Saņēmu savu pirmo fotogrāmatu no Blurb. Izpildījums patīk, bet bildes ir daudz tumšākas nekā es gaidīju. Ne tuvu nav tik košas/spilgtas kā gribētos. Salīdzinot ar parastu bilžu izdruku caur fotki.lv, starpība ir būtiska.
Kāda jums ir pieredze un ko tur var darīt?
Grāmatu liku kopā Blurb booksmart programmā, papīru ņēmu Proline Pearl Photo.
3rdHalf:Pirmā dzirdēšana par to Blurb, bet lasot tavu problēmu, pieļauju ka problēma ar krāsu profiliem.
Blurb arī tepat fotoblogā ir slavēts pietiekoši. Daudzi viņu ir izmantojuši, tāpēc gribu saprast, vai tas tā normāli, jeb es pati kaut ko ne tā esmu darījusi.
Tepat Fotoblogā Picturehappy ir daudz kritizēts, bet es biju ļoti apmierināts. Visas, arī vecas ieskanētas bildes atbilda tam, kā es tās redzu savā montorā.
Stipri šaubos, ka te kāds tā uz rāviena pateiks precīzo iemeslu, jo šaize ar profiliem visticamāk, a tur ir virkne lietu kas jāievēro, bez failiem un procesa apraksta un šopa(?) setingu zināšanas neko jēdzīgu pateikt nevar. Monitors kalibrēts? Priekšstats par to ka uz monitora bilde IZstaro gaismu, bet uz papīra ATstaro ir?
Pelicano:Saņēmu savu pirmo fotogrāmatu no Blurb. Izpildījums patīk, bet bildes ir daudz tumšākas nekā es gaidīju.
Par Blurb nezinu, bet Picture Happy mani iepriekš brīdināja, lai sagatavoju bildes mazliet gaišākas nekā liktos normāli, tā lai grāmatā drukājot būto kā vajag.
3rdHalf:Vai monitors ir normāli noregulēts/kalibrēts?
Nav viņam normāli kalibrēts monitors. tev arī nav. Pārējiem diskusijas dalībniekiem arī nav.
Ja bildes drukā, tad: a) vēlams Fotošopā nosimulēt konkrēto profilu (ko sagatavo drukātājs no konkrētās iekārtas, tintēm un papīra) caur softproof - un uzreiz iskatīsies bļavāk un tumšāk; b) Vidēji labi un nekalibrēti LCD monitori spīd ar 150 un 160 cd/m2. Bilžu apstrādei kalibrē ar 120 cd/m2
BET!
Lai izdruka normālā, paspilgtā istabas gaismā neliktos "tumša", monitoru kalibrē ar 80cd/m2
Un šāds 80cd/m2 nāk līdzi (profils) Pro moņiem, tādiem kā NEC Spectraview sērijai.
3rdHalf:Pirmā dzirdēšana par to Blurb, bet lasot tavu problēmu, pieļauju ka problēma ar krāsu profiliem.
Blurb arī tepat fotoblogā ir slavēts pietiekoši. Daudzi viņu ir izmantojuši, tāpēc gribu saprast, vai tas tā normāli, jeb es pati kaut ko ne tā esmu darījusi.
Vispār jau tos jenņķus tik Lunis vien slavē. Ja gribi labu kvalitāti tad meklē, kantorus, kas uz fotopapīra drukā un nevis ar imidžseteri. Tiem kvalitatīvakajiem kantoriem papīra un formātu uzvēle ir mazāka, savukārt cena un kvalitāte ir augstāka. Vairs neatceros, kā tie nosaucās, bet gan jau googles tante palīdzēs atrast. Ir vairāki tādi kantori vāczemē un arī pie jeņķiem. Blurbs ir ļoti laba izvēle viduvējā segmenta patērētājiem, kuriem par samērīgu cenu, ar sakarīgu servisu piedāvā samērīgas kvalitātes izstrādājumu.
es ar blurbu aktivi stradaju jau 2 gadus. esmu jau pasuutiijis neskaitamas graamatas.
ir bijushas pasham probleemas, bet tikai ar melnbaltaa kraasu toni, kad tas aiziet vai nu uz zilo vai zalo. parsvara daru taa ka nofocheeju un aizsuutu bildes ar jautajumu WTF. dazhreiz ir pat taa ka pasutui 10 gramatas pirmajaam 8 viss ok a beigaas 2 melnbaltaas aiziet uz kaadu kraasu nedaudz. nu tad shie secina gluku peec atsuutiitajaam bildeem un pardrukaa, kas ir loti patiikami un atsuuta. braakus varu patureet sev kaa radishanai klientiem. parastais mirstiigais tadas nianses nepamana.
tavs gadijums vairaak izskataas ka ne jau druka ir vainiiga bet gan kompis vai monitors. kaut airii vari meegaat arii safocheet bet buus gruuti paskaidrot savu probleemu un pieradiit ka neesi pats vainiiigs. driizaak ieteiktu savas bildes apskatiities uz dazhaadiem datoriem pie dazhaadiem monitoriem...
Nu ne tikai Lunis slavē, bet ne par to ir stāsts. Es sevi pieskaitu pie viduvējā segmenta patērētājiem, bet krāsas tomēr atšķiru. Ja tās būtu ok, es būtu pilnībā apmierināta ar Blurb produktu. Es pat nesaku, ka viņi vainīgi. Katrā ziņā pēc jūsu komentāriem, man būs ko papētīt, paštukot tālāk. Paldies par to.
Nu pie mums uz fotopapīra drukā bfs (?) , un tad stūrīšos bildes salīmē kopā Pameklēšu variantus ārpus LV.
Starpcitu, pagaidām tikai jautājums - ir kāds kantoris kas drukā uz abpusējā fotopapīra? Lasīju kaut kur par tādu iespēju.
Pelicano:Nu ne tikai Lunis slavē, bet ne par to ir stāsts. Es sevi pieskaitu pie viduvējā segmenta patērētājiem, bet krāsas tomēr atšķiru. Ja tās būtu ok, es būtu pilnībā apmierināta ar Blurb produktu. Es pat nesaku, ka viņi vainīgi. Katrā ziņā pēc jūsu komentāriem, man būs ko papētīt, paštukot tālāk. Paldies par to.
Nu pie mums uz fotopapīra drukā bfs (?) , un tad stūrīšos bildes salīmē kopā Pameklēšu variantus ārpus LV.
Starpcitu, pagaidām tikai jautājums - ir kāds kantoris kas drukā uz abpusējā fotopapīra? Lasīju kaut kur par tādu iespēju.