forum.gif
Pentax 645
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pentax 645
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.01.15 16:27
 citēt
Sveiki tiem, kas zin!

Tātad jautājums tāds - kādas ir iespējas piemontēt digi pakaļu pie 645N body? Vai to vsp var? Vai tomēr nekas neatliek kā bildēt uz filmas? Attiecīgi, kur LV to filmu var nopirkt? Kur to var pēc tam nodot, lai pārvērstu digitālā formātā? Cik kadri vienā filmā salien?

Doma vienkārša - gribu pamēģināt, kas ir mid formāts, ko tas dod un vai man to brīnumu vsp vajag? Attiecīgi negribu šobrīd pirkt 645Z nezinot vai man patīk un vai būs pielietojums.

Paldies!

p.s. Spams welcom, ja no tā var izlobīd ko noderīgu :face-glasses:
Publicēts: 03.01.15 16:31
 citēt
P.S. Vēl novēroju, ka ir pieejamas pārejas, lai uzmontētu Pentax stiklus kakoniem, nikoniem, etc.? Kas tiem stikliem tik īpašs, lai es gribētu viņus uz, piem., nikona lik? Jo skatos, ka stikli ir samērā gaiši un lētās naudās. Vai tas arī ir iemesls kapēc es gribētu viņus sev piekabināt nikonam?
Publicēts: 03.01.15 16:43
 citēt
lmgtfy.com...
Īsā atbilde: Nē.
Publicēts: 03.01.15 16:47
 citēt
Publicēts: 03.01.15 17:07
 citēt
A. 645 Pentaxam, kā ne pārāk dalāmai sistēmai, jau nav īsti "pakaļas" - tam ir tāda pakaļā bāžama herņa kurā liek filmu - attiecīgi nav piemūķējamu digi pakaļu.

B. ciparu pakaļas NAV midiformāta - tās ir pamatīgi cropi pārsvarā divu FF kadru vai mazākā izmērā (piemēram pirmajam Pentax 645D ir 44x33mm) un attiecīgi tās nekādu baigo "laukuma burvību" nedod - jo īpaši ar Pentax optiku kas ir vienkārši asa, korekta japāņu optika bez kādām tur ceisa-šneidera plastikām.

C. Nikonam var piekabināt tikai midiformāta Pentax optiku kas nu nekādi nav gaiša - kāpēc to vajadzētu darīt?
Publicēts: 03.01.15 17:33
 citēt
Tad jautājums nākamais, jau iepriekš arī pieminēts - kur var LV fiņam filmu nopirkt un kur var to digitalizēt?
Publicēts: 03.01.15 17:40
 citēt
Nu vot - pateikt, ka vidusmēra fotografētājs var istikt ar kropu, skaitās svētuma zaimošana, bet šeit nav nekādas burvības, kaut arī sensora laukums ir pulka lielāks.
Pašiem neliekas, ka jums tas FF ir vesela reliģija, pie tam - diezgan jebanātiska? :face-wink:
Publicēts: 03.01.15 17:48
 citēt
Briedenē var nopirkt. Ja nepatīk Briedenes sortiments, tad uz māju kurjers atvedīs, tik iepriekš fotoimpex.de jāpasūta :). Digitalizēt? Ir varianti diapazonā no bezjēdzīgam līdz dārgi ķēpīgiem. Bija man kādreiz tāds, bet sūda digitālais 12mp crops D2x tam pentaksam smagi ielika praktiskā pielietojuma aspektā (tas arī par skanēšanu mājiens). Kamera bija patīkama, laiku pa laikam atkal tādu sagribās.
Publicēts: 03.01.15 17:48
 citēt
Cafe_Racer:Tad jautājums nākamais, jau iepriekš arī pieminēts - kur var LV fiņam filmu nopirkt un kur var to digitalizēt?

BFS ledusskapī stāv 120 filma.
Pieļauju, kad pie viņiem arī var attīstīt un ieskanēt.
Publicēts: 03.01.15 18:05
 citēt
Maris:...bez kādām tur ceisa-šneidera plastikām.

