Hai tauta, apskaidrosiet man lūdzu kā veidojas reitings par bilžu balsojumu...vai tad nav tā, ka pa kuru bildi vairāk nobalsots tai arī augstāks reitings?...vai arī es kaut ko nesaprotu Rekšu te piemērs, piemēram par vienā dienā ievietotām bildēm vienai 12patīk www.fotoblog.lv... otrai 34patīk www.fotoblog.lv... 4.78 pret 4.74 Nav jau tā ka baigi pārdzīvoju, bet kaut kā dīvaina liekas tā skaitīšana...tak nosacīti kaut kāda sacenšanās te notiek foto guru starpā, ne tā?!
Tos reitingus taisa tāda eleptroniskā shēma, kura saucas "nejaušo skaitļu ģenerators". Vienkārši runājot - uz dullo. Man liekas, ka šeit neviens to sistēmu neņem par pilnu.
Apskaidrot var tikai programmas autori. Es minu, ka programma samazina aktīvāko balsotāju, vai regulāro balsotāju par konkrēto autoru balsu "svaru". Jauns, iepriekš nebijis balsotājs ir "vērtīgāks". Varbūt ir bijusi doma izslēgt čomismu, lai neiegūtu galīgi izkropļotus rezultātus, kā piemēram Eirovīzijā.
GunarsII: programma samazina aktīvāko balsotāju, vai regulāro balsotāju par konkrēto autoru balsu "svaru". Jauns, iepriekš nebijis balsotājs ir "vērtīgāks". Varbūt ir bijusi doma izslēgt čomismu, lai neiegūtu galīgi izkropļotus rezultātus, kā piemēram Eirovīzijā.
Schneider:Tos reitingus taisa tāda eleptroniskā shēma, kura saucas "nejaušo skaitļu ģenerators". Vienkārši runājot - uz dullo. Man liekas, ka šeit neviens to sistēmu neņem par pilnu.
+++
Atkarīgs, kurā nedēļas dienā un laikā ieliek, man šķiet... Un tas regulāri mainās
Bet vispār bildes "krutumu" labāk novērtēt pēc skatījumu/balsojumu skaita, nevis pēc reitinga.
Schneider:Tos reitingus taisa tāda eleptroniskā shēma, kura saucas "nejaušo skaitļu ģenerators". Vienkārši runājot - uz dullo. Man liekas, ka šeit neviens to sistēmu neņem par pilnu.
STM:...Bet vispār bildes "krutumu" labāk novērtēt pēc skatījumu/balsojumu skaita, nevis pēc reitinga.
Protams! Jo visi zin, kad kvalitāti nosaka popularitāte! Pēc šādas loģikas varam spriest, kad visu laiku labākie fotogrāfi ir: "Kim Kardashian", "Beyonce" un "Justin Bieber". Kādēļ? Jo šiem "fotogrāfiem" ir vispopulārākie profili instagrammā.
STM:...Bet vispār bildes "krutumu" labāk novērtēt pēc skatījumu/balsojumu skaita, nevis pēc reitinga.
Protams! Jo visi zin, kad kvalitāti nosaka popularitāte! Pēc šādas loģikas varam spriest, kad visu laiku labākie fotogrāfi ir: "Kim Kardashian", "Beyonce" un "Justin Bieber". Kādēļ? Jo šiem "fotogrāfiem" ir vispopulārākie profili instagrammā.
Es te runāju par fotobloga reitingu sistēmu, kura, kā jau minēts, ir visai neloģiska, nevis par kaut kādiem slavenību PR.
STM: Es te runāju par fotobloga reitingu sistēmu, kura, kā jau minēts, ir visai neloģiska, nevis kaut kādiem slavenību PR.
Tieši tādēļ arī pašreizējā FotoBloga balsošanas sistēma eksistē. www.fotoblog.lv... Lai nevarētu sataisīt viltus akauntus ar kuriem masturbēt savu bilžu reitingus. Kā arī novērstu tavu minētu "slavenību PR", kad notiek balsošana par draugiem, nevis fotogrāfijām.