Sveiki! Vēlos "apgreidot" savu foto arsenālu un pilnveidot savas fotografēšanas iemaņas. Esmu Canon tehnikas piekritējs un puslīdz labi orientējos viņu produkcijas klāstā. Ir vēlme iegādāties 5DMark III vai arī 6D (patīk papildu fīčiņas kas tam ir). Esmu ievērojis arī jaunākās Full Frame Mirorless tendences (Sony A7S), kas arīdzan uzrunā. Vienīgi objektīvu ziņā Canon klāsts ir krietni iespaidīgāks, arī pašam ir šis tas kas varētu derēt 5D vai 6D. Bet nu nezinu; varbūt ir vērts pagaidīt kamēr arī arhaiskais Canon rada FF Mirorless (klīst tādas baumas, ka nākamgad būs). Ko teiksiet?
P.S. Pārsvarā bildēju uz fikso "ala paparazzi", attiecīgi meklēju ātri fokusējošu un pietiekami manevrētspējīgu fototehniku, tādu kas ļautu sastindzināt mirkli asā attēlā.
Pasaki kas Tev jau ir no EOS optikas (tāds kas pašam traki patīk), kas derētu FF un vajadzētu palikt skaidram tam jautājumam - mainīt vai nemainīt sistēmu.
Nesen paņēmu EF 50 mm f 1,4 un funktieris būtu ar laiku ņemt arī citus stiklus 2,8. Šobrīd jau septīto gadu lietoju veco Canon 400D ar standarta EF-S 18-55mm IS 3,5-5,6. Besī ārā arī graudains attēls vājā apgaismojumā, arī 50 mm 1,4 nespēj dod vēlamo efektu (štrunts par to ka uz crop sensora tas ir kā 80mm), bet jūtams, ka pati matrica "nevelk". Zinu, ka Canon ir atpalicējos, taču ļoti ceru, ka sasparosies. Pret Nikon nekas nav, taču neesmu par viņiem pietiekami interesējies.
P.S. Pārsvarā bildēju uz fikso "ala paparazzi", attiecīgi meklēju ātri fokusējošu un pietiekami manevrētspējīgu fototehniku, tādu kas ļautu sastindzināt mirkli asā attēlā.
Ar autofokusa palīdzību mirkļi stindzināsies asos attēlos ar jebkuru C un N spoguleni (nu ja tie mirkļi tā ap pusdienlaiku un ne tajā drūmākajā dienā saprotams).
Pārējo ražotāju kameras varētu arī netikt ar automātiskajiem režīmiem līdzi temperamentīgam fotostilam.
Kad diena ies uz vakaru, vai cita tehnika, tad grāmata jāpērk.
Paldies par atbildēm, ievērtēšu arī 7D fīčas. Aizmirsu piebilst ka no Canon inventāra ir arī Speedlite 550 (vecs, bet gana funkcionāls), starp citu vai varat kāds ieteikt kādu transmitteri labākajā cena/kvalitāte kategorijā? Savukārt par kamerām - mēģinu saprast vai FF Mirorless no Canon būtu sagaidāms drīzumā?! Testēju Sony izstādē, taču virkne lietu kameras uzbūvē (gripā utt) nepatika. Lai gan tehnoloģiski (īpaši salīdzinot ar 400d) ir superadvancēts. Gribas jau visu - FF, WiFi, Gps, Ātru & Vieglu utt. Bet svarīgākais negribu iztērēt šobrīd naudu par "aizejošām" tehnoloģijām proti spoguļniecēm, ja evolūcijas virziens ir Mirorless.
Izlēmu nogaidīt līdz 2015 pavasarim, spriežot pēc info tīmeklī, tiks prezentēti Canon 6D Mark II un Canon 5D Mark IV. Man patīk arī 7D Mark II (10 šāvieni sekundē un AF punkti fascinē), bet nepatīk crop sensors tajā. Būtu FF, ņemtu uzreiz ilgi nedomājot. Savukārt ņipru FF Mirorless, no Canon laikam būs jāgaida ilgi.