Vienmēr esmu brīnījies par tiem, kas kaut ko tik nelāgu uzskata par labu esam. Zeiss BOKEH ir briesmīgāks par jebkura kita radīto:

Paskaidrošu, "za bazar otvečaju". Zeiss nefokusā esošās detaļas izsmērēvienmērīgi uz sāniem izplūdinot, bet pašu detaļu projicē neizplūdinātu. Attiecīgi nefokusā esošās detaļas vienkārši ietina tādā kā migliņā. Jo tāl\ak no asuma apgabala, jo izteiktāka migliņa. Respektīvi, bilde top netīra, nefokusa detaļas izskatās kā parasti ar lēcu defektiem apveltītās - nu tur aberācijām, neasiem kita stūriem piemītošu vizuālu paskatu un tā.

Zeissa bokehs (skatāmies kāršu sejas labajā pusē)

Nikona bokehs izplūdina kreiča kalpu vienmērīgi, nevis aptin tā kontrastainās detaļas ar defektīviem objektīviem piemītošiem parmetriem.

Rezumējums.
Zeisa objektīvi ir derīgi tikai platajā galā - dēļ fantastiska platleņķa asuma. Jo platajā galā nevar sabojāt bildi ar BOKEHu, kas izskatīsies pēc defektīva objektīva nesmukumiem. Bet pat platajā galā Rokinons 14mm/2.8 ieliek, jo ir asāks par superdārgo zeisu.
:face-glasses:
Publicēts: 03.01.15 18:15 labots
 citēt
Tā. Jūs te pagaidām neieskrienieties, es pēc pāris stundām atgriezīšos no pirts, atpogāšu aliņu, boķē ir trakoti saistošš temats. Sevišķi, ja tajā burkšķī metīsies iekšā arī Māris. :face-devil-grin:

Un nečakarē smadzenes ar tām neskaitāmajām Samyanga tirdzniecības markām, lai cilvēki nejauc ar Rokkoru! :face-grin:
Publicēts: 03.01.15 18:25
 citēt
Schneider:Tā. Jūs te pagaidām neieskrienieties, es pēc pāris stundām atgriezīšos no pirts, atpogāšu aliņu, boķē ir trakoti saistošš temats. Sevišķi, ja tajā burkšķī metīsies iekšā arī Māris. :face-grin:

Sakārdināji...
Da ne jau ar aliņu (to tiko piebeidzu, vēl garša palikusies par piemiņu), bet ar pirti!

:anger:
Publicēts: 03.01.15 18:31
 citēt
A kas i, vai tad pirts sezdienas vakarā ir kas ultra-ekstra-super-hiper?
Publicēts: 03.01.15 19:03
 citēt
Pirtī tiek noārdītas smadzeņu šūnas un pasliktinās cilvēka spriestspējas un reakcija. Lai šīs šūnas atjaunotos un cilvēks atgrieztos iepriekšējā domāšanas līmenī ir nepieciešamas 4 diennaktis.

Zinātniski pierādīts.
Publicēts: 03.01.15 19:19
 citēt
Schneider:... boķē ir trakoti saistošš temats...

Divas lielākās reliģijas Blogā noteikti ir DOF-ticība un BOKĒ-ticība.:face-grin:
Iedomājos, ka es laikam esmu izaudzināts par ateistu. Ilgus gadus, vairāk gan ar darbu saistībā, centos iegūt bildes ar maksimālu asumu un asuma dziļumu, palielinātājus lietoju bez matstikla ar paštaisītām punktveida lampām no projektoriem, lai izvilktu pēdējo detaļu filmas graudu ieskaitot. Jāatzīst gan, ka laikam ejot, ticība tomēr mainās.:face-smile:
Publicēts: 03.01.15 19:28
 citēt
Vaards: Vienmēr esmu brīnījies par tiem, kas kaut ko tik nelāgu uzskata par labu esam. Zeiss BOKEH ir briesmīgāks par jebkura kita radīto:

Redzi Tu vienīgo labo kameru kas Tev bija tā arī neiekurbulēji tāpēc pagalam blāvais 645 Pentax arī ir labākais ko rokā nācies turēt.

reku ceisi:

www.flickr.com...

www.flickr.com...

un reku Pentaxa plakanā nabagmāja:

www.flickr.com...

