38 labots
 citēt
fuji x-e1 + kit 650eur +labs objektivs ,ergonomika , iso,jpg autofokuss neparak atrs .
sony A7 autofokuss ir neveiksmigs www.youtube.com...
www.dpreview.com...
Publicēts: 10.12.14 14:46
 citēt
labs bezspogulis ir leica M :face-grin:
Publicēts: 10.12.14 15:53
 citēt
60uz5komats6:
Martiness:

Šis tikai pierāda seno patiesību, ka jautātājam neinteresē pareizā/jēdzīgā atbilde, jautātājam interesē dzirdēt sava viedokļa/ilūziju apstiprinājumu.

Pilnīgas muļķības!!
Interesējos, jo vēlos iegādāties, un vienīgais bezspogulis par kuru esmu kaut, ko dzirdējis ir FujiFilm X100
salidzini.lv aplūkojot cenu augšējā malā izmeta vel citus bezspoguļus sāku aplūkot tos, izdomāju ienākt forumā, jo zinu, ka te kādreiz daudzi par to kašķējās kurš kuram labāk patīk!
Tad uzsāku jaunu tematu,lai vismaz izveidotu kādu atskaites punktu, jo pašam diemžēl dotajā brīdī nav tik daudz laika, lai sāktu google meklēt datus par katru no šiem daudzajiem bezspoguļiem.
Tici man mans lēmums netiks pieņemts balstoties tikai uz lietotāju atsauksmem! :)
P.s Ja domāji to par referencēm tad arī būsi nošāvis galīgi garām.
P.s.s Nekas jau nav uzspiesti, Tev naviens nestāv klāt un neliek šeit rakstīt, tie kuriem bija/ir laiks tie arī palīdzēja un uzrakstīja.:face-smile:
Publicēts: 10.12.14 15:59 labots
 citēt
60uz5komats6:

Kāpēc uz Fuji nevarētu lietot manuālos objektīvus? Es piemēram lietoju Olympus OM Zuiko objektīvus uz X-Pro1 un nekāda vaina. Fokusēties viegli ar EVF palīdzību. Protams, Sony A7 FF sensors būtu priekšrocība, izmantojot citu firmu FF objektīvus.
Tai pat laikā, NEX sērija man personīgi īpašu interesi nerada. Manuprāt, ja šobrīd ņem Sony, tad tikai FF un tikai tad, ja grib lietot manuālos objektīvus.

No savas pieredzes varu teikt, ka fotografēt bez steigas sava prieka pēc man ar Fujifilm X-Pro1 patīk labāk nekā ar Canon 6D (kas pats par sevi ir ļoti labs fotoaparāts) vai jebkuru citu fotoaparātu, ko esmu turējis rokās. Tomēr atbildīgos projektos, es uz viņu nepaļautos tieši lēnā AF un baterijas dēļ. Tik cik izstādē paspēlējos ar X-T1, tad tam jau autofokuss bija jūtami ātrāks. Pieļauju, ka X-E2 arī ir OK. Ar RAW failiem problēmas nav bijušas.

Māsa, kas bildē tikai sava prieka pēc pārgāja no Canon 600D uz Olympus OM-D E-M10 un arī ir ļoti apmierināta.
Publicēts: 10.12.14 16:37
 citēt
Uz visa var lietot manuālos objektīvus, pat uz nikona spogulenēm, lieta tāda, ka uz sony/nex/e-mount ir pulka lielāka pāreju izvēle, tajā skaitā EOS ar visu AF un fragmas vadību no kameras, dažreiz pat IS strādās, uz fuji un samsu izvēle mazāka, uz olimpu dēļ 2x svešas optikas lietošana nepraktiski specifiska.
Publicēts: 10.12.14 16:46
 citēt
60/5.6 - runā no pieredzes vai kā?
Vienīgais, kas ir Sony-specifiski ir tas, ka daži ir iemanījušies piešķilt autofokusu ar Canon stikliem uz Sony aparāta ar visu IS... kā pats teici, dažiem stikliem.
Sony ir arī mazākais darba attālums - bet tas laikam neko daudz nemaina, vienīgi var arī pavisam eksotiskos tālmēru stiklus lietot.
Populārajiem mountiem ir pārejas arī uz Oly - un ja iekš Sony tikai tagad sāk parādīties stabilizācija bodijā, tad pat uz arhaiskā e-pl1 ar m42 stabilizācija strādāja uz goda. Jā, 2x krops, tiesa.
Arī uz Fuji populārajām sistēmām ir pārejas. Ar samsungu tiešām varētu būt grūtāk, bet gan jau var atrast, sliktākajā gadījumā ar kādu 3d printeri noprintēt vai izfrēzēt.
Publicēts: 10.12.14 16:55
 citēt
No pieredzes tādā ziņa, ka paralēli nikon sistēmai ieviesu arī sony nexu, neskatoties uz lielajām simpātijām pret fuji.Mana primārā interese bija tilt/shift adapteris nikona stikliem un aiz auss arī tika likts fakts, ka ir pieejama lielāka izmera matrica uz to pašu bajonetu.
Publicēts: 10.12.14 17:08
 citēt
60uz5komats6:ir pieejama lielāka izmera matrica uz to pašu bajonetu.

Tas ir arguments.
Publicēts: 10.12.14 19:57
 citēt
iPhone!!!
Publicēts: 11.12.14 12:25
 citēt
Laba un interesanta saruna (ar iemalkošanu!) par 2014. gada jauno tehniku, gluži kā Fotoblogs. Lai uzzinātu, kas jāpērk, Tev jātiek līdz apm. 9. minūtei:face-grin:
www.mirrorlessrumors.com...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):