forum.gif
augstākā nekaunības pakāpe !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / augstākā nekaunības pakāpe !
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.09.10 18:53
 citēt
dansiga:cerambyx, bet ko tu piedaavaa dariit? atstaat necirstu - lai aiz vecuma nobeidzas un sapuust!?!??!

Vēl labāk uzrakstīt kādam prejoktu, ka aizsargājamā dabas pamatne, aizliegt cirst, pagaidīt kad kaitēkļi saviešas, tad rakstīt jaunu projektu par kaitēkļu apkarošanu, tad rakstīt jaunu projektu par savvaļas zirgu introducēšanu(pofig, ka tur, piemēra pēc, līdz šim bija aļņu bauru vieta... :D:D:D:D:D

Vairākiem kantoriem ir kā apgūt ES finansējumu toties...:D Un tas viss zem labskanīgā zaļuma saukļa...;)

~90%(ceru, ka dikti nekļūdos) no pašreizējiem mežiem ja nu kas ir mākslīgi stādīti
Publicēts: 01.09.10 18:56
 citēt
dzeks taisnojaas ka taa vinam netiisahaam tur iekluva :D
Publicēts: 01.09.10 18:58
 citēt
no zagtām bildēm līdz mežam, viens solis .......:bad_smile:
Publicēts: 01.09.10 18:59
 citēt
no sērijas: sieva pieķer vīru uz citas sievietes, viņš: virsū biju, atdzīstu, bet iekšā nebija...:D:D:D
Publicēts: 01.09.10 19:05
 citēt
imgfoto – neskumsim. Vides aktīvisti vienmēr labāk zina, ko atļaut vai noliegt man iesākt ar vectēva stādīto mežu un vēl labāk zinās, ko mazbērni drīkstēs ar manis stādīto.
Publicēts: 01.09.10 19:10
 citēt
imgfoto:atdzīstu

a ar kapli pa olām?!

analfabēt, ATZĪST, nevis atdzīst.
Tik tiešām, ja 13gadnieki šitā runā, jau dusmas nāk, bet Tev tak kaut kādām izglītības paliekām galvā būtu jābūt...
Publicēts: 01.09.10 19:10
 citēt
Te ir kāds reāls zaļais? Varētu izskaidrot, kādi kažoki ir labāki dabai - dabīgie, vai mākslīgie :bad_smile:
Publicēts: 01.09.10 19:13
 citēt
dansiga:cerambyx, bet ko tu piedaavaa dariit? atstaat necirstu - lai aiz vecuma nobeidzas un sapuust!?!??!

Pēdējā teikumā rakstīju, ka nesaku, ka nevajag cirst - protams, ka vajag. Un privātajos mežos jau neko daudz iejaukties nevar - katrs dara pats ar savu īpašumu ko grib. Bet runa ir par valsts mežiem un kopējo valsts politiku, kad neapdomīgi tiek atļauts cirsts pārāk daudz!
Publicēts: 01.09.10 19:26 labots
 citēt
imgfoto:Nu un kas tad tagad darās tāds tais mežos, kas nav bijis līdz šim? Ja mežā esi bijis, tad, pieļauju zini, ka viziem lopiem/putniem vislabāk patīk jaunaudzes/jauns mežs...;) Pilnīgi neko nedarot 4-5 gadu laikā kalcirte aizaug tā, ka cauri nevar redzēt...;)
btw...20jos gados viss tika izcirsts pa tīro un ko neatauga atpakaļ, vai?
Skan jau skaisti, ka mežu nevajag cirst, bet tas no sērijas globālā sasilšana - reklāmas titrs "zaļajiem" projektu rakstītājiem, lai tiražētu nevienam nevajadzīgos dabas parkus:D