Skaidrs, ka Canon velkas nopakaļus, gribētos zināt cik ilgi un vai viņi spēs radīt digitālajam laikmetam atbilstošu un konkurētspējīgu produktu. Esmu diezgan "apjucis" , jo zinu ka vēlētos nopietnu Canon FF fotoaparātu. Rādās, ka tas varētu būt 5DIII (5DIV) vai 6D (6DII). Bet galvu jauc šī jaunā tendence ar FF Mirorless, tad nu mēģinu uzklausīt viedokļus par Mirorless (TIEŠI KĀDA PIEREDZI AR Full Frame sensoru), un iespējams kādus pozitīvus atzinumus par labu arhaiskajam Canon un manis pieminētajiem modeļiem.
Samoyed: Bet galvu jauc šī jaunā tendence ar FF Mirorless
Kas tieši? Kāpēc nevari pateikt?
Samoyed: mēģinu uzklausīt viedokļus par Mirorless (TIEŠI KĀDA PIEREDZI AR Full Frame sensoru), un iespējams kādus pozitīvus atzinumus par labu arhaiskajam Canon un manis pieminētajiem modeļiem.
Esmu bildējis ar Sony R7s un to kuram tas nenoņemamais 2/35mm - ļoti labs sensors. Fokusējas loģiski stingri lēnāk par spoguleni. Televizors skatumeklētāja vietā.
Acīmredzot man trūkst izpratnes par to kas ir šis jaunais produkts. Līdz šim visu laiku uzskatīju ka augstas attēla kvalitātes standarts spoguļkamerās (pamatā) ir Full Frame sensors un laba optika. Uz to arī esmu līdz šim orientējies, taču šķiet ka tagad tas vairs nav "kruta" , jo ir parādījies Full Frame bezspogulis. Attiecīgi gribu saprast vai turpināt spoguļnieču virzienā vai arī biku nogaidīt kad mani iecienītais Canon uzražos mirrorless. Un protams jautājums ir vai tas ko viņi radīs nebūs "slīcināms". Padalaties pieredzē par FF Mirrorless, un izsakat viedokli vai professionālā jomā tam ir/būs pielietojums.
Nabadziņš. Tik daudz teksta un pārdomu par bezjēdzīgu padarīšanu. Vispirms pilneveido savas bildēšanas iemaņas, tad arī jautājumi par tehniku paši par sevi atkritīs.
Samoyed:Skaidrs, ka Canon velkas nopakaļus, gribētos zināt cik ilgi un vai viņi spēs radīt digitālajam laikmetam atbilstošu un konkurētspējīgu produktu.
Neuzzināsi, jo tas tikai daļēji atkarīgs no firmu vadības lēmumiem. Elektronikas gigantos strādā selekcionāri, kas līdzīgi kā sportā "medī" talantīgākos dabas zinātņu un inženierzinātņu studentus. Tos draftē tāpat kā NHL un NBA. Vai tuvākajā laikā ar "spēlētājiem" veiksies Canonam, Sony vai Fuji, tas jāprasa zīlniecei Canons bija izteikts līderis, kad CCD tehnoloģiju nomainīja uz CMOS. Šobrīd ar jauniem piegājieniem (Bayer filtra nomaiņa ar X-Trans) sprēgā Fuji, bet efekts nav ļoti būtisks. Man šķiet, ka kvalitatīvs lēciens būs labi Foveon vai organiskie sensori. Tos uztasīs tas, kas nodraftēs īstos inženierus. Nezinu, kādi šIm tehnoloģijām ir "zemūdens akmeņi", bet efektam jābūt gan izšķirtspējas ziņā, gan gaismas lietderīgā izmantošanā.
www.fujirumors.com... Canon sensori tiešām velkas iepakaļus. Sony, kas dod matricas arī Nikonam, tai ziņā rullē. X-trans arī ir interesants, vēl neesmu galīgo viedokli noformulējis. Canonam toties zvērā AF, sevišķi pēdējos modeļos, un vairs tik dikti neapgraiza, salīdzinot ar augstākām kamerām - 7DmII ir patiešām nikns AF modulis. Labi saprot, uz ko var uzspiest un to arī dara.
Samoyed: Acīmredzot man trūkst izpratnes par to kas ir šis jaunais produkts.
Padalaties pieredzē par FF Mirrorless, un izsakat viedokli vai professionālā jomā tam ir/būs pielietojums.