Nekādi pentaxi, mamijas, fuji - nekas no tiem sausiņiem tuvumā netiek.
Publicēts: 03.01.15 20:39
 citēt
Par Bokeh - www.youtube.com...
Publicēts: 03.01.15 20:44
 citēt
ta jau šitais interesantāk www.youtube.com... :bad_smile:
Publicēts: 03.01.15 20:56
 citēt
F/0.33 ir vēl interesantāk :grimace:

Publicēts: 03.01.15 21:17
 citēt
Fandango:man ar liekas, ka vajag būt samērā lielam asuma dziļumam, jo foto ir fiksējošs, laikmetīgs līdzeklis, nevis aut kāds bokē radītājs apšaubāmos protretos, kuriem pōzē apšaubāmas reputācijas meičas.

Ha! Pagaidīsim, atnāks Šneiders no pirts, varbūt veidosies jauna partija vai draudze!:face-wink:
Publicēts: 03.01.15 21:17
 citēt
Tas, ka traki fragmu var atraut jau nenozīmē, ka bildīte automātiski būs glīta - laikam vienu stiklu zem f1,2 zinu kam smuka bilde

svel.me...
Publicēts: 03.01.15 21:49 labots
 citēt
Maris:Tas, ka traki fragmu var atraut jau nenozīmē, ka bildīte automātiski būs glīta - laikam vienu stiklu zem f1,2 zinu kam smuka bilde

svel.me...

Nu tak Leica nav nekāds Zeiss ar nejēdzīgu bokehu.

Bet ko tu biji domājis ar šādu smieklīgu meklējumu: www.flickr.com... nu die nesaprotu. Jo Pentax+645+80mm.... Tāds salikums neeksistē. A tas nozīmē, ka galīgi neesi tēmā ;)

Nopērc pa 100 Eurikiem 150mm objektīvu un bliez atspēries: www.flickr.com...
Publicēts: 03.01.15 22:15 labots
 citēt
Atnācu no pirts, iekšā 2 bundžas cēsinieka, pirmais jautājums - a us kāda rumpja uzlikts tas Q-Gigantars?
Publicēts: 03.01.15 22:19
 citēt
Cafe_Racer:Sveiki tiem, kas zin!

Doma vienkārša - gribu pamēģināt, kas ir mid formāts, ko tas dod un vai man to brīnumu vsp vajag? Attiecīgi negribu šobrīd pirkt 645Z nezinot vai man patīk un vai būs pielietojums.

Feisbukā ir grupa 645z lietotājiem: www.facebook.com...

Šeit vesela sadaļa par Pentax midformātiem: www.pentaxforums.com...

Piem, "Post your medium format photos" ir vērts šad tad aplūkot.
Publicēts: 03.01.15 22:23
 citēt
Cafe_Racer:Pirtī tiek noārdītas smadzeņu šūnas un pasliktinās cilvēka spriestspējas un reakcija. Lai šīs šūnas atjaunotos un cilvēks atgrieztos iepriekšējā domāšanas līmenī ir nepieciešamas 4 diennaktis.

Zinātniski pierādīts.

Būsi sajaucis pirti ar kādām lētajām zabegalovkām, spaisa tirgotavām vai kādām citā muaku mājām. :grimace:
Publicēts: 03.01.15 22:42
 citēt
Cafe_Racer:Pirtī tiek noārdītas smadzeņu šūnas un pasliktinās cilvēka spriestspējas un reakcija. Lai šīs šūnas atjaunotos un cilvēks atgrieztos iepriekšējā domāšanas līmenī ir nepieciešamas 4 diennaktis.

Zinātniski pierādīts.