Darās tas, ka ciršanas apjomi ir tik lieli, ka ilgam laikam mums tie meži nepietiks. Jā, portams, 20.jos gados bija mežu platības ap 25% - pa 80 gadiem atauga redz :) Ta jau redz ja tagad visu izcirtīsim un ļausim ataugt, tad atkal tā pa riktīgo cirst varēsim ap 2100. gadu! Bet ja ciršanas politku plāno ilgtspējīgi tad +/- normāli cirst varētu visu laiku atliku. Bet nu tas protams nav latvieša dabā - plānot kko kādu laiku uz priekšu.
Vis jau būtu skaisti, ja tā mūsu ekonomika nebalstītos uz to koksni tik daudz... ko tad pārdosim tad, kad vairs nebūs koku ko cirst? :)

imgfoto:
~90%(ceru, ka dikti nekļūdos) no pašreizējiem mežiem ja nu kas ir mākslīgi stādīti

Domāju, ka Latvijā nav tāda meža, kas nebūtu kaut kad kādreiz savā dzīvē bijis saimnieciski apstrādāts vai kkā tā. Nu no sērijas pirms 1000 gadiem pļava aizauga un tā tur arī ir mežs līdz šim - neskarts un neaiztikts. Nu varbūt Moricsala kkas uz to pusi un kkādas nesasniedzamas saliņas purvos. Bet tā tas arī viss.
Publicēts: 01.09.10 20:58
 citēt
cerambyx, kaapec tu tik drozhi apgalvo, ka valsts mezhu cirshana netiek plaanota!?!??!
Publicēts: 01.09.10 20:59
 citēt
+dansiga.
Publicēts: 01.09.10 21:50 labots
 citēt
dansiga:cerambyx, kaapec tu tik drozhi apgalvo, ka valsts mezhu cirshana netiek plaanota!?!??!

Tiek, tiek plānota, bet ne tā lai tas būtu ilgtspējīgi. :)
Publicēts: 01.09.10 22:13
 citēt

dansiga, mežs nenobeidzas aiz vecuma, tas pašatjaunojas, ja to liek mierā un nemetas virsū ar zāģi. Vecie koki ar laiku satrūd, dodot mājvietu simtiem ķērpju, sūnu, kukaiņu, gliemežu, aļģu, sēņu u.c. dzīvo organismu sugām, jo uz sausa/ trūdoša koka mīt vairāk organismu, nekā uz dzīva. Strūdējušu veco koku vietā atklājas gaismas laukumi, kur izdzīvot var iesējušies jaunie kociņi. Būtībā ainava mežā teju vai nemainās, taču mežs mainās nepārtraukti- veci koki aiziet, jaunie nāk vietā.
Gluži tāpat kā ar cilvēkiem.

ja Tu prasi ko darīt - taisi izlases cirti - nogriez tos kokus, kuru sortimentam tagad ir laba cena, pārējos atstāj nākotnei un dabiņai. Nākamgad vari cirst atkal kaut ko, aiznākamgad atkal, mežs turpinās augt vietā. Nav jāgaida pusgadsimts vai vairāk, līdz tava kailcirte atkal izaugs līdz ciršanas vecumam un var atkal tikt pie piķa.
Publicēts: 01.09.10 22:27
 citēt
minerva, bet kaapec domaa, ka es to nedaru? man ir cirsmas, kur ir izlases cirte, un ir cirsmas, kur ir kailcirte, jo tur gandriiz VISI koki ir veci - simtagadiigi. Pie tam - netiek cirsts arii kailcirte bez jeegas, bet gan ieverojot to, ka nevar taisiit kailcirti diviem apgabaliem (vai kaa tur vinjus sauca) blakus !!!!!!
Publicēts: 01.09.10 23:10
 citēt
Es kaut kur dzirdēju,ka savācot vienu tonnu makulatūru tiek izglābti 17 koki,es katru dienu izglābju ap 50 kokiem,bet meži paliek aizvien šķidrāki un šķidrāki.Pēc idejas arī gateriem un galdniecībām būtu jābūt vairāk,bet realitātē tā nav.
Publicēts: 01.09.10 23:21
 citēt
ekoists:Es kaut kur dzirdēju,ka savācot vienu tonnu makulatūru tiek izglābti 17 koki,es katru dienu izglābju ap 50 kokiem,bet meži paliek aizvien šķidrāki un šķidrāki.Pēc idejas arī gateriem un galdniecībām būtu jābūt vairāk,bet realitātē tā nav.