Nevajag apvainoties, bet Tev noteikti nav izpratnes ne par kādu fototehniku - neatkarīgi no tās vecuma, ražotāja, uzbūves, darbības principa un pielietojuma. Šis fakts Tevi dara brīvu izvēles ziņā - ir absolūti vienalga ko nopirksi jo saiknes "bildētājs-kamera" nav/nebūs. Tev būs/ir galīgi miglains priekšstats par to ko turi rokā (tāpēc arī nespēj savos jautājumos tikt ārpus tēmas "kas krutāks - cabrio vai ekskavators?"). Kad šī migla izklīdīs sapratīsi kāda tehnika Tev vajadzīga un uz Taviem, daudz konkrētākajiem, jautājumiem būs viegli atbildēt.
Ar bezspoguli var izdarīt visu to pašu ko ar spoguli tikai lēnāk, čakarīgāk, nepārskatāmāk (ir jomas kur šī starpība ir maza, ir jomas kur tik liela, ka padara uzdevumu gandrīz neiespējamu). Toties kamera vieglāka. Vēl bezspoguļu FF kamerām ir 50x mazāk objektīvu - var, caur pāreju uzlikt spoguļkameru objektīvus atgriežoties ergonomikas jomā 30 gadus atpakaļ un zaudējot jebkādu jēgu no kameras kompaktuma.
Bet jau šodien ar FF bezspoguli var tik pie lētas digitālās Leikas un strādāt tā kā ar Leikām strādā jau 80 gadus - ir cilvēki kam neko vairāk nevajag + viņi to karsti vēlas un vēl pāris gadus atpakaļ viņiem bija jāmaksā 4x vairāk.
Samoyed: Acīmredzot man trūkst izpratnes par to kas ir šis jaunais produkts.
Padalaties pieredzē par FF Mirrorless, un izsakat viedokli vai professionālā jomā tam ir/būs pielietojums.
Nevajag apvainoties, bet Tev noteikti nav izpratnes ne par kādu fototehniku - neatkarīgi no tās vecuma, ražotāja, uzbūves, darbības principa un pielietojuma. Šis fakts Tevi dara brīvu izvēles ziņā - ir absolūti vienalga ko nopirksi jo saiknes "bildētājs-kamera" nav/nebūs. Tev būs/ir galīgi miglains priekšstats par to ko turi rokā (tāpēc arī nespēj savos jautājumos tikt ārpus tēmas "kas krutāks - cabrio vai ekskavators?"). Kad šī migla izklīdīs sapratīsi kāda tehnika Tev vajadzīga un uz Taviem, daudz konkrētākajiem, jautājumiem būs viegli atbildēt.
Ar bezspoguli var izdarīt visu to pašu ko ar spoguli tikai lēnāk, čakarīgāk, nepārskatāmāk (ir jomas kur šī starpība ir maza, ir jomas kur tik liela, ka padara uzdevumu gandrīz neiespējamu). Toties kamera vieglāka. Vēl bezspoguļu FF kamerām ir 50x mazāk objektīvu - var, caur pāreju uzlikt spoguļkameru objektīvus atgriežoties ergonomikas jomā 30 gadus atpakaļ un zaudējot jebkādu jēgu no kameras kompaktuma.
Bet jau šodien ar FF bezspoguli var tik pie lētas digitālās Leikas un strādāt tā kā ar Leikām strādā jau 80 gadus - ir cilvēki kam neko vairāk nevajag + viņi to karsti vēlas un vēl pāris gadus atpakaļ viņiem bija jāmaksā 4x vairāk.
Ehhh, Juri, kā visgaišais maris Tevi nolika.... Nākošreiz kaut vienu bildi publicē....
Citagaisma:Nabadziņš. Tik daudz teksta un pārdomu par bezjēdzīgu padarīšanu. Vispirms pilneveido savas bildēšanas iemaņas, tad arī jautājumi par tehniku paši par sevi atkritīs.
Acīmredzot vārdu likšana pēdiņās neko nedod un daudzi tik un tā neuztver sarkasmu. Bet nu ir ok, ne par to... Par bildēšanas prasmju uzlabošanu - spriedums izdarīts pirms vēl esi redzējis cik un ko esmu bildējis, es taču vēl pat neesmu nekā ielicis Šķiet esi nedaudz "heiteris", tavs posts nav produktīvāks par manējo.
