forum.gif
Iespiesta objektīva filtra vītne
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Iespiesta objektīva filtra vītne
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.12.14 17:51 labots
 citēt
Par 1 mm iespiesta metāla objektīva filtra vītne
Filtrs 58 mm
Kur var izslipēt vai iztaisnot.... kāds var izdarīt vai jebkurš fotoserviss?

Šādi, bilde no tīmekļa

Publicēts: 26.12.14 18:12 labots
 citēt
Paņem cilindrisku cietu priekšmetu kādu metāla sagatavi utt un izvelcē pretējā virzienā uzliekot uz cietas bet ne abrazīvas virsmaz kāda cieta koka dēļa piemēram. Cist nevar lauzt ar neiesaku BET pāris desmitus tādu stiklu esmu ztasnojis izspiežot ar ebonīta rullu pre ozola galdu , pēc tam pakāpensisku iestradaā vītni uskrūvējot filtra vītnei atbilstošu piemēram veco NIKON skrūvējamo vāciņu. Tik viss jāda nedauzot un turot aiz pašas malas . Es pat zinu gadījumu kad pie manis nonāca "Saspiests" 80-200 F2,8 zomms ko kāda jaunkundze bij `parvācoties saspiesdusi somā zem mēbelēm. Viss bija vesels bet saspiests priekšējā optiskā bloka korpuss. Tirgojās pa rezerves daļu cenu. UN kāds dzeks šo tā ar iepirka un pamanījās viņu IZTAISNOT un vēlāk laimīgs bildēja sportu :):)
Publicēts: 26.12.14 18:16
 citēt
Ir tāds speciāls instruments šādiem gadijumiem, pavaicā Briānielas Ivaram, mož viņam ir.
Publicēts: 27.12.14 01:49 labots
 citēt
60uz5komats6:Ir tāds speciāls instruments šādiem gadijumiem, pavaicā Briānielas Ivaram, mož viņam ir.

Saucās plaķenes. Uzmanīgi saspiežot un palaužot, iztaisnojas bez problēmām. Pārbaudīts variants! :face-smile:
Publicēts: 27.12.14 02:08
 citēt
Ungus:
60uz5komats6:Ir tāds speciāls instruments šādiem gadijumiem, pavaicā Briānielas Ivaram, mož viņam ir.

Saucās plaķenes. Uzmanīgi saspiežot un palaužot, iztaisnojas bez problēmām. Pārbaudīts variants! :face-smile:

Zajebis cik mēs gudri, ja objektīvs maksā štuku un vairāk un ir vēlme pēc tam arī kādu filtru uzskrūvēt, tad lieto apmēram šitādu instrumentu:
www.ebay.de...

ja krievu sūds, tad pohuj ar ko taisnot.
Publicēts: 27.12.14 13:16
 citēt
es laikam ieteiktu piesuņot filtra gredzenu ar vītni.
Publicēts: 27.12.14 13:29 labots
 citēt
Atradu googlē rakstu, par šo tēmu:
forum.mflenses.com...

Man šis variants liekas labāks, par tām metāla stangām. Taisnojot ar metāla rīku pastāv risks, neatgriezeniski sajāt vītni. Taisnot ar koku, būtu drošāk.
Publicēts: 27.12.14 21:41
 citēt
Nemaz tik viegli nelokās - spiedu pret nolocītu dorni. Negibās nejauši ieskrapēt stiklu!
Publicēts: 27.12.14 23:05
 citēt
321-:Nemaz tik viegli nelokās - spiedu pret nolocītu dorni. Negibās nejauši ieskrapēt stiklu!

Ar žmaidzīšanu bez atdures nesanāks.

3rdHalf-: Man šis variants liekas labāks, par tām metāla stangām. Taisnojot ar metāla rīku pastāv risks, neatgriezeniski sajāt vītni. Taisnot ar koku, būtu drošāk.

Tā jēbaja stanga ir stipri labāka jo žmiedz tikai sačakarēto vietu un nekas netiek dauzīts (ja baile, ka cieta ielik papīra strēmeli starpā - koka variantā ir jādolbī un tā drebelīgā koka uzparikte amortizēsies uz visām pusēm attiecīgi objektīvs dabūs čupu triecienus - nezinu vai ir labi ar asiem dolbījieniem pārbaudīt vai smagākās lēcu grupas negrib atlipināties - a vnk spiest koku pret koku kā onka tur... tas ir kā stumt ar striķi :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):