Pareizākā ideja.... Izved vislētāko - apaļkokus vai labākajā gadījumā zāģmateriālus. Paši ko saražot esam par dumjiem, vai?:face-sad:
Publicēts: 01.09.10 23:22
 citēt
Nu baigi gudrie laikam neesam...
Publicēts: 01.09.10 23:23
 citēt
Elmarss:
Pareizākā ideja.... Izved vislētāko - apaļkokus vai labākajā gadījumā zāģmateriālus. Paši ko saražot esam par dumjiem, vai?:face-sad:

Aha, un iepērkam pēc tam to pašus mūsu kokus, bet jau kā mēbeles u.c. objektus jau daudz reiz dārgāk.
Publicēts: 01.09.10 23:26
 citēt

Es jaunībā biju labs kūlas dedzinātājs! :grimace:
Publicēts: 01.09.10 23:26
 citēt
a tas, ka valsts spiezh nost razhotaajus, jau nevienu nesatrauc... nav jau ta, ka negribetu razhot, bet to mazaa apjomaa razhoto mebeliti ari pirkt neviens netaisaas! tik juusmo par ikea un jysk shmeebeleem letajam, kur cena panaakta uz apjomu.
par apalkjoku izvedejiem lamaties var tie, kam majas mebeles kaut dalja ir LV pasuutiitas pie galdniekiem no LV koka vai no lv mebelju razhotneem. tapat pusei polju/vaacu mebeles ir, vai lietotaas no holandes. krutie peerk italju diivaanus un lv taisitie nevienu nepish, atvainojiet manu frenchu.
Publicēts: 01.09.10 23:41
 citēt
Tā cita padarīšana,ekonomikas ministrs arī spiedīs uz Gazprom,lai samazina tarifu Latvijai,tā vietā vienkāršāk būtu palaist brīvāku tirgu mazajiem enerģijas ražotājiem tepat uz vietas.
Publicēts: 01.09.10 23:50 labots
 citēt
kas spiediis uz ko?! tak zirgam skaidrs, ka neko tur izspiest neva. gaaze rullees, mazaas kogeneracijas stacijas vairs neatbalstiis, ja pareizi sapratu no aizvakardienas virsrakstiem. Kurzemes loks hvz kad gatavs buus (nu ok, uz 2015. sola), jaunais zaljais likums veeju bezmaz ignoree, co2 komponente paredzeeta astronomiska, neticu, ka gala varianta paliks 0.83 koeficients, ja nu vieniigi PLL uzvares. mans minejums ari ka tas ir galvenais iemesls PLL formeshanai un aktivizacijai - AirBaltic, LVM privatizacija, veeja energija Kurzemee...
Publicēts: 01.09.10 23:56
 citēt
Par to jau ar' smeju...bet tauta jau tāda mazapzinīga,katru mutesbajāru par glābēju uzskata.
Publicēts: 02.09.10 01:00 labots
 citēt
bet NAV jau vairs NEVIENA tiira cilveeka! palasot vecaas aviizes, pierakstus, tos pashus Lapsas apkopojumus par ŠŠL - kas tik tur nefiguree, kaadi cilveki, kas tagad tiek ka senaizmirsti galdaa celti... pat no pedejas partijas Gobziņu diskvalificeja, vedekasškins, izrādās...
jaunieši, mākslinieki - tik daudzi salīduši partijās... loģiski, savādāk finansējumu nedabūt, savādāk karjeru netaisīt... moš duraks biju, kad mani aģitēja, pasūtīju tālāk... moš...