Par tehnikas izvēli esmu diezgan pārliecināts par 5D (attiecīgajā brīdī aktuālāko versiju, droši vien IV). Savukārt tēmu iesāku, lai šeit sanākušie guru mani pārliecinātu par labu vienam vai otram variantam (mirrorless).
Fandango:Un vispār, nav spoguļa, nav bildes. Mirorless ir cilvēces radošās domas esence, priekšlaikus dzimis kroplis, ne rokā noturēt, ne sportiņu pafočēt. paskaties kaut uz Sony Nex !
Paldies! Īsi un kodolīgi, manā gadījumā plusiņš Canonam.
ak34:Māris nedaudz pārspīlē, bet ja fotoaparātu nepērk tāpēc, ka pēc pus gada būs labāks, visticamāk tas netiks pirkts priekš fotografēšanas.
Šajā gadījumā labāk ir pirkt DSLR - izskatās krutāk, fīču vairāk, ja pērk N vai C, tad var daudz dažādu gadžetu piepirkt.
Tur jau tā lieta, ka gribu iegādāties labu aparātu bildēšanai citā kvalitātē. Ir jau nedaudz apnicis bildēt tikai portretus un statisku vidi. Diemžēl priekš "action" mans Canon 400D ir par īsu
Maris: Nevajag apvainoties, bet Tev noteikti nav izpratnes ne par kādu fototehniku - neatkarīgi no tās vecuma, ražotāja, uzbūves, darbības principa un pielietojuma. Šis fakts Tevi dara brīvu izvēles ziņā - ir absolūti vienalga ko nopirksi jo saiknes "bildētājs-kamera" nav/nebūs...
Paldies, Māri! Es nemaz neapvainojos, esmu gana liels puika ar biezu ādu Nemaz neizliekos par to kas neesmu (attiecīgi foto jomas speciālistu), taču 15 gados sabildētie pāris desmiti tūkstošu bilžu man liek domāt ka esmu nobriedis pāriet klasi augstāk, samazinot kvantitāti un uzlabojot kvalitāti. Gan jau izveidošu savu porfolio šeit, taču esmu pietiekami paškritisks jau tāpat, tamdēļ tukša kritika (ja tik tā nav asprātīga) no citu puses man nav nepieciešama. Tāpat bezjēdzīgs Like/Patīk manam ego ir lieks.
Savā iztirzājumā tu diezgan konstruktīvi pamatoji spoguļnieču priekšrocību. Paldies! Tāpat liels paldies, GunarsII! Ja kādam vēl ir kaut kas piebilstams, tad lūdzu!
Citagaisma:Nabadziņš. Tik daudz teksta un pārdomu par bezjēdzīgu padarīšanu. Vispirms pilneveido savas bildēšanas iemaņas, tad arī jautājumi par tehniku paši par sevi atkritīs.
Acīmredzot vārdu likšana pēdiņās neko nedod un daudzi tik un tā neuztver sarkasmu. Bet nu ir ok, ne par to... Par bildēšanas prasmju uzlabošanu - spriedums izdarīts pirms vēl esi redzējis cik un ko esmu bildējis, es taču vēl pat neesmu nekā ielicis Šķiet esi nedaudz "heiteris", tavs posts nav produktīvāks par manējo.
Par tehnikas izvēli esmu diezgan pārliecināts par 5D (attiecīgajā brīdī aktuālāko versiju, droši vien IV). Savukārt tēmu iesāku, lai šeit sanākušie guru mani pārliecinātu par labu vienam vai otram variantam (mirrorless).
Tavs teātris še sākās ar vārdiem - "Sveiki! Vēlos "apgreidot" savu foto arsenālu un pilnveidot savas fotografēšanas iemaņas." Tad nu sāc lūdzu ar iemaņām, jo tiem, kuriem tās ir, parasti nav jautājumu par tehniku, jebšu tie ir konkrēti un specifiski, kurus še cilāt ir gan bezjēdzīgi.