Nu te strīdas par to, vai vispār atjaunojas. www.diena.lv... Man arī skolā mācīja, ka vispār neatjaunojas. Ja pēc pirts atjaunojas 4 diennaktīs, tad jāpasēž tur regulāri!:face-grin:
Publicēts: 03.01.15 22:47
 citēt
Ejiet pupās, kamēr es sēžu pirtī, man nesanāk izlasīt Cafe_Racera rakstītās glupības blogā, tātad man visas šūnas lieliski saglabājas. :grimace::grimace::grimace:
Publicēts: 03.01.15 22:54
 citēt
bet tak atnāci un izlasīji! plus pievienoji arī savējās :grimace:
Publicēts: 03.01.15 23:04
 citēt
mazliet iespējams ne pa tēmu, bet pentax uz midformāta vispār ir izlaidis kādu tilt/shift objektīvu? nesen uz ātro meklēju un bez rezultātiem.
Publicēts: 03.01.15 23:05
 citēt
Eku par gigantāru petapixel.com...
Publicēts: 03.01.15 23:14
 citēt
ArtursOzolins:mazliet iespējams ne pa tēmu, bet pentax uz midformāta vispār ir izlaidis kādu tilt/shift objektīvu? nesen uz ātro meklēju un bez rezultātiem.

Šitāds (lietojams ar adapteri67-645) www.pentaxforums.com...
Publicēts: 03.01.15 23:18
 citēt
ArtursOzolins:mazliet iespējams ne pa tēmu, bet pentax uz midformāta vispār ir izlaidis kādu tilt/shift objektīvu? nesen uz ātro meklēju un bez rezultātiem.
Neatradīsi arī. Jo tie pentaxa nelieši nekādīgi nevar saprast, ka t/s stikli ir vispieprasītākā kategorija, bez kuras neistiek neviens fotografētājs. Un katram ražotājam t/s sastāda vismaz 95% no objektīvu asortimenta.
Publicēts: 04.01.15 01:53
 citēt
Schneider:
Neatradīsi arī. Jo tie pentaxa nelieši nekādīgi nevar saprast, ka t/s stikli ir vispieprasītākā kategorija, bez kuras neistiek neviens fotografētājs. Un katram ražotājam t/s sastāda vismaz 95% no objektīvu asortimenta.

ir jomas kur bez viņiem grūti/praktiski neiespējami ja izpilda Arhitektūras/Interjeru fotogrāfēšanu konkrētā tehnikā. Bij doma salīdzināt D800 + 24mm TS ar Pentax analogu/augstākas kvalitātes midformātu bet diemžēl laikam nebūs iespējams.
Publicēts: 04.01.15 02:23
 citēt
Es nezinu man ir pentax 645 ( filmu) ar pentax 67 105mm f2,4 un 67 165mm f2,8 . Neko vairāk nevaig esmu pilnībā apmierināts. Tas ko runā pilqnībā neuztrauc un maksāja salīdzinoši ar ceisiem kapeikas. Gan liekas digitālo šobrīt nepirktu deļ tā kropa, jo ja vaidzēs ļoti platu leņķi tad ir tikai 25 mm un tas maksā drusciņ par daudz :(
Publicēts: 04.01.15 11:31
 citēt
Publicēts: 04.01.15 12:37
 citēt
Publicēts: 04.01.15 12:49
 citēt
Perestroikas laikā bija tāds konkurss izsludināts kur balvā Pentax645.Bez N vēl toreiz bija-pirmā versija laikam.Mums likās pilnīgs kosmoss-uztaisi pāris bildiņas un šitāds midformāta monstrs ir tavs.Atceros,kāds man nepazīstams čalis no Krievijas nocēla!:face-sad:A tagad...jums te bokē ne tur,te digi nevar pielikt,klamzīgs,lēns...laiki mainās.Bet tā ar ir-tas pats Nikon F4 bija nesasniedzama sapņu mašīna,pa žurnāliem siekalas tecinājām,tad jau stipri vēlāk sanāca pabildēt ar to-toč sūds ne autofokuss:face-wink:
Publicēts: 04.01.15 18:12
 citēt
Schneider:Nu vot - pateikt, ka vidusmēra fotografētājs var istikt ar kropu, skaitās svētuma zaimošana, bet šeit nav nekādas burvības, kaut arī sensora laukums ir pulka lielāks.
Pašiem neliekas, ka jums tas FF ir vesela reliģija, pie tam - diezgan jebanātiska? :face-wink:

Neliekas. Nopietni
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):