šodien lasu, pat Aļoša Aivaram atskaitījies un viņa priekšā taisnojies... knābisti ripas rijuši, birojā kāvušies... nu pipec kas pasaulē notiek..
Publicēts: 02.09.10 08:16
 citēt
Ir ir,un pie tam diezgan daudz.Tikai tie nebāžas politikā,viņi stāv pāri politikai.Man ir tāds vienkāršs tests-vai tas cilvēks var kaut ko izdarīt bez politiskās varas,vai ne.Bet vispār cilvēki ir tikai cilvēki,tāpat kā diena un nakts.
Publicēts: 02.09.10 08:35
 citēt
versatile:a tas, ka valsts spiezh nost razhotaajus, jau nevienu nesatrauc... nav jau ta, ka negribetu razhot, bet to mazaa apjomaa razhoto mebeliti ari pirkt neviens netaisaas! tik juusmo par ikea un jysk shmeebeleem letajam, kur cena panaakta uz apjomu.
par apalkjoku izvedejiem lamaties var tie, kam majas mebeles kaut dalja ir LV pasuutiitas pie galdniekiem no LV koka vai no lv mebelju razhotneem. tapat pusei polju/vaacu mebeles ir, vai lietotaas no holandes. krutie peerk italju diivaanus un lv taisitie nevienu nepish, atvainojiet manu frenchu.

Kā valsts traucē ražotājiem? Neesmu dzirdējis par šādu likumu. Nav izdevīgi pie mums ražot - nav kvalificēta darbaspēka, grib lielas algas, bet strādā maz utt. Problēma ir darbiniekos. Nav ko valsti vainot ;) Tai šajā sakarā nav nekādas darīšanas.

Arī no vides viedokļa diez vai, ka vidējais latvietis apzinās ko nozīmē ražošana. Nesen tak pat pa TV rādīja, kā kaut kāda pagasta iedzīvotāji protestēja pret cūku fermas veidošanu - tikko kā saskarās ar ražošanas realitāti, tā tā vairs nav vajadzīga ;)

Principā jau ļoti labi varam iztikt bez ražošanas. Īpaši ja neko prātīgu sakarīgās cenās šeit nevar uzražot.
Publicēts: 02.09.10 09:36
 citēt
versatile: tik juusmo par ikea un jysk shmeebeleem letajam, kur cena panaakta uz apjomu.

nevis apjomu, bet bērnu vergu darbu āzijā.
Publicēts: 02.09.10 09:42
 citēt
f-foto:
ekoists:Es kaut kur dzirdēju,ka savācot vienu tonnu makulatūru tiek izglābti 17 koki,es katru dienu izglābju ap 50 kokiem,bet meži paliek aizvien šķidrāki un šķidrāki.Pēc idejas arī gateriem un galdniecībām būtu jābūt vairāk,bet realitātē tā nav.

PLL nesen izdeva trīs avīzes, ar kurām piesārņot visu Rīgu, jo tās pa taisno aizceļoja uz miskasti. Lūk arī reāli koki parādās, no šīm nelasītajām tonnām.

Tā pati Vienotība iun citas partijas tieši tā pat dara ;)
Publicēts: 02.09.10 09:42
 citēt
AZ24:
versatile: tik juusmo par ikea un jysk shmeebeleem letajam, kur cena panaakta uz apjomu.

nevis apjomu, bet bērnu vergu darbu āzijā.

Kas slikts ir, ka bērni strādā?!
Publicēts: 02.09.10 10:37
 citēt
f-foto:
ak34:
Kas slikts ir, ka bērni strādā?!