Bezjēdzīgi ir rakstīt "audzinošus" tekstus. Ja šī tēma tevi neuzrunā, tad nelasi. Taču ne tikai tērē savu dārgo laiku lai izlasītu, bet arī raksti tukšas pamācības. Vai nav citas nodarbes? Ja necieni mani (ko es nemaz neprasu), tad vismaz pašcieņai tev jābūt. Easy! Koncentrējies uz tēmas saturu, nevis formu! Peace!
Par (grip) ērtumu - tādas pašas domas, jebkuru Canon dslr man ir bijis ērtāk turēt par Sony mirrorless. Grūti iedomāties menedžēt soņku ar vienu roku, tikmēr Canonu vēsi.
Samoyed:Skaidrs, ka Canon velkas nopakaļus, gribētos zināt cik ilgi un vai viņi spēs radīt digitālajam laikmetam atbilstošu un konkurētspējīgu produktu. Esmu diezgan "apjucis" , jo zinu ka vēlētos nopietnu Canon FF fotoaparātu. Rādās, ka tas varētu būt 5DIII (5DIV) vai 6D (6DII). Bet galvu jauc šī jaunā tendence ar FF Mirorless, tad nu mēģinu uzklausīt viedokļus par Mirorless (TIEŠI KĀDA PIEREDZI AR Full Frame sensoru), un iespējams kādus pozitīvus atzinumus par labu arhaiskajam Canon un manis pieminētajiem modeļiem.
var just, ka kaita sezona beigusies netērējiet laiku, pilsonis dzen amzieri
Pilsonis ir saņēmis pietiekamu informāciju no cienītajiem fotoblogeriem un ir izdarījis secinājumus par fotokameras izvēli. Vai NilsS vēlējās kaut ko konkrētu pa tēmu bilst, vai arī Ziemassvētkos pavisam ņefig darīt ka forumā jāpiekasās?
Slinkums lasītu ko te citi sarakstījuši. Taču izlasiju tēmas pirmo postu un teikums - bildēju uz fikso, aļa paparaci, noveda pie domas, ka šai vajadzībai būtisks ir ātrs AF. Šobrīd par ātrāko AF tiek uzskatīts Oly OE-M EM-1, kuram ir arī gaiši stikli un cenas gan stikliem, gan aparātam ir ļoti pieņemamas.
Patīk šitais komercmurgs "Vienīgi objektīvu ziņā Canon klāsts ir krietni iespaidīgāks,". Tu gatavojies izpirk visus canon objektīvus vai iegādāties bildmeikmašinu? BILDMENAM pietiek ar dažiem objektīviem. PUtnbilmeikeram garais phokuspokus, porjtetmeikeram cits un ta un tā joprojām. Arī bilmašinas ir katram gadījumam piemērotas - žanri ir dažādi. ja gribi būt masstulbenis pērc canonu vai ņikonu, bet ja hipsterpipers pērc fūdžīgitu, bet ja gudrs tad domā kur pi...pi grūdīsi.
KVAA-II:The company claims the Nikon 1 system cameras are the fastest-focusing machines in the world, and this matches our experience - as long as there's enough light.
Cafe_Racer:Slinkums lasītu ko te citi sarakstījuši. Taču izlasiju tēmas pirmo postu un teikums - bildēju uz fikso, aļa paparaci, noveda pie domas, ka šai vajadzībai būtisks ir ātrs AF. Šobrīd par ātrāko AF tiek uzskatīts Oly OE-M EM-1, kuram ir arī gaiši stikli un cenas gan stikliem, gan aparātam ir ļoti pieņemamas.
bet nav FF.
kam Tev papam pa acīm vajag FF? Tas ir vajadzīgs īpašajiem gadījumiem, bet ja lūriķo pa atslēgas caurumu pietiks mazāku gaismjutīgo virsmu pat smartfons tam ira noderīgs pie noteiktiem gaismapstākļiem, ja grasies mezā bildēt sēnes, sveču gaismā plikas krūtis tad vajadzēs kādu lielāku mašinu - salonmāšinu un tas jau ir rolsrojs un nekādu ātro dračīšanu nepacietīs.
Kāpēc mainīt dslr pret mirorless, ja bildes izskātās tieši tāpat? Dslr taču ir ideāla forma un svars fotografēšanai... Der atcerēties, ka ļoti daudz jaunumu ir izstradāti tāpēc lai dabūtu tavu naudu!!!!