??? :face-sad:

Ja būtu spējīgs loģiski padomāt tālāk par 2-3 spriedumiem tad nerakstītu bēdīgu seju.
Publicēts: 02.09.10 13:27
 citēt
Jā, jā! Es arī tiku bērnībā verdzināts, no sākuma mammas dārzā bija jāravē un kartupeļi jāstāda un jāvāc, vēlāk skolā lika aronijas lasīt, pēc tam burkānus vākt un kad jau lielāks paliku tad bietes bija jāvāc. + vēl pa vasarām bietes bija jāravē, vagad bija tik garas ka beidzās pie apvāršņa, un viss ko es par to dabūju bija brīvpusdienas skolā!
Publicēts: 02.09.10 13:30
 citēt
p.s. un pats sliktākais visā tajā ir tas, ka šī manis berīnības paverdzināšana ir atstājusi neārstējamu traumu manā psihē un ja nekas nemainīsies es saviem bērniem arī likšu vasarās strādāt un viņi nevarēs kā f-foto bērni lūrēt multenes un rīt čipšus ar kokakolu!
Tā kā AK34, redzi cik slikti ir likt bērniem strādāt!
Publicēts: 02.09.10 13:34
 citēt
kasparsf:un viss ko es par to dabūju bija brīvpusdienas skolā...
... no paša lasītajiem kartupeļiem, bietēm un burkāniem :bad_smile:
Publicēts: 02.09.10 13:43
 citēt
kasparsf,
protams, ka šausmas. kā tā - likt bērnam strādāt!!!! ļaunie vecāki! labāk lai ģimene nomirst badā. Vismaz bērns nebūs aizsūtīts strādāt. Moderni intelektuāļi .....

f-foto,
pirmkārt apgalvojums "bērnu vergu darbs" ir absurds un manipulējošs - praktiski nekur neizmanto vergu darbu, vēl jo vairāk bērnu. ir, protams, atsevišķi gadījumi, bet tie ir reti izņēmumi. par darbu parasti samaksā. cita lieta, ka varbūt ne tik daudz cik par pieauguša darbinieka darbu, jo (pārsteigums!) - bērns parasti izdara mazāk. Un mazāk kā par rietumnieka darbu, kas arī ir loģiski.

varbūt Tev nepatīk, ka bērni strādā? bet tā nav Tava darīšana, vel jo vairāk, ka aizliedzot iznākums aizstāvamajiem bērniem būs visticamāk sliktāks. Turklāt vienmēr vari izvēlēties nepirkt preces, kuras varētu būt ražojuši bērni, ja gribi to ietekmēt. Savukārt normāli domājošs cilvēks paskatītos kāpēc bērni strādā un kādi ir ieguvumi, zaudējumi. Protams, modernie Rietumu intelektuāļi ir diezgan aprobežoti un nespēj paskatīties ārpus sava burbuļa, kurā ir ērti iekārtojušies. Tieši tāpēc pilnīgi piekrītu - nav jēgas ar Tevi diskutēt. Tā vai tā nespēsi saprast elementārus argumentus.
Publicēts: 02.09.10 14:06
 citēt
f-foto,

mans viedoklis par bernu nodarbinashanu Azijas valstis par 1 USD dienas noformulejas pec kaut kada petijuma izlasishanas.
Viena tada rupnica bija aizklapeeta ciet par parkapumiem. Nabaga berninji tika atbrivoti.
Rezultata, vairak par pusi jau pec neilga laika pelnija ar prostituciju.

Moraale - ir forshi sedet Rietumos, silta biroja un gudri dirst par cilvektiesibam, konvencijaam un ieniest korporacijas. Tachu. Shajaas valstiis tas dolaars dienaa nodroshina, ka tas beerns paeed un vel gjimeni uztur.
Mes Rietumeiropai esam tadi pashi vergi. Kapec Latvija vienubrid paradijas call-centri? Jo te bija jamaksa smiekligas algas, pec vinju standartiem! Bet MVF meitenes rindaa staveja, jo algas, stradajot kaartiigas virsstundas, bija milzigas, pec musu standartiem.

Bet moralize vien talak...
Publicēts: 02.09.10 14:17 labots
 citēt
Vaards:

Es jaunībā biju labs kūlas dedzinātājs! :grimace:

ES AR svilināju nenormālos daudzumos!! Man bija portatīvs liesmi metējs , gāja uz bedzjas!:D :D Nēsājamies ar čomiem pa laukiem un ar liesmu metējiem zīmējām zālē dazādas fiģuras un uzrakstus tiko sniegs nokusa:):) Kā toreiz nenoscilu nesaprotu joprojām , verķis bija vienkarši pārtasīts dārza smidzinātajs :D :D
Publicēts: 02.09.10 14:19
 citēt
kasparsf – ar tādiem nodomiem sāc tik kaltēt sausiņus. Bērnu tiesību aizstāvju varza, nu tie paši, kas īstu nelaimju gadījumos veļ mucas viens uz otru, par iecerētajiem varas darbiem tāāādu traci sacels… Pirms laba laika saskaitīju – par katru savu nu jau sen pieaugušo atvasi pēc mūsdienu bērnu aizsardzības likumiem būtu dabūjis ja ne atsēdēt, tad taisnoties un lūgties bez jēgas – i strādāt liku, i pašdarbībai vaļu ļāvu, asus darbarīkus devu (biežāk gan paši ņēma, kad vajadzēja vai iegribējās, pat elektroinstrumentus).. a šiem nekas, izauguši. Maniem vecākiem arī par audzināšanu, verdzināšanu un nepieskatīšanu ķurķis sanāktu.
ak34 – „modernie Rietumu intelektuāļi” vispār ir interesants veidojums- skaitās, ka intelekts esot, bet saprāta – tu-tū. Ar aprobežotību vien to diez vai var izskaidrot. Sevišķi sajūsminos, ka tie paši „ineletuāļi”, parasti „kreisie” vai „progresīvie”, nu bērnu u.c., grūtdienīšu aizstāvji īstenākie, vienā mierā attaisno politisku teroru un masu slepkavības, ja tās darītas „progresa” vārdā vai kā „nacionālās īpatnības”.
Publicēts: 02.09.10 14:29
 citēt
versatile: Kapec Latvija vienubrid paradijas call-centri? Jo te bija jamaksa smiekligas algas, pec vinju standartiem! Bet MVF meitenes rindaa staveja, jo algas, stradajot kaartiigas virsstundas, bija milzigas, pec musu standartiem.

Viņi nekur nav palikuši , darbojās joprojām un veiksmīgi:) Latvija šai ziņā nav nekāds izņemums , piemēram kāds strēķis lielo USA zvanu centru atrodas Norvēģijā , tur strādā veseli bez darba palikušie zvejnieku ciemati , agrāk ķera zivis VISIS taga sēž pie kompjiem atbild uz zvaniem VISI :):)
Publicēts: 02.09.10 15:00
 citēt
Lunis:ar liesmu metējiem zīmējām zālē dazādas fiģuras un uzrakstus tiko sniegs nokusa:):)
dāvanas man nenesīs salatēvs ar garu bārdu
jo es sniega kupenā iečurāju viņa vārdu :D
Publicēts: 02.09.10 15:03
 citēt
Lunis:
versatile: Kapec Latvija vienubrid paradijas call-centri? Jo te bija jamaksa smiekligas algas, pec vinju standartiem! Bet MVF meitenes rindaa staveja, jo algas, stradajot kaartiigas virsstundas, bija milzigas, pec musu standartiem.

Viņi nekur nav palikuši , darbojās joprojām un veiksmīgi:) Latvija šai ziņā nav nekāds izņemums , piemēram kāds strēķis lielo USA zvanu centru atrodas Norvēģijā , tur strādā veseli bez darba palikušie zvejnieku ciemati , agrāk ķera zivis VISIS taga sēž pie kompjiem atbild uz zvaniem VISI :):)

nu tie pashi norvegji bija visai neapmierinati, kad saka algas kapt. A talak uz austrumiem iet nevar, norveegji neciesh slaavu akcentu, neuzticas